Frisör, kalk m.m

Har en stund över till att sitta ner med en kopp kaffe och skriva här 🙂 Dagarna går fort och just nu känns det som att jag inte riktigt hänger med. Tvätthögen växer och disken får vänta längre än vanligt 🙈 Sånt kan stressa upp mig ett snäpp men jag försöker ignorera det.

Jag blir fortfarande så glad av att se soluppgången här varje morgon. Alltid lika vackert, tyvärr lite svårt att fånga in på bild bara.

Igår morse

Någon annan morgon 😍

Igår tog jag itu med mitt hår. Jag har försökt sköta håret på bästa sätt och även ätit massa tabletter som är speciellt för håret osv men mitt hår har bara blivit sämre känns det som. Torrt och slitet som aldrig förr.

Åkte till ”min” frisör inne i Uppsala – Redhed.se – för att klippa mig och få bort en del slitet. När frisören tvättade mitt hår, frågade hon om jag hade egen brunn där jag bodde? Och det har jag. Hon kände det på håret och förklarade att mycket kalk i vattnet är inte alls snällt för håret. Jo tack, jag märker det 🙈 Tyvärr så är det ofta så med egna brunnar. I alla fall så gjorde hon någon behandling som typ drar bort metaller mm i håret och håret kändes direkt annorlunda. Men problemet kvarstår ju med vattnet. Jag köpte med mig schampoo och balsam som är bra att använda när man har hårt vatten så jag hoppas att det hjälper lite i alla fall 😉

Man ska tydligen även kunna köpa ett filter att sätta mellan blandaren och duschslangen som är bra så det ska jag beställa hem.

Nöjd med håret som alltid 😉

Jag hade behov av att ha lite vuxensällskap och åkte därmed till Carola med lite lunch till oss båda 😉

Igår kväll var jag på föräldramöte i Bennys skola och det var kul att få höra mera om hans linje och se skolan. Idag ska jag till Jennifers skola.

Idag hade Jennifer tandläkare kl.10 och sen var det live hos Carola. Vi har bokat biljetter till en konsert i februari som blir skitkul. Vi ska dit med Sami och sen lär vi träffas upp med ett gäng av hans polare där på plats 🙂

Kan inte bli annat än grymt 🤘

Carola har en massa vindruvor som växer vid husväggen. Hennes ungar är inte så förtjusta i de men Alice älskar vindruvorna och idag plockade jag med lite hem till henne 🍇

Nu ska jag hämta kidsen. Nellie och Älva började i barnkören idag så det ska bli roligt att höra vad de tyckte om det hela 🙂

Kram ❤️

  1. Vattnet räcker men vi har också lärt oss genom de senaste åren att anpassa oss och duscha i skift osv. Barnen har inte fått mitt typiska skandinaviska hårkvalite utan har tjockt hår till skillnad från mig men deras blir också slitet fort och alla har fått torrt hårbotten.

  2. Varför skulle inte vattnet räcka? Man behöver ju inte ha lite vatten för att man har egen brunn.
   Själva har vi egen brunn tillsammans med två grannar. Sammanlagt elva personer och tre hushåll då med allt vad det innebär tex, tvätt och disk.
   Brunnen har aldrig sinat. Inte ens denna torra sommaren.

 1. Funderar också att gå på den konserten. Ozzy ska tydligen köra låtar från hela sin karriär och det kan omöjligt bli fel 😂
  Kan du länka eller maila info om filtret du skrev om? Vi har börjat kika på avhärdare. Men de är så sjukt dyra. Fast bra på det sättet att man kopplar de på rören så att allt vatten till huset blir avkalkat och renat. Det spar ju både på vitvaror och lack på bilen vid tvätt. Om du vill kika så finns det bra priser på http://www.billiga-vattenfilter.com. Det kan du ju montera bort o ta med om ni skulle flytta också…

 2. Bott utan för Uppsala på 2 olika ställen och gud vad jag hatade detta kalkrika vatten. Kommer från Gbg där vi har mjukt vatten och vilken skillnad. Tex Kalle läggning som kan komma runt kranar mm om man i te torkar ordentligt förekommer i te ens här nere. Och som du säger håret gillade inte det kalkrika.
  Nu bor jag hemma i Götet igen och saknar verkligen i te vattnet däruppe

  1. Nej håller helt med bor strax utanför götet inga problem alls 🙂 men hos mormor och morfar i Uppsala med kommunalt vatten väldigt kalkrikt det såg man på kranen och i duschen munstycket var helt fullt av kalk. Var väldigt meckigt när de skulle ”dö” städas där i huset för försäljning.

 3. Oh har ni kunnat bokat biljetter till konsterten redan nu, var bokade ni då för någonstans?

  Såg att liveit inte släpper dem förrän 7/9

 4. Jag hade hört att ättika i sista sköljvattnet skulle hjälpanär vi hade hårt vatten, vipps håret blev bättre snabbt.

 5. Rejält med citronsyra blandat med balsamet har funkat för mitt hår, äntligen efter många år med risigt hår p g a det kalkhaltiga vattnet.

 6. Uppsala har generellt väldigt kalkrikt vatten. Det är därför vi som har eget hus måste ha avhärdare även om vi inte har egen brunn. Håret blir i te bra av det.

 7. Fick tips av Magdalena Graaf ”på hennes blogg” att frusna vindruvor smakar som sorbet. Kan tänka att även andra vattenrika bär och frukter kan ätas och uppskattas på samma sätt.
  Bra tips som jag kommer anamma/prova istället för att det ska vara glass som ska ge svalka och vätska under den varma årstiden, men även som gott i gott framför TV:n under hela året.

 8. Bokade också biljetter genom tele2. Är så glad att jag fick dem. Förra gången jag hade biljetter blev konsert datumet flyttad två gånger sen inställd. Ozzy ramlade ju på sin trehjuling motercykel och skadade sig. Ska bli kul att äntligen är honom.

 9. Hej! Gäller ett inlägg lite längre ner….. bor Kevin hemma hos dig eller P? Eller har han eget boende?
  Och när det gäller vattnet: svärföräldrarna bor i Malmö: det vattnet (o då pratar vi inne i Malmö stad9 och det vattnet är ”hårt”. Vilket innebär att man inte känner sig ren när man duschar eller tvättar håret. Blandar man till juice så känns vattnet igenom smaken = smakar inte gott. Men man har nog blivit bortskämd då Umeå har ett av landets bästa vatten i kranarna.Supergott att dricka 🙂
  Trevlig helg till er alla! / M

 10. Hoppas du kan få hjälp av någon Mirka, inte konstigt om du är sliten och inte hinner med. Den känslan har jag med bara två barn! Ta hand om dig ❤️

 11. Vad kul med konsert, är det ozzy ni ska se? Ska med se honom för tredje gången. Hoppas att man stöter på er så man kan hälsa 🙂 kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..