Lunch med dottern m.m

Sitter kvar i köket efter middagen som idag bestod av hemmagjord pizza. Är för mätt för att orka röra på mig, måste låta maten landa ordentligt först 😅

David och Älva hjälpte till med pizzorna 👍

Jag fick ett litet spel vid maten…. bägaren rann över helt enkelt. Jag har sedan i morse varit lite småirro på en människa efter att hört en sak och sen har inte tålamodet riktigt varit på topp idag. Småsaker som går fel och spär på irritationen. Skurade golvet och en kvart senare spiller jag välling på golvet, slår huvudet mot en öppen kökslucka osv.

Serverar maten och alla tycker att det ska bli jättegott….förutom en som är den kräsnaste av barnen.

Är pizzabottnet knaprigt?? Jag tänker inte äta om den är mjuk, det är äckligt!”

Då rann min bägare över. Otacksamt och jag blir ledsen. Att alltid ha någon som gnäller hur mycket man än försöker – är ju trots allt ingen jäkla kock – blir för mycket ibland. I ungarnas perfekta värld borde jag kanske laga 2-3 rätter per middag så alla blir superhappy men min värld är inte lika perfekt, jag är inte världsbäst på att laga mat men gör mitt bästa och det får vara bra nog 😉

Så drar man harangen som säkert de flesta föräldrar drar nångång ” Du ska vara glad att du får ordentlig mat varje dag! Tänk på alla barn som knappt får mat alls! ” Suckar när jag inser att jag låter som min mamma.

Igår var passen klara och jag kunde hämta de. Skönt att ha den biten klar nu 🙂

Nu börjar alla räkna ner dagarna. Barnen vill börja packa väskorna men jag tycker det är lite för tidigt ännu 😉

Jag hade lunch med Linnea igår ❤️

Efter lunchen gick vi runt i Gränby C och handlade lite. Benny kom och vi avslutade med en fika 🙂

Älskar de här stunderna med egentid med de större barnen. Vi diskuterar mycket och de är så kloka i sina tankar och funderingar.

Jag röstade igår när vi gick förbi där man kunde förtidsrösta. Skönt att ha det gjort 😉 Jag är mer vänster än höger och bestämde vilka jag skulle rösta för samma morgon. Har nog aldrig läst så mycket om alla partier som nu. Det här valet känns extraviktigt. Och skrämmande.

De större barnen har väldigt starka åsikter och de står också för sina åsikter. Framförallt när det kommer till SD. De ifrågasätter de som är för SD och försöker förklara djupare sina ståndpunkter. Tjejerna är otroligt pålästa om sin sak, mer än många vuxna är och jag är stolt över deras övertygelse.

Nu har jag lugnat ner mig och ska röja i vardagsrummet som jag hade städat innan skolbarnen kom hem men som nu ser ut som fan 🙈

Att städa när man har småbarn är som att skotta snö i en snöstorm 😅

Kram ❤️

 1. Vad tycker dina barn och du själv om att se på ”Familjen Annorlunda”? Vilka andra serier följer ni och händer det att ni blir osams om vad man skall titta på, eller har ni möjlighet att se vad var och en vill när ni vill?

  Jag tycker att ni ”presterar” bra i Familjen Annorlunda. Men tycker du själv att det återspeglar hur det är, är du nöjd(att de respekterar dina/era önskemål om vad som visas)?

  1. De flesta barnen har alltid tyckt om att se på serien och även jag 🙂 Vi större tittar oftast på olika serier på Netflix mm och jag använder då datan, vilket även de större gör alltför oftast. Sällan det blir bråk om kanalerna i tv:n. Det ska då vara mellan de minsta som tjafsar om den biten 😅 De serier som jag ser på är bla: Greys Anatomy, Walking death, The fear of walking death, Game of Thrones, The 100 och Hollywood fruar 😅 Barnens favoriter skiljer sig lite från mig och varandras. Alice älskar bla Tunnelbanan 😉 The 100 gillas av de alla.
   Jag/vi är nöjda med hur de har filmat oss och tycker att de får fram oss som vi är 🙂

 2. Du är verkligen en god och mycket stark kvinna tycker jag,du tar hand om tretton barn och dom är så fina ungdomar,jag har tre barn och bara en dotter med ångest och problem runt sin kille.Jag tyckte det var tufft men det du gör är helt otroligt måste jag säga.Du är en stark kvinna och fixar det som ska fixas även om du behöver vila,var rädd om dig och be om hjälp. Mvh katarina

  1. Vad gillar man med SD?
   Förstår inte att det finns människor som sympatiserar med detta parti. Kvällens SVT-debatt säger väl allt. Hur partiledaren ens kan uttrycka sig så får mig att må dåligt.

