Ibland kommer en längtan

Hoppas ni har det bra? Torsdag redan, dagarna går så fort. Om två dagar åker vi och jag längtar enormt. Vi alla behöver ett avbryt, att bara komma iväg och njuta av varandra, sol, bad och god mat.

Jag behöver verkligen få slippa matlagningen och alla andra hushållssysslor ett tag. Just nu känns det som att det är vad man gör typ hela tiden 😅

Jag är i det stora hela väldigt nöjd med livet som ensamstående och har vuxit en massa som människa det senaste året när jag fått lära mig att hantera olika saker i vardagen som jag aldrig förr behövt bry mig så mycket om. Att rensa avlopp, skruva upp saker osv är inte jobbigt längre. Jag fixar det mesta.

Men ibland sköljs jag av en känsla, en längtan efter någon. Längtan efter närhet och samhörighet. Jag blir också lite tagen på sängen när den känslan dyker upp och det blir jobbigt. Jag är ju nöjd. Jag vet inte ens hur jag skulle ha tid att träffa någon än mindre lägga tid på en relation 🤔 Men ibland tänker man ändå på det och saknar den biten. Ibland undrar man om det finns någon där som en dag visar sig vara min soulmate. Eller är mitt bagage kanske för stort för någon att hantera 😉 Jag vet inte. Jag ruskar av mig allt och koncentrerar mig på nuet. För just här och nu har jag det bra. Jag har tak över huvudet, jag har barnen och all kärlek för de och från de och jag har ett par fantastiska vänner som förgyller mina dagar ❤️

Ikväll kommer ett nytt avsnitt av FA igen. Jag ska inviga vår nya gasolgrill 😬🙈

Jag har fortfarande inte riktigt lärt mig att gilla den grillen 😅 Men jag har blivit duktig på att inte bränna maten eller annat i alla fall 😉

Som sagt var….blir skönt att få slippa laga mat under en vecka 😇

Ibland hittar jag foton i mobilen som bevisar att den har använts i smyg 😂 Bra att de lämnar bevis 👍

Igår kväll var de små fullt upptagna med att fixa sina naglar 💅

Kram ❤️

 1. Vad jag känner igen mig i det där att vilja träffa någon. För mig har det gått fyra år nu sedan jag separerade och det är först nu jag börjar hitta mig själv och ksanske skulle vilja träffa någon. Men hur ska man få ihop det? Förstår att det kan vara besvärligt för dig. Själv har jag bara tre tonåringar men jag tycker att jag vänder ut och in på mig mest hela tiden för att få allt att gå runt. Jag beundrar dig så enormt mycket. Du är en kämpe!

 2. Hej Mirka! Har du under någon av dina graviditeter haft dåligt/lågt jätnvärde? Jag har jättedåligt järnvärde trots järntabletter. Fruktansvärt jobbigt att vara så trött hela tiden.
  Är mitt första barn så vet helt ärligt talat inte hur jag skulle göra om jag skulle bli gravid igen då jag knappt har ork till annat än att ligga på soffan.
  Hoppas du och barnen får en härlig semester i Turkiet! Bra val på resemål:)

  1. Jag har alltid haft lågt järnvärde och varit trött. Men på nåt vis har jag orkat ändå 😉 Prata med din bm ❤️

 3. Jag hoppas att ni får en underbar resa, sola bada och äta gott, och bara vara, ta hand om varadra👍❤️☀️✈️

 4. Det borde vara svårt att flytta ihop med någon i alla fall tänker jag…särskilt om denne har barn, blir nog ganska trångt 😉

 5. Jag tänker att om P kan träffa en ny som har 16 barn borde väl du som har 13 kunna hitta någon? Eller tänkte du på något annat bagage? Jag kände länge att ingen skulle vilja ha mig för att jag var 30 och hade två barn och det låg ganska mycket i det länge. De som var i min ålder ville ha npgon utan barn men nu tio år senare har de flesta barn så då är det inget problem utan snarare en fördel att man känner sig klar med bebisar. Är sjukt imponerad av dig som klarar allt själv! Det borde vara attraktivt för alla män!

