Dag 5 och det går sakta framåt

I samarbete med Akademikliniken

Jag räknar dagarna fram till första delmålet – att få bort dränage. Och att få höra hur såren ser ut. På onsdag har jag återbesök 😉

Det har varit skönt att vara hemma och kidsen har verkligen varit såå duktiga och tålamodiga ❤️ De frågar om jag behöver hjälp hela tiden och de mindre kommer och klappar och pussar mig så fort de går förbi 😍

Det går bra men är också tufft på olika vis. Att vara oförmögen till det mesta är jobbigt. Jag har inte ont så i det stora hela men som många berättade innan så är den jobbigaste smärtan just nu i ryggen. Man kan ju inte räta på sig och ligger mest stilla i samma läge så inte konstigt att ryggen blir trött. Jag har inte svårt längre med att komma upp ur soffan eller så men jävlar vad det blev jobbigt tidigare idag när jag fick en hostattack 😬 Att krama en kudde mot magen hjälper mycket och den kudden hänger med mig överallt 😅

Min goa granne kommer och ger mig spruta varje dag ❤️ Dräneringspåsarna ska bytas varje dag. Det går av farten numera.

Mina nya påsar. Nästan till och med lite läskigt när dräneringsslangarna är borta… 🤔 vad händer med all sårvätska då 🙈

Just nu lever jag i min fina gördel. Tvättade den snabbt igår och det var dels lite läskigt att vara utan den och dels lite skönt. Just nu känner jag mig som en uppstoppad korv och känner att det vore skönt med en pysventil för tillfället 😅 Lyckan var stor när jag lyckades göra nummer 2 utan smärtor. Samma känsla infinner sig när man lyckas fisa lite 🤣 Sorry….vet att vissa inte uppskattar öppenheten men dagens sanning är att just nu är det stort att få lätta på spänningar i tarmarna 😉

Idag tvättade Selina mitt hår 👏👏 Så skönt det var!

Annars är det raggardusch som gäller och man känner sig inte sitt fräschaste 😂

Igår åkte mamma hem och det har gått bra. Grannen finns stand by och hjälper till om det skulle behövas. Det här är nyttigt för barnen. De hjälps åt och turas om att ta hand om disk och tvätt mm. Utan större bråk! Hallelujah 🙏😂

Nu har Oliver nattat de små, jag vågar inte ta mig upp för trappan ännu och det går jättebra. Innan somnade de inte utan mig, helt omöjligt! Nu ska jag rensa soffan från 2 teeenies så jag kan ta ryggläge och sova.

Kram ❤️

 1. Hej Mirka! Tack för en bra blogg som verkligen enligt min mening skildrar livet och dess upp och nedgångar på ett fint sätt. Inte alla som vågar det utan ofta mer tänker på att locka fler läsare. Tycker du ska vara oerhört stolt över din fina familj och hur ni löser vardagen och inte bry dig om andras negativa och ifrågasättande kommentarer. De flesta sunda människor försöker göra det bästa utifrån rådande situation och sen kan man alltid se tillbaka och tänka att man skulle gjort si eller så när man ser på det från ett annat håll. Men där och då gjorde man vad man trodde var bäst och då får man stå stark i det. 💜

  Jag tror personligen att barn och ungdomar som lär sig saker som är nyttigt för att sedan kunna stå på egna ben i livet såsom att klä på sig, tvätta eller laga mat, växer i sin roll och formas till egna individer har ett stort försprång gentemot andra som inte fått samma erfarenheter. Att vara 25-30år och inte veta hur man klarar sig själv kan inte vara roligt heller. Därmed sagt så ska det inte vara ett arbetsläger att växa upp utan de ska vara roligt att lära och man kanske måste få hjälp i början.

  Krya på dig!

 2. Anette skriver:

  Hoppas du är okey Mirka? 💕

 3. Sandra skriver:

  Det är märkligt hur bara en typ av kommentarer är accepterade här bland andra följare. Vad vissa än skriver så finns det ett gäng ”försvarare” …Det är lite trist kan jag tycka. Har man en kommentarsfunktion ska väl alla få komma med råd och ha åsikter? Dessutom tror jag Mirka själv kan försvara sig om det behövs.. Hon har bloggat i över 10 år. Vissa kanske tycker att man tex behöver mer hjälp efter en OP och då är det så… Varför ska vissa skratta och klanka ner på någon annans åsikt/kommentar? Blir nästan lite nätmobbing bland kommentarerna här ibland. Jag brukar inte kommentera utan bara läsa och så fort nån vågar vara ärlig eller kommer med ofta vänliga förslag blir denne påhoppad direkt av andra läsare. Tråkigt tycker jag. //Sandra

 4. Ragdoll skriver:

  Krya på dig och låt läkningen ta tid! ❤

 5. JLB skriver:

  tänk vad barnen kan när de väl gäller! de tror man inte men så visar de sig 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..