I annonssamarbete med DIREKTO

Jämför med Direkto

Väldigt många av oss har någon gång tagit privatlån av olika orsaker. Kanske för att köpa en bil, renovera eller annat… finns nog många anledningar. Idag är det bättre med ett privatlån än att köpa tex möbler, vitvaror osv på avbetalning då räntorna på privatlån är mycket lägre.

Det finns väldigt många långivare i Sverige och det är svårt att veta vilken bank som är bäst och vart ska man söka 🤔

När jag skulle låna pengar för att köpa min bil i våras så ville jag även passa på att samla ihop några smålån jag hade. I och med det får jag nu bara en räkning och jag fick även bättre ränta så min månadskostnad sjönk.

Jag vände mig till Direkto.se för att via de kunna jämföra bankernas låneerbjudanden för att hitta bästa lånet till längsta räntan.

Direktos låneförmedlingstjänst är en smidig tjänst online eller per telefon som är kostnadsfri. Det är inte Direkto som lånar ut pengar och de jobbar oberoende från de banker de samarbetar med. Direkto är en låneförmedlare som hjälper till att man ska hitta den bästa alternativen bland alla långivare.

Räntorna kan skilja sig rätt mycket från bank till bank och därför är det viktigt att jämföra och jag tycker att det är en befrielse att ha kunnat använda Direkto istället för att själv kontakta massa olika banker. Dessutom så slipper man då att förstöra sin kreditvärdighet! Hade jag vänt mig direkt till olika banker så hade varje bank tagit en egen UC som hade skadat min kreditvärdighet och då hade jag fått sämre och sämre låneerbjudanden för varje bank jag vänt mig till.

Direkto erbjuder en bra lösning på det problemet eftersom de bara tar en kreditupplysning som sedan delas med alla de banker de samarbetar med – kostnadsfritt 😉

Tjänsten är väldigt enkel och kan göras online eller per telefon om man föredrar att direkt prata med en av de duktiga rådgivare som finns där till hjälp.

Svar från bankerna kommer oftast inom 24 timmar. Man får olika lånealternativ i listform med den bank som erbjuder lägsta effektiva räntan först. Man kan då i lugn och ro själv välja det bästa alternativet där på direktos hemsida. När man har gjort sitt val får man ett skuldebrev som man enkelt signerar med BankID eller så får man det hemskickat för signering. Sedan tar det ett par dagar tills lånet betalas ut.

För mig var det ett bra beslut att dels samla ihop allt till ett enda lån och jag hade nog inte klarat av det utan hjälpen jag fick med att jämföra olika banker 👍

 1. dv skriver:

  Nice!

 2. Lena skriver:

  Älskar tapeten i köket.

  /L

 3. Ledsen men såna här samarbeten har jag svårt att förstå hur du mfl kan stå för 🙁

  1. Mormor skriver:

   Håller med. Uppmuntra att ta lån är inget man gör.

   1. Helene skriver:

    Hur trött blir man inte?! Uppmuntra till att ta lån? Det här är väl ett exempel på var man kan vända sig om man ska låna pengar, herregud! Och sen generalisera om människor i allmänhet har smålån eller stora lån. Blir så trött på en del kommentarer…..👹

    1. M skriver:

     Man blir också trött på vissa kommentarer.
     Om jag vore bloggare skulle jag inte göra reklam vare sig för spelbolag eller låneförmedlingar.
     Just det här bolaget har bl a en samarbetspartner som du kan få betala upp till 29% ränta hos. Ju ”sämre” ekonomi ju högre ränta. Den som verkligen behöver hjälp bör ha ett bra förhållande till sin egen bank. Vi behöver bankkontor och riktiga människor att prata med. Det dessa lockar med är att det blir bara en UC och det gott folk är lockande för den som egentligen kanske redan är för högt skuldsatt.
     Att låna till hus, boende reperationer eller bil ( om man måste ha en) det kan man göra, men gör det på ett bankkontor! Behöver man låna till konsumtion då är det faktiskt bättre att avstå.
     Nu har ett flertal bloggare samtidigt reklam gör låneförmedlare och det är väl upp till dem, men även om de sitter och säger att de har lån hos dessa bolag, så är det verkligen att sälja sig.
     Väljer man inte själv sina samarbetspartners? Men kanske betalar de här väldigt bra för det måste ju löna sig tydligen.

    1. P skriver:

     Så du menar att man sitter och läser bloggar och plötsligt hamnar blicken på ett samarbete med LånaPenarAB och kommer på att ”ja just det jag skulle behöva ta ett lån”?
     Nej såna här ”samarbeten är skit”
     Man letar väl inte lånebank på bloggar?
     Så oseriöst.

  1. Jag förstår varför Mirka gör denna reklam! Hon jobbar med sociala medier och måste få ekonomin att gå runt. Det står ju också tydligt att det är reklam överst i inlägget.
   Jag vill i alla fall att Mirka ska fortsätta blogga och instagramma och det kanske hon inte kan göra i lika stor utsträckning om hon inte gör viss reklam.
   Älskar ditt bloggande Mirka 😊 Fortsätt som du gör! ♥️

 4. Hanna skriver:

  Är det inte väldigt ovanligt med flera smålån? De flesta har väl bara några få stora lån tex bostadslån, studielån och ev ett lån på bilen?

  1. Hej Hanna,

   Tack för ditt inlägg. Ca 1,5-2 miljoner svenskar har idag privatlån av något slag. Privatlån är benämning på alla typer av lån utan säkerhet som exempelvis medlemslån, blancolån, konsumtionslån, kreditkort mm (ej studielån). Det kan röra sig om allt från smålån till större lån.

   Det är väldigt vanligt att människor handlar exempelvis möbler, vitvaror, resor mm på avbetalning när de handlar på nätet eller i fysiska butiker. Även användning av kreditkort är vanligt. Dessa typer av lån/krediter brukar vara förenade med höga räntor och/eller avgifter. Många upplever att man sitter och betalar av på dessa i all oändlighet utan att någonsin bli av med dom. Detta beror just på dessa höra räntor/avgifter så att endast en ytterst liten andel av de inbetalningar man gör går till att minska själva skulden.

   Därför rekommenderar vi alltid att man ska slå ihop sådana smålån/krediter till ett större privatlån för att på så sätt få ner räntan för att sänka sina kostnader och på så sätt förbättra sin ekonomi. Har man ett bolån kan det även vara fördelaktigt att baka in dessa i bolånet. Om man väljer denna väg istället bör man dock först ha klart för sig hur de nya amorteringskraven kan komma att påverka ens boendekostnad.

   Trevlig dag!
   Alex

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..