  1. Skillnaden är ju dock att jag har barnen heltid och det gör det svårare för mig att tex ha egentid med en annan vuxen 😉 Jag tror att framförallt den biten blir en svår nöt att knäcka den dagen man kanske träffar någon.

   1. Tänkte du inte på det när du lämnade din man och barnens far?
    Aja, akta för pedofiler om du ger dig ut på köttmarknaden.

    1. Det jag tänkte på var att inte stanna kvar i ett förhållande som var död och inte bra för någon av oss. Hellre ensam resten av livet.
     Undrar dock hur fan DU tänker 🤔

     1. Om förhållandet var som du kallar det, dött, då får man jobba på att tända gnistan igen. Det är inte förhållandet som dött utan ditt hjärta som gjort det. Men som du tror, att gräset är grönare nån annan stans, det är bara lögn. Du lurar dig själv. Skulle du få en ny gräsmatta skulle den också dö efter en tid eftersom du inte har lärt dig sköta om och hålla liv i gräsmattor.
      Det du söker saknas inom dig själv! Hitta det först så förstår du sen att en ny gräsmatta är helt onödig.
      På samma sätt som man inte kastar ut barnen vid motgångar bör man heller inte kasta ut deras andra förälder. Man jobbar på det. Och det måste komma från en själv. Man börjar med sig själv och om man jobbar på att tända lågan igen så kommer kärleken att tändas igen. Det är ett arbete som aldrig tar slut. Man måste göra det hela tiden… vara god och bra mot sin livskamrat, då blir det bra.
      Hoppas du inte går i försvar nu utan tar dig tid att reflektera. Och om du ändå går i affekt och vill försvara dig, fråga dig då varför du gör det om du nu är så sann mot dig själv…

      Sedan tycker jag du ska fråga vart och ett av alla era tretton barn, i enrum, och ge dem möjlighet att vara ärliga med dig. Fråga dem:
      Om du får bestämma, vill du då att pappa ska flytta hem och att Mamma och Pappa ska bli ihop igen?
      Sedan frågar du dig själv om det verkligen räcker med att ge barnen materiella saker och roliga upplevelser som kompensation.

     2. Jag orkar inte ens bli upprörd över din text 🙈
      Om du hade en aning om saker som påverkat mitt beslut så hade du kanske ändrat texten en smula. Men vet du vad…det spelar ingen roll vad du anser här. Du vet ingenting om min gnista och hur jag kämpat med den. Ingenting! Jag har ingenting mera att reflektera över, det har jag gjort så det räcker för en livstid. Däremot hade någon annan behövt reflektera över både ett och annat under årens lopp, tyvärr kunde inte jag få någon till det.
      Du har säker en god avsikt men tyvärr är den alldeles för naiv för att passa in i verkligheten.

     3. Jag har ju redan skrivit vad det är jag vill. Trodde det framgick ganska tydligt?
      Har du frågat barnen? Eller är dina känslor viktigare än 13 barns?

     4. Ge dig NU! Hur du väljer att leva ditt liv bekommer mig inte så snälla dessamma önskar jag från dig som inte vet någonting om vår sak. Du går över en linje här som inte är ok !

     5. Jag kunde inte se ditt inlägg när jag svarade, men ser nu.
      Okej, om det är pappan som gav upp på er så ber jag om ursäkt. Då är det så klart han som ska reflektera.
      Av hur du uttryckt dig har det hela tiden låtit som att det var du som gav upp på förhållandet när du sa det var dött.

     6. Jag tog steget men båda visste att det var dött. Oavsett så är det inte din ensak att blanda dig i och ge moraliska råd när du har ingen större aning om någonting gällande saken!

     7. Okej men du skrev om din längtan. Då tror man ju att du vill ha någon slags kommentar på det. Fast vad det verkar som är att du bara vill ha påhejande och medhårsstrykningar…
      Vad är det du tror att du ska hitta?

