Firande med Halloween-tema

Höstlov denna vecka vilket är riktigt skönt. Igår kom första snön också ❄️

Inte så mycket men barnen var snabbt ut för att leka med den snön som fanns 😂

Jag har bokat däckbyte men fick tid först på onsdag så jag försöker att begränsa åkandet tills dess. Till min ”lilla” bil är däcken på däckhotell så jag var begränsad med var däcken ska bytas. Till stora bilen fick jag tid först på fredag och jag övervägde ett tag att åka in på drop in nånstans men köerna är enorma överallt så jag behåller nog tiden på fredag. Skönt när det är fixat sen, nu tycker jag att det är läskigt att ge sig ut på landsvägarna. Men idag måste jag fylla på mjölk m.m så det får bli snigelfarten 😉

I helgen har vi förberett för igårdagens födelsedagsfirandet. Det är ju nästan Halloween så vi pyntade för det 🎃

Varje gång man ser skelettet i ögonvrån så tror man att nån är på väg ner från trappan 😅

Igår bakade vi typ hela dagen. Eller jag började redan lördag kväll med att försöka baka vegansk marängtårta till Linnea. Följde receptet exakt men det blev bara skit av det hela! Jag hatar att misslyckas med bakning!

Så igår började jag morgonen med att göra ett nytt försök då marängen ska vara i ugnen ett par timmar. Jag läste olika recept för att försöka göra bättre denna gång men….det misslyckades 😣 Sur som ättika gav jag upp och bakade en kladdkaka och muffins istället 😇 Och gjorde vanliga tårtan. Linnea gav dock inte upp och gjorde ett sista försök med marängen och tro på fan att hon lyckades 👏👏👍

Himmelsk god blev den också 😍

Mina muffins

Och tårtan.

Kladdkakan och roliga marshmallows

Några ville klä ut sig, bla Nellie och Älva 👻 De större fick jag inte fota 😉

Alice och Oliver fyllde 12 år i torsdags och jag hittade den här gamla bilden på de tagen för nåt år sedan 😉 Älskade ungar ❤️

Lilja var sjuk i torsdags och sov typ bort hela dagen då. I fredags blev hon piggare sakta men säkert och till helgen var hon bra igen.

I fredags plockade vi de sista ätbara äpplen och bakade äppelpaj till kvällsfika.

Älskar äppelpaj!

Nu ska vi våga oss ut på vägarna och kylan 😉

Kram ❤️

 1. Det mest osmakliga med halloween är när man öppnar sin dörr och där står killar i övre tonåren o frågar om man har pengar? Har hänt ett par ggr då jag inte haft nåt kvar att ge. Istället för att tacka för sig med en axelryckning o gå vidare till nästa hus så ber dom om pengar. Finns ju klart alltid några som missbrukar syftet o h de f ö esta är ju gulliga ungar som tur väl var. En reflektion bara att allt nuförtiden nästan mister sitt syfte o charm i mångt o mycket.

 2. Ragdoll skriver:

  Nä, jag är inget fan av trick or treat. Öppnar faktiskt inte dörren idag. Jag tycker bara det är ett kommersiellt jippo, men var och en gör som de vill.

  1. Johanna skriver:

   Ska man tänka så så är alla högtider och extra skojiga dagar kommersiellt jippo. Allt från jul, påsk, alla hjärtansdag, midsommar och halloween. Klart affärerna jublar, det gör dom varje gång försäljningen har gått extra bra en dag. Vem ska vi införskaffa våra pynt och presenter hos om inte affärerna? Det rör väl ingen i ryggen att dom jublar. Utan affärer skulle samhället inte gå runt, dom är en mycket viktig del. Jag själv firar inte halloween men en pumpa ställer jag ut för att jag tycker det ser trevligt ut ihop med ljungen på farstun😊

   1. Karin skriver:

    Men Halloween har inte funnits så länge här nu är det väl ett tag man väljer ju så klart vad man vill lägga sina pengar på jul är ju en helt annan sak

 3. Karin skriver:

  Alla får tycka som de vill om halloween och Stina och jag är inga fan av denna tradition. Det är affärerna som jublar

 4. BM skriver:

  Ungarna tycker ju att det är kul med Halloween. Och nu var det barnkalas då brukar ungarna få bestämma tema.
  ” Spara dina tårar tills du får något att gråta för” brukade alltid min gammelmormor säga. Så sant, så sant.

 5. Stina skriver:

  Å vad jag hatar den amerikanska traditionen med dessa hemska figurer och läskigheter ! Ska det verkligen var kul att spöka ut sig och hemmet så? Och din tårta med gravar gjorde mig gråtfärdig.
  Många småbarn blir skrämda för livet av sånt. Vi har så många fina traditioner i Sverige så varför göra såna läskigheter , speciellt i hemmet. Inte ett dugg roligt tycker jag. Bedrövligt !
  Annars gillar jag din blogg och tycker du är en supermamma, förutom detta du skrev om.

