Återbesök m.m

Ryggen tar kål på mig för tillfället. Innan min operation skrev många till mig och nämnde just ryggvärken efteråt och nu fattar jag vad alla menade! Jag har knappt ont i själva såren och så där man tycker att värken borde finnas. När jag hostar då är det nästan en nära döden-upplevelse men annars har jag inte ont annat än i ryggen. Biter ihop, vilar mycket och blickar framåt ett par veckor. Snart är det jobbigaste över 😅

Jag var på mitt första återbesök i onsdags och fick bort dränaget 👏 Lite läskigt för jag blev lite nervös över vart all vätska skulle nu ta vägen 🤔 Tydligen lär kroppen ganska snabbt att ta hand om det och nu två dagar efter har jag inte märkt av annat än lite svullnad. Att dra bort slangarna var lite skrämmande men det gick jättebra! Kändes lite skumt när sköterskan drog ut de men det gjorde inte alls ont 😃

Såren såg jättefina ut och min nya navel blir supersöt 😀

Jag plåstrades om och fick lufta såren en stund innan det var dags att ta på sig gördelen igen. Nu är det fritt fram att duscha 👏👏 kan behövas 😂 Lite läskigt att se såren och själv tejpa om de efter en dusch men jag har nu gjort det en gång och överlevde det med 🤪 Idag tog jag min sista spruta och är klar med alla mediciner förutom alvedon som jag tar med jämna mellanrum. Och blutsaft 😬 Det är normalt efter en stor op att hb sjunker men jag som hade rätt lågt från början har så pass lågt nu att jag behöver boosta upp det lite extra. Hatar blutsaft, verkligen h a t a r! Men jag är duktig och dricker det 😉

Igår var jag trött i kroppen. Så där när man gråter av ren trötthet-trött.

Min special-middag 😍 Barnen fick makaronilåda.

Jag ligger i soffan och de små samlas vid vardagsrumsbordet med sina pennor och böcker mm ❤️

Tacksam för mina barn. Sån rikedom och kärlek ❤️ Min styrka här i livet ❤️

De får i vanliga fall inte ta mycket ansvar. Helt klart för lite, jag har curlat rätt bra kan jag erkänna om jag jämför hur det var för mig under min uppväxt. Eller om jag jämför med många andra familjer jag talat med genom åren. Ungarna är duktiga på att ställa upp när/om man ber om hjälp. Men jag ber sällan om det. De har på sin höjd behövt hålla reda på sina rum vilket sker med olika resultat 🙄 De får hjälpa till med maten när de ber om det vilket sker ganska ofta för en del av barnen tycker att det är kul 😉 De stora får ibland ha koll på de små en kort stund om jag ska skjutsa någon eller på ett möte. Det gör de utan några problem eller gnäll. De blir kompenserade för sina insatser och sällan det är jobbigt eller besvärligt för de att passa sina syskon en stund. Oftast sätter de på en film och myser i soffan 😉

Många tror och tycker att i stora familjer får de äldsta barnen ta för stort ansvar över sina småsyskon. Jag kan bara tala om för mig själv ( i för sig är det ungefär lika hos alla familjer jag känner/umgås med ) om detta och blir lite ledsen över fördomarna. Först och främst så tycker jag att man hjälps åt i en familj. Inom rimliga gränser så klart. Men att låta barnen ta lite ansvar är inte skadligt. Jag kunde nog lägga en hel del mera ansvar på de som tex bestämda uppgifter för alla ( kasta sopor, fixa tvätt, städa badrum eller andra rum osv. ) såna uppgifter hade jag och min storebror när vi var ca 9-10 år och uppåt.

Jag har dock valt att inte göra så utan tar hjälp av kidsen när jag verkligen behöver det. Och jag får hjälpen utan sura miner för de vet. De vet att de har det bra slappt egentligen. Jag skulle heller aldrig be om de hade annat planerat med kompisar eller dyl. Nu bor vi på landet och de är oftast hemma efter plugget men planerar de nåt så ska det inte hindras av mig. Där av också en anledning till att jag kör och skjutsar till förbannelse med helt sjuka soppakostnader 😅 Jag vill inte på något vis minska deras chanser och möjligheter att göra saker utanför hemmet. Med handen på hjärtat så tror jag verkligen inte att mina barn kommer att se negativt på de stunderna de fått passa sina yngre syskon. Tvärtom ❤️

