Klar och irriterad

Äntligen kan jag säga att jag är helt klar med julklapparna! De sista handlade jag idag och 2 paket är tyvärr försenade och kommer först efter jul men det är bara att gilla läget. Jag och 5 av barnen åkte och handlade julmaten. Och vi var inte ensamma om att göra det, det tog minst dubbelt så lång tid att bli klara med handlingen 😅 Nu ska jag bara komplettera med mjölk och frukt på söndag 👍

Så från och med nu ska jag försöka stressa ner och ta det lite lugnt de kommande dagarna 😊

När jag var iväg för att köpa de sista klapparna råkade jag få syn på några charmiga tomtar som var nersatta 30%. Jag hade helst velat köpa alla varianter de hade men det hade blivit dyrt så jag nöjde mig med en 😅

Jag håller på att förvandlas till Crazy tomte-lady 😂

Nu till min irritation!

Linnea går på Unga Vuxna ( psykiatrimottagning ) sedan hon blev myndig. Besöken där har varit regelbundna sedan dess. I måndags hade Linnea telefontid med sin läkare då Linnea behövde få ett intyg av läkare som ska till försäkringskassan.

Trots en bokad telefontid ringer inte läkaren.

Linnea kontaktar mottagningen på tisdag och ber om en ny telefontid. De bokar in en. Och även den tiden struntar läkaren att ringa Linnea.

På onsdag kontaktar Linnea mottagningen ännu en gång och förklarar situationen. De säger att de ska meddela läkaren om detta och be hen ringa Linnea.

Ingen ringer 🤨

Nu börjar det märkas på Linnea att detta börjar bli jobbigt. Sånt här kan lätt trigga igång en hel del hos Linnea vilket läkaren borde fatta då hen jobbar med sånt här. Jag börjar lacka ur.

Igår tog då Linnea kontakt med mottagningen. Igen. De skulle återigen skicka sms till läkaren och skriva i hens almanacka.

Ringer läkaren upp?? NEJ!

Till saken hör att intyget måste vara till FK senast 28/12 annars måste proceduren börjas om på nytt. Och vi har ju jul och sånt snart ….

Idag bad jag Linnea ringa dit igen och nu var det min tur att prata.

Jag förklarade vem jag var och vad saken gällde. Sa att jag inte var irriterad på hen i telefon men däremot riktigt upprörd på läkaren. Förklarade alla gånger Linnea ringt dit varje dag denna vecka och det hen såg i datan att det stämde. Jag förklarade så lugnt som en upprörd finnbolle kan göra att om läkaren förstörde nu för Linnea/FK så skulle jag anmäla hen. Detta var helt oacceptabelt av läkaren! Att en gång missa en bokad tid kan jag köpa….om man återkommer senare och ger en ny tid. Men att strunta i flera bokade tider är inte ok på långa vägar. Hen jag pratade med förstog allvaret och lovade gå personligen upp till läkaren och prata så fort vi lagt på. Det gjorde susen och 10 minuter senare ringde Linneas läkare henne. Med ett lamt kort ursäkt och massa suckande under samtalet.

Nu löste det sig till slut men sedan upptäckte vi en intressant sak….

Linnea kan se sin journal när hon loggar in på vårdguiden eller nåt…. Hon har alltid stenkoll på vad som står där då hon kollar sidan väldigt ofta. Senast igår stog det i hennes journal om hennes dagliga samtal till Unga Vuxna i försök om att få läkaren att ringa. Idag när jag pratade med de sa hen i telefon att hen kunde se att Linnea har ringt dit dagligen och fått flera nya telefontider.

Idag, nån timme efter att Linnea äntligen fått prata med läkaren så kollade Linnea sin sida. Och nu stog det ingenting om hennes dagliga försök till kontakt med läkaren 😱 Allt var borttaget! Men så kan de väl ändå inte göra 😡😡 Jag tänker att de gjort det då jag hotade med anmälan och att de inte kanske räknat med att Linnea haft koll på sin journal via sidan.

Just nu vette fan hur jag ska hantera detta…? Bevisen är borta och det är ord mot ord nu.

