Dag 2 efter op – hemma

Jag är trött och försöker hitta ett bra sätt att ligga vilket är svårt för tillfället.

Allting har sett bara bra ut sedan mitt förra inlägg och idag fick jag åka hem. Mona min ängel kom och hämtade mig för att köra hem mig.

Hon hjälpte mig på med byxor och andra kläder 😅

Vi hade en del medicin att hämta ut också och mina sprutor fanns inte på de närmaste apoteken. Men till sist hade jag fått ut allt.

Det var skönt att komma hem och alla har varit så försiktiga med mig ❤️

Och blommor fick jag med bud också

Tack älskade Fnulan med familj ❤️ Det betyder mer för mig än du anar Malin 😘 Finns de som inte ens har frågat hur det är med mig och ja… det hade jag väntat mig från vissa 😉 Så kan det vara.

Nu har jag bäddat ner min i soffan. Tanken var att jag skulle sova nere i Alices säng men känner att soffan är bäst för tillfället. Att ta sig till övervåningen är bara att fetglömma just nu.

Knappt så jag fixar de här trapporna 😅

Jag har haft lite mera ont idag vilket inte är så konstigt då jag rört på mig mera.

Tänkte ta min spruta själv ikväll men fegade ur i sista stund. Grannen Lotta kom då och hjälpte mig med sprutan ❤️

Nu ska jag hasa mig upp för ett sista toabesök, och toabesöken fingerar bra än så länge 😉

KRAM och tack för omtanke ni visar mig 🙏❤️

 1. Så skönt för dig att ha fått komma hem. Det blir jobbigt för dig den närmaste tiden, har själv opererat bort livmodern och äggstockarna, så jag vet hur det är efter en stor operation. Ta det lugnt och vila så mycket du kan, då återhämtar du dig bättre. 💖💖

  1. Hej. Måste fråga eftersom jag väntar på op för att ta bort livmodern, måste du ta några mediciner/ hormoner då du inte har äggstockarna kvar? Jag väntar som sagt op på att ta bort livmodern och livmodertappen men det är inte helt klart ifall äggstockarna blir kvar eller inte, så skulle vara intressant att veta hur det är för någon som gjort det.
   Mvh.

   1. Jag tog bort både livmoder och äggstockar i höstas och använder sedan dess östrogenplåster. Har upplevt väldigt lite besvär efter operationen.

   2. Jag har opererat bort livmoder och livmodertapp, äggstockarna såg bra ut när dom öppnade upp mig så dessa fick jag behålla, så jag slipper ta hormoner. Dock drabbades jag av propp i ben och lunga så nu går jag på medicinering livet ut.
    Lycka till med din operation.

     1. Efter operationen så fick jag hormonplåster som jag satte på magen. Det fungerade bra när jag hade plåstret på men lossnade det eller väntade lite längre med att byta så började jag svettas alltså då kom jag i klimakteriet. Jag använde plåstren i 3 år ungefär. När man får Östrogen så här så ökar det chansen att man får bröstcancer. Efter 3 år så slutade jag använda plåstren, efter ca 1 vecka så svettades jag, för jag kom ju då i klimakteriet till 100 %. Men efter den veckan försvann svettningarna och jag har mått utmärkt. Min klimakterietid varade inte så länge, ca 1 vecka. Men nu när jag inte har något Östrogen i kroppen så är det viktigt att jag dricker mycket vätska varje dag, vi har slemhinnor överallt i kroppen och de blir torra. Dricker jag mycket vätska fungerar allt mycket bättre. Mjölk är viktigt att dricka pga kalken. Utan Östrogen i kroppen kan man lättare bryta något ben. Man ska bara använda östrogenplåstren i max 5 år pga bröstcancerrisken.

     2. Tack för svar. Mina äggstockar verkar bli kvar, men annars så sa läkaren att jag inte hade fått plåstren vilket som, utan det hade blivit tabletter eller injektioner då jag är i ” yngsta laget” för den här typen av op. Jag hade i det läget fått tab/ injektion till ca 50 års ålder. Men detta är ju som sagt inte aktuellt, vilket känns skönt. Men som sagt, tack för svar, känns bra att ha hört hur någon som gjort det upplever det.
      Mvh.