Jag fick möjlighet till en operation jag behövt och velat göra under många år. En stor och jobbig operation som jag visste skulle göra mig ganska oförmögen till att sköta hemmet under några veckor. Mitt dilemma var att få ihop de praktiska bitarna med barnen och hemmet i samband med operation. Och när min mamma sa att hon kunde passa barnen så löstes en bit. Jag pratade mycket med mina stora barn och förklarade noga vad operationen skulle innebära ett par veckor efteråt och alla de sa direkt, utan en sekunds funderingar – Gör det mamma! Vi hjälper dig, vi fixar detta! De var medvetna om att de skulle få dela på ansvaret med tvätten och disken. Och lättare städning. Och det har de gjort med bravur sedan min mamma åkte i söndags. De turas om att göra olika saker och de skäller på mig när jag inte frågar om hjälp utan gör nåt själv. Alla barn är självgående förutom David som får hjälp med kläderna. Lilja har börjat klä på sig själv och gör det med stolthet. Jag borstar tjejernas hår och de yngre barnens tänder. Jag torkar rumpor efter toabesök. Jag lagar det mesta av maten ( som är enkel för tillfället ). Jag kör bil och handlar med hjälp av Benny eller Linnéa som för sköta allt åt mig inne i affären och bära kassarna medans jag halvt hänger på kundvagnen 😉

På kvällarna frågar alltid Benny och/eller Thor om jag vill ha en macka och kaffe. Ibland vill jag det och de fixar 😍

Jag tror inte att någon av de lider av att hjälpa till nu när jag behöver den hjälpen. Jag tror inte att de känner agg mot mig nu och jag tror absolut inte att de här 2-3 veckorna ger de men för livet och gör de traumatiserade av sin uppväxt 😉

Jag önskar att jag hade haft mera hjälp av andra att ta emot. Nu är det inte så och vi gör det bästa av det vi har helt enkelt. Vad man vill och önskar sig är inte alltid som verkligheten ser ut och jag försöker göra mitt bästa utefter hur min verklighet är.

Besvikelser finns där, jag skulle ljuga om jag sa annat. Besvikelser av olika slag som vissa går långt bak i tid och andra mindre så. Stolthet som jag inte längre heller sväljer lika lätt. Att be om hjälp av någon som inte på länge själv visat någon som helst intresse av något slag är inte längre intressant.

Nu ska jag se på film med Benny 😉

Kram ❤️

 1. Hoppas det går framåt i läkningsprocessen så du slipper smärtan i ryggen. Kan du inte få starkare smärtlindring? Jag kan dock tycka att det är lite konstigt att du gör denna skönhetsingrepp när du iaf haft en dotter med ätstörning. Magmusklerna är ju en sak men sedan har ju ju även fett sugit dig på flera ställen. Vad skickar det ut för signaler tror du till dina döttrar? Du är ju så smal och fin redan innan och hade absolut inte behövt att fettsuga dig? Önskar er en fin helg!

  1. Hon har tagit bort lös hud efter att hon bärt 13 barn! Det tror jag Linnéa och alla vi andra med ätstörning,ser som rent medicinskt. Som jag ser det har hon inte gjort en skönhetsoperation. Men smaken är olika.

  2. Nu va ju fettsugningen på höfterna o bak för att det skulle bli en snygg helhet. Ser ju skumt ut om man bara för principen skiter i att putsa till runt om när man ändå håller på.Tänk alla som fått fula ärr o konstiga propotioner efter op förr, när man bara lagar det man ska.Varför inte göra ett snyggt srbete, va ju inte som att mirka bokade in en fettsugning ju. Är ungefär som att rensa ogräset i rabatten o sen struntar man i att sopa snyggt runt om.Man kan göra det men varför inte göra helhetrn fin när msn ändå gör nyttan. Men alltid ska nån gnälla. Hoppas du Lina ber tex tandläkaren hoppa över putsningen. Det ger fel signaler att ytan är viktig…. Nä stötta varandra tjejer istället för att alltid lyfta fram något negativt. /Go Mirka detta blir både bra för din hälsa o du kan träna, men det kunde få bli ett snyggt slutresultat på köper, Tack för det! Kram o Lycka Till med din friska mage framöver o skit i bittra typer som Lina som måste ge en liten känga till samvetet. //M

 2. Duktigast och dugligaste barnen är de som fåttta ansvar, hjälpa till med både det ena och andra. En familj är ett team där man ställer upp för varandra. Mirka, var inte rädd att be barnen om hjälp och ansvarstagande. Det gör dem kompetenta.
  Med vänlig hälsning
  Mamma till fyra och förskollärare med stor erfarenhet.
  P.s.
  De mest inkompetenta barnen (utan diagnos) är de barn som curlas och aldrig behöver ta ansvar så var inte orolig för dina barn.
  D.s.

