Dag 1 efter op

Innehåller reklamlänk

Jag lever och operationen har gått bra 😉 igår eftermiddag/ kväll var ett töcken och jag sov mest hela tiden.

Mona körde in mig till Akademikliniken strax före kl.10 och det tog ett par timmar innan det var min tur.

Fick träffa narkosläkaren och sedan också så klart min fantastiska kirurg Gabriella Sellman. Hon ritade på mig och vi gick ännu en gång igenom allting 👍

Mer redo kunde jag inte känna mig, nu ville jag bara köra igång 😉

Som sagt var så gick allt bra och jag blir så väl omhändertagen av all personal ❤️

Dagen frukost 😍

Nu kommer jag att ha en gördel dygnet runt i 3 veckor och sedan 3 veckor dagtid.

I morse testade vi att få mig ur sängen och det var mer kämpigt än jag trott men gick bra med sköterskans hjälp . Enligt sköterskan har jag väldigt hög smärtgräns och hon blev förvånad över att jag ” inte skrek alls ” 😅

Min hb är lite låg men annars är allt bra. Kisskatetern togs nyligen bort så när nöden kommer måste jag kliva upp och gå till toan 😬🙈 Det kommer att bli spännande 😅

Nu behöver jag vila.

Kram ❤️

 1. VAD är det du har gjort. Ser ut som att det är ritat för att ”formerna” ska bli bättre? Har de liksom stärkt upp magen eller är det ”bara” kosmetiskt. Du behöver självklart inte svara, men jag undrar….. har du haft besvär av nåt slag innan, som t ex ont i mage eller rygg.
  Min mage ser mycket värre ut efter den tarmoperation jag gick igenom för många år sen, och jag har så slappa muskler att ryggen tar stryk-
  därför undrar jag lite grann vad det är för operation du gjort och OM man får fråga på ett ungefär vad det kan kosta.
  Krya på dig nu.

  1. Jag gjorde en stor bukplastik och det pga mina delade magmuskler som inte ger den stöd min rygg behöver. Så operationen är helt för de ökade smärtorna jag har i ryggen osv. Ny är musklerna ihopsydda och även överflödiga slappa skinnet borttaget .
   Det är svårt att räkna ut exakt vad det konstar för olika individer men ungefär från 49000kr beroende på hur omfattande bukplastik du behöver,

   1. Tack för ditt svar.
    Men det räknas kanske som kosmetisk kirurgi ändå då.
    För annars borde man väl kunna få det genom landstinget, speciellt som det ger besvär i ryggen.
    Ta hand om dig nu

 2. Hei Mirka pikaista paranemista👍. Minkä takia sun piti käydä läpi toi leikkaus, olen vaan utelias! ? Voi hyvin ja pidä huolta itsestäsi 👍❤️

  1. Alltså svenskan, norskan och danskan kan man ju utläsa, men denna finskan haha vilket roligt språk i text😂 å andra sidan tillhör ju inte Finland norden;)

    1. Ja precis, landet Finland tillhör Norden, men det finska språket tillhör inte den nordiska språkfamiljen (kanske är det som Charlotte menar 😊) – därför som det är så olikt t.ex svenska, norska och danska 😁

     1. Ja, oj! Det var det jag menade! Tänkte att Island, Finland, Norge, Sverige o danmark är Skandinavien och de 3 sistnämnda är norden. Skulle skrivit språkmässigt sett. Så fel de kan bli:/ skönt ändå att ni kunde ta de på ett bra sätt och inte skriva ”idiot” som ju många gör när någon har fel. Hopp för mänskligheten 🙌

     2. Fast charlotte, Finland räknas inte till Skandinavien heller, ledsen😂 Finland tillhör norden men inte språket som sagts. Inte lätt de här med geografi alltid😉

     3. Finska är väl nog ett nordiskt språk, dock inte skandinaviskt 🙂

      Är själv finlandssvensk och det måste ju vara det mest praktiska i nordiska sammanhang, i och med att svenska är mitt modersmål förstår jag också norska och danska, plus att jag förstår och delvis talar finska.

