Kontroll över kontrollerna

Vi hade nyss lyckats bli friska så det är väl lika bra att ta nästa omgång på en gång 😬 Lagom inför höstlov. Lilja ligger i hög feber och har ont i kroppen stackaren 😒 De som såg framemot att ha Halloweenfest på förskolan imorgon.

Skruttan ❤️

I måndags var en speciell dag! Linnea fyllde 19 år – Hipp hipp hurra ❤️

Hon hade fått sin present redan i förskott och firandet har vi till helgen så vi firade inte henne på födelsedagen 😉

I morgon fyller Alice och Oliver år och jag har ännu inte fått en önskelista 😱 Eller joo…Alice vill att jag köpen en ny mobil till mig så att hon kan få min nuvarande 🙈 Dessvärre så känner jag inget behov av att köpa en ny mobil… 🤔 Oliver velar fram och tillbaka och har redan fått ett par spel-hörlurar så det får inte vara nån mega-önskan han kommer med 😅 De har till helgen på sig när vi firar de annars får de väl pengar.

Jag hade en dejt med Eva på Fullerö ( igen 😇 ) i måndags. Vi hinner inte ses alltför ofta och när vi väl ses så har vi en massa att prata om. Eva är en fantastisk vän och klok som bara den ❤️ Vi kikade runt i butiken, fikade länge och tog sedan en sista runda i butiken. Jag köpte 2 superfina nya kaffemuggar till mig.

En mörkgrå och en blå 😍

Mina gamla favoritmuggar är bäst men tyvärr så går de sönder otroligt lätt.

Igår lagade jag broccolisoppa som alla i familjen älskar. Så gott!

Med ägg och stekt bacon.

Som ni vet så har jag fullt sjå att hålla redan på tv-kontrollen och boxer-kontrollen. Två kontroller som är rätt viktiga och framförallt den till tv:n så ungarna kan se på Netflix. I perioder försvinner de eller en av de spårlöst och nu är båda helt jäkla borta 😣 När Lilja ser på sin favoritserie på Netflix så håller hon alltid i kontrollen för att ingen ska komma och byta kanal. När vi åker till förskolan på morgonen så gömmer har hon börjat gömma kontrollen så att hon ska kunna ”ha tv:n” när hon kommer hem sen igen. Jag har alltid haft koll på vart den göms och tagit fram den under dagen. I morse hade hon kontrollen i handen när jag hjälpte henne med kläderna men sen såg jag aldrig vad hon gjorde med den och tänkte inte så mycket på det. Efter skolan började ungarna tjata om att se på tv och kontrollen gick inte att hitta. Lilja sov och när hon vaknade så kunde hon inte komma ihåg. Hon har gått igenom sina gamla gömstället men kontrollen är borta. Och då upptäcker jag att även boxer-kontrollen är borta 😕

Jag lider inte mer än att det tjatas mera på mig nu 😅 Jag önskar dock att man kunde ha nån jäkla sändare på dessa kontroller.

Nu ska jag hjälpa Nellie med läxan. Jag drunknar i barnens läxor för tillfället och då framförallt Alices och Olivers 😅 Har era barn som går i 6:an mycket läxor?

Kram ❤️

 1. Igår på mitt jobb saknades plötsligt kontrollen till projektorn , men då var det en kollega som laddade ner en app som laddade hem en fjärrkontroll. Kanske funkar med er box också? Värt att kolla upp.

  Min son går i 6:an och jag förväntade mig nog mer läxor än han har. Det är nog ca 3-4 i veckan. Men en del saker gör han i skolan på 2 lektioner som de har i veckan som heter eget arbete (EA)

 2. Det fina sändare och mottagare till nyckelknippor, sådana kan du sätta fast i gummisnodd eller tejp runt dosorna. När dom är borta trycker du på mottagaren och då ger sändarna ifrån sig ljud så man kan hitta dom.

  Här hittar du dom tex
  https://varuhus1.se/nyckelsokare-med-tva-nyckelringar

  När min son gick i 6:an (går i 9:an nu hade dom galet mycket läxor, dottern som går i 6:an nu har normal mängd.

  Kram kram

 3. Själv insåg jag att jag tvättat tv-kontrollen i 60c i maskin…. Har inte vågat testa om den funkar än. Det värsta av allt är att jag inte kan skylla ifrån mig heller. Den kom med i påslakanet när jag bytte sängkläder. Mitt eget fel alltså.

 4. Jag har precis samma problem. Fjärrkontroller borta sedan någon vecka. Hopplöst! Dvd:n går nu ej att välja språk, tar alla svenska så det blir någon underhållning. Jag hatar dessa kontroller, onödigt problem mitt i allt annat. Kämpa på finaste Mirka!

 5. På min sons skola har de ALDRIG läxor, han går på Thorén. Det finns lärare på plats efter skoltid på eftermiddagarna så de kan få läxhjälp om de inte hunnit klart. Men de resonerar som så, att INGA LÄXOR MED HEM, då ska barnen inte tänka på skolan. Jag tycker det är jättebra. Han går i femman men detta gäller alla årskurser.

   1. Vi hade samma sak när jag gick på en Waldorf skola. Inga läxor hem utan man gjorde de som skulle under skoltid. Verkligen super!

  1. Låter skönt och har säkert sina fördelar att inte ha läxor, men är osäker om det är det bästa för inlärningen. För att man verkligen ska lära sig något krävs ju för de allra flesta att man repeterar det och det borde delvis också ske hemma för bäst resultat. Själv hade jag alltid väldigt lätt för skolan och behövde därför sällan sätta tid för läxor hemma. Uppgifterna hade jag oftast hunnit göra på lektionen och läsläxorna var inga problem för jag mindes vad vi hade gått igenom på lektionen. Det har dock straffat mig med åren då jag aldrig lärde mig hur man pluggar, så universitetsstudierna blev tuffa. Någon gång kommer den där väggen emot där man måste kunna plugga och då har de som är vana att kämpa med läxor faktiskt mycket enklare.

   Så bra av dig Mirka att verkligen sätta dig in i barnens läxor, är helt säker på att det hjälper deras skolgång och att det kommer hjälpa dem i framtiden. Långt ifrån alla föräldrar tar sin tid att göra det, du är en fantastiskt bra mamma ❤

 6. Jo, det där med kontroller, det är ett elände. Eller var, jag fick en snilleblixt för några år sedan. Jag tog presentsnöre, ett par lagom långa längder. Knöt ihop till ett kors. I två av ändarna virade jag snöret två varv runt en kontroll och knöt ihop. I två av ändarna knöt jag fast två lagom stora mjukisdjur.

  Det blir ett rätt otympligt bylte, väldigt svårt att gömma, men desto lättare att hitta. Nu letar vi aldrig efter kontrollerna mer, istället spanar vi efter de två mjukisdjuren som är ihopknutna med kontrollerna.

  Vi har inte varit av med någon av kontrollerna på flera år. 😊

 7. Testa med en chromecast eller motsvarande, superenkelt att styra tv från mobilen via appar som exempelvis Netflix eller viaplay!

  Lycka till!

 8. Ja, eller så lär man barnen att fjärrkontrollerna har sin plats (vart man. U bestämmer att den är) med 7 bumer vuxna barn och 13 barnbarn, har jag aldrig haft en borttappad fjärrkontroll
  Kontrollerna har sin plats o där ska de ligga både under tiden man tittar på tv och efter

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..