Biobesök x 2

Innehåller reklamlänk

Här i Uppsala har vi ett köpcentrum som heter Gränby C och när jag ska handla i andra affärer än matbutiker så åker jag dit. Det ligger bra till för min del att åka till och där finns typ allt. Där har jag även alltid mina lunchträffar med Carola. Senaste tiden har hela Gränby-området vuxit och det har byggts en massa där som idag heter Gränby stad. Även själva Gränby c har utökats lite grann med en ny del och en del nya butiker och mathak. Och en ny biograf! Jag är så jäkla glad för det så jag slipper åka in till centrala Uppsala där det är ett helskotta att hitta parkering nära bio, speciellt när jag oftast har massa barn med mig och åker då med stora bilen 😬 Nu kommer det inte vara några som helst problem med parkeringen och det är helt enkelt enklare för oss att göra ett biobesök.

Det är Nordisk Film Bio som idag öppnar sin första biograf i Sverige. Jag är glad att det råkade bli just i Gränby c 😉

I onsdags var jag bjuden till en förhandstitt tillsammans med ett gäng journalister. Vi skulle få titta på en film så jag släpade med mig Benny som mitt sällskap.

Vi fick oss en rundtur som börjades i kiosken.

Godis till förbannelse och dryckmaskiner där man kan blanda ihop sin egen dryck helt efter tycke och smak + slush.

Och popcorn m.m så klart 👍

Väldigt fräscht och fint.

Biografen innehåller 5 biosalonger. 4 vanliga och en 4DX. Vi började i en vanlig salong där chefen från Danmark berättade om Nordisk film.

Salongen i sig var såå mycket bättre än biosalongerna jag hittills besökt. Fantastiska stolar som går att styra och benutrymmet ska vi inte ens prata om!! Där behöver man inte dra ihop sina ben när någon ska gå förbi en 😉

Ja men ni ser ju ⬆️ Hur bekvämt som helst och sitter man högre upp så gör det inget om en 2 meters människa sitter framför dig för du blir inte störd av det 👏👏 Bästa ljudsystem har de så klart också.

Vi gick sedan vidare till 4DX-salongen.

4DX är en ny typ av bioupplevelse där effekterna flyttar ut från bioduken och in i salongen. Med 19 olika effekter, bland annat stolar som skakar och rör sig, vind, vatten, dofter och rök kommer biobesökaren än närmare händelserna i filmen.

Vi fick se en visningstrailer för att få känna av dessa effekter. Det blev mycket komprimerat på 2 minuter med stolar som knappt var stilla, vind, vatten, rök mm 😅

Efter det fick vi gå tillbaka till kiosken och ta vad vi ville för att sedan se en hel film i 4DX-salongen.

Det blev den nya Fantastiska Vidunder-filmen som var väldigt bra och det var en upplevelse att se den 4DX 😅 Häftigt helt klart! Jag skulle dock inte välja att se en skräckfilm i den salongen 🙈😂

Igår var det galapremiär för samma biograf och även den var jag bjuden till och nu fick Carola följa med mig eftersom det var på kvällen 😄 Det var betydligt mera inbjudna där nu och inte en människa som vi kände. Verkade nog vara Uppsalas ”innefolket” eller nåt…och så jag och Carola 😁

Allting presenterades ungefär som dagen innan men nu var det också fint uppdukat med snacks och bubbel.

Riktigt gott 😍

Kvällen avslutades med en förhandstitt på nya filmen med David Hallenius som förresten fanns på plats 😉

Den visades i vanliga salongen och vi hade fått platser högst uppe vilket var toppen 👍

Ska jag välja en film så väljer jag ytterst sällan en svensk film. Men jag fastar ibland för svenska filmer på tv och de är ju oftast väldigt bra. Den här filmen var riktigt bra på ett härligt sett. En känna igen sig feelgood-film helt enkelt. Rekommenderas 👍

Tack Nordisk Film Bio för två fantastiska besök i nya biografen ❤️ Nu ser jag framemot att ta med barnen dit på biobesök!

Igår glömde jag visa er vad Nisse hade haft för sig natten innan.

Nellie lämnade en pepparkaka till Nisse på kvällen och han blev nog glad för det då barnen möttes av detta på morgonen 😉

Det var uppskattat 👍

 1. Måste ta tjejerna med mig och åka upp på den bion 😀

  Ha det gott!!

 2. M skriver:

  Så roligt o bli bjuden på så trevligt o att du fick ta mé sällskap☺. Vilken upplevelse. Bara otur det blev en onsdag igen du hade annat o inte kunde lajva med Carola. Nu får vi hoppas att onsdagarna fram till skolan slutar är lediga så vi får höra er ni är så fantastiska. Tre lajvar på hela höstterminen är ju inte mycket att hänga i julgranen😭. Ni kanske kan köra nån dag på lovet, behöver inte va onsdag då heller o gärna låta era minsta träffas samtidigt. Hade varit kul även för oss ERA fans💙. Ha det gott!!!! /M

 3. Maja S skriver:

  Wooooow så härliga stolar att sitta i på bion. 😍

 4. Malin skriver:

  Hej!
  Kul att du gillade fantastiska vidunder. Då undrar jag, behöver man ha sett den första filmen för att hänga med i denna?

  1. Hanna skriver:

   Hej, ja man bör ha sett 1:an först. Den här filmen är helt baserad på den och man missar massor av referenser och uteblivna förklaringar som ges i 1:a filmen. Vänliga hälsningar Hanna (som älskar typ allt med HP och hans värld)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..