Dag 5 och det går sakta framåt

I samarbete med Akademikliniken

Jag räknar dagarna fram till första delmålet – att få bort dränage. Och att få höra hur såren ser ut. På onsdag har jag återbesök 😉

Det har varit skönt att vara hemma och kidsen har verkligen varit såå duktiga och tålamodiga ❤️ De frågar om jag behöver hjälp hela tiden och de mindre kommer och klappar och pussar mig så fort de går förbi 😍

Det går bra men är också tufft på olika vis. Att vara oförmögen till det mesta är jobbigt. Jag har inte ont så i det stora hela men som många berättade innan så är den jobbigaste smärtan just nu i ryggen. Man kan ju inte räta på sig och ligger mest stilla i samma läge så inte konstigt att ryggen blir trött. Jag har inte svårt längre med att komma upp ur soffan eller så men jävlar vad det blev jobbigt tidigare idag när jag fick en hostattack 😬 Att krama en kudde mot magen hjälper mycket och den kudden hänger med mig överallt 😅

Min goa granne kommer och ger mig spruta varje dag ❤️ Dräneringspåsarna ska bytas varje dag. Det går av farten numera.

Mina nya påsar. Nästan till och med lite läskigt när dräneringsslangarna är borta… 🤔 vad händer med all sårvätska då 🙈

Just nu lever jag i min fina gördel. Tvättade den snabbt igår och det var dels lite läskigt att vara utan den och dels lite skönt. Just nu känner jag mig som en uppstoppad korv och känner att det vore skönt med en pysventil för tillfället 😅 Lyckan var stor när jag lyckades göra nummer 2 utan smärtor. Samma känsla infinner sig när man lyckas fisa lite 🤣 Sorry….vet att vissa inte uppskattar öppenheten men dagens sanning är att just nu är det stort att få lätta på spänningar i tarmarna 😉

Idag tvättade Selina mitt hår 👏👏 Så skönt det var!

Annars är det raggardusch som gäller och man känner sig inte sitt fräschaste 😂

Igår åkte mamma hem och det har gått bra. Grannen finns stand by och hjälper till om det skulle behövas. Det här är nyttigt för barnen. De hjälps åt och turas om att ta hand om disk och tvätt mm. Utan större bråk! Hallelujah 🙏😂

Nu har Oliver nattat de små, jag vågar inte ta mig upp för trappan ännu och det går jättebra. Innan somnade de inte utan mig, helt omöjligt! Nu ska jag rensa soffan från 2 teeenies så jag kan ta ryggläge och sova.

Kram ❤️

 1. Skönt det går framåt…men vem handlar o kör barnen till förskolan Var själv försiktig borde du inte ha lita hjälp hemma ?

 2. Ja en så pass stor op är inte att leka med. Du borde nog haft hjälp hemma lite längre. Barnen ska/bör ju inte göra allt.

   1. Jösses 🤔
    Det är väl ett ypperligt tillfälle för barnen att visa att dom både vill å kan hjälpa till hemma
    Och ett underbart ”kvitto” för Mirka å se vad bra uppfostran med empati, etik å moral gör
    Tror dom är jättestolta över sig själva och det ska både dom å Mirka självklart vara

    Krya på dig Mirka och ”njut” så mycket du kan av att se vilka fantastiska barn du har.

  1. Håller med Stina… Varför ska barnen alltid behöva ta hand om varandra? Tonåringar behöver få vara fria och utvecklas, inte barnvakter… Peter kan väl ställa upp att ta hand om sina avkommor? Hade jag opererat mig hade mitt ex fått ta dom och ha dom hos sig några dagar, hela bunten! Herregud det är en stor operation… Man måste få vila. Vi lever inte på 1800 talet där barnen ska ta hand om sina föräldrar och syskon…

 3. . En Mamma kan få 13 barn då ska väl de stora kunna ta hand om 1 Mamma. Krya på dig men visst har de en Pappa som borde ställa upp.

 4. Det är en varm och underbar känsla att få bli ompysslad av sina barn. Jag har bara 2 st och har både curlat och låtit de ta ansvar. Vid ett flertal gånger har de dock varit oerhört omhändertagande när jag har varit sjuk och min man jobbat utomlands. Det är då jag har fått tillbaka kärlek och omtanke. Allt vi har lärt och visat våra barn vad som är betydelsefullt i livet. Barnen har visat glädje över att ha varit behövda och har samarbetat precis som man vill.
  Däremellan har de varit syskonbråk och lathet.
  Jag tror att du Mirka klarar dessa veckor med hjälp av barnen. Du ska vara en stolt mamma!

 5. Hej! Tänk vad olika det är på olika kliniker…..Jag fick inga sprutor och inget dränage 🤔
  Tyckte det var obehagligt att vara utan hörseln, svimmade nästan.
  Va rädd om dig!

 6. Va gött att det funkar så bra i familjen! Det är nog att de kan om de vill😉 Hoppas att du snart blir piggare, kram

 7. Hoppas allt går bra och att du mår bättre snart! Tänk på sommarhimlen där ni bor, då kommer du vara superstark igen. Kram K💖

 8. Har man inte dränage hamnar allt i buken och det blir inte vackert. Jag hade det så och det skulle ordna sig med lätt massage, men f-n vad det gjorde ont att massera och idag fyra år senare har min mage put, något jag inte är nöjd med.
  Härligt att kunna göra 2:an och att fisa, förstår helt din känsla att så basala saker kan glädja en. Krya på dig.

 9. Det är märkligt hur bara en typ av kommentarer är accepterade här bland andra följare. Vad vissa än skriver så finns det ett gäng ”försvarare” …Det är lite trist kan jag tycka. Har man en kommentarsfunktion ska väl alla få komma med råd och ha åsikter? Dessutom tror jag Mirka själv kan försvara sig om det behövs.. Hon har bloggat i över 10 år. Vissa kanske tycker att man tex behöver mer hjälp efter en OP och då är det så… Varför ska vissa skratta och klanka ner på någon annans åsikt/kommentar? Blir nästan lite nätmobbing bland kommentarerna här ibland. Jag brukar inte kommentera utan bara läsa och så fort nån vågar vara ärlig eller kommer med ofta vänliga förslag blir denne påhoppad direkt av andra läsare. Tråkigt tycker jag. //Sandra

 10. Hej Mirka! Tack för en bra blogg som verkligen enligt min mening skildrar livet och dess upp och nedgångar på ett fint sätt. Inte alla som vågar det utan ofta mer tänker på att locka fler läsare. Tycker du ska vara oerhört stolt över din fina familj och hur ni löser vardagen och inte bry dig om andras negativa och ifrågasättande kommentarer. De flesta sunda människor försöker göra det bästa utifrån rådande situation och sen kan man alltid se tillbaka och tänka att man skulle gjort si eller så när man ser på det från ett annat håll. Men där och då gjorde man vad man trodde var bäst och då får man stå stark i det. 💜

  Jag tror personligen att barn och ungdomar som lär sig saker som är nyttigt för att sedan kunna stå på egna ben i livet såsom att klä på sig, tvätta eller laga mat, växer i sin roll och formas till egna individer har ett stort försprång gentemot andra som inte fått samma erfarenheter. Att vara 25-30år och inte veta hur man klarar sig själv kan inte vara roligt heller. Därmed sagt så ska det inte vara ett arbetsläger att växa upp utan de ska vara roligt att lära och man kanske måste få hjälp i början.

  Krya på dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..