I annonssamarbete med DIREKTO

Direkto

I annonssamarbete med direkto.se

Idag är det vanligt att man lockas av att handla saker på avbetalning eller att man köper saker med kreditkort för att sedan betala av lite varje månad. Vilket ibland är en bra lösning om man tex akut behöver köpa någonting viktigt men inte har tillräckligt med pengar just då. Oftast missar man dock att räntorna kan vara riktigt höga och det man har köpt på avbetalning blir i slutändan en dyr historia och man dras med dessa smålån under en lång period. Då kan det faktiskt vara mycket bättre att ta ett förmånligt privatlån och betala av alla dyra avbetalningar. Och då är Direkto.se någonting jag verkligen rekommenderar!

Om man nu ska låna pengar så är det viktigt att jämföra olika banker och deras räntor.

Direkto är en låneförmedlare som hjälper dig att jämföra bankernas lån, du väljer sedan det som känns bäst för dig. Endast EN kreditupplysning tas, vilket är bra för din kreditvärdighet. Och tjänsten är kostnadsfri och icke bindande 😉

Finns nog inget värre om tex diskmaskinen eller tvättmaskin skulle gå sönder! Då har man inte alltid möjlighet att vänta in mera pengar…..

Man ska alltid tänka igenom både en och två gånger innan man tar lån. Men ibland kan det vara ett bra beslut, tex om man vill samla lån vilket då kan ge lägre ränta och en mindre månadskostnad.

Jag själv tycker att det är toppen att låta Direkto göra jämförandet och hitta de bästa alternativen så tar man sedan själv det slutgiltiga beslutet 😉

 1. M skriver:

  Jag visste det!
  Även du. Kolla ilmruds blogg å hennes kommentarer
  Skulle aldrig sänka mig så lågt som du gjort nu

 2. Anonym skriver:

  Det var dålig stil på att göra reklam för lån. Man får vänta med att köpa tills man har pengar för hur ska man annars ha råd att betala sina räntor?
  Gör du vad som helst för att tjäna pengar?

  1. Jag håller med om att man helst ska spara ihop pengarna innan man handlar 👍 Men tyvärr är inte det alltid möjligt för många hur mycket man än önskar sig det. Tex fick jag i våras möjlighet till att köpa en riktigt bra bil som jag verkligen behövde. Men för att kunna köpa bilen var jag tvungen att ta ett privatlån och det var absolut värt det.

 3. Anonym skriver:

  På Direktos hemsida står att

  Man kan beviljas lån på upp till en halv miljon

  Man får ha max 10 betalningsanmärkningar

  Räntan är rörlig och sätts individuellt

  Nominella räntor mellan 2,95% – 29,00%

  Effektiv ränta från 3% – 33, 23%

  Hur man har samvete att göra reklam för sån skit är obegripligt! Dessutom i jultid när många kanske har extra press på sig.

  1. C skriver:

   Håller bara med
   Sedan kan man ju oxå ifrågasätta dessa låneförmedlingstjänster då det ett fåtal som har någon ”riktig” bank ansluten utan föera låneföretag med höga räntor då det som lånar utav dessa förmedlingstjänster oftast utgör en stölre risk

  1. Direkto skriver:

   Hej Anonym,

   Det stämmer att dessa är de villkor som de banker/långivare vi samarbetar med erbjuder som en gemensam enhet.

   Man kan man ju fråga sig om en ränta på 8% exempelvis är rimlig eller inte? Vänligen se svaret vi skrev till Madde så ser du vår syn på det hela.

   Jag vill också understryka att vi inte uppmuntrar någon till att låna pengar och i synnerhet inte till ren konsumtion. Med tanke på att minst 1,5-2 miljoner människor redan har lån eller kommer att låna inom kort så uppmuntrar vi dock definitivt dom till att alltid jämföra bankerna/långivarna innan de gör sitt val.

   Mvh
   Alexander

 4. Stina skriver:

  Gör inte reklam för lån ! Folk går så ofta i fällan att det är bra- Ha en massa onödiga lån kan följa med hela livet ut.

  1. Jag gör inte reklam för lån. Direkto är låneförmedlare dvs de hjälper till att hitta banker med de bästa räntorna m.m 😉 Vilket jag tycker att är viktigt att hålla koll på så man får de bästa villkoren OM man behöver ta lån

   1. Anonym skriver:

    Och de tar inget för besväret då? Är bara snälla?

    1. Direkto skriver:

     Hej Anonym,

     Direkto är en kostnadsfri tjänst för den som använder sig av tjänsten. Vi får istället betalt av bankerna/långivarna som är anslutna till oss.

     Har du någon gång jämfört priser på exempelvis en barnvagn online genom en prisjämförelsesajt? Då vet du i så fall att det inte kostade dig något att göra den jämförelsen. För i det fallet var det webbshoppen som du klickade vidare dig till som betalade prisjämförelsesajten. Det är så de tjänar pengar.