     8. Alla gör vi våra egna tolkningar 😬😅
      I mina ögon så svävade du iväg lite väl mycket 😉

     9. Din yngste lille kille är så go men konstigt att ni skaffade honom om förhållandet var dött. Det blir väl inte dött över en natt och lillkillen kan ju inte varit stor när ni beslutade er för att separera-

     10. Alltså A!! Vad är du för vidrig människa? Jag kan inte förstå hur du tänker, att stanna kvar och jobba för något som inte fungerar är inte ens värt kraften och orken. Nu har jag inte några barn själv men oavsett hur många barn man har ska man inte stanna kvar i ett förhållande som inte fungerar. Jag kan lova dig att det är svårt för alla barn som går igenom sina föräldrars separation men jag är själv ett skiljsmässobarn och mår 100 ggr bättre när jag ser att båda mina föräldrar är lyckliga på varsitt håll. Man kan inte hålle ihop för barnens skulle. Mirka du är bäst, dina barn kan skatta sig lyckliga❤

    2. A. Du får gärna utveckla din varning. Även om risken att träffa en pedofil är relativt liten så tror jag inte att de svarar ärligt på frågan om de är pedofiler? När tycker du att man bör ställa frågan? Första daten är kanske lite tidigt? 😅😅 Seriöst så kan man inte gå omkring och vara rädd för allt, Hur ska man då våga träffa någon ny över huvudtaget? Mirka jag tror inte att det dröjer förrän du hittar din riddare i skinande rustning och han kommer med all säkerhet inte tveka att hjälpa dej att bära ditt bagage heller.
     Arvokkaimmat aarteet löytyvät, kun olet lopettanut etsimisen 😊😊

     1. Tommy,
      Nej så klart har de ingen skylt som säger hej jag är pedofil. Men, som du säkert vet, ökar risken för pedofili om det inte är en biologisk förälder. Ofta är det mammans nya kille som snuskar på barnen och vissa rent av söker sig till kvinnor med flera barn…
      Varför ska man hitta en ny? Varför ge upp på en människa man ändå valt som förälder till sina barn? Usch vad trashigt att inte tåla lite motgångar. Vilken dålig människosyn att bara kasta ut människor så där….
      Men du kanske själv vill bli den där white knighten du försöker sälja in till Mirka? Hoppas hon inte låter sig luras.
      Hört talas om white knight syndrome?

     2. Är du elak på riktigt?! Vad är ditt problem?
      Du kan aldrig veta hur jag kämpat innan jag gav upp så ta ditt trashiga bullshit och stoppa upp det nånstans där solen inte lyser 😡

     3. A, Jag lever i ett förhållande där jag är nöjd. Hade jag däremot varit singel så hade jag mer än gärna uppvaktat Mirka även om jag tycker att hon säkert är värd något bättre än jag. Hon är vacker,intelligent och en otroligt stark individ. Och det jag har uppfattat en jäkligt bra mamma.För ett ögonblick glömde jag bort att man inte kan tycka bra om eller vara vän med någon av det motsatta könet utan att vilja vara deras riddare 😊 Eftersom jag inte känner Mirka eller Han. Mer än att jag har träffat dem mest Mirka i affären eller på någon loppis.Så kan jag heller inte uttala mej om deras situation eller veta hur länge hur de har kämpat för att till slut ge upp? Men generellt så mår barnen i ett döende och tyvärr ofta bråkigt förhållande riktigt dåligt av det. Skulle man ta ett barn itaget ensamt och fråga dem hur de mår i sådant förhållande så skulle nog de flesta barnen föredra separation och lugn i hemmet. Lika väl som jag byter ut min bil och allt annat som är dömt till skroten så anser jag att man bara kan vårda sin gräsmatta till en gräns. Om den fortfarande är brun,tråkig och torr efter att man gödslat och vårdat den allt vad man kan så är är det bäst att slita upp den och plantera en ny

     4. Tommy,
      Jämförelsen med gräsmattan var metaforisk. Du kan ju inte jämföra ‘förhållandet känns dött’ med den faktiska döden som ju är något slutgiltigt. En död gräsmatta går inte att fixa. Ett förhållande går alltid att fixa om man vill. Skrik och bråk är något föräldrar väljer när de sätter sig själv och sina egna behov i första rummet. Det kan man välja bort.

