Älskar helger

Helgen var lugn och skön utan några speciella måsten eller planer. Lite städning, lite mys framför tv:n, lite bus och lek och en tur till affären för att handla lördagsgodis 😉

Söndagen börjades på bästa vis dvs men en extragod frukost 🙂

Alla sitter gärna lite längre vid frukostbordet och bara njuter i lugn och ro.

Jag hade röstat så hade inget behov att åka och rösta. Linnea ringde däremot och ville gärna ändra lite på sina röster och hon frågade snällt om jag kunde hämta henne. Så det blev en roadtrip för mig och alla de yngre barnen 😉 På vägen till Linneas boende finns en godisaffär där vi stannade till för att köpa lite färdgodis. Selina hörde av sig och ville bli hämtad från kompisen hon hade sovit hos. Så vår roadtrip utökades med ca 10 mil 😂

Väl hemma igen lagade vi mat och till slut kom Linnea fram till att hon var faktiskt nöjd med sin röstning. Efter en skön eftermiddag åkte vi och skjutsade Linnea tillbaka till boendet.

David filmar bilarna som åker förbi 😅 På lotsas ska jag tillägga 😉

Alice satt uppe sent igår och såg på valvakan men hon somnade innan allt var klart.

David snyggar till sina naglar efter middagen 😍

Det börjar bli lite resfeber på en del ungar nu. Några har börjat packa redan och alla har full koll på hur många dagar som är kvar tills vi åker 😂 Jag var iväg och köpte en till resväska så att vi har så det räcker. Och nu kommer sena önskemål om nya shorts mm 🙈 Jag kanske borde ha is i magen och köpa sånt i Turkiet istället … 🤔?

Kram ❤️

 1. Funkar tyvärr inte och handla i Turkiet pga vansinniga turkar som gapar/ tjatar rätt ut !! annars bra med mat o väder men tråkigt nog ett land som inte går och återvända till …

  1. Håller med. Var där förra året (Side) och det var lugnare än när jag var där 1998 då det var hysteriskt på basarer men tyvärr, never again. Väljer Grekland flera gånger om!

 2. Tag bara med det barn som måste handla om ni handlar i Turkiet, annars lyckas de klä på alla barnen kläder som de sedan vill ha… priserna kan vara bra men satta för att du ska pruta. ofta räcker det med de kläder man har, torkar fort om man behöver tvätta…

 3. Har varit tre gånger i Turkiet och har inget negativt att säga. Jättefina hotell och på resorthotellen massor med aktiviteter för barn. Man kan handla billigt på ett köpcentrum så slipper man prutandet som ibland kan vara jobbigt. Ha en skön resa!

 4. Härligt att ni ska iväg på resa. Men själv skulle jag ALDRIG välja Turkiet när det finns bättre länder att välja. Avskyr Turkiets styre och dess sätt att behandla viss befolkning. Oroligt land även om det inte märks i turistorterna men vill inte stödja det landet. Hu !!

 5. Hej!
  Jag har varit i Turkiet 10 gånger, älskar Turkiet, älskar maten, älskar stränderna, älskar att shoppa där.
  Har bl.a huvtröjor som jag köpte där för 13 år sedan, som används flitigt, de är lika fina än idag. Har köpt adidasdressar till mina barnbarn, de har kunnat ärva dem efter varandra. Våra, som då var tonåringar, köpte alltid sina kläder i Turkiet, jeans, underkläder, t-shirts, huvtröjor, kortbyxor, badshorts, skor mm
  Förbereder på att pruta, pruta mkt då kan ni verkligen göra fina och bra fynd.
  Jag vet, av goda vänner, att shoppingen är lika bra nu som för ett par år sedan, så passa på att shoppa loss när ni är där.
  Kram från mig
  P.s Vart i Turkiet ska ni?

  1. Kom nyligen hem från vår trettonde Turkietresa och sku när som helst åka igen!!! Underbart klimat, vänliga människor o väldigt billigt! Tycker precis som Karin, att kläderna varit riktigt hållbara. Har inte själv handlat men våra barn har och allt har varit av bra kvalité, jämfört med prisnivån. Älskar Turkiet (Alanya) som turistort!