     Vår tjänst fungerar ungefär likadant – fast lite mer avancerat. Skillnaden med Direkto är att vi också förmedlar långivarnas lån. Det vill säga efter det att du har gjort själva jämförelsen via vår hemsida så ska du inom 24 timmar komma tillbaka in på vår hemsida när alla långivarna har fått en chans att se på din ansökan. Genom att logga in med BankID så kommer du se en överskådlig lista på vad varje har erbjudit dig. Om du är nöjd med något alternativ så väljer du själv vilken långivare du vill gå vidare med direkt där.

     Först därefter lämnar vi över kontakten med dig till den långivare du valt. Det kan tex vara så att långivaren du väljer mailar dig instruktioner för hur du ska gå vidare, skickar hem brev till dig eller ringer dig (lite beroende på vem du väljer. Vi jobbar med ca 20 långivare och alla har lite olika processer). När du skrivit på deras skuldebrev (oftas med hjälp av BankID) så tar det ca 1-3 dagar innan du får lånet utbetalt.

     Vi får då betalt av den långivaren för att vi har förmedlar en ny kund till dom.

     Hoppas det förtydligar.
     God Jul
     Alexander

 5. Madde skriver:

  Oj, nu är det andra bloggen inom kort jag hittar som gör ”reklam” för detta. Jag undrar vad ni får för att göra reklam för denna typ av tjänster? Ofta erbjuder många banker ändå höga räntor för att ”samla ihop” lån… Människor med problem att hålla i pengar ska överhuvudtaget inte ha krediter. Det blir bara onda spiraler… Bankerna tjänar massor även om det är lite lägre ränta osv. Räntorna är dessutom rörliga och kan gå upp när som i princip.. Så billigare? nja… kanske om du har noll andra skulder och bra kreditvärdighet vilket ger låg ränta från början. Men dom flesta har inte det, speciellt dom som handlar saker på avbetalning…. Jag tycker man ska marknadsföra sparande mer. Om varje hushåll kunde konsumera mindre skit (så som onödiga kläder, inredning osv) skulle fler kunna spara pengar. En buffert för att tex kunna köpa sig en diskmaskin om den man har pajjar… Vi lever i ett så galet konsumtionssamhälle. Att göra reklam för att låna pengar känns väldigt desperat…. (från företagets sida) Kontakta ”kända” bloggare som ska sprida deras budskap liksom. Finns redan massor av denna reklam på tv. Jag vill nästan jämföra det med alla casinon som lurar folk. Om jag var du Mirka skulle jag bojkotta denna typ av sorglig reklam. Svenskarna behöver INTE låna mer, utan lära sig spara till saker istället. //Madde

  1. Direkto skriver:

   Hej Madde! Tack för ditt inlägg. Vad är en hög ränta för dig?

   Om man redan befinner sig i en situation där man under åren har köpt säg möbler och vitvaror med kreditkort eller på avbetalning på nätet exempelvis så har man redan befintliga skulder med räntor runt 15%-30%.

   Jag ska här ge dig ett räkneexempel på hur det kan se ut för väldigt många människor. Säg att Kalle totalt sett har lån och kreditkortsskulder på 50 000 kr med en snittränta på 20%. Varje månad betalar han ca 900 kr för dessa lån. Resultatet blir:

   1) det kommer att ta Kalle 10 år att betala av dessa skulder.
   2) efter dessa tio år har Kalle betalat över 58 000 kr bara i räntekostnader för lånet. Så förutom själva skulden på 50 000 kr så betalar han alltså ytterligare 58 000 kr till olika banker och kreditgivare.

   Kalle beslutar sig för att nu samla ihop alla dessa lån och krediter med ett privatlån. Han vänder sig till Direkto för att ta reda på vilken bank som erbjuder honom lägst ränta. Det blir bank X som erbjuder honom 8% om han med det nya lånet löser alla befintliga lån och krediter. Samtidigt vill Kalle fortsätta betala av 900 kr/månaden på lånet. Resultatet blir:

   1) det kommer nu att ta Kalle ca 5,5 år att betala av skulden istället för 10 år.
   2) efter dessa 5,5 år kommer han att ha betalat 12 000 kr i räntekostnader istället för 58 000 kr. Så han slipper faktiskt att betala 46 000 kr helt i onödan till diverse olika banker och långivare!

   Om man pratar om räntor på 8% så låter det ju väldigt högt, eller hur? Särskilt om man jämför det med bolån som många gör även om det är som att jämföra äpplen med päron. Men en ränta på 8% är bra mycket lägre än 20% vilket du säkert håller med om? Och att slippa räntekostnader på 46 000 kr som i detta exempel kan ju inte vara dåligt?

   Sen kan man ju förstås diskutera om det är bra eller dåligt att butiker och nätbutiker erbjuder sina kunder att få handla på avbetalning och varför man ska hälla mer bränsle på en redan hög konsumtion. Men det är en helt annan diskussion som jag ser det.

   Mvh
   Alexander

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..