     5. Även min ”gräsmatta” var metaforisk. så var även gödslet,vårdandet och upprivningen samt den nya sådden.

    3. Mirka, förmodligen har denna A en intellektuell funktionsnedsättning det är jag ganska säker på. Sådana här personer som pratar så och inte ger sig hade jag aldrig fortsatt att argumentera med.

     1. Alltså A 🙄🙄🙄
      Vilken skit du kastar på Mirka. Tycker inte du ska komma med en massa kommentarer kring nått du inte har en aning om.

      Tända gnistan? Ibland så går det bara inte. Man växer ifrån varann osv osv.

      Mirka: ❤️

     2. Alla ni som argumenterar i Mirkas ställe… ni måste tycka hon är svag eftersom ni tar över för henne. Jag skrev till Mirka. Varför känner ni ett behov att hjälpa henne när ni annars kommenterar hur stark hon är osv…?
      Falska ni är!

     3. Helen,
      Wow, fjäska på du, det kan du nog göra raketkarriär på. (Obs! Ironi)
      Man förstår ju hur det var du klarade skolan (med fjäsk).

      Du borde inte försöka dig på att gissa andras intellektuella förmåga igen eftersom min iq ligger på ungefär 127 (det säger väl en sån som dig ingenting, men googla).

     4. Ja de är ju så att folk med hög iq är ju oftast lite crazy o klarar inte av att föra en verbal dialog på ett normalt sätt. Lite kufiska o fixar inte de sociala samspelet. Du ger ju verkligen de intrycket så att säga….

     5. Jag tror att A talar om egen erfarenhet. Skilsmässan förde med sig att hon blev sexuellt utnyttjad. Därför tror hon att det bästa hade varit om hennes föräldrar aldrig skilt sig. Då jag antar att A har något annat svar här, så föregår jag henne med frågan ” Var det så, A?”. Samt varför är du så engagerad här inne? Varför brinner du så dant för Mirkas leverne? Vad vill du tillföra? Håller du på så här mot Peter också? Jag är uppriktigt intresserad, särskilt av vad du har för intresse av Mirka? För inte verkar du ha gått in här för att du råkat beundra henne eller tycka att hon är en kul typ? Så varför tittade du in här alls?

     6. Snälla Helen! Välj dina ord om funktions nedsättning!!!! Kan kosta mer än det smakar 🙂 ha en bra Lördag…. PS. Mirka! Låt inte din semester energi gå på sånt här…

     7. Vad menar du me att det kan ”kosta mer än de smakar”? Det är inget fel att skriva om att de ev är en person med intellektuell lågbegåvning. Dem liksom jag lever i vårat samhälle och är ofta på olika bloggar o skriver en massa knepiga saker. Varför ska vi inte prata om att det finns människor med dessa funktions hinder? Jag skrev detta i hopp om att folk kanske kunde tänka till lite och inte fortsätta elda på om en massa annat skit o fortsätta gnabbandet. Det går tydligen bra att folk skriver att personen måste ju ha en diagnos o äter du medicin o bla bla bla, men att skriva ut själva ordet som jag det är jätte hemskt. Alla människor är lika värda helt klart, men man måste ju inse att detta slag av kommentarer säkert kommer från det jag skrev.

