När en viktig dröm snart slår in

Innehåller reklamlänk

Sedan många år tillbaka har jag känt av besvär som jag har själv verkligen försökt träna bort speciellt mellan och efter mina 4 senaste graviditeterna. Mina många och täta graviditeter, där jag alltid blivit stor och dessutom haft två tvillinggraviditeter har satt sina spår. Jag har blivit mer och mer varse om problemen de senare åren och jag började söka efter svar på nätet. Då förstog jag vad som var knas. Jag hittade olika bra träningstips som jag har testat och testat. Jag har träffat och pratat med kunniga människor som arbetar med träning för just mammamagar. Men inget hjälpte mig och mina besvär.

Jag pratar om diastas dvs delad bukmuskel. Magmusklerna delar på sig under en graviditet och en tid efter graviditeten går de oftast tillbaka av sig själv. Träning hjälper också ofta till men ibland hjälper inte ens träningen. Att få problem med diastas är vanligare om man har haft många graviditeter, fått tvillingar m.m En del kan få det jobbigt redan efter en graviditet.

Att ha diastas ger problem och det har jag lidit av i flera år. Jag får lättare och mer och mer ont i ryggen. Bålmusklerna ger inte den stöd som mitt bäcken och rygg behöver. Sedan mitt sista graviditet har det blivit kännbart värre med flera symptom och jag mår dels dåligt av besvären men även av att inte kunna träna upp styrkan som behövs för att kroppen ska orka ett antal år till.

Jag har för ca ett år sedan sökt hjälp via vc men reglerna är väldigt olika beroende på vilket län man bor i. Vet folk med exakt samma problem och besvär som har fått hjälp via landstinget neråt i landet och de peppade mig att söka hjälp. Tyvärr så är det hårdare krav här i Uppsala som kräver att man har besvär av bråck för att få hjälp. Så jag har då tänkt att det är bara att gilla läget 😔

Tills för ett tag sedan då jag fick kontakt med Akademikliniken för att diskutera mina problem och ett eventuellt samarbete. Efter att ha varit i mailkontakt med de ett tag vågade jag drömma om en förändring. Men samtidigt vart jag rädd för jag vet hur stor en sådan magoperation är. Vågar jag verkligen…? Eller ska jag bara leva vidare som det är? Jag har inga som helst problem med hur min kropp ser ut i sig och skulle inte operera mig ur en ren skönhetsperspekt! Jag har inte en massa stora bristningar och min mage har trots allt varit ett hem åt 13 barn så klart att det syns på magen att den varit med om en del 😉 Men även när jag tränat som mest så putar magen ut som om jag var i 4:e månaden. Det på grund av musklernas oförmåga att hålla organen på rätt plats, istället så skjuts organen framåt och neråt vilket ger en putande mage. Och jag kan inte träna upp magmusklerna då de är så pass delade.

I början på november var jag iväg till Akademikliniken för en konsultation. Nervös så in i norden var jag.

Jag fick träffa läkaren Gabriella Sellman som har mååånga års erfarenhet och hon fick berätta ingående för mig hur en operation går tillväga och hon svarade på alla mina frågor och funderingar. Hon undersökte mig grundligt och vi pratade om mina besvär. Jag kände mig väldigt positivt inställd när jag åkte därifrån. Jag funderade därefter på allting och bokade sedan ett till besök för att vara helt 200% säker på att göra rätt.

Träffade Gabriella igen och vi pratade ännu mera. Som sagt var så är det en stor operation att göra och jag var mest nervös för det men efter vårt andra möte blev jag lugn i mitt beslut. Klart att jag ska göra detta! Det är min kropp värd! Jag har fullt förtroende på Gabriella och Akademikliniken som är de främsta inom plastikkirurgi.

Vi har nu bokat tid för operationen och jag räknar dagarna 😃 Jag har pratat med min mamma som kommer att hjälpa mig dels när jag blir opererad då jag sover kvar 2 nätter men hon stannar kvar hos oss och hjälper till även efteråt då jag kommer att vara ganska mör första tiden och får inte bära nåt osv 😉

Jag är så oerhört glad och framförallt tacksam för att ha fått denna möjlighet som kommer att göra min vardag bättre och fri från besvären jag har idag med både mage och rygg.

Alla de kvinnor som jag har varit i kontakt med som haft samma problem och opererat sig säger att det var det bästa de gjort gör att jag ser redan framemot våren och tiden efter op när jag kan smått börja träna upp bukmuskulaturen och bli starkare i kroppen.