    1. Förskollärare heter det. När det gäller samarbete och den kommunikation och förståelse det kräver har många men inte alla barn med diagnos svårt. Jag har själv ett sånt barn så jag vet vad jag talar om. Självklart har barn med diagnos massor av kompetens men sällan på området ömssidighet. Man kan välja att missuppfatta eller välja att förstå.

     1. Uppskattar inte Helena att du kallar mitt barn med diagnos inkompetent o du ska vara förskolelärare hemskt att du har sån syn på barn o speciellt barn med diagnos.

  1. Följer du inte forskningen förskolläraren Helena? Ny stor forskning visar att just curlade barn med visst ansvarstagande tillsammans med föräldrar mår och beter sig så mycket bättre än barn som inte är just det. Dom är mer empatiska, sympatisk och har mer medmänsklighet och vänlighet än barn som får klara sig själva eller hjälpa till med massa krav.

   Dom mest empatilösa som finns är överklassbarn vars föräldrar bara ser till pengar och karriär, där barn är en statussymbol likt en vas från Vicke Lindstrand.

   1. Till L, det är ju just det som du skriver som Helena tar upp. Att familjen är ett team. Det innebär precis de du skriver att man hjälps åt. Hon skriver inte att barnen ”bara” curlas och därmed riskerar att bli stora egos.

   2. Exakt L: Forskning visar att barn som blivit curlade lyckas bäst i livet och är lyckliga.
    Även om man blir curlad kan man ju bli en fin och omtänksam person.
    Curlar man någon gör man ju det av omtanke och kärlek och då lär man sig just det.
    Att bli curlad och bortskämd är två helt olika saker! Bara för att man blir curlad betyder inte att man får allt man pekar på som många också verkar tro.

    1. Då vill jag säga att nej, inte bra att curla utan att sätta lite tryck på barnet. Jag har nu fått erfara detta. Jag har sopat banan för min dotter i 19 år. Tryck från samhället skulle jag vilja påstå. Gör jag rätt? Är jag dum nu som ställer krav eller ultimatum? Hon skjutsade hit o dit trots att jag såg andra ungdomar komma på cyke, buss eller gå. Hon fick serverat mat som stod färdigt när hon kom från skolan och en massa annat. Vad blev det av henne nu när hon Ska ut i livet? Jo, hon är tamefasiken rädd för allt. Vems fel är de? Bara mitt mitt mitt. Hon är en mkt empatisk person o der har inte med saken att göra. Nu får jag istället hjälpa henne med saker hon borde klara själv. JAG har stulit hennes självkänsla av ren o skär omtänksamhet. Så kom inte med att forskning visar att curling är de lyckligaste barnen. Lagom är bäst och att ställa krav och ge fan i att curla jämt ger bara sunda och självgående människor med eget iniativtagande och självkänsla. Hade jag fått börja om hade jag i te gjort så här😥.. Men men det blir bra, det vet jag till slut😊

     1. Men då har du ju inte gjort som jag skrev. Jag har curlat alla mina barn MEN dom har fått hjälpa till med både matlagning, tvätt, städning, plocka i och ur diskmaskinen m.m m.m men jag har alltid skjutsat och hämtat när det varit natt, skjutsat och hämtat mina och andras barn sent på kvällar och vägrat dom gå själva. Ett av mina barn blev på DAGTID och jag använder ordet antastad 3 ggr under loppet av en promenad på 15 min av 3 olika personer. Jag kommer alltid curla mina barn. Jag skjutsar mina barn till skolan och låter dom inte gå själva i mörker och otrygghet. Skulle du någonsin förlåta dig själv om ditt barn hamnade i bilen hos en pedofil som smyger omkring skolor? Ska inte skriva vad jag tycker om det. OM ni visste hur många äckel det finns runt oss, som aldrig kommer ut till allmänheten så skulle ni också curla era barn, OM ni bryr er om dom. Tror ni att dom få gånger ni hör i tidningen att nått hänt är enda gången det cirkulerar en galning vid skolorna? Mina barn klarar sig så bra och jag är inte orolig att dom får ta hand om mig ,när jag blir gammal som jag blir när jag ser andra både –80, 90 men framförallt -00 växa upp egoistiska och empatilösa. Världen är domed.