   3. Tog bort livmodern-97. Det bästa jag gjort då jag slapp alla störtblödningar m.m. Fick gele att ta på utsidan av låren
    I några år då jag svettades väldigt. Smidigt och bra. Så här långt efter kan jag någon gång känna att jag blir väldigt varm och jag är varmare på nätterna mot innan då jag alltid frös. Att röra på sig, promenera dagligen är väldigt bra sa doktorn. Och varför inte, det är ju alltid bra för hälsan. Lycka till!

 2. Gjorde en bukoperation den 4 dec förra året. Jag skulle gå med gördeln 2 veckor dygnet runt o 2 veckor dagtid. Det är så olika. Önskar dig lycka till.

 3. Kämpa, kämpa Mirka!
  Jag hoppas att läkning och återhämtning blir bra. Härligt att du får bli ompysslad några dagar. Det är du verkligen värd! Kram 😘😘

 4. Jag har också gjort denna operation och en av dom bästa sakerna jag gjort! Jag sov i sojan flera nätter, halvsittandes. Lätt att titta på tv när man vaknade och sen lätt att rulla ur soffan när jag skulle upp! Va rädd om dig!

 5. Om man går in på fass och söker sin medicin så kan man se lagerstatusen på den (inte alltid up to date) men för mig har min medicin alltid funnits när jag kollat. HAr sån där medcin de knappt tar in bara de billigare alternativen men de funkar såklart inte mot mina besvär måste ha originalllet.

 6. Krya på Dej Du är fantastisk. har följt din blogg länge , men det är första gången jag kommenterar Var nu rädd om dej , vila och tänk på Dej själv Kram

 7. Fantastiska Du Krya på Dej Har följt dej på bloggen länge men det är första gången jag kommenterar. Var rädd om dej , vila. Kram

 8. Jag har oxå gjort en bukop , jag hade inte distans men skinn efter 4 graviditer, passade även på att sätta brösten på plats så jag skulle slippa knäa dom haha… Men känner igen det att folk inte ens frågar hur man mår eller hur det gått, detta e ju en frivillig operation och då e väl folk syn att man får skylla sig själv! Men bara för man inte har någon sjukdom så kan man av andra anledningar behöva göra detta och då tycker jag det minsta folk kan göra e att slänga iväg ett ”hur mår du” men men skit o dom, säkert avundsjuka oxå!

  1. Håller med! Oavsett det är op pga allvarlig sjukdom/olycka, för att minska diverse besvär eller rent kosmetiskt så borde nära och kära visa omtanke. Höra av sig! Att slänga iväg ett sms är inte särskillt kraft eller tidskrävande.

   Men så är väl folk lite för ”upptagna” nu för tiden. Och tänker kanske oxå att det inte är någon ide att höra av sig nu då hon förmodligen har fullt upp själv och även försöker vila mycket till en början.

 9. Vad fint av dig att låta oss följa med på din resa. Du är en riktig kämpe och inspiration för många. Hoppas du mår bättre fort!

 10. Testa att ligga på rygg med benen upp på en hög av kuddar eller nåt. Så att magmusklerna blir helt avslappnade. Det fungerade för mig. Så låg jag hela första veckan och sov av och till med hjälp av smärtstillande jag fått.

 11. Krya nu på dig,modiga Mirkka!
  Borde också gjort en dylik OP för många år sedan,men dom alternativen
  visste jag inte om då.Nu är jag för gammal.

  Härligt att du gjort detta o du ska se att det blir så fint så!
  All beundran till dig ,som människa!
  Kram fr Margaretha i Bålsta

 12. Hej, jag kommer att göra op av delade magmuskler samt navelbråck senare i år.. Undrar lite om efteråt, får du lyfta något nu eller inget alls? Får du tex ta ut mjölk fr kylen?? En väninna, trodde att man inte ens får lyfta mjölk efteråt. När får man annars lyfta liiite iaf?? Krya på dig!

  1. Jag har lyft ut mjölk ur kylen men det är också det tyngsta jag lyft än så länge. I början ska man inte lyfta tungt alls och jag går mycket på känn just nu och tar det hellre lite försiktigare än jag kanske behöver.

   1. Tack för svar! Okej då vet jag. Känner oxå att det är bäst att vara extra försiktig. Kommer nog, i den mån det går vara likadan. Ta hand om dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..