Har ni börjat än?

Innehåller reklamlänkar

Nu är affärerna fullt igång med att julpynta och julsakerna börjar säljas. Linnea och Jennifer har börjat tjata om att vi ska julpynta redan nu och jag bara neeeeeej!!! Det måste få bli december först! Jag som alltid börjat pynta typ nån dag före julafton 😅 Förra året var jag tidig och kommer att vara det i år igen men det är inte dags ännu.

Däremot så börjar jag känna att jag måste komma igång med julklappsköpen. Inte för att det blir att storhandla i år för resan till Turkiet var en del av julklappen men nåt smått ska kidsen ändå få 😉 De större barnen har dock bara dyra önskemål som nya mobiler osv och vill inte ha mjuka klappar så vad köper man då liksom 🤔 Tack och lov är de mindre barnen mycket enklare.

Just nu kollar jag runt på nätet efter olika reor och erbjudanden, man kan spara en hel del på det viset 😉

Jag själv har totalt snöat in mig på grönt och köpte en ny grön vinterjacka på Cubus när de hade rea här om veckan…

Älskar jackan och färgen på den 😍 Nu har jag fått för mig att jag vill ha passande gröna vinterskor till 🙈 Men det är inte så lätt att hitta såna.

Kikade in på ellos.se som ofta har bra erbjudanden och hittade ett par gröna kängor

Vad tror ni om de här ?

Råkade sen få syn på den här gröna tröjan som jag helt klart ska beställa 😃

Ellos har rabatt på deras egna kollektioner så jag passade på att se om jag hittade nåt mera

Och det gör man ju alltid 😇

Jättefint velourset till tjejerna – finns i 3 olika färger.

På rea-sidan hittade jag dessutom några leksaker:

PlayDoh går alltid hem hos Lilja

Och David älskar bilar, ju fler desto bättre 😅

Nellie och Älva leker en hel del med hästar och önskar sig flera.

Disney-dockan Merida borde också gillas.

Har ni hunnit köpa massa julklappar ännu?

Tack för era tips ang körskolor ❤️ Först ska Linnea prata med sin läkare och se om hon får ett intyg vilket hon behöver ha sen får vi börja med att fixa allt som behövs för att komma igång. Hon vill helst börja nuuu medans jag skulle nog helst vänta till våren.

Diskutioner ang hur jag har råd, att jag fiskar efter samarbete osv är bara tröttsamma 😅 Hur min ekonomi fungerar är väl upp till mig och handlar mycket om prioriteringar. Jag har en inkomst och kan spara en slant varje månad även fast jag är ensamstående. När jag frågade efter tips om semesterresan fick jag höra detsamma som nu och det är ju lite tråkigt att det ska komma kliringar när jag ber om tips. Jag är inte så berest med barn och då är det bra att få tips och råd från de som är mera vana och lika så när de kommer till körskolor. Jag kollar hellre upp de skolorna som andra har rekommenderat än bara slumpmässiga ställen. Och säg att det mot förmodan ( kan inte komma på att det hänt mig ännu när jag bett om tips ) skulle komma ett erbjudande om ett samarbete …. Varför skulle det i så fall störa vissa…? På vilket vis skulle ni bli lidandes i såna fall? Bara en stilla undran då jag förstår inte riktigt 🤔

Nu ska jag klippa Olivers hår 😉

Kram ❤️

 1. Den typiska svenska avundsjukan hos folk, sånt är tröttsamt och måste vara jobbigt för dig att alltid få höra det.
  Älskar din blogg den är superbra och du är en fin mamma ☺
  Kram ❤

 2. P.s. jag har redan börjat köpa lite julklappar till mina syskonbarnbarn
  Älskar speciellt att handla på H&M och online via nätet, dom har mer än vad affärerna har.

 3. Spelar verkligen ingen roll om det är samarbete eller ej! Bara kul att Linnéa är intresserad av att ta körkort tycker jag!