     4. Maria: absolut, men finskan räknas också som nordiskt språk. Svenska norska och danska är ju givetvis germanska språk och inte alls släkt med finskan. Men alla fyra är nordiska språk.

      ”Till de inhemska språken i Norden räknas bland annat svenska, norska, danska, färöiska, isländska, samiska, finska och grönländska. De inhemska språken i Norden tillhör tre olika obesläktade språkfamiljer: den germanska, den uraliska och den eskimåiska språkfamiljen”. Citat från Institutet för språk och folkminnen

 3. Men snälla nån du hade ju inte ens någon mage innan😱du är ju pinnsmal Mirka och fattar inte att dom bjuder dig på denna operation. Du skall se min mage efter bara en tvillinggraviditet….jag är smal för övrigt men på magen finns det lite att karva.
  Skönt för dig att det är över och att allt gått bra, hoppas du blir nöjd.

   1. Fast om det bara handlar om att sy musklerna inne i magen behövd det väl inte att göra fettsugning lite var stans? Jag tror mer på att det är en kombo av problem och ett skönhetsingrepp.
    Jag undrar också om magen håller sig så platt för alltid? Tar man en bit av magsäcken också eller är det en annan operation?

    1. Neeej man tar ju inte delar av magsäcken ;)) Jaa muskelplattorna håller inte magen platt de gör Mirkas träning som hon beskrivit . Hon behöver kunna träna mage så ryggen stärks och ryggproblem försvinner.Jaa –muskelplattorna över bukhinnan kan gå isär ordentligt.Jag får in hela knytnäven tex.liiite creeepy.Heja Mirka…:):) (Har man haft katter med lite navelbråck som funkar tills katten blir tyngre vet man hur de funkar :)) Är de lite fix på höfterna så who cares .Ska göra fruktansvärt ont efter op. så spring nu inte halva Sverige och gör detta …. Kram Mirka kanske du springer halvmara om ett år .

     1. Nej och inte har jag sagt det heller men alla här som kommenterar landstingets åtgärd som motsvarighet till vad Mirka har gjort är ute ock cyklar. Där öppnar man, syr ihop magmuskeln och sen syr igen…varken mer eller mindre. Jag har ingen som helst åsikt om vad Mirka har gjort men det ska inte jämställas med gratisalternativet som landstinget kan erbjuda. (Någon några läsare nämnt) Önskar Mirka allt gott oavsett vad hon väljer att göra och inte göra i livet.

 4. Nu har jag läst på och kommer tala med min läkare om det- Det heter rektusdiastas och det kan vara det jag har efter att ha ändrat mig i vikt ganska mycket efter min operation,samt brist på träning. Man kan få hjälp genom landstinget om man har uttalade besvär och då måste man genomgå ett träningsprogram först.
  Både du och en annan bloggerska har ju tydligen gjort detta på privatklinik men jag tycker det bör nämnas i sammanhanget att man faktiskt kan tala med sin ordinarie sjukvård om det.
  Så att inte alla som har detta besväret tror de behöver bekosta själva.
  Om landstinget anser att ett ingrepp är ”bara” kosmetiskt kan det ju vara svårt att få igenom, men som sagt, vid uttalade besvär KAN man få hjälp-

 5. Hej Mirka! Skönt att operationen gått bra 👍Hoppas du får vila o ta det lugnt när du kommer hem. Kanske din mamma har möjlighet att stanna kvar lite o hjälpa till. God fortsättning till dig o barnen 😀

 6. Hej!
  Hoppas att du mår bra!
  Du är enastående som fixar allt, hoppas verkligen att du ger dig själv ”kredit” för allt du gör. Peter ska skämmas, herregud han är pinsam…….

 7. Lycka till med din operation .. Nu är det gjort är bara vila ..ta de lungt. God fortsättning Mirka med alla barnen ..mvh Cecilia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..