Älvas lista

Innehåller reklamlänk

Jag måste bara få visa Älvas önskelista som jag fick här om dagen 😉 Hon har kämpat länge med den sa hon….

Alltså hon är verkligen helt såld på dockorna från MissMiniMe. I somras hittade hon youtube-klipp med dessa dockor och har sedan dess sett allt som finns att hitta med dockorna. Om och om igen. Hon vill ha helst 3 st men minst en och det har hon tjatat om heeeela hösten. Hon har även fått Lilja på det tåget 😅

Jag har inte tidigare haft barn som varit jätteintresserade av dockor medans Älva är helt tvärtom och även Lilja har blivit mer och mer intresserad. Och jag måste säga att de här dockorna är mera tilltalande än hårlösa bebisdockor 😉

De här 3 dockorna vill Älva ha om hon får bestämma 😁

Foto: Copyright: Howard Stiansen

Miss Alicia

Foto: Photographer: Howard Stiansen

Miss Emilia

Foto: Copyright: Howard Stiansen

Miss Victoria

Nu är bara frågan…..Vilken ska jag välja av de och eftersom hon fyller år 22/12 – ska hon få den i present eller julklapp… 🤔

HÄR finns dockorna 😉

I morse när jag kollade min fb kom det upp ett minne på mitt flöde 😉

Alice och Oliver för 3 år sedan 😍

Det snöade ett tag igår men ingenting av det fanns kvar i morse. Tråkigt. Jag färgade mitt hår i en lite mörkare brun/röd färg igår. Hade behövt klippa mig innan men har inte kommit ihåg att boka tid hos frissan.

Morgonen började med utvecklingssamtal med Älva. Jag är inte så bekväm med det nya systemet de använder numera här. Att barnet själv ska hålla i sitt samtal. Dels så har jag några barn som hatar det systemet och det blir inte mycket av det hela. Och dels så tycker jag om att få höra/veta mera av läraren. Även om det kanske inte finns så mycket för läraren att berätta och allt kanske är skitabra så vill jag höra det från läraren. Tur att Älva i alla fall tyckte att det gick bra med allt 😉

Kram ❤️

 1. Dom där dockorna är verkligen helt underbara!
  Min 4-åring tjatar också ihjäl en om dessa, hon ska få en i 5-års present i mars! 😊
  Ge din dotter en i julklapp och en i present vetja 😃

   1. Hon ska få annat i julklapp och vill att hon ska växa/mogna på sig lite till innan man köper en så pass dyr docka till henne.

 2. Wow, shit! Vad är det som är så speciellt med de här dockorna? Något måste det ju vara när de kostar över 1000 kr? Undrar en utan barn som inte fattar grejen 😉

 3. Ja det var faktiskt fina dockor! Om du tycker att det blir för dyrt att ge en till varje tillfälle, för de var ju verkligen dyra, så skulle jag välja att ge den till födelsedagen så hon får börja leka redan innan julafton. De sista dagarna av väntan är ju alltid värst. Sen skulle jag komplettera med lite fina kläder till jul. Jag tycker att ” Victoria ” är vackrast med sina bruna ögon men de är så fina allihop så det blir ett svårt val om hon inte har någon egen favorit.

    1. Nu fattar jag inget…det är alltså inget samarbete eller något men du länkar dit ändå alltså? Ser de det? Måste du skriva längst upp även om det inte är ett samarbete eller spons eller reklam liksom? Vad händer om du glömmer skriva det längst upp?

     1. Jag garderar mig med att reklam-markera mest för att det finns alltid någon som ifrågasätter så fort man lägger ut en länk 😅 Jag länkar då och då till sånt jag känner för utan att det är någonting annat än min egen vilja 😉

   1. A det börjar bli långrandigt med din bitterhet och avundsjuka. Mirka har förklarat i ett antal inlägg om hur samarbeten fungerar. Men lik förbannat måste du skriva ett bittert inlägg om att hon minsann får allt gratis. Vad spelar det för roll om hon får bättre pris eller saker rent av gratis? Det drabbar inte din ekonomi eller ditt leverne förutom att din avund får lite mer gödsel. Självklart ska man ha fördelar med att ha samarbeten. Jag personligen skulle aldrig i mitt liv tex köra en bil där bilfirmans namn står på hållaren till registreringsskylten utan att de har prutat riktigt bra på priset eller ger mej fördelar för reklamen jag ger dem.

 4. Jag hade köpt en till födelsedagen och en till julafton (Alicia och Victoria) eller vill du inte köpa två så hade jag köpt Victoria till födelsedagen och sen kläder och tillbehör som hon får på julafton😃🎅🏻🤶🏻

   1. Ja jag har kollat. Men eftersom alla har olika ekonomi så sa jag hur jag skulle ha gjort och tipsade Mirka om det. Vill hon inte så behöver hon inte.