Jävla rutna typer 😡

Nu ska jag sova 😅😁

Kram ❤️

 1. Om ni ska anmäla borde ni kunna be att få en kopia från backupen. Det måste finnas en gammal säkerhetskopia nånstans.
  Synd om linnea ska behöva skriva ut sin journal eller ta printscreen för att veta vad som stod där för en vecka sedan.

 2. Testa o antingen skriva till mottagningen på 1177 el ring till dom o säg att de har tagit bort det o att de måste lägga till det igen. För mig stod det en sak en gång som inte alls stämde jag hörde av mig till den mottagningen då, på 1177 hemsida, o sa att de faktiskt fick ändra det då det inte stämde. O då gjorde dom det! Skulle de säga nå annat så säg att ni har det sparat (printscreen, utskrift el nåt sånt) o att ni kan anmäla dom för att de gått in o ändrat i jourlanel, olovligt, i efterhand. Hoppas det löser sig!!🙏🏻 Förstår att du blir arg!

 3. Bevisen må vara borta för er men varje gång någon går in och gör ändring i journalen loggas personen dessa loggar sparas och de har Linnéa rätt att kräva att få ut så bevis finns

 4. Hej, min pappa blev felbehandlad och när vi anmälde detta så gick dom in i journalen och raderade en del som stod där innan anmälan för att sen säga att saker aldrig hänt. Ingen trodde på pappa. Fy fan att dom får göra så. Lycka till jag hoppas att ni blir betrodda. Ska försöka få ut ”loggar” som nån skrev om här ovan…

 5. Behåll leendet du har på bilden bredvid granen. Tror faktiskt att du är lika näpen som tomten ! Hoppas du får tillfälle att koppla av med dina fina barn! God jul!

 6. Saker kan plockas bort så att det inte syns utåt men det kan inte raderas ur en journal helt. Alla ändringar man gör och liknande syns alltid direkt i journalen så be om utskrifter och ta kontakt med enhets/verksamhetschefen

 7. Men så sjukt dåligt. Har tyvärr inget tips att ge men ser att några andra har det.
  Det enda jag tänker på är att hennes utringda samtal kanske finns kvar på hennes telefon och att man även kanske kan se samtalstiden så det kanske räcker till lite ”bevis”
  Skamligt att sitta och radera
  Önskar er en riktigt god jul:)

 8. Hej,

  Även saker som raderas syns på det som kallas loggen och via den kan man se vem som gjort det (den som varit inloggad), vad som är raderat och när det är gjort. Så det är inga problem att anmäla och tala om för dem att ta fram dessa uppgifter. Vilket borde göra det ännu värre för den som har gjort det.
  Behöver du mer hjälp med det datatekniska är det bara att du hör av dig till min mail.

 9. Allt som skrivs i en journal loggas. Sånt syns inte när man går in och tittar i sin journal. Begär att få ut utdrag av journal och loggar.

 10. Be dem kolla loggarna, då kan man se vem som varit inne och när uppgifterna togs bort. Som patient har du rätt att be om loggranskning för att se vem som varit inne i din journal.

 11. Hej Mirka! Jag tror att man kan se att journalen är ändrad på. Det som har stått förut ska gå att spara. God jul🎅🏻🌟🤗

 12. Skärmdumpa samtalslistan, där står det tid, datum och att samtalet är besvarat.
  Så himla tråkigt för er!
  Man måste vara tillräckligt frisk för att kunna vara sjuk och orka kriga i sjukvården i dagsläget.
  Lycka till <3

 13. Jag jobbar själv inom sjukvården sedan många år tillbaka. Nu vet jag ju inte vilket system de har men det bör synas på ett eller annat sätt att något är raderat som en gång tidigare skrivits. Du kan aldrig sitta i en journal och radera massa saker utan att lämna spår efter dig. Jag har väldigt svårt att en sköterska eller undersköterska riskerar sitt jobb med att sitta och radera sån information för att en läkare säger åt hen detta. Och du kan eller inte radera andras anteckningar. Skulle tro att detta syns i journalen men jag är inte säker på att alla såna notiser kommer in på 1177. Som sagt mycket står på spel för personalen för att radera sådana ”småsaker”. Jag hoppas det löser sig!!

