Biobesök x 2

Innehåller reklamlänk

Här i Uppsala har vi ett köpcentrum som heter Gränby C och när jag ska handla i andra affärer än matbutiker så åker jag dit. Det ligger bra till för min del att åka till och där finns typ allt. Där har jag även alltid mina lunchträffar med Carola. Senaste tiden har hela Gränby-området vuxit och det har byggts en massa där som idag heter Gränby stad. Även själva Gränby c har utökats lite grann med en ny del och en del nya butiker och mathak. Och en ny biograf! Jag är så jäkla glad för det så jag slipper åka in till centrala Uppsala där det är ett helskotta att hitta parkering nära bio, speciellt när jag oftast har massa barn med mig och åker då med stora bilen 😬 Nu kommer det inte vara några som helst problem med parkeringen och det är helt enkelt enklare för oss att göra ett biobesök.

Det är Nordisk Film Bio som idag öppnar sin första biograf i Sverige. Jag är glad att det råkade bli just i Gränby c 😉

I onsdags var jag bjuden till en förhandstitt tillsammans med ett gäng journalister. Vi skulle få titta på en film så jag släpade med mig Benny som mitt sällskap.

Vi fick oss en rundtur som börjades i kiosken.

Godis till förbannelse och dryckmaskiner där man kan blanda ihop sin egen dryck helt efter tycke och smak + slush.

Och popcorn m.m så klart 👍

Väldigt fräscht och fint.

Biografen innehåller 5 biosalonger. 4 vanliga och en 4DX. Vi började i en vanlig salong där chefen från Danmark berättade om Nordisk film.

Salongen i sig var såå mycket bättre än biosalongerna jag hittills besökt. Fantastiska stolar som går att styra och benutrymmet ska vi inte ens prata om!! Där behöver man inte dra ihop sina ben när någon ska gå förbi en 😉

Ja men ni ser ju ⬆️ Hur bekvämt som helst och sitter man högre upp så gör det inget om en 2 meters människa sitter framför dig för du blir inte störd av det 👏👏 Bästa ljudsystem har de så klart också.

Vi gick sedan vidare till 4DX-salongen.

4DX är en ny typ av bioupplevelse där effekterna flyttar ut från bioduken och in i salongen. Med 19 olika effekter, bland annat stolar som skakar och rör sig, vind, vatten, dofter och rök kommer biobesökaren än närmare händelserna i filmen.

Vi fick se en visningstrailer för att få känna av dessa effekter. Det blev mycket komprimerat på 2 minuter med stolar som knappt var stilla, vind, vatten, rök mm 😅

Efter det fick vi gå tillbaka till kiosken och ta vad vi ville för att sedan se en hel film i 4DX-salongen.

Det blev den nya Fantastiska Vidunder-filmen som var väldigt bra och det var en upplevelse att se den 4DX 😅 Häftigt helt klart! Jag skulle dock inte välja att se en skräckfilm i den salongen 🙈😂

Igår var det galapremiär för samma biograf och även den var jag bjuden till och nu fick Carola följa med mig eftersom det var på kvällen 😄 Det var betydligt mera inbjudna där nu och inte en människa som vi kände. Verkade nog vara Uppsalas ”innefolket” eller nåt…och så jag och Carola 😁

Allting presenterades ungefär som dagen innan men nu var det också fint uppdukat med snacks och bubbel.

Riktigt gott 😍

Kvällen avslutades med en förhandstitt på nya filmen med David Hallenius som förresten fanns på plats 😉

Den visades i vanliga salongen och vi hade fått platser högst uppe vilket var toppen 👍

Ska jag välja en film så väljer jag ytterst sällan en svensk film. Men jag fastar ibland för svenska filmer på tv och de är ju oftast väldigt bra. Den här filmen var riktigt bra på ett härligt sett. En känna igen sig feelgood-film helt enkelt. Rekommenderas 👍

Tack Nordisk Film Bio för två fantastiska besök i nya biografen ❤️ Nu ser jag framemot att ta med barnen dit på biobesök!

Igår glömde jag visa er vad Nisse hade haft för sig natten innan.

Nellie lämnade en pepparkaka till Nisse på kvällen och han blev nog glad för det då barnen möttes av detta på morgonen 😉

Det var uppskattat 👍

 1. En undran och nyfikenhet, när ni bloggare gör reklam i er blogg som du nu gör för tex bio, operation, kläder osv. Får ni då den varan billigare eller kanske till och med helt gratis. Berätta gärna i ett eget inlägg hur detta går till och fungerar.
  Hur funkar det med att ni lägger ut reklam och länkar till det, vad får ni bloggare för detta? Hur mkt vinner vi på att köpa via er kod, blir det så mkt billigare så att det lönar sig? Hur mkt billigare får ni köpa deras varor ni gör reklam för, hur ofta får ni det gratis. Det hade varit mer ärligt om det kom fram i bloggen.