   Mirka, du har förnuftiga barn som väljer bort SD. En god och fin uppfostran om människors värde ligger nog bakom det.

   1. mina svenska barns trygghet / hälsa/ skolgång / pension går före alla andra som inte vill detsamma t!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. Jo, men visst är det så att vi röstar i SVERIGE! Så när du refererar till dina svenska intressen och din ”svenska familj”…vad menar du då?!

  2. Madde, vad är det som du tycker är bra med SD?
   Du vet väl om om att du som har förtidsröstat har möjlighet att ändra din röst på valdagen…
   Du har några timmar på dig att tänka efter, vill du som kvinna backa bakåt i tiden…

   1. Sluta upp med denna hetsjakt o förklara för folk hur illa det är med SD. Man röstar på vad man vill o ska inte behöva förklara sig till främmande människor om varför.

 3. gör det någon skillnad på att läsa på ? sanningen ljugs döljs och förnekas det med ! be folk gå ut och titta själva ! prata med gammla sjuka och barn hur trygga välmående känner dom sig???????????????????

 4. Tråkigt att kommentarsfältet börjar lika en politisk manifestatition. Det finns säkerligen lika många åsikter och anledningar till att folk röstar som de gör som det finns människor. Jag är så innerligt trött på de som vill påverka andra att rösta som sej själva oavsett vad de röstar på. Jag utgår från att de som röstar har gjort en ordentlig undersökning av vad de olika partierna står för och vad de vill och därmed har gjort sitt val efter det.

  1. Det hoppas jag också att alla som röstar har gjort. Alla har ju sina olika skäl till att rösta som de gör mycket beroende hur deras livssituation ser ut.

 5. Fast ni som är emot SD så himla mycket och antar för både C och V, som vill ta hit alla. Förstår ni inte att det inte finns pengar till det? Troligen så har ni aldrig varit sjuka och behövt vård, troligen har ni aldrig haft hål i tänderna eller andra munproblem, troligen har ni inga barn. För hade ni det, är det skrämmande att ni accepterar att man kräver månggifte, att man kräver att få gifta sig med små flickor på 8 år och uppåt, att kvinnor ska förnedras, tvingas underordna sig män, får inte be i samma rum som en man, tvingas lyda män annars kan man bli mördad. Nu har dom faktiskt krävt det i sverige, att månggifte och barngifte ska accepteras, att vi ska finna oss i att dom har rätt att misshandla och mörda kvinnor. Det är ni för. Det är SD emot. Jag kommer aldrig någonsin att acceptera att små flickor ska våldtas av sina ev. 60 åriga män och bli förälder vid 12-14 år. Ni är inte kloka som accepterar det.

  1. Att du går på det?
   För att fatta mig kort: vi har lagar i Sverige.

   Mvh Marie (tvåbarnsmamma med ryggskada och fem fyllningar i tänderna)

   #inteminröst

  2. Sverige är fantastiskt, vi har välfärd, lagar , yttrandefrihet och medmänsklighet . Hur många länder tex har i princip gratis sjukvård för alla?
   Man ska inte tro på allt man läser utan vara väldigt noga med källkritik.

  3. Det du skriver är bara svammel och ett fruktansvärt dåligt argument att rösta påSD.
   Läs deras partiprogram så ser du varför man INTE ska rösta på SD.
   Finns lagar för allt det du skriver om för övrigt

   1. Sverige är fortfarande en demokrati med fria val var fjärde år. Så man kan inte tala om vad och varför man inte ska rösta som man vill.

