I annonssamarbete med COMFORT

Vård av höstens kläder

I annonssamarbete med Comfort

Hösten är här igen och med det tar man också fram höst och vinterkläderna igen efter den långa härliga sommarvilan. För mig innebär de kommande månaderna mera tvätt och klädvård eftersom barnen gärna plaskar i alla vattenpölar och kommer hem leriga och fina 😉

I överlag har vi ju på oss mera kläder nu vilket ger mera tvätt så maskinerna får jobba på lite mera igen. För mig gör det dock ingenting för jag tycker om att ta hand om tvätten. Att känna den rena känslan och doften från nytvättade kläder är underbar 🙂 Och även om jag är noga med att inte överdriva användandet av sköljmedel så tycker jag om den mjuka känslan de ger kläderna och de fräscha dofterna som sprids när kläderna hänger på tork.

Jag gillar att testa produkter och dofter som jag inte har testat tidigare och barnen hjälper gärna till att välja en flaska med ny doft som tilltalar de. Den här gången har vi testat 3 dofter från Comfort Creations och vår favorit blev Strawberry & Lily Kiss 👍 Men de andra är också toppen 😉

Jag tänkte ge er några tips på hur jag vårdar kläder och nu framförallt kommande säsongens kläder som ska tas fram.

1: Jag hängtorkar alltid ytterkläderna … eller faktiskt det mesta i klädväg. Torktumlar enbart strumpor och vissa diverse småplagg 😅 Jag tycker att de hållet bättre av det helt enkelt.

2: Jag förvarar höst och vinterkläder i stora plastlådor så att de inte blir dammiga och de är också lätta att hitta sedan när det är dags att ta fram de. Viktigt för mig är också att tvätta de rent innan jag packar undan de 😉

3: Det är faktiskt ytterst sällan man har behov av att använda förtvätt. Jag gör det i stort sett aldrig för så smutsiga har inte kläderna varit. Man sparar dessutom på miljön och det gör man även om man försöker tvätta på max 40 grader vilket räcker för nästan all tvätt 😉

4: Ofta tvättat vi kläder alldeles för ofta i onödan. Många gånger räcker det att hänga plagg ute i friska luften för vädring en stund. Det gör jag oftast tex med småbarnens höstkläder. Ev gegga i galonkläder får torka så borstar jag sedan bort geggan. Så gör jag ett par vändor innan jag tvättar de ordentligt.

Jag använder sköljmedel till alla kläder förutom tex jeans, träningskläder och ytterplagg. Eftersom jag hängtorkar alla kläder så blir kläderna då mjukare än utan sköljmedel. Mina barn älskar fleecejackor och de blir lätt väldigt elastiska utan sköljmedel så där är det extranoga med att använda sköljmedel. Fleece noppar sig gärna men mycket mindre med sköljmedel 😉

Har du några bra tips på hur man bäst vårdar kläderna?

 1. N skriver:

  Ser ut att behöva skrubba tvättmedelsfacken. Använder endast parfymfri sköljmedel, godkänt av astma och allergiförbundet. Då får man den mjuka känslan, men utan stark doft av parfym.

  1. N skriver:

   Ser nu att min kommentar låter väldigt otrevlig! Slarvar själv med att rengöra facken ibland, och det blir rätt mkt bakterier och gegga där. Ville bara påminna!

 2. Hej! Jag har en 1årig dotter, första barnet. Tycker det är så svårt inför vintern, vilken vinteroverall skulle du rekommendera? Vi bor i Mellansverige. Tack för en inspirerande blogg!

  1. Oj, det där är verkligen jättesvårt 🤔 Till Lilja och David hade jag overall från Name it som jag tyckte var bra. Även polarn o Pyrets är superbra tycker jag 😉

  1. Malin skriver:

   Gneis! Tunna och smidiga så barnen inte blir michelingubbar. Vilket jag tycker de blir av tex kappahls kaxs. Didriksson är också bra. Har ärvt både gneis o Didriksons till mina barn och de håller.

   1. Håller med om Gneis, bästa overallerna! Men jag har aldrig haft de till en 1-åring utan bara lite större barn.

  1. Tack för era svar! Nu har jag nått att gå på iaf i overall djungeln!

 3. Det är liknande ämnen i hårbalsam som i sköljmedel (katjonaktiva tensider).

 4. Andrea skriver:

  Förstår ju att varenda krona är välkommen men snälla Mirka sälj inte dej själv till reklam för en vara som skadar dina barn kroppsligt och deras framtida miljö för att hjälpa ett multiföretag att tjäna ännu mera på folks okunskap .. har du en stund över så sätt dej in i vad du gör reklam för . Det finns nämligen fler som inte inser att det handlar om betydligt mer än att lukta gott och kläderna blir mjuka …

 5. heikki skriver:

  Jag finner det i sig positivt om du numer stortrivs med tvätten, Mirka. Jag minns när du skrev att det var så svårt att få barnen att hjälpa till med den. Men förutom allt det här med sköljmedel, så funderar jag kring ”förkyld- stå med näsan i nytvättade kläder”, hur går det ihop?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..