     1. Kära a. Här kommer några råd.
      1. Du mår inte bra, det finns hjälp att få. Jag hoppas du varken har familj eller någon partner för de måste vara jobbigt för dem att vara i din närhet . (Eller ev. Ta deras stöd.)
      2. Känns det bra i din kropp nu efter allt du skrivit ? I själen liksom ? För isåfall så har kry psykologer dygnet runt.
      3. Du kan inte sitta och kritisera en människa du inte känner och trakassera henne med dina egna antaganden om hennes liv eller hennes föredetta liv.(man gör ej så, om man återigen inte blir nöjd av det och då kan man inte må så bra.)
      4. Att skriva att någon är trashig för att enligt din mening ingen har kämpat. SÅ HJÄRNDÖTT.
      5. du vet att de finns andra saker i livet än att ge sig på och kränka människor? Lär dig sticka eller gör något kreativt människa.
      6. Och du ifrågasätter varför vi står upp för mirka? Jag förstår att du verkar leva på en helt annan planet men vi andra vuxna människor står upp mot vuxenmobbning, trakasserier och kränkningar. För det är sjukt hur du som privatperson kan kritisera en annan människas leverne. Oavsett vad den tagit för val.

      Så kära a. Ring kry, prata en sväng med en psykolog, logga ut och gå ut utanför internets vägar och lyft blicken, det här gör dig bara till en bitter och kränkande människa .

     2. Heiiki! Vilka hemskheter skriver! Hur kan du nämna andra sexuella utnyttjande? Jag läser sällan instagram då jag anser det skrivs dåligt och rena rama tortyren… Har heller inte fb! Nä jag är inte psykisk sjuk utan med fler diagnoser väldigt frisk dom klarar göra bättre saker i livet:) jag har lärt mig någit bra av något icke noga genom tänkt… Fler borde så göra… Mirka! Jag har varit mycke i Turkiet och nyfiken vart ni ska.. Inte vågat åka dig pga bomber m. M:)

    4. Mirka, det är ganska enkelt att ta reda på vem A är 🙂 vissa tror att dom sitter skyddade bakom en dator eller telefon. Fixar upplysning om A inom kort. Kram på dig fina Mirka ♥️

 6. Ditt ”bagage” är guld värt och en gåva. Den som inte ser det förtjänar inte att få bli en del av er familj och det är deras förlust. Du är en underbar kvinna, mamma och garanterat som partner med . Sen är det väldigt ledsamt att fadern inte tar sitt ansvar, både för barnen skull och för dig att kunna få en chans att göra det han gör varje dag, bara bry sig om sig själv och gör precis vad han själv vill. Man är två om att göra dom och det är nog meningen då att man ska vara två som tar hand om dom. Är helt säker på att du kommer att träffa en underbar man nån dag. Kram <3 Kämpa på <3

 7. Gillade inte heller att grilla spett, men har lärt mig då det är det ända grillade min barn äter.
  Ett tips är att blöta pinnarna nån timme innan du gör spetten. Då brinner dom inte😊

  1. Ett annat bra tips är att inte blanda på ett grillspett👌🏻 (även om det är lite av charmen) men att sätta tex köttet på ett spett, paprikan på ett, champinjoner på ett mm mm… Eftersom de tar olika lång tid på grillen! ☺️

 8. En liten praktisk undran; hur har du lyckats få ledig från skolan för dina barn mitt under terminen? På mina barns skola är det omöjligt. Är det inte samma regler i hela landet?

  1. Kan nog skilja från skola till skola och det beror på rektorns goda vilja. På mina barns skola får man ta ledigt 5 dagar per termin, förrutom på vårterminen i årskurs 3,6,9 då de nationella proven ligger. Har hört att detta är på väg att stramas åt eftersom det har kommit massor ledighetsansökningar efter sommarlovet.

  2. Vi har 4 barn och åker utomlands 2ggr om året, det har aldrig varit några problem att då ledigt, så länge de inte har nationella. Så det är nog väldigt olika 🙄

  3. Alla barnen har fått ledigt ( 2 olika grundskolor på de) förutom Jennifer och Benny som går i gymnasiet. De får en varning men inget mera så det får bli så 😉

   1. Så gjorde vi åxo, en varning spelar ju ingen roll när alla inblandade vet precis vad anledningen är tänker jag. Missar ju inte flera månader i skolan.
    Vart tog Peters dotter med pojkvän vägen? Paret som hjälpte dig så
    Mycket och umgicks med barnen? Verkade ju vara ett toppenstöd för dig. Ha det ljuvligt i Turkiet, där är underbart!