     2. Det handlar nog om att vi alla människor är olika i grunden. Jag har inte ställt så stora krav i hemmet på min son men han har alltid varit en otroligt hjälpsam person om man bett han om nåt och är även idag. En ung vuxen är han idag jobbar hårt i eget företag, fått familj och ett barn och lagar mat och städar och hjälper till.
      Jag är jättestolt över att han är en så fin person.

    2. Ur den danska studien:

     ”Forskarna har delat upp de 6000 barn i fyra grupper:

     Barn som fått mycket hjälp av sina föräldrar och hjälpt mycket till hemma. Det är 13 % av barnen.

     Barn som fått mycket hjälp av sina föräldrar och inte behövt hjälpa till hemma. Det är 6 % av barnen. Denna grupp betecknar forskarna som barn med curlingföräldrar.

     Barn som inte fått mycket hjälp men har fått hjälpa mycket till hemma. Det är 57 % av barnen.

     Barn som inte fått mycket hjälp och inte behövt hjälpa till hemma. Det är 24 % av barnen.

     Grupperna har jämförts utifrån olika faktorer. Barn av curlingföräldrar känner sig minst ensamma, genomför i störst utsträckning utbildning (minst drop-out) och har bäst psykisk hälsa. De har dessutom bäst relationer med sina föräldrar. De har i mindre utsträckning än barn som bara fått lite hjälp av sina föräldrar provat hash. De grupper som klarar sig sämst i all dessa faktorer är de barn som inte fått mycket hjälp av sina föräldrar, oberoende om de behövt hjälpa till hemma. Den grupp som får högst betyg är barn som fått mycket hjälp av sina föräldrar och behövt hjälpa till hemma. Fast curlingföräldrarnas barn kommer tvåa. Igen klarar sig barn som fått bara lite hjälp av sina föräldrar sämst.”

     http://hejlskov.se/aktuell-debatt/om-curlingforaldraskapets-resultat-och-konsekvenser/

     1. Jag är ganska säker på att vi inte pratar om samma saker när de gäller föräldraskap och curling. Pallar inte skriva mer men håller med dig i att barn mår bäst som hängt med sina föräldrar o blivit Curlade på det ”bra” sättet… Precis som min dotter o jag som har en fantastisk relation. Bara några saker jag ångrat att jag inte satte ner press på. Egna problemlösningar t.ex. Kunna tänka ut saker själv. Lära sig ansvar för att lättare kunna integrera i samhället som vuxen osv.

      Inte alltid lätt att få fram på kommentarer vad man eg menar.

 3. Du är en underbar person och mamma med sund inställning. Man läser mellan raderna att dina barn är det bästa du har och älskar dom mest av allt. Krya på dig❤️❤️❤️❤️

 4. Klok som en bok är du❤
  Självklart kommer inte barnen få men av detta.
  Stor kram till dig och lycka till nu efter op!

 5. För mig är det självklart att min son hjälper till hemma och det beror på att jag lever med en kronisk sjukdom som gör att jag inte kan göra allt jag vill eller orkar göra allt jag vill. Han vet inget annat för såhär har det varit sedan han föddes. Inget konstigt med andra ord. Men det ser jag som positivt och jag hoppas att han bär med sig det resten av livet. Han är väldigt mån om att hjälpa till, även i skolan där han gärna hjälper sina kamrater. Speciellt en som har ett funktionshinder, det ser jag som en bra egenskap hos honom. Krya på dig! ❤

 6. Skönt att du mår bättre och att du läker fint! Började bli orolig att det tillstött något när det blev tyst här. Så nu är jag lättad!
  Självklart mår inte barnen dåligt av att hjälpa till och får ta ansvar. Tvärtom, lagom mycket ansvar är nyttigt och gör att de utvecklas! Är det verkligen någon som ifrågasätter att dina barn hjälper till hemma nu?? Suck…

  Ta hand om dig, fortsätt läka fint! Trevlig helg!

 7. Du är så fantastisk Mirka och dina barn likaså!
  Vilket dreamteam ni är!
  All eloge till er! ♥️
  Fortsätt krya på dig o massor med kramar till dig! ♥️

 8. Hej Mirka.

  Jag kanske har fel, men det känns som att du har dåligt samvete för att de måste hjälpa dig. Ha inte det! Du är en fantastisk mamma och som du är värd att få vila lite och få hjälp av dem. Barnen växer med ansvaret. De kommer att känna stolthet av att få ha hjälpt sin mamma när hon behövde det :).

