Vi kämpar på

Innehåller reklamlänkar

Man ska inte alltid ropa hej för tidigt för denna förkylning verkar vara seg som f….n. Jag mår mycket bättre fysiskt men jag är mycket tröttare än vad jag har varit villig att erkänna. Jag är helt slut som artist klockan 20 och somnar direkt när jag nattar de små. Ibland vaknar jag efter en stund och i vanliga fall är jag då lätt uppe i några timmar och jobbar eller bara njuter av lugnet i huset. Men nu är jag så slut att det finns inga krafter till att ta vara på min kvällsstund. Vilket gör att jag halkar efter med saker som jag skulle ha gjort under kvällstimmarna och jag blir lite stressad. Victor, Oliver och Thor var hos pappa i helgen och Thor blev dunderförkyld när han kom hem och har legat hemma i feber sen dess. Idag är han piggare så jag hoppas att vi alla kan snart känna oss befriade av dessa virusar.

I lördags hade jag lovat Nellie, Älva, Lilja och David ett biobesök. De valde att se Superhjältarna 2. Även Kevin, Linnea och Alice ville följa med och se den så vi blev ett gäng på 8 pers till slut 😀 Selina skulle till en kompis och Benny valde att stanna hemma. Jennifer var fortfarande hos sin kille 😉

Lilja och David har aldrig varit på bio så det kunde ju gå hur som egentligen. Skulle de orka sitta stilla i över 2 timmar??

Det gick bra i början och David njöt av sin dricka och godis

Lilja var lite pratig i början så jag fick hyscha då och då 😉

Sedan fick David lite myror i brallan. Han ville gå fram och tillbaka mellan mig och Kevin ett par gånger men gjorde det dock i tysthet så jag tror inte att det störde någon annan än de syskonen som satt mellan mig och Kevin 😉 Efter drygt halva filmen blev det så spännande att även de minsta satt stilla helt fast i filmen. Vi avslutade dagen med att köpa med oss snabbmat hem 😉

Igår satt jag i timmar och hjälpte olika barn med läxor. Nellie, Alice och Oliver hade matte och Älva hade läsläxa. Jag gillar matte men det gör inte twinsen. Och det är inte så värst roligt att göra dessa läxor med de som är helt ointresserade och okoncentrerade av uppgifterna 😬 Linnea började hjälpa Alice med hennes matte men gav upp efter en stund 😅 Vi blev till slut klara men jag kan säga att jag skulle inte bli en bra lärare 🙈 All eloge till alla lärare som kämpar med alla skolbarn varje dag 👏👏

Nellie tycker om matte och det underlättar en del 😉

Något sliten morsa så här en tisdag 😇 Ungarna har energi till max på eftermiddagarna/kvällarna och studsar runt som i en flipperspel medans jag försöker få tiden att räcka till så jag hinner fixa tvätt, laga mat m.m mellan alla läxor och rop efter mamma 😅

Typ så ❤️

Jag har kikat in på Jotex.se för att hitta nytt till sovrummet inför vintern. Då ska rosa bort och in med mera rött tänkte jag 😉 Just nu har de 20% på alla påslakanset!

Den här hissgardinen blir lagom för mig som delar rummet med småttingarna 🙂 Billig var den också!

Enfärgat påslakanset till min säng. Testar satin för första gången – hoppas att gilla det 😉

Tjejerna får också nya påslakan som kommer att varvas med prinsessor, Marcus och Martinus och andra set de har idag 😉

Såg denna av en slump och tyckte den var rätt snygg och praktisk för de trångbodda eller om man inte ids ha en gran hemma 😉

Kvadratsmart julgran, som varken barrar eller tar onödig plats. Material: 100% bomull. Storlek: 140×220 cm. Beskrivning: Väggpanel med tryckt mönster. Hängs enkelt på en caféstång eller gardinstång på väggen. Obs! Ljusslinga ingår ej. Köps separat!