   2. Hej!
    Vad innebär varningar? Att får man ett vist antal så blir man avstängd en viss tid eller tvingas man sluta helt,eller försvinner studiebidraget för en månad. Gymnasiet sägs ju bygga på mycket eget ansvar så ser man till att jobba ikapp så tycker ja inte det skulle vara problem att få ledigt. Skillnad vore om man skolkade mycket o har massa ogiltig frånvaro. En resa kan ju ge väldigt mycket också,man får uppleva en annan kultur,nya smak upplevelser,man kan ev se byggnader o likn som är ”känt” för landet,man tränar på engelska eller nåt annat språk.
    Hoppas ni får en fantastisk du Mirka,barnen o Carola.
    PS: vissa kommentarer har fått mig att sätta kaffet i fel strupe flera gånger om ikväll. Man slutar aldrig att förvånas men hoppet sägs ju vara det sista som överger människan…eller inte.

    1. Så skönt med semester 😊. En liten fundering ang Jennifer och Bennys har du kollat upp så att de inte blir av med studiebidraget om de tar olovlig frånvaro vid eran semesterresa. Ifall en gymnasieelev har olovlig frånvaro mer än fyra timmar på en månad kan eleven bli av med studiebidraget och då kan även familjen bli av med ev bostadsbidrag. Detta är inget som skolan bestämmer utan det är enligt CSN:s regler.

   3. Vad härligt att få åka iväg på semester. En liten undran bara. Har du kollat vad som händer med Jennifer och Bennys studiebidrag ifall de har olovlig frånvaro i så många dagar? Man kan bli av med studiebidraget om man har olovlig frånvaro mer än fyra timmar på en månad och då blir familjen även av med ev bostadsbidrag.

   4. Ta inte det här dom kritik, men ha koll på Jennifer och Bennys frånvaro anmäld och oanmäld framöver. Om de åker utan godkänd ledighet riskerar de att deras CSN dras (eller att de blir skyldiga att betala tillbaks det). Även övriga bidrag som familjen får från Försäkringskassan kan påverkas, till exempel bostads­bidraget och flerbarns­tillägget. jag antar att det skulle vara kännbart för er som familj. Jag vet inte hur länge ni är borta, men en vecka är ju såpass hög frånvaro att skolan skall rapportera det till CSN. Och de måste ha perfekt närvaro framöver.

    Hälsar gymnasielärare, som allt för ofta hamnar i den sitsen med elever

     1. Vet du hur mycket mer en resa kostar när det är skollov?
      Dessutom, kan ni inte läsa? Mirka skriver, dom får en varning, inget mer. OK?

     2. Jag vet att det är mycket dyrare att åka under skollov men att de bara får en varning har jag svårt att tro. Jag är gift med en gymnasielärare och vet att lärarna har skyldighet att rapportera in olovlig frånvaro till CNS.

    1. Så bra då att ni alla uppmärksammar det här nu då. En mor som kämpar för att alla ska må bra. Många ggr utan en far med i bilden till barnen. Ska nu åka iväg o ha der bra en vecka. Kan inte låta bli att må lite illa.

     Hur många gör inte så här? CSN o allt snack. Va lite snälla o jag hoppas verkligen inte detta kommer ligga mirka ”i fatet” nu för att hon har en blogg där hökarna är framme o bara vill uppmärksamma. Kom inte o säg att det är av välmening, det är redam försent.

     Tänk om man kunde komma åt alla äckliga politiker å andra högre uppsatta män/kvinnor som stjäl pengar ifrån oss som redan har bra löner osv. Nej, låt nu mirka o hennes familj få ha en skön resa utan sånt här tjafs o ge er på dom som verkligen behöver få en smäll på käften!!