 6. Jag kommer nyss hem från Turkiet.
  Det va fruktansvärt , (olidligt) varmt.
  Man orkade absolut ingenting..
  Kanske har det blivit svalare,, tvivlar dock,då jag endast varit hemma 1 vecka.
  Kläder finns mängder,och till superpriser.
  Dock ledsnar man på att handla efter några dagar,då Turkarna är fruktansvärt jobbiga..
  Vi blev magsjuka,jag efter 3 dagar,och min man efter 5..så ät bara på ordentliga restauranger..
  Åker du själv med alla barnen?

 7. Åååh jag älskar Turkiet! Klimatet, stränderna och marknaderna. Befolkningen är snälla och barnkära😃 Visst är försäljarna jobbiga och påstridiga och vissa otrevliga men dom kan inte tvinga någon till ett köp så därför kan man med gott samvete säga nej och gå därifrån. Stanna inte och prata om redan du vet att du inte kommer köpa något. Var noga med handhygien, gäller iofs överallt i världen. Ska du åka själv med barnen eller följer dom stora med också? Jag förstår att barnen längtar och vill packa, jag är precis lika inför resor😃 Jag hoppas ni får en otroligt skön och välbehövlig semester!❤️ Kram kram

  1. Det som är allra jobbigast tycker jag, är att dom inte kan ta ett vänligt ”Nej tack” Man måste bli arg. Jättejobbigt. Jag vill inte vara arg på min semester.

  1. Om man hade förtidsröstat så kunde man ända på sin röst på valdagen. Men inte efter valdagen så klart 😉

 8. Turkiet-Jobbiga försäljare!! Dom ska pracka på dig så mycket som möjligt och startar ALLTID med ÖVERPRISER. Går att pruta men det tar nåt oerhört med energi att stå där och tjafsa fram och tillbaka.

  Grekland-ALLA plagg, saker är prismärkta ÖVERALLT!
  Precis lika billigt som i Turkiet och man slipper prutet och tjafset.

  Varit i Turkiet 11 ggr och aldrig mer!
  Inte efter att vi hittat till underbara, lugna härliga Grekland ♥️

  1. Jag har aldrig ”tjafsat” fram och tillbaka, tycker man det är tjafsigt så kan man inte pruta på rätt vis. När man kan det går det fort och inget tjafs👍🏻 Du måste ha gillat Turkiet om du har varit där 11 gånger innan du provade på Grekland😉 Jag älskar både Turkiet och Grekland, två helt olika länder😃

 9. Hej!

  För några avsnitt sedan på tv var ni i Göteborg och såg ut som ni bodde på ett bra hotell med sovloft, vilket var det? Skulle gärna vilja åka dit.

 10. Nu har ju Mirka redan valt att resa till Turkiet så varför skriver man en massa negativa kommentarer om landet ? kan inte se att Mirka har bett oss läsare att skriva vad vi tycker om Turkiet .. tycker ni att hon ska avbeställa resan eller vad vill ni uppnå med era kommentarer ? vill ni ta glädjen från henne eller ? Önska Mirka och barnen en härlig semester i stället för en massa gnäll om vad NI tycker !

  1. Ja eller hur? Det var ett jäkla tyckande om detta. Jag tror nog att mirka är glad att bara få åka iväg o släppa alla vardagssysslor o annat. Skulle kunna tänka mig att hon kunnat åka var som helst bara för att få sätta sig vid dukat bord o slippa alarmet på morgonen 😉 ha en underbar resa med dina kycklingar o ev vänner på resan!

 11. Vi var till Turkiet mitten på augusti. Så härligt! Längtar tillbaka.
  Handla med lire, de tjänar vi mest på.
  Säg bestämt nej om de försöker sälja dig något. Upplevde inte turkarna mer på än våra marknadsmänniskor här.
  Billigt är de men de går alltid att pruta, börja lågt.
  Du och Carola kommer klara er galant där, ni har såpass mycket skinn på näsan så ni kan ryta ifrån 😉
  Ha en härlig resa!

 12. Just de.. De är så fuktigt där så förstår inte hur folk säger de torkar fort.. Tog lång tid för våra kläder att torka.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..