I januari är det dags ❤️

 1. Hoppas verkligen att det blir ett bra resultat och att du blir nöjd! Det är en stor operation och väldigt bra att du gjort grundligt förarbete. Min mamma har gjort samma operation. För henne har det inte gått så bra efter. Trots att det var ett bra sjukhus och allt så lyckades dom få bakterier i såret innan dom stängde. Hon fick således akut blodförgiftning efter drygt en vecka när bakterierna hade grott. Det har varit ett tufft år för henne med återhämtning efter 4 sjukhusinläggningar. Hoppas verkligen det går bra för dig och håll noga koll på såret efteråt och hur du känner dig! Det är bra att du har respekt för att det är en stor operation, många tar det så lättvint. Mamma hade otroligt otur helt enkelt, du kommer helt säkert bli supernöjd <3

 2. Hur finansierar du detta? Det kostar ca 80-100000 kronor. Fick du lån? Jag fick inte ta lån av min bank till detta. Har själv en diastas på 10 cm som landstinget nekar att operera. Jag ser ut att vara höggravid.

 3. Jag tycker att det är oetiskt och osmakligt att göra reklam för företag som sysslar med estetisk och/eller plastikkirurgi.
  Antar att din operation är helt eller delvis sponsrad av dem eftersom detta inlägg är reklammarkerat, hade du gjort det även om så inte var fallet?

  1. Jag tycker det är osmakligt att denna operation inte bekostats av samhället. Att kvinnor måste vända sig till privata, svindyra, alternativ. Att inte alla har samma möjlighet till att få hjälp. Det här gäller ju inte en förbättring av utseendet, utan rätten till att må bra och vara smärtfri efter graviditeter. Det är högst osmakligt att samhället inte tar på sig det ansvaret.

   1. Håller helt med dig! Det här är en sorts förlossningsskada som många kvinnor lider av och borde inte behöva kämpa för att få hjälp med.

    1. Fast man kan få hjälp från sjukvården med detta… Dock gör dom ett ”fult ärr” över hela magen.. Om det inte var sån stor press på svensk sjukvård så skulle säkert fler få hjälp. Jätte sorgligt att man ska ta ur egen ficka. Men du Mirka jobbar ju inte utan får pengar från bidrag (12 barn blir ju en slant) så egentligen är det ju ändå staten som betalar din operation.

     1. Jobbar inte? Nu har ju inte jag stenkoll på exakt allt Mirka jobbar med. Fast bloggen är ju ett av dom..

     2. För mig hade inte ett ”fult ärr” gjort nåt om jag slapp mina besvär.
      Jag jobbar och har en fast månadslön sedan ett antal år tillbaka och betalar skatt som alla som jobbar 😉

   1. Ett ”fult ärr” får man ju också av att bli förlöst med kejsarsnitt. Det har jag och det spelar ingen roll alls då jag och sonen överlevde. Vad jag funderar över är däremot hur många kvinnor som lider av denna diastas?! Verkar vara hur många som helst.

 4. Hoppas du blir nöjd med resultatet! Skulle gärna vilja se för och efterbilder sen(om du vill lägga upp såklart)!

 5. Härligt!!
  Ta inte åt dej av de som missunnar dej att få detta sponsrat! Alla hade tagit denna chansen! Lycka till.

 6. Vad underbart att du ska få hjälp!<3 ingen kvinna ska behöva ha kroppsliga problem efter sina graviditeter och förlossningar, oavsett hur många barn man har<3
  Beundrar dig, du starka kvinna!

  Folk, sluta va så griniga o snikna, vem bryr skg om Mirka betalar själv eller får det sponsrat? Svenska avundsjukan!

  1. Ida, jag tycker att det skulle vara bra om Mirka nämnde i sitt inlägg vad hon får betala för operationen. För då vet vi läsare om det är något vi har råd till eller inte. Inlägget säger ju inte så mkt annars om ingreppet om man inte får veta vad de tar för själva ingreppet.

   1. Är man intresserad av att själv operera sig o veta pris kanske man själv ska kontakta en klinik istället för att gnälla på att Mirka inte skriver ut pris..

   2. Ingreppet kostar 65-80 000 kr, men kan variera ännu mer.
    Man får ett långt snitt från höft till höft, sen lossar de hela huden enda upp till brösten och skär samtidigt ut naveln. Sen syr man ihop magmusklerna. Efter det sträcker man huden, gör en ”ny” navel och drar i huden så man får bort så mycket ev. överskottshud som möjligt. Återhämtningen kan va rätt tuff.

 7. Grattis till dig 💖 Jag gjorde en full bukplastik för 12 år sedan. Där både överskottshud avlägsnades och muskler syddes ihop. Det bästa jag gjort!
  Jag betalade 42.000 på den tiden. Värt varenda öre, som jag gnetade ihop.

  Lycka till!

 8. Hej, Mirka!
  Vad får du betala för en sådan operation? Skulle vara bra att få veta så att man vet om man har råd att betala en sådan operation eller inte.