 9. Detta är till dig A. Alla barn vill väl helst att mamma och pappa bor ihop. Sen utvecklas man inbland åt olika håll och då mår alla bättre , även barnen av att man bor på skilda håll. Sen att den ena föräldern väljer att vara frånvarande är helt och hållet hens ansvar och inget som den andre föräldern kan lastas för. Det finns ingen som ska vara tvingad att stanna kvar i ett dåligt förhållande bara för att man valde just den personen för 20 år sedan. Ibland är det bättre att släppa taget och gå vidare. Jag är så imponerad av Mirka som har orkat ta steget och önskar dig och barnen allt gott❤️❤️❤️

   1. Ja och? Det om nåt visar väl isåfall att man jobbat på att försöks hålla ihop förhållandet. Men förr eller senare kommer man kanske till vägs ände ändå.

   2. Hej A. Deras yngsta barn är 3,5 år. Kan säga att det kan hända mycket på 3,5 år för folk i en relation. Eller att det inte händer något alls. Rekommenderar dig att ställa dessa frågor till P som valt att bosätta sig långt från barnen/barnens skolor/förskola.

   3. Tycker att du…. A ska tagga ner lite. Vad är ditt syfte?
    Med den ena kommentaren dummare än den andra.
    Hitta på något roligt istället för att sitta här och förlöjliga dej själv.
    Trevlig kväll till dej:)

    1. Ann,
     och din kommentar var dummast av alla. Vad var syftet med den? Klarar du inte av att läsa annat än gulligull utan att bli nervös och försvara folk du tycker är så svaga att de inte kan tala för sig själva?
     Trevlig kväll på dig också! (Notera falskheten i den påstådda välönskningen).

     1. A…det kanske är så att jag önskar Mirka det bästa.
      Och beundrar henne för att hon klarar av allt så bra på egen hand…det du:)

 10. Jag tror att A är avundsjuk på dig Mirka. Bry dig inte om henne. Knäppt att tycka att man skall stanna i ett förhållande som inte är bra. Det tror jag int hon hellre hade gjort. Men jag tror att hon tycker att du har fått det för bra.

  1. Jag tror inte att det beror på avundsjuka. Utan på beteendestörning a’la lux.

   Själv växte jag upp, med flera syskon med föräldrar som BORDE ha skilt sig.Men ville ”hålla ihop för oss barns skull”. GENOMVIDRIGT kan jag bevittna om. Det har satt sina spår hos oss alla syskon. Skulle typ inte förvåna mig om ”A” är en av mina systrar.För cirka så blev resultatet av oss avkommor som alltid måste gå på tå, då vi, utan att någon sade det, trodde att det var oss det var fel på. Som barn känner man av spänningar mellan föräldrarna. Man blir hypersensitiv. Senare blir man mer eller mindre störd. Även jag(känner av störningar i tankeverksamheten då och då.Försöker att föregå dem,störningarna alltså.).

   Bra gjort av er att skiljas, för barnens skull.

   Men visst, hon kanske är avundsjuk. Men mest verkar hon arg på någon annan,tycker jag.Störd. Elak som ger sig på Mirka(och indirekt hennes ex.)(ingen av oss vet egentligen varför de skildes,kanske inte ens de själva, men jag tror att det var för barnens skull.).

   1. Jag vet inte ens varför man ifrågasätter skilsmässor? Det är väl lika underbart att vi får gifta oss med den vi vill, som också vill. Liksom att vi då även får välja att skilja oss? Fantastiskt,tycker jag.

   2. Pappa. Jag tycker synd om dig. Är du säker på att dina syskon är skadade och inte bara du? Varför tassa på tå? Ibland är det även barnen det är fel på och inte föräldrarna. Som jag suttit i terapi med barn som bevittnar om att det inte alls alltid är förälderns fel utan barn som inte kan klara av att ta vissa saker och då skyller på föräldrarna. Sen å andra sidan såklart sitter det barn och talar om vilket helvete dom haft med sina missbrukande föräldrar och föräldrar som slår sönder var och varannan vägg av aggressivitet då ”pappan” tror sig ha rätt i allt. Det barnet har inte vuxit upp i en familj där någon slagit sönder nått eller druckit en droppe alkohol men gör så själv. Det är inte svart eller vitt, ens och bara ens fel. Alla är vi mer eller mindre perfekta men INGEN är perfekt.

