Lucia, Nisse och allergi

Igår var det Lucia-firande på förskolan. Kl. 8 i kyrkan så jag klev upp 30 min tidigare än vanligt då vi behövde komma iväg tidigare. Lilja har länge pratat om att vara en pepparkaka så jag köpte nya dräkter till henne och David. Men när jag skulle klä på de små så ville de inte alls vara medgörliga 😬 De ville inte till kyrkan! De ville inte fira Lucia. Eftersom Lilja har tidigare nämt ett antal gånger att hon inte ville stå framme framför föräldrarna och sjunga så jag valde att hoppa över kyrkan och bara delta i fikat efteråt.

Då ville David ta på sig sina pepparkakskläder 😉

Tillslut blev det bra och barnen var nöjda vilket är viktigast.

I går morse hade Nisse lämnat ett brev och förtrollade jellybeans

Jättespännande

De planterade bönorna i 2 glas fyllda med socker och ställde glasen bredvid Nisse hus 🙂

Och i morse….

Det hade vuxit upp klubbor 😁😇

Mina orkidéer som jag experimenterat med blommade så fint i våras ( tror jag det var ). För någon vecka sedan planerade jag att kasta de men när jag köpte julstjärnor som skulle ta orkidéernas plats, såg jag att de var på väg att blomma 😅

De får nog bo kvar ett tag till 😂

Igår flyttade en Amaryllis hem till oss 😍 Älskar julblommor för de är så fina och det gör inget att de dör efter julen, jag behöver inte känna mig så kass på att ha blommorna i liv liksom 🤣

En liten undran om pälsdjursallergi…

Jennifer är 16år och har inte under uppväxten visat tecken på att vara allergisk mot varken djur eller annat. Vi har haft kaniner, katter och hund utan att hon på nåt vis reagerat. För nästan 1,5 år sedan reagerade hon första gången pga en hund. Fick kliande röda ögon och näsan täpptes igen. Efter det har hon varit i kontakt med andra hundar och bara reagerat på vissa av de. Sen även mot sin pojkväns katt.

I onsdags var Jennifer med mig hem till Carola och hon kände ganska snabbt av katterna som hon lekte en hel del med. Efter 1,5 timme hos Carola var Jennifer rejält täppt i näsan och ögonen rann. Jag ska boka tid för allergitest för det är inte några tvivel om att det blir värre för Jennifer. Hon har tagit receptfria antihistamin-medicin hos sin kille men tycker inte att de hjälper så mycket längre.

Är det vanligt att allergin kan dyka upp så från ingenstans?

Nu ska Linnea till tandläkaren 😬🙈

Ha en fin dag ❤️

 1. Lotta skriver:

  Min bror är uppvuxen med katt sen småbarnsåren men när vi tog in och hjälpte en hemlös katt så startade hans allergi (ca 14 år) och idag tål han inga pälsdjur alls!

  Min sambo är även han allergisk mot katter, häst och hund men tål ändå vissa hundsorter! Vi hade en pumi som ska vara allergifri och den tålde både min sambo och min bror!

 2. Cissi skriver:

  Håller med Karin, första kommentaren. Mycket spelar in. Måendet, immunförsvaret. Utsätts kroppen dessutom för mycket kemikalier, tillsatser, socker, gluten m.m. så ”fylls bägaren”. Rätt vad det är rinner det över vilket kan resultera i allergier, eksem etc. Det kan man drabbas av när som helst oavsett ålder/tidigare allergier etc.

  Äta så rent som möjligt, gärna ekologiskt och laga allt från grunden. Dra ned på socker och gluten m.m. som har inflamatorisk effekt. Öka kost med antiinflamatorisk effekt. Se till att ha rätt balans mellan omega3 och omega6. Stort intag av en omega3 som funkar (Omega3 har förutom mycket annat med kroppen även positiv effekt vid psykisk ohälsa).

  Det är oxå viktigt att få i sig tillräckligt av alla de mineraler och näringsämnen som vi behöver. För att kroppen ska kunna fungera optimalt.

  Ett tips är att ha koll på citronsyra, undvik det (den kemiska tillsatsen)! Finns i massor av livsmedel. Både dolt och synligt på innehållsförteckning.

 3. Kajsa skriver:

  Min sambo fick djurallergi efter 30 år då han började jobba med djur. Ofta är det personer som utsätts då och då men i höga doser som utvecklar än de som har djur vid sig lite hela tiden..

 4. Heleba skriver:

  Ja det kan tydligen dyka upp när som helst. Vi hade katterna när barnen föddes och efter några år började dottern visa sig allergisk mot dom. Sonen blev helt plötsligt allergisk mot hästar fast han varit i stallet flera gånger och storasystern ridit i flera år. Han började sen efter det även känna av katter.
  För det mesta så brukar vanliga allergitabletter hjälpa men ibland får dom även ta receptbelagd medicin.

 5. Ja det kan komma närsom. Men det är många som säger att katt är värst.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..