  Krya på dig och njut av att ha uppfstrat så fina barn.

 9. Hej jag tror barn mår bra av att hjälpa till och har nytta av det senare i livet. Hos oss hjälper dom till med städning och matlagning. Hjälper till med djuren t. ex rasta hundar. Dottern har en ponny så den hjälper hon förstås till att sköta. Man hinner ju göra mer roliga saker med barnen om dom hjälper till med det nödvändiga vardagliga.

 10. Härligt med så fina barn som hjälper sin mamma 🙂 det är vid sånna tidpunkter i livet som man lär sig vilka som egentligen är ens vänner!

 11. Härligt att det läker fint😊
  Klart barn ska hjälpa till,Jag kände som du förut att dom inte ska behöva det men när jag väll satte olika regler så vart allt så mycket bättre.
  Mina barn kan fixa disk,tvätt osv.
  Endel kompisar till mina gymnasiebarn vet inte ens hur en diskmaskin funkar och tvättar inte ens sina kläder själva ,så vi har nog gjort det bra ändå☺️
  Känner att dom kommer klara sig själva sen😊

 12. Härligt att allt funkar ❤️
  Tror att en sån här sak stärker en familj.
  Din rygg, mage o kropp kommer att tacka dig för denna op 🙂

  O ni som ”klagar” på fettsugning mm..
  Man vill ha ett bra resultat av en op. Om det innebär att man fixar till lite samtidigt .. so What?! Att ni orkar klaga 🙄

  1. Precis, det är ju inte så att mirka bokat tid för fettsugning pga övervikt:/ klart som fanken att man (jag) tagit de överflödiga när man ändå ligger där på op bordet 😉

 13. Finaste Mirka, jag är också helt ensam med fyra små barn. Jag förstår dig så väl. Försöker lära mig ”good enough”. Du har fantastiska barn pga att du är som du är! Underbart att du tog chansen att skapa bättre livskvalitet för dig. Krya på dig och var rädd om dig💖 kram

 14. Har lågt blodvärde pga riklig mens. Och min läkare sa till mig att blutsaft och de receptfria järntabl man köper på apoteket bara är till för de som har väldigt lite dåligt blodvärde har man rejält lågt krävs de bättre grejer som tyvärr är receptbelagda. Hade 80 som lägst trots järntabl och blutsaft sen fick jag receptbelagda järntabl och då steg värdet ganska fort

 15. Jag har gjort samma typ av op. Mitt enkla råd angående den otroligt smärtande ryggen….ta de små och korta promenader som du kan. De blev min räddning. Ryggen mår inte alltid bäst av vila utan att snarare av att få röras som innan(fast att det verkligen bär emot). Du är en kämpe och jag är impad ❤️

 16. Du är grym som klarar av att driva en så stor familj i princip själv, vilka krafter! Precis som du säger är det bara nyttigt för barnen att hjälpa till, och ofta fattar de ju allvaret när det uppstår en situation som gör att man verkligen behöver hjälpas åt. Jag tycker att du har många kloka resonemang kring barnuppfostran, både om att hjälpa till hemma och andra saker. Barn mår bra av engagerad/e vuxna med sunda tankar/värderingar/regler kring saker och ting 🙂

  Ett litet tips ang blutsaft- prova att hälla ner den i något, tex juice!

  Önskar er allt gott!

 17. Mina barn hjälper till hemma med tex tvätt. Det är ett sätt att lära dem det de behöver kunna när de flyttar hemifrån. Klart att man i en familj hjälps åt. När någon är sjuk får de andra göra mer, det är inget konstigt med det.

 18. Hej Mirka! Operation ser fin ut… Finns säkert avundsjuka personer runt dig. Kanske vill de göra men inte har den ekonomin.. Vänner är inte alltid de vänner man tror och vid situationer då vänner behövs visar det tydligt! Jag har ofta tänkt viljen fin vän du varit som ‘alltid’ när podd gjordes åkte till Carola! Jag förstod inte varför! Du är snäll Mirka och lägg den energin på likasinnade vänner.. En riktig vän finns i vårt och tort/ kram och krya…. PS. Dina barn är duktiga:)

    1. Tror bla det är M. Ilmrud. Förstår inte hur bloggvärlden är. Ni och då menar jag samtliga, snackar skit bakom ryggen på varandra som andra andas. Det är äckligt. Det är intelligensbefriande. Finns så mycket att prata om. Man brukar säga att där förståndet tar slut tar knytnävarna vid men jag säger, där intelligensen tar slut tar skitsnacket vid.

