ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Comfort

Vård av höstens kläder

/

I annonssamarbete med Comfort

Hösten är här igen och med det tar man också fram höst och vinterkläderna igen efter den långa härliga sommarvilan. För mig innebär de kommande månaderna mera tvätt och klädvård eftersom barnen gärna plaskar i alla vattenpölar och kommer hem leriga och fina 😉

I överlag har vi ju på oss mera kläder nu vilket ger mera tvätt så maskinerna får jobba på lite mera igen. För mig gör det dock ingenting för jag tycker om att ta hand om tvätten. Att känna den rena känslan och doften från nytvättade kläder är underbar 🙂 Och även om jag är noga med att inte överdriva användandet av sköljmedel så tycker jag om den mjuka känslan de ger kläderna och de fräscha dofterna som sprids när kläderna hänger på tork.

Jag gillar att testa produkter och dofter som jag inte har testat tidigare och barnen hjälper gärna till att välja en flaska med ny doft som tilltalar de. Den här gången har vi testat 3 dofter från Comfort Creations och vår favorit blev Strawberry & Lily Kiss 👍 Men de andra är också toppen 😉

Jag tänkte ge er några tips på hur jag vårdar kläder och nu framförallt kommande säsongens kläder som ska tas fram.

1: Jag hängtorkar alltid ytterkläderna … eller faktiskt det mesta i klädväg. Torktumlar enbart strumpor och vissa diverse småplagg 😅 Jag tycker att de hållet bättre av det helt enkelt.

2: Jag förvarar höst och vinterkläder i stora plastlådor så att de inte blir dammiga och de är också lätta att hitta sedan när det är dags att ta fram de. Viktigt för mig är också att tvätta de rent innan jag packar undan de 😉

3: Det är faktiskt ytterst sällan man har behov av att använda förtvätt. Jag gör det i stort sett aldrig för så smutsiga har inte kläderna varit. Man sparar dessutom på miljön och det gör man även om man försöker tvätta på max 40 grader vilket räcker för nästan all tvätt 😉

4: Ofta tvättat vi kläder alldeles för ofta i onödan. Många gånger räcker det att hänga plagg ute i friska luften för vädring en stund. Det gör jag oftast tex med småbarnens höstkläder. Ev gegga i galonkläder får torka så borstar jag sedan bort geggan. Så gör jag ett par vändor innan jag tvättar de ordentligt.

Jag använder sköljmedel till alla kläder förutom tex jeans, träningskläder och ytterplagg. Eftersom jag hängtorkar alla kläder så blir kläderna då mjukare än utan sköljmedel. Mina barn älskar fleecejackor och de blir lätt väldigt elastiska utan sköljmedel så där är det extranoga med att använda sköljmedel. Fleece noppar sig gärna men mycket mindre med sköljmedel 😉

Har du några bra tips på hur man bäst vårdar kläderna?

45
91

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00