Systemet suger…

Benny har haft ont i örat flera dagar nu. Vi har försökt på olika sätt få det att gå över av sig själv men i morse ville han verkligen till läkaren för det har blivit värre. Försökte ringa kl.8 och få läkartid men fick en telefontid på eftermiddagen vilket betyder att den vägen får man inte träffa en läkare idag. Vc har drop in mellan 10-12 där man får träffa en sköterska först och om hen anser så blir man vidare skickad till läkaren. Så dit åkte vi och väntade…och väntade…1 timme och 45 minuter senare får vi träffa sköterskan som tror att Benny har öroninflammation och tycker att han behöver träffa en läkare. Men….det finns inga läkartider och hon ber oss åka vidare till närakutens drop in. Jag slog ju nästan en volt av glädje…..eller så inte alls 😡

Så nu testar vi vår lycka igen dårå. Sitter och väntar gudarna vet hur länge det kan bli.

Systemet är ju helruttet!

Kommer aldrig mera vända mig till vc utan kör med närakuten direkt.

Hoppas att ni har en bättre start på dagen 😉

Kram ❤️

 1. När det är såna ”små” saker som öroninflammation kan ju tycka att sjuksystern skulle kunna få skriva ut ett recept!!

   1. Sjuksköterskor får visst skriva ut medicin. Inte all men mycket. Däremot är det så att om man är över 1 år ska de vara försiktig med medicin för öronen. Av förklarliga skäl. Inte ens öronbarn får det direkt. Tro mig . Har 2 & inte ens minsta som är hopplös på att ha på båda öronen får det utan läkarbesök & att det är kraftig

 2. Fasiken vad dåligt. Ja vår morgon slutade på barnakuten med Xander yngste sonen som krockade med en cyklist och han fick en fraktur i knät och har fått gips. Imorgon ska han in på operation för att de ska laga hans knä.
  Han fick åka ambulans och allt för det gick inte att stå på benet.
  Sådan otur han hade.
  Har suttit på akuten och röntgen hela dagen och kom hem runt halv tre.
  Var rädda om varandra. och krya på din son.

  Kramar från malmö

  1. Oh, stackaren 😢 Vilken otur han hade då. Hoppas att operationen går bra och att han kryar på sig ❤️

 3. Ringde till vårdcenr. kl. 3 min.över 08.00, dem sa du ringer 3 min. för sent, alla 3 läkarna är redan båkade😡Men gå till minut klinigen , på Ica Maci Haninge, gick dit, fick träffa en syster, blodbrov , lysnade, lungerna tok sänkan,
  , efter det ringde hon läkaren! Läkaren skrev resept till apoteket, som var brevid, 15 min. Allt var klart! Och jag blev av min hosta efter 3 veckor. Tack för det!👍👌👏

 4. Fy för såna väntetider, så är det tack o lov inte i vår stad. På vår vårdcentral får man alltid tid samma dag om man ringer tidigt och barn prioriteras.

 5. va bra de hade vart om de gick att bara gå förbi konstens alla regler.. typ tala om för läkaren att det behövs medicin så kan den bara skriva ett. nej allt ska ta sån himla tid jämnt.. 🙁

 6. Och vi fick efter 3:e besöker på barnakuten äntligen ta magnetröntgen på yngsta dottern vilket visade en infektion i skelettet, antibiotika intravenöst i 1-2 veckor (på ackis, sova…) och sen 4-6 veckor till med flytande.. Blir arg på mig själv som inte stred mer när jag kände att det inte stämde redan första gången (iofs så hade jag miljoner tankar om värre saker så jag är tacksam för en infektion om jag får se det positivt!)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..