     Vågar man inte säga skiten till den det handlar om ska man heller inte säga det till nån annan. PUNKT SLUT.

     Nu kommer alla skitsnackare hoppa på mig.

   1. Absolut inte! Nu blev du för snabb att dömna… Jag skrev hur jag minns vilken fin vän Mirka är.. .och tog därför upp det som exempel.. Nä inte på barnens far..

 19. visste kliniken att du hade så lågt hb? kunde du inte ha fått en påse blod för ”extra extra” boost med tanke på dina tomma järndepåer, eller får man det bara på landstings-operationer? 🙂

 20. Men kära L : Mirka har tidigare gått ut med att hon och Ilmrud inte umgås eller har nån kontakt längre , så varför skulle hon vänta sej att höra av henne ?

   1. Men Jessie den gjordes när de fortfarande var vänner och en tatuering tvättas inte bort med tvål och vatten förstår du 🙂

  1. När gjorde hon det?
   Inte så oväntat dock då MI verkar vara en sådan person som byter ”bästa vän” ofta.
   Då spelar nog vänskapstatuering mindre roll. Var det förresten inte en tredje part som också ingick i vängrupoen och tatuerade hjärtat?

   1. Karin: Fast det är väl inte konstigt om man slutar umgås? Speciellt inte om man bor ca 30 mil från varandra. Vem säger att det är Madde som har sagt upp bekantskapelsen? Heder till både Madde och Mirka som förutom att de har bekräftat att de inte umgås längre inte har ägnat sig åt skitsnack i bloggarna. ❤️

 21. Syns väl att du även förstorat dina bröst i samband med magoperationen. Vill du beskriva hur det känns? Hur mkt har du lagt in etc?

  1. Say whaaaat 😱🤣 Ingen har rört mina boobs de senaste åren förutom jag själv när jag ibland gör tuttkollen som är viktig att göra 😉

  2. Haha falska påståenden är alltid lika festligt😂Taget ur luften bara. Tror aldrig Mirka skulle göra ett sånt ingrepp. Räcker med magen för henne.

 22. De ligger ett hårstrå på gurkan!! 😉 tror jag.. Passa dig innan du stoppar i munnen haha 😀 Skönt att de tuffar på bra, jag själv hade aldrig vågat ens operera mig.. hade jag blivit tvungen hade jag isolerat mig och inte rört mig tills det var helt läkt. Vet hur de är att ta vaccin bara, då vågar jag knappt röra armen haha..

 23. Läser med stort intresse ditt inlägg. Du beskriver tydligt hur du och barnen har det. Helt fantastiskt tillsammans! Hoppas du får läka och återhämta dig. Många kramar!

 24. Mirka jag tycker du skall vara stolt över din mamma prestation, när dina barn är vuxna kommer kvittot på att du stått på deras sida i vått o torrt. Hoppas du är piggare snart👍

 25. Du är så klok och helt underbar! Och dina barn är också helt underbara! Förstår att du är helt galet stolt över dem.

 26. Hej Mirka, jag gjorde också en bukoperation på AK samtidigt som dig, vill bara säga att till mig har de sagt att jag inte ska byta tejp varje gång jag duschar, jag dubbel kollade detta med sköterskan igår under mitt anndra återbesök och hon sa att detta stämde, jag ska byta tejp ungefär var 10 dag, att ta bort tejpen ofta kan iriter såret. Fråga din sköterska på återbesöket imorgon. Kram!!

 27. Läste att du inte gillar blutsaft . Har du testat blutsaft tabletter istället ?
  Eller ferronol ( stavas ? ) den tycker jag är helt ok att ta. Godast om den är riktigt kall !

 28. Du är så beundransvärd!!! Sån styrka du besitter ❤️. Jag kan tänka mig så mycket fördomar ni får emot er som är en stor familj. Jag tror helt klart på att det är viktigt att barnen får hjälp till. Känns som många i dagens samhälle är alldeles för slappa mot sina barn (även jag själv allt för många gånger). Ta hand om dig!

 29. Det är väl klart att barn skall hjälpa till hemma med både sysslor och passa syskon. Barn hjälper till garanterar för lite idag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..