 4. Klart som fan att du Mirka måste få in kosing och ett av dina jobb är ju att göra reklam och få betalt för det. Va fan Zlatan babblar om mobiltelefon, spelbolag o platt-tv i varenda jävla reklampaus på tv och han har nog mer på banken än du Mirka😉+han har TVÅ barn inte 13 barn, 3 bonisar och 3 bonusbarnbarn som du. Om nån ska skämmas för att tjäna på att göra reklam är det fan han. Så Mirka skit i alla surskallar där ute och fortsätt att göra ditt bästa och försörj dina barn vilket du gör kanonbra. Kul o se hur Surskallarna roddat det…. de hade pallat EN dag😂. Kram.

  1. Vad är detta för kommentar?
   Din argumentationsteknik är under all kritik och ditt språk direkt pinsamt.
   Uttrycker vuxna människor sig verkligen så här?

 5. En fråga. När du har barn nära i ålder, tex Nellie och Älva, som gillar samma saker. Ger du dom tex varsin Merida Disney docka eller får de dela på en?

 6. Ursäkta men jag önskar mig bara ett billigt skrivbord, så alla stora önskar sig inget dyrt;( nej men tjo mamsens bloggläsare, har ni tips på något härligt billigt skrivbord?

  Xoxo jenzan

  1. Det finns ju Blocket att kolla och en massa köp o säj på Facebook bl a. Om du vill ha nytt är nog Ikea billigast( eller Jysk )

 7. Jag var klar med julklappar för en månad sen. Då köpte jag den sista, resten var klara redan i början på sommaren 🖒
  Här är allt julpynt framme redan och även julgranen. Älskar julen och vill njuta länge.
  Men max en vecka efter jul vill jag ha bort allt.

 8. Har faktiskt börjat köpa julklappar. Jag brukar för det mesta veta vad jag ska köpa till var och en så ibland blir det dagarna före julafton men skönt ha en del klart.
  Fredag i adventshelgen kommer stakar och utebelysning att tändas. Inte före.
  Till lucia kommer tomtar, gardiner och annat pynt upp. Dagen före julafton klär vi granen.
  Har kört så i över 40 år och alla varit nöjda med det.
  Lite must, pepparkakor och lussekatter kan vi tjuvstarta lite med i oktober t o m. Men inga andra tjuvstarter.
  Då gör man ju slut på julen innan den ens börjat.

  1. Det beror ju på när man tar bort allt?! Min svärmor pyntar några dagar före jul men då sitter allt kvar till januari…
   Medan de som börjar i november kanske tar bort allt redan på Annandag jul.

 9. Har 6 klappar kvar o köpa som jag hoppas fynda på black friday. Försöker alltid vara klar till 1/12. Förstår dig Mirka vi som tjänat pengarna och hur vi gjort det har ingen med o göra. Brukar alltid checka i augusti vad de önskar sen letar jag o letar till jag hittar de billigaste alternativet. Finns många fina fynd man kan göra på säljes annonser. Underbar blogg du har!!

 10. Julklapparna är i stort sett klara. Ljusslingor uppsatta ute. Saknar bara ett nät som vi troligen köper idag o slänger upp. Första advent helgen kommer ALLT annat fram . O plockas inte ner förrens runt 8/1 😊 . Slingorna sitter nog uppe lite längre så det inte blir så mörkt

 11. Mirkas jobb är väl att försöka få till olika samarbeten, prova saker och sedan dela med sig vad hon tyckte i bloggen. Självklart söker hon nya att samarbeta med hela tiden.
  Ju fler desto bättre!
  Fantastiskt att du klarar allt så bra ensam Mirka!

 12. Även jag, ett gammalt mumintroll förstår att det är nya tider nu, vilket innebär nya sätt att tjäna pengar på. Det är ju bara positivt!
  Läste nånstans att nio av tio barn typ som börjar förskolan i dag kommer att ha ett yrke som ännu inte ens finns.Jag tycker att du är en stark kvinna, så låt de tråkiga kommentarerna passera ut genom andra örat.