  1. Så här är det: Det mesta reklam jag gjort sista månaderna är att jag har tipsat om olika reor mm. Det kallas för affiliate-program och jag får inga saker eller en bestämd arvode då och det ska inte heller blandas med ett samarbete där man tydligt bestämmer vilket arvode man får. Affiliate är så att de som går in via länkarna jag lägger ut genererar mig en liten peng per klick. I vissa fall får jag även en liten procent av det de som har använt länken handlar för. Jag tjänar alltså liten slant per klick. Det handlar inte om stora pengar men drygar ut min kassa lite grann och framförallt så tycker jag om att ge tips på sånt som jag själv tycker är bra 😉 Ofta tycker jag själv att rabatterna är så bra att jag handlar själv men då för exakt samma pris som alla andra 😉
   Ibland i ett rent samarbete ingår det att få det man ska skriva om och då är det inkluderat i arvodet. Ibland skickar företag saker eller man blir inbjuden på saker och då finns det inga krav på en motprestation och då är det helt upp till mig själv om jag vill nämna det på mina sociala medier. Det ska mao inte jämföras varken med ett samarbete eller affliate.

   1. Mycket intressant att du förklarade hur det går till att tjäna pengar på bloggen , har alltid undrat mer specifikt förutom reklamen . Nu skall jag klicka på alla dina länkar 😃 även om jag inte handlar . Tycker det är så roligt att följa din blogg då du är så fantastisk med att ta hand om alla dina barn 😍 du är verkligen ett föredöme . Skriver på ett sätt som verkligen tilltalar mig så du är så värd att tjäna pengar på det . För egentligen har du ju fullt upp ändå utan att dessutom behöva försörja familjen men det gör du med bravur också ❤️

    1. Åsa: Vilken konstig kommentar; ”För egentligen har du ju fullt upp ändå utan att dessutom behöva försörja familjen…”
     Bloggen är ju Mirkas jobb, vem skulle annars försörja familjen om inte Mirka gör det menat du? 🤔
     Mirka: Tack för tydlig beskrivning hur det funkar med reklam i din blogg 😊

     1. Jag håller med faktiskt, man måste väl självklart försörja sin egen familj
      Bra info från dig Mirka

   2. Vad går operationen under? Vad får du där?
    Är det via reklamen som gör att du överlever med bloggen ekonomiskt? Bloggar med mkt reklam är så tråkig att följa.

    1. Jag har en fast månadslön + samarbeten. Reklam i bloggar är som reklam i tidningar dvs nåt de flesta lite större har 😉 bara att bläddra förbi när man inte är intresserad.

   3. Men tjänar ni så mycket på det egentligen? Det ska väl skattas för i deklarationen? Eller vad är det de granskar bloggare för då och då, som man läser om? Hur 17 håller ni koll åå allt???

 2. Tack för ett kanontips. Vi bor i Gävle och sonen har efterfrågat en biosalong som är lite häftigare. Nu vet jag precis var vi ska åka för att få det. Skulle dessutom inte ha något emot att se samma film som du såg.

  Underbart med er lille Nisse! Du är himla härlig som fixar en massa saker till dina goa ungar.

 3. Hej!
  Kul att du gillade fantastiska vidunder. Då undrar jag, behöver man ha sett den första filmen för att hänga med i denna?

  1. Hej, ja man bör ha sett 1:an först. Den här filmen är helt baserad på den och man missar massor av referenser och uteblivna förklaringar som ges i 1:a filmen. Vänliga hälsningar Hanna (som älskar typ allt med HP och hans värld)

 4. Så roligt o bli bjuden på så trevligt o att du fick ta mé sällskap☺. Vilken upplevelse. Bara otur det blev en onsdag igen du hade annat o inte kunde lajva med Carola. Nu får vi hoppas att onsdagarna fram till skolan slutar är lediga så vi får höra er ni är så fantastiska. Tre lajvar på hela höstterminen är ju inte mycket att hänga i julgranen😭. Ni kanske kan köra nån dag på lovet, behöver inte va onsdag då heller o gärna låta era minsta träffas samtidigt. Hade varit kul även för oss ERA fans💙. Ha det gott!!!! /M

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..