Alla sätt är bra förutom de dåliga 😉

Nu ska jag ta itu med tvätthögen som just nu växer lite väl fort …

kram ❤️

 1. Har alltid undrat vem Nellie är lik då jag inte tycker hon liknar varken dig eller Peter. Med denna fina bild på henne gick det upp ett ljus! Hon är ju en kopia av storasyster Emelie ❤️

 2. Jotex har för dyr fraktavgift för oss.
  Varför går ni på bio när ni är förkylda?
  Idag har vi suttit på barnakuten en hel dag, då alla inte tål förkylningar så bra.
  Men likt vi är fattiga så får vi väl skylla oss själva som råkat sätta ett barb till världen som LIDER när hon blir förkyld, utsatt för cigarrettrök, för dofter av rengöringsmedel. Kul för dig att tvätthögen växer ovanligt fort, du som älskar att tvätta! Samt använda comfort-sköljmedel, men Gud nåde den som går över DIN ”comfort-zone”…Snora på på boograferna ni!!! Bry er aldrig om andra! 😢

   1. Du kallar mig för troll? Alltså FUCK! Ursäkta språkbruket, jjag ÄR en FÖRTVIVLAD pappa, så när jag ska framföra min kritik så skajag heta troll också. Ja, snälla Mirka. Blockera mig då. Jag är ju värsta stortrollet: fattigt och medsmå vanartiga barn. Alla nöjda nu?

    1. Synd att jag har gått omkring i alla år utan att veta att jag bete mej illa mot andra människor bara för att jag inte har haft pengar. Och att jag inte har vetat om att jag kan hoppa på människor och spy galla över dem för att mina barn inte har varit friska. För att inte nämna allt hat jag hade kunnat sprida mot alla familjer som använder produkter mina barn inte tål även om de själva inte har något problem med dessa.
     Vad skönt det hade varit att lägga allt ansvar för mig och mina barns problem på alla andra.

    2. Jag funderar också på hur man kan gå på bio om vare sig en själv eller barnen är friska !
     Jsg har sagt nej till barnpassning ( barnbarn ) en längre tid pga en förkylning som verkligen KÄNNS i hela kroppen.
     Jag är av den åsikten att är man så många som hos Mirka då ska INTE hon själv behöva ta ansvar för allt. Disk, tvätt, städ och matlagning kan ungarna göra. De ska inte behöva passa varandra men de lite större barnen kan ta hand om lite hushållsarbete. Mirka gör ett bra jobb men ibland tar hon på sig för mycket OCH att gå ut bland folk när man inte är frisk, ja, det gör man inte. Lägg över mer på pappan Mirka.

     1. Men det var ju Thor som blev sjuk och han var ju inte med på bion utan hos sin pappa.
      Mirka skriver ju att hon själv mår mycket bättre, så varför ska hon inte kunna gå med på bion?

     2. En undran M. Hur ska Mirka kunna lägga över mer ansvar på pappan som lyser med sin frånvaro?

    3. Vad gör du för att slippa vara fattig?!
     Att sitta hemma med världens största offerkofta över ryggen pch skriva elaka och irrelevanta kommentarer kommer ju inte göra dig rik….

   1. Lisa: nu är ju satin (i det här fallet) 100% bomull. En finare bomullsvara, helt enkelt.
    Lite mjukare och följsammare mot kroppen. Ingen enorm skillnad, faktiskt.

   2. Satin i sig är en unik vävform och kan finnas i material som bomull (vilket är vanligt i sängkläder), siden eller rayon

 3. Helt sjukt att lillpojken får dricka läsk och äta godis!!!! Festis och ett litet paket russin ger jag min son i samma ålder.

  1. Just russin (och Marie-kex) är väl bland det värsta man kan ge sitt barn. Kletigt och fastnar kvar i tänderna.
   Helt sjuuuuukt att du ger ditt barn det.

   Eller så gör varje förälder som hen vill, så länge barnet inte far illa. Det viktigaste är att ge sitt barn kärlek och det tror jag att Mirka ger i överflöd!

  2. Kommenterar aldrig, men nu känner jag att jag måste! 100 gram russin innehåller ca 20 sockerbitar. Inte så mycket bättre än godis. Kletigt och fastnar i tänderna. En liten festis innehåller ca 10 sockerbitar. Sluta klanka ner på andra!

  3. Vad är skillnaden, Sofie? Festis är att jämföra med läsk och russinen med godis, då dessa också innehåller socker.

 4. Herregud vad folk spårar ur i kommentarerna, undrar om alla skulle säga samma saker om vi stod i samma rum 😀
  Modigt att gå på bio med David! jag är orolig över sjuåringen ibland när vi går hahah…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..