Återbesök, lillkungen m.m

Innehåller reklamlänkar

Idag hade jag återigen ett återbesök hos Akademikliniken i Stockholm. Vi skulle göra ett extrakoll på såret som har en liten liten bit där det inte riktigt läkt ihop ännu och som vätskar lite. Det såg lite bättre ut idag men sköterskan hittade några små stygntrådar som kommit fram och troligtvis är det de som stökat till läkningen. Det är absolut ingen fara och kommer att bli fint och bra men just den lilla biten tar lite längre tid på sig. Jag är inte ett dugg orolig och litar fullständigt på sköterskan 😃 Allt annat ser jättefint ut 👍 Magen kommer att vara svullen ett bra tag till och blir alltid mest svullen till kvällen. När jag har varit uppe för mycket en dag så känner jag det mest just av svullnaden. Men det blir bättre med tiden och man måste ha stor tålamod för läkningen tar sin tid 😉

Denna bild är tagen för en vecka sedan. Ska ta en ny imorgon. Ni ser i mitten av såret den lilla delen som har bökat lite men den såg bättre ut idag 😃

Det är nästan 4 veckor sedan op och jag är mycket rörligare nu än bara för en vecka sedan men måste ändå komma ihåg att ”skynda långsamt”. Inte bära tungt, inte vara uppe för långa stunder, kan inte böja mig helt normalt ännu osv.

Ett nytt besök är inbokat till nästa vecka 👍

By the way! Snökaoset verkar definitivt ha drabbat Stockholm mycket värre än Uppsala! För omg vad mycket jobbigare det var att köra i storstaden 😬 Tur att jag hade god tid på mig idag 😅

Det var svinkallt i morse ❄️ -23 men blev bättre under dagen och landade på bara ca – 06 😅

David blev firad på förskolan idag

Min lilla minikung 😍

Imorgon blir det ett nytt läkarbesök för Benny. Lite jobb och pappersarbete före det . Kanske även lite vila. Jag måste få lite rutin på det liksom. Svårt. Men nödvändigt.

Jag har ju levt dygnet runt i en gördel sedan operationen. De senaste dagarna har jag fått ta av den nattetid vilket har faktiskt varit läskigt att göra. Gördelen har blivit som en stor trygghet och även om det är skönt att ta av den korta stunder så är det läskigt att vara utan en längre stund 😅

Jag går fortfarande runt i mina mjukisbyxor och inte vågat ha på mig mina jeans. Eftersom man är svullen så sitter jeansen tajt och det känns läskigt då att ha de.

Men jag har vant mig vid att gå runt som om jag var en luffare. Jag har vant mig vid att inte duscha varje dag….jag som alltid duschat varje dag. Jag skulle verkligen behöva färga min utväxt men ooorkar inte 😅 och det har faktiskt varit ganska befriande att släppa på kraven ett tag 😉

Nu ska jag se på slakt på farmen 😉

Kram ❤️

 1. samps skriver:

  får du/har du vågat gå i några trappor nu när det har gått ett tag sen op? 🙂 hur lång tid tror du det tar innan du tex kan sträcka ut helt osv? är det pga av smärta du inte riktigt kan gå upprätt eller ”tar det emot” i magmusklerna liksom (eller pga svullnaden)? 🙂

 2. agnes skriver:

  Oj, så söt David är:)

 3. Emelie skriver:

  Hej!
  Ville bara ställa en fråga kring sjukskrivning, vet du om man kan bli det efter den op du gjort? Tänker då det inte är en ”nödvändig” op om man ser ur sjukvårdens perspektiv. Funderar lite då man har ett jobb som man kanske behöver vara borta från en längre tid efter en sån här op!

  1. Oftast blir man sjukskriven 2 – 3 veckor beroende på vad man har för arbete 👍 Att man opererat sig privat har inget med saken att göra.

  1. Mia skriver:

   Du blir säkert sjukskriven men sen beror det ju på om arbetsgivaren och FK vill betala ut sjuklön/ sjukpenning för en ” icke nödvändig” operation.

   1. Lina skriver:

    Försäkringskassan borde väl inte betala ut någonting alls egentligen. Bloggen är ju Mirkas jobb och hon bloggar ju och tjänar pengar. Undrar hur försäkringskassan ställer sig till sånt?

    1. Vad kan försäkringskassan göra 🤔 Jag är INTE sjukskriven och har inte varit det på mååånga år!

    1. Jag har svarat på en fråga som jag hade ett svar på eftersom jag blev informerad om allt inför min op. Men det betyder inte att jag har valt att sjukskriva mig. Skulle aldrig göra det med tanke på mitt jobb likaväl som jag inte vabbar när barnen är sjuka 😉

  1. Anette skriver:

   Jag har opererat brösten,var föräldraledig då 😳men har några arbetskamrater som oxå opererat sig privat ☺️då vi jobbar i vården så har dom blivit sjukskrivna dryga 2-3 veckor 😊

 4. Anonym skriver:

  Benny har sett fasligt mager och tärd ut på bilder.

  1. Ok 😅 finns ju inga nya bilder på honom för er att se 😜 och för oss som ser honom är synen snarare tvärtom 😉

  1. Fruktansvärt ful och kränkande kommentar.
   Mår du bra av att skriva så?

  1. Alma skriver:

   Sådär säger man väl inte till folk? Om jag minns rätt hade Benny problem med öroninflammation.

   1. Anonym så klart 🙄 Exakt, Benny har haft problem med ena örat 👍

 5. Sara skriver:

  Hur många ca hud har dom tagit bort?
  Kommer du visa före bilder?

  Vad är det för läkarbesök du gör med Benny?

  Mvh Sara

  1. Stina skriver:

   Nyfiken i en strut ”Sara” !

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..