  4. Ursäkta mig ”bytt nick” men i vilket Sverige lever du egentligen?! Hur vanligt tror du att det är att det finns NÅGON överhuvudtaget som förespråkar det du skriver om, här i Sverige?! Jag själv är muslim och tycker det du skriver är fruktansvärt och absolut inget jag någonsin skulle kräva. Känner massor med muslimer och bilden du målar upp av vad ”vi” skulle ”kräva” är helt absurd. Snälla, var inte så inskränkt och ta inte all din kunskap från vridna osakliga islamofobiska sidor som inte ens vet vad verkligheten är. ”Vi” är inte så sjuka eller farliga som du verkar tro, de allra flesta av oss är helt vanliga människor som har mer gemensamt med andra i landet än du tror, som lever med sina familjer, jobbar, är aktiva i samhället osv.

 6. HUR trygg kände du dig och dina barn i märsta ? har du ingen förståelse för dom som bor där varför dom röstar på SD? har du redan glömt hur det var! och hur värre det blivit !

  1. Jag kände mig aldrig rädd i Märsta men ville ha en bättre skolgång för barnen och lugnare miljö vilket det oftast är ute på landsbygden.
   Jag lägger mig inte i hur någon väljer att rösta oavsett om det är i Märsta eller vart som. Hoppas dock att alla som röstar läser noga innan de lägger sin röst och inte fastnar i en fråga 😉
   Däremot har jag själv valt att rösta för bättre skolor mm och lika rättigheter för homosexuella och hbtq och så att inte vi kvinnor halkar bakåt i många saker igen 😉

 7. Demokrati=fri val

  Något vi alla bör värna om. Vi alla som är röstberättigade har rätt att rösta på exakt det vi vill och det utan att någon annan ska säga vad jag eller någon annan ska rösta på eller inte

  1. Ja exakt så är det. Så trött på sociala medier där b-kändisar tar chansen att predika om vad man inte ska rösta på. Vad är det som säger att det dom tycker är det enda rätta, låt folk få lägga sin röst på det som passar var och en bäst. Det är ju liksom det som stavas DEMOKRATI. Sen håller jag verkligen med Mirka om att man ska vara väl påläst innan man lägger sin röst.

 8. detta med mat kan ju knäcka mej..också..kräsna ungar..jag är ändå utbildad inom restaurang.. men de vill såklart ha färdig lasagne..köttbullar mm
  skönt att man inte är ensam om det

 9. Hej,,tycker du är grym och alla tappar sugen ibland.Med alla fina ungar och full fart är det inte konstigt att du blir trött ibland.Man måste få bryta ihop för att sen komma igen.💖

 10. Jag skulle säga till den ungen att duger det inte så låt bli att äta helt enkelt. Sen så skulle det inte vara nåt godis eller annat heller.
  Man lagar en rätt och sen äter man av det och därmed basta.
  Jag ser att Sami söker husvagn att bo i tills han får bostad.
  Tipsa honom att han borde nog kunna få förtur till lägenhet. För han måste ju kunna umgås med barnen och det ska han inte behöva göra hemma hos henne. SOC bör hjälpa till, finns lagar och regler när det gäller barn

  1. Soc ska fixa det och det och det. Ta lite ansvar vuxna människor. De beslut man tar i livet får man ansvara själv för. Väljer man att separera så får man faktiskt ordna situationen på egen hand. Soc pengar och hjälp ska gå till akuta fall. Man har inte förtur bara för att man har barn när det finns ett boende för barnen. Blir så trött på folk som utnyttjar barnen för att få allt ordnat. Eget ansvar mår man bäst av och barnen mår bäst av föräldrar som visar att man ordnar saker själv.

 11. Trist att alla ska påpeka vad man ska rösta på.. Har skrivit om de själv i min blogg. Förstår att bägaren rinner över med barnen, ibland säger man mycket saker som man kanske inte borde sagt till dom tyvärr 😉

 12. Vad är det exakt,konkret för fel på SD?
  Jag tycker det börjar gå åt helvete för Sverige pga all invandring,och är jäkligt stolt över att lägga min röst på SD!
  Tack o lov att vi har Jimmie som vågar !!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..