    1. Och en behöver ju inte köpa original tillbehör.

     Jag gillar också idén med en docka till födelsedagen och paket till dockan på julen. Kanske en fin julklänning?

 5. Vår skola kör samma system. Jag gillar det inte riktigt. När barnet är klar med sin vill jag prata själv med läraren en stund. Det finns ibland saker man vill prata med läraren om som man kanske inte vill att barnet ska höra… Det brukar inte vara några problem.

 6. Hej Mirka! En fråga som inte gäller dockor:) hoppas det blir ok.. På din instagram sitter du vid brasan i fåtölj! Undrar om det är Ikeas öronlapps fåtölj?! Tänkte ge mig själv en i julklapp med fotpall.. Tack snälla….. Den ser så mysig ut…

 7. Läste om dockan och det verkar som att man inte ska borsta hennes hår, att det blir sådär rufsigt då, man ska bara dra försiktigt med fingrarna. Måste vara svårt att få barnen att inte hålla på med håret när hon nu har så långt. En sådan dyr docka borde tåls att lekas med!

 8. Jag har läst flera som inte gillar systemet med utvecklingssamtalet men jag som är lärare har fått mycket mer medvetna elever – medvetna om sitt lärande och hur de ska utvecklas. De elever som inte gillar systemet gillar inte samtalsgrejen alls, så för dom kvittar det. Och varför ska läraren säga det som eleven säger? Bättre att det kommer från eleven, det är ju faktiskt hens samtal. Sen förstår jag att man kanske vill prata lite med läraren och det lägger jag tid till. Med mina elever så är det en del föräldrar som ställer frågor under tiden eleven gör sin presentation och då kan ju både eleven och jag svara.

 9. Hej, min dotter önskade sig ochså en sådan docka i julklapp förra året😊 hon fick den ljushåriga… jättefin😃 vi var på resa 1 månad och då skulle dockan med🤭 tur hon har passhon tål mer än vad man kan tro…. jag köpte kläder, skor, strumpor, badkläder på wish till henne för knappt något alls….finns mkt att välja på… allt hann inte komma fram men hon fick bilder på det i paket och sakerna när de kom👍👍👍👍

 10. Hej Mirka! Har du och Carola slutat onsdags live helt. Har missat om ni sagt ni ska ta paus igen. Blev bara 3 st denna termin😢. Hoppas din lust kommer tillbaka alt. att du är ärlig med även den att du tappat intresset som med din egen.. Viktigast så klart att som du sagt du har behövt den tiden för att vårda dig själv. Men är alltid snällare att va ärlig än att det blir bara live 2-3 gånger på hela hösten och du slutade ju med din egen med bara från en dag till en annan också och du verkade ärligt gilla det till sista liven innan du slutade tvärt. . men men ni säger att nu kör vi onsdagar o det kommer inget o en gång informerade ni på insats, tack men en gång… , idag fick vi en bild på söta kossor, ja….. Hoppas du snart mår bättre efter en tung höst. Krya på dig. //En trogen läsare och lyssnare.

  1. Hej Mari 😀 Jag och Carola hade live idag och har försökt få till live på onsdagar men det har varit struligt med sjukdomar, viktiga möten m.m. Tyvärr för vi ser också framemot våra live 😉
   Jag saknar verkligen mina egna live !! Jag slutade tvärt för att jag fick en rejäl dipp i måendet och valde sedan att prioritera vägen tillbaka. Jag vill och tänker komma igång med mina live igen då jag själv uppskattar de så otroligt mycket, just nu har jag bara haft svårt med orken på kvällarna 🙈 Kram ❤️

   1. Hej Mirka! Jag ber om ursäkt, måste varit min insta som inte funkade,för fick inte upp nån livesnurra på er insta förrän nu ikväll o sitter klistrad o kollar på er nu💙.Då håller jag tummarna att vi får se er lite oftare sen framöver, men framförallt att du mår bättre, det är du värd som du kämpar me allt,ja även Carola, tur ni har varann (säger bara kort o gott JÄVLA PETER, ja o även PERRA.) Kanske blir svårt o få till live för er tillsammans under julhelgen, men kanske du o barnen får lust nån kväll👍. Men tack för svar, gulligt att du tog dig tid💕.Önskar er en fin julhelg o hoppas du får skön vila, utan tider, lämningar, hämtningar o framför allt inga jävla läxor under lovet☺.Kram o Tack /Mari

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..