 14. Det är dataintrång om man blockerar,utplånar medmera..det kan ge böter eller fängelse har jag bestämt för mig😳Läkaren själv som har fixat och trixat 😡

 15. Hej. Jobbar som sjuksjötetska och de går inte att permanent radera texter från någons journal. Kontakta avdelningschef så får hon titta på de. För stämmer de så har läkaren gjort ett grovt fel.

 16. Första julen som jag inte stressat ,har minskat paketantalet och satsar mer på familjetiden istället.☺️
  Inga dyra julklappar har jag köpt utan några för saken skull bara .
  Satsar mer på god mat och sällskapet,familjen❤️
  En jul utan stress🎅🏻🎅🏻

 17. Precis som övriga sagt, det går inte att radera saker ur journalen, det finns sparat även om det nu är dolt för er. Så stå på er och forska vidare, begär kopior. Hemsk läkare och detta kan hen nog åka dit för på ett eller annat sätt.

 18. Hoppas verkligen ni orkar gå vidare med detta. Sånt fruktansvärt maktutövande mot Linnéa. Så liten man är i kontakt med sjukvård och myndigheter när de kan göra sånt här. Man blir ju helt maktlös. Ord står mot ord och sjukvårdens väger tyngst i slutändan 🙁 Blir så ARG och ledsen att sånt här får hända 🙁

 19. Hej Mirka!

  Fy sjutton vad ruttet om de raderat flera av anteckningarna! Jag jobbar själv på Akademiska sjukhuset och i det journalsystemet står det ”makulerat” och vem som gjort det om man tar bort en anteckning. Det går inte att mörka. Sedan görs det säkerhetskopior/ läskopior dagligen bla utifall det aktiva journalsystemet ligger. Ni kan alltid beställa hem journalhandlingar via Ceså här i Uppsala. Gå in på Region Uppsalas hemsida och sök på Ceså, där kan ni beställa hem journalen i sin helhet via formulär eller ringa till dom.

 20. Jobbar som medicinsk sekreterare i Region Uppsala och jobbar med journaler hela dagarna. Information kan inte raderas permament ur journalen, det finns även loggat vem som har gjort eventuella ändringar och varit inne i journalen. Det kan ni även kolla själva via ”Loggrapporter” inloggade på 1177. Vissa saker försvinner tillfälligt ur journalen kopplad till 1177 pga att någon ändring eller signering ska göras. Vänta några dagar/någon vecka så kan anteckningarna mycket väl ligga där igen. Viktigt att veta att allt från ens journal inte går att se på 1177. Vill man ha fullständiga journalkopior får man begära ut från CESÅ!

  God jul 🙂

 21. Dom får inte ta bort sånt. Allt finns loggat som det heter. Det finns support som vet allt sånt här. Häls Mikaela (läkarsekreterare)

 22. Det går alltid att se vad som stått i en journal och vad som tagits bort. Alltså även om text tagits bort så finns det kvar. Fast ni kan inte se det på 1177.
  Jag jobbar själv inom vården så jag vet. Tyvärr kan man råka skriva fel i en journal ibland (pga stress, för hög arbetsbelastning, man blir störd mitt i nåt mm) och vid dessa tillfällen är det frustrerande att det inte går att ta bort ett fel man skrivit i en journal. Men såklart är det bra också. För man ska kunna se vad som hänt i en journal.
  För att få den fullständiga journalen, med fel, ändringar mm så måste ni be om det. Man kan också begära registerutdrag om vem och vilka som varit inne i journalen och man kan få reda på vad och var de läst i journalen. Vem, klockslag mm. Så det går att få fram. Hur ni ska göra och var ni ska vända er är jag dock osäker på. I mitt landsting kan man få hjälp via patientkontoret. Nåt liknande finns kanske hos er? Dock är det viktigt att hon själv begär ut detta. Eftersom hon är myndig så kan ju du dessvärre inte göra så mycket. Mer än att guida, stötta och stödja såklart. Lycka till.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..