 11. Grilla med plastbestick är väl ingen bra idé kanske, till nästa gång. 🙂 Men gott såg det ut att vara ändå, hehe!
  Trevlig resa!

 12. Herregud.
  A, är du på riktigt eller driver du?
  Sällan läst så dumma, korkade och ointelligenta kommentarer på en blogg någonsin!

   1. Jag tror att du gör henne en björn tjänst.Nu är hon överlycklig för din uppmärksamhet att städa upp efter henne.Låt henne måla din blogg med skit, be övriga nonchalera att svara. Gör något kul istället.Det skall JAG!

    1. Du har rätt. Jag kan inte få hjälp just nu att blockera hen så vi andra får ignorera så kan hen visa vad hen går för 😉

 13. Till den som undrar varför vi försvarar Mirka vid påhopp: på den här bloggen gillar vi inte mobbare! Kommer du med förolämpningar får du mothugg! Nu är vi inte på skolgården där nån ensam stackare blir mobbad och resten står tysta och inte törs ingripa, nähä du, här sluter vi upp kring en fin tjej och mamma. Med det sagt, stick och brinn, du vet vem. Tommy, du ÄR allas vår riddare på denna bloggen!

 14. Nån ”bokstav” är sjuk här eller går på nåt väldigt olämpligt. Följt bloggen (och flera andras) under många år o har nog aldrig läst nåt så Overkligt nån gång. Eller kan denne vara med i nån sekt eller har nån ”högre makt ovan molnen” som denne lever efter/tror sig prata genom.
  Mirka,kan du inte spåra upp vem ”avsändaren” är? Så kanske svaret kommer vad som är fel eller om det är rena elakheter.

 15. Nu måste du få hjälp att blockera ”A” Mirka. Personen som skriver är obehaglig, otrevlig, elak och kör med härskarteknik.

  1. Nu ska vi alla nonchalera A, se: Mirkas nästas blogginlägg. Mycket klokt. Låt er inte uppretas till att svara, såsom jag gjorde. Inte ens om hon snart dyker upp och heter..B…?

 16. Nä sånt här tjafs orkar jag inte med… Då finns det trevligare som Anders och Johanna Bagge. Mysig trevlig lycklig och inga fan som hoppar på andra fan som anser annat….Helt enkelt värd lägga lite strö tid på:) Good Luck…

 17. Så tråkigt med alla negativa kommentarer, stå på dig Mirka! Du är en fantastisk mamma för dina barn!
  Kram Mirka! Önskar er en helt underbar resa!!!

 18. Om ALLA slutar att kommentera A:s alla tokiga inlägg, så kommer dennes kommentarer att självdö. Alla förstår ju att det inte står rätt till där och att då svara är som att hälla bensin på eld. Ibland är det bäst att bara ignorera rakt av.

 19. Jag lovar dej Mirka att den där A är nog så jäkla avundsjuk på dej. Du är så rik med dina barn. Det bästa man någonsin kan ha.
  Fantastisk mamma är du. A är sannolikt en psykopat.
  De håller på sådär och gör ner människor. De ger sej aldrig. Tror sej ha rätt i sin åsikt. De ser inte nyanser i livet. A vet inte ett skit om dej och ditt liv.
  Man ska veta en sak när man läser någons blogg.
  Det är en ynnest! Man får en liten blick i någons liv. Det betyder inte att man kan komma med sina egna sanningar. Det finns olika sanningar. Vi lever olika liv.
  Ödsla inte energi på den här avundsjuka människan.
  Det är en ensam liten liten människa..Very tiny!!
  Du är bäst Mirka!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..