ANNONS

När en viktig dröm snart slår in

/

Innehåller reklamlänk

Sedan många år tillbaka har jag känt av besvär som jag har själv verkligen försökt träna bort speciellt mellan och efter mina 4 senaste graviditeterna. Mina många och täta graviditeter, där jag alltid blivit stor och dessutom haft två tvillinggraviditeter har satt sina spår. Jag har blivit mer och mer varse om problemen de senare åren och jag började söka efter svar på nätet. Då förstog jag vad som var knas. Jag hittade olika bra träningstips som jag har testat och testat. Jag har träffat och pratat med kunniga människor som arbetar med träning för just mammamagar. Men inget hjälpte mig och mina besvär.

Jag pratar om diastas dvs delad bukmuskel. Magmusklerna delar på sig under en graviditet och en tid efter graviditeten går de oftast tillbaka av sig själv. Träning hjälper också ofta till men ibland hjälper inte ens träningen. Att få problem med diastas är vanligare om man har haft många graviditeter, fått tvillingar m.m En del kan få det jobbigt redan efter en graviditet.

Att ha diastas ger problem och det har jag lidit av i flera år. Jag får lättare och mer och mer ont i ryggen. Bålmusklerna ger inte den stöd som mitt bäcken och rygg behöver. Sedan mitt sista graviditet har det blivit kännbart värre med flera symptom och jag mår dels dåligt av besvären men även av att inte kunna träna upp styrkan som behövs för att kroppen ska orka ett antal år till.

Jag har för ca ett år sedan sökt hjälp via vc men reglerna är väldigt olika beroende på vilket län man bor i. Vet folk med exakt samma problem och besvär som har fått hjälp via landstinget neråt i landet och de peppade mig att söka hjälp. Tyvärr så är det hårdare krav här i Uppsala som kräver att man har besvär av bråck för att få hjälp. Så jag har då tänkt att det är bara att gilla läget 😔

Tills för ett tag sedan då jag fick kontakt med Akademikliniken för att diskutera mina problem och ett eventuellt samarbete. Efter att ha varit i mailkontakt med de ett tag vågade jag drömma om en förändring. Men samtidigt vart jag rädd för jag vet hur stor en sådan magoperation är. Vågar jag verkligen…? Eller ska jag bara leva vidare som det är? Jag har inga som helst problem med hur min kropp ser ut i sig och skulle inte operera mig ur en ren skönhetsperspekt! Jag har inte en massa stora bristningar och min mage har trots allt varit ett hem åt 13 barn så klart att det syns på magen att den varit med om en del 😉 Men även när jag tränat som mest så putar magen ut som om jag var i 4:e månaden. Det på grund av musklernas oförmåga att hålla organen på rätt plats, istället så skjuts organen framåt och neråt vilket ger en putande mage. Och jag kan inte träna upp magmusklerna då de är så pass delade.

I början på november var jag iväg till Akademikliniken för en konsultation. Nervös så in i norden var jag.

Jag fick träffa läkaren Gabriella Sellman som har mååånga års erfarenhet och hon fick berätta ingående för mig hur en operation går tillväga och hon svarade på alla mina frågor och funderingar. Hon undersökte mig grundligt och vi pratade om mina besvär. Jag kände mig väldigt positivt inställd när jag åkte därifrån. Jag funderade därefter på allting och bokade sedan ett till besök för att vara helt 200% säker på att göra rätt.

Träffade Gabriella igen och vi pratade ännu mera. Som sagt var så är det en stor operation att göra och jag var mest nervös för det men efter vårt andra möte blev jag lugn i mitt beslut. Klart att jag ska göra detta! Det är min kropp värd! Jag har fullt förtroende på Gabriella och Akademikliniken som är de främsta inom plastikkirurgi.

Vi har nu bokat tid för operationen och jag räknar dagarna 😃 Jag har pratat med min mamma som kommer att hjälpa mig dels när jag blir opererad då jag sover kvar 2 nätter men hon stannar kvar hos oss och hjälper till även efteråt då jag kommer att vara ganska mör första tiden och får inte bära nåt osv 😉

Jag är så oerhört glad och framförallt tacksam för att ha fått denna möjlighet som kommer att göra min vardag bättre och fri från besvären jag har idag med både mage och rygg.

Alla de kvinnor som jag har varit i kontakt med som haft samma problem och opererat sig säger att det var det bästa de gjort gör att jag ser redan framemot våren och tiden efter op när jag kan smått börja träna upp bukmuskulaturen och bli starkare i kroppen.

I januari är det dags ❤️

43

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00