  1. Svar på vad det kostar helt, eller sponsrat kommer vi aldrig få svar på. Jag tycker att det är helt ok om Mirka får det gratis men varför inte berätta kostnad och om hon får billigare eller gratis. VARFÖR ska det vara så hemligt när det kommer till pengar. Det är patetiskt och inget annat. Alla som har problemet borde få det gratis, det skulle jag unna varenda jäkel. Vad som egentligen som inte är rent kosmetiskt att jag vill ha e-kupa eller ta bort några revben. Lider man av utstående öron, ogillar sin näsa så till den milda grad att man inte tittar sig i spegeln mm så ska även en sån gå gratis av landstinget men absolut inte pga fåfänga. Sen vill jag veta varför det är så tabu med vad alla bloggare, y-tubare mm får gratis. Patetiskt.

   1. Jag har ett utåtstående öra, det andra helt normalt. Skäms så mycket för det och har pga det bara haft en frisyr i hela mitt liv. Långt, utsläppt hår.
    Jag har blivit retad och mobbad för mitt öra alltid.
    Har försökt att få operation flera gånger men blivit nekad.

    1. Bedrövligt. Jag hoppas att du såg att jag skrev det. Att utåtstående öron, näsa man lider av mm som inte är rent kosmetiskt vilket jag INTE tycker detta är. I vår kommun har man fått öron betalt men hur det är idag vet jag inte. Som jag skriver, det blir bara värre och värre. Snart får vi betala allt själva. Gå till doktorn för hosta, så ryker väl 1500. Ta bort en blindtarm 50-60.000. Inte långt kvar är jag livrädd för. Sen till dig igen. Skit i att ditt öra står ut. I min värld är det ingenting men jag kan nog inte med ord hjälpa dig mer än hata vad som händer och hänt med vårt land. Ingen får nått snart.

   2. Anledning är säkert att om det kommer ut vad Mirka o även andra influensers får gratis så betyder det att skatteverket får reda på summan o då blir det till att betala skatt för det de fått av företaget. Så då kan det bli en dyr historia för personen istället för som tanken är att få gratis eller en större rabatt. Så kort o gott, skatt är inte kul o då är vi lite tysta när vi kan förlora istället för att tjäna en liten slant. Nu tror jag Mirka är en av de som vill göra rätt för sig, men hon är nog inte dum o förlorar på det. Hon har ju blivit mer av en reklam blogg nu senare tid än tidigare också, så hon är ju bättre affärstänkare pga det. Synd bara att inte dé hellre lägger korten på bordet o slipper all irritation. Bättre o få befogad skit än spekulerad. Så då är nog skatten större anledning, för skit får de ju vilket som. Det är ju deras jobb o de får lön som vanliga arbetare.

    1. Stämmer bra att man betalar skatt på det man får som ”betalning” i ett samarbete istället för pengar så även om det ser ut för utomstående att jag får någonting gratis så är det inte riktigt så utan jag får lägga ut pengar på skatt 😉

 9. Härligt för dig att få hjälp! Klokt att gå flera gånger för att försäkra sig som att det känns ok.. Stor kram

 10. Halleluja! Jag har bara fått två barn men jag ska in nu på torsdag och göra full bukplastik (faktiskt i dina trakter, Art Clinic i Uppsala) är så jäkla laddad 🙂 tycker att valet är helt och hållet individens. Kram på dig och håll tummarna för mig!

 11. Hej! Jag har gjort den operationen efter att jag fick mina tvillingar pga de problem du/ni andra haft.
  Gjorde den av just Gabriella.
  Tyvärr fick jag bekosta den själv. Surt, men värd varenda krona. Supernöjd med resultatet.
  Men man ska dock ha i åtanke att man är väldigt begränsad efter under en ganska lång tid.
  Hoppas att du blir nöjd med ditt resultat.

 12. Fantastiskt av din mamma att ställa upp! Är ju faktiskt inte hon och du som gjort barnen utan någon annan som borde kunna rycka in 😉

 13. Jag har opererat buken nyligen. För cancer inte skönhet. Mina magmuskler är också delade. Jag skulle aldrig göra en öppen bukOP igen om det inte är sjukdomsrelaterat. Jag gillar inte den onyanserade bilden av hipp och hurra och vad roligt och lättsamt allt är postOp.
  Det finns risker både med sövning och ingrepp och återhämtningen är mycket värre än att bara inte kunna lyfta. Trötthet, smärta, tarmarna står still efter ett ingrepp i buken och tabletter av typen oxycodon bidrar än mer till problem med magen. Att inte kunna ligga mer än platt på rygg första tiden – det gör skitont i ryggen när man inte kan ändra läge. Hosta och att kliva upp ur soffa, stol, säng etc som ger tryck på buken gör skitont.
  Kan rabbla fler orsaker men jag tycker det är vansinne att gå igenom bara för att magen putar!

 14. Har gjort bukplastik på AK med Gabriella som läk. Bästa operationen jag gjort. Tuff återhämtning men absolut värd och det är jag övertygad om att du kommer tycka med 😊

 15. All Lycka till och man har bara en kropp så den måste man vårda.

  Jag ska också göra en op i januari med Gabriella, sjukt nervös men samtidigt så spänd och ser fram emot den!
  (Kanske samma dag så då kanske vi ses)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..