  1. Karin skriver:

   Håller speciellt med om grav tårtan!!

  1. Lisa skriver:

   Själv tycker jag att tårtan med gravstenar var asball! Vilken bra halloween ide man fick där😃

   1. Åsa skriver:

    👍👍

    1. JLB skriver:

     Men hallå halloween ska ju vara läskigt? skrämda för livet? vår 3-åring klarade sig rätt så bra, även förra året när vi firade.. är ju den typen av tradition så förstår inte problemet? vill man inte fira det så fine låt bli, men då ska du inte heller tala om för andra att det är fel! finns ju säkert nån som hatar julen med men inte sitter väl den personen och säger åt andra att det är så dumt att fira!
     Såhär såg det ut hemma hos oss och barnen sov gott.. 😉 https://nouw.com/josefinelouise/halloweenfest-34873180

  1. Malin skriver:

   Jag, som befinner mig i USA, kan delvis hålla med om din kommentar. Här i USA är Halloween en av de största högtiderna. Alla älskar Halloween. En fantastiskt högtid.
   Kul att det spridit sig. Men den stora skillnaden är att här klär väldigt få ut sig läskigt. I synnerhet inte barn. Det är en färgglad maskeradfest med mycket godis och givetvis tonvis med orange pumpor. Det läskiga och blodiga känns väldigt främmande för mig…

   1. JLB skriver:

    Jag kan tycka tvärtom att det är tråkigt att folk ska klä ut sig till massa saker som inte har med halloween att göra längre? Har väl alltid vart en ”läskig” högtid, iaf när jag var barn. Då var de ingen som klädde ut sig på ett maskeradliknande sätt i Sverige..

   1. Hanna skriver:

    Malin: Det har jag också insett. Att amerikanerna har inte alls lika mycket spöken och blod och grejer. Utan majoriteten verkar klä ut sig till allt möjligt.
    Knepigt att svenskarna bara tagit fasta på det läskiga och äckliga?
    Själva firar vi inte Halloween.

    1. AOB skriver:

     Bor också i USA. Man ser allting här. Från spöken till små prinsessor, brandmän och nallar som kommer på Trick and Treat runda. En del pyntar sina hus till max, och då är det gravar, likkistor och spöken. Andra kör bara lite pumpor och höstpynt. Allt är helt OK. Jag kör på det läskigare spåret, och inga barn har någonsin blivit skrämda då jag öppnat dörren klädd som häxa då de knackat på. Halloween är en jätterolig dag för barnen, och det fina är att den är helt religionsfri, så alla barn KAN fira den. Det finns ju givetvis folk även här som tar avstånd från dagen av olika anledningar också, men de flesta firar och har roligt. Det är en dag barnen ser fram emot veckor innan den kommer, planerar sin kostym, sin runda etc.

     Det värsta med hur Sverige firar dagen är att ingen verkar veta vilken DAG det ska firas. Stor förvirring, tom bland ”experter”. OM det nu ska firas, så fira RÄTT. På rätt dag. Den 31 oktober. Här pågår inte Halloween i flera dagar då folk inte verkar veta då de ska gå ut på trick and treatrunda. EN enda dag är det Halloween, den 31. Den 1 november är det ÖVER.
     Här i USA vet ju alla EXAKT vilka regler som gäller den 31, de följs.

     Kort sagt, du klär dig hur du vill. Så hemskt du vill, eller så snällt du vill. Allt är helt OK.
     Själv gillar jag det läskigare, min dotter också.

     Men kom ihåg, den 1 november finns det ingen som firar Halloween längre, då är det över. Skulle önska att alla visste det hemma i Sverige också och INTE gör den till någon konstig mishmash med Allhelgona. För jag tycker INTE att de dagarna ALLS ska ha något med varandra att göra.
     Det blir bara så FEL det kan bli.

    1. Karin skriver:

     De är lite konstigt och det kommer ju från Usa. Här ska de va så hemskt som möjligt

     1. E skriver:

      Karin, Halloween kommer ursprungligen från Europa. 😉 Irland om jag inte är helt ute och cyklar, och kom till Usa med folk som flydde svälten där.

    1. Malin skriver:

     Halloween utbudet i de stora kedjorna Walmart, Target, Publik är mest orange och lila. Det är pumpor, katter, kvastar, spindelnät, fantastiskt och vackert.
     Igår när barnen gick trick or treat noterade jag prinsessor, superman och -woman, transformers, katter, ET, Dorothy (hon fr Oz), Tingeling. – Bara för att nämna några som knackade på. Inga vulgära sminkningar, inget blod osv
     Detta är i USA alltså…

  1. Marie skriver:

   Ska man vara riktigt noga så är det ingen amerikansk tradition, det kommer från irländare som immigrerade till USA, från början ett höstblot. Kolla Wikipedia.
   Man hoppas ju att småbarnen har föräldrar som berättar för dem vad tex tårtan är…
   Verkar som att Mirkas småbarn klarade sig

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..