 13. Jag har aldrig förstått varför andra ska med ens ekonomi att göra,det angår bara den det berör.Jag har har köpt alla julklappar(snart). Jag köper nästan allt på nätet,för det är så smidigt,sedan så skickar jag gubben att haämta ut paketen,smidigt,haha. Jag sitter nämligen i rullstol,och ibland är det lite bökigt att gå i affärer,så då blir detta smidigast. Ha det bra hela familjen:)

 14. Håller med någon ovanstående – ge de stora pengar, kanske de även får pengar av pappa/släktingar o s v så att de snart kan köpa den mobil de vill ha. Många bäckar små…
  De mindre är ju lättare att handla till. Jag handlar på Black friday.

  Hur firar ni jul? Och vad finns det för veganska alternativ på julbordet? Det mesta är ju fisk och kött?

  1. Vegansk sill (gjord på aubergine) är fantastiskt gott, samt Så finns det massor av alternativ så som Göttbullar, sk*nka, fejkon och veganska ostar. Plus alla fantastiska grönsaker och bönor en kan göra biffar av.

 15. Du bäddar för tråkiga kommentarer då du skrävlar med allt onödigt du köper samt skryter om att du minsann har råd med både det ena och andra. Dessutom utnyttjas barnen till att du ska tjäna pengar. Kan du inte få inkomst utan att blanda in barnen?

  1. Anonym (så klart…) Bloggen handlar ju om Mirkas liv.
   En stor del av hennes liv är ju hennes barn, så självklart finns dom med.
   Sen kan man ju undra varför du blir provocerad för att Mirka har råd att handla? Blir du provocerad av alla som har mer inkomst än du?

 16. Jösses!
  Hur svårt ska det vara att INTE lägga sig i hur andra gör med sina pengar?

  På tal om julklappar. I år har vi inte barnen på julen så vi ska fira en tidigare jul tillsammans med Peters syster och mamma här hemma hos oss.
  Och barnen ska få ”ungefär” det de önskar sig 😀
  Blir alltså lite Harry Potter och GANT 😀

  Ses snart??
  Skickade SMS till dig, sett det?

 17. Jag har satt upp uteslingorna, blir så kallt om händerna längre fram och mysigt att det lyser när man kommer hem på eftermiddagen. Inne har jag börjat lite i fönstren. Jag njuter bara av det nu sen ledsnar jag så snabbt så på annandagen åker allt bort igen.

 18. Här handlas inga julklappar innan födelsedagarna är avklarade så det blir någon vecka in i december innan jag har ro till det. Vilket också gör att före Lucia kommer inget julpynt upp, adventsljus däremot är ju OK från första advent, eller ett par dagar före vilket som fungerar bäst planeringsmässigt.

  Jag tycker också att det är svårt med julklappar till större barn, oftast köper jag olika presentkort till mina brorsbarn. Bio brukar vara det som är mest uppskattat.

  Till mina egna barn blir det lite småsaker (kläder även om de inte vill ha det…) och ibland pengar om jag vet att de sparar till något speciellt.

 19. Dom som klagar på att bloggare vill ha samarbete osv. Varför inte gå till ditt eget jobb och säga ”Ni kan sluta betala min lön, jag väljer att jobba gratis istället från och med nu”. Istället för att kräva att andra ska avstå från att få betalt för sitt arbete se till att avstå från din egen lön för ditt arbete istället och se till och börja jobba gratis. Att blogga (skriva, fotografera, göra reklam åt företag osv) är ett arbete, som dessutom tar en hel del tid misstänker jag. Förmodligen som vilket jobb som helst och med möten, kontakter osv. Har själv aldrig bloggat men däremot älskar jag att skriva. Dessutom är det deras VERK. Otroligt givmilt ändå att man får läsa någon annans skrivna verk helt gratis.

 20. Jag arbetar på förskola och där gör vi egen play doo lera som blir jättebra. Enkelt och snabbt. Jag är sjuk nu men du kan få receptet när jag är tillbaka på jobbet. Istället för att köpa ny när leran blir dålig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..