Vår allas lille bebis m.m

Innehåller reklamlänkar

Så var helgen över igen, alldeles för fort som alltid. Det har varit kompislek, shopping, mello och framförallt födelsedagsfirande 😃

David, vår lille gullegris. Minstingen som avgudas av sina större syskon. Han med en rejäl trots för tillfället 😅

Världens bästa David fyllde 4 år igår ❤️🎉🎂🎁 Han fick en present igår men vi valde sedan att fira honom idag så Jennifer som varit borta över helgen skulle kunna vara med.

Olivers bästis från Björklinge har varit hos oss hela helgen. Och en annan kompis till honom var över hos oss hela lördagen. Idag åkte Lilja och David till deras bästis Poppy från förskolan. Igår åkte vi in till stan (Uppsala) för att köpa lördagsgodis. Det blev också ett spontant besök på Toys r us som har konkat och säljer nu ut allt med 70% rabatt 👍 Trodde inte att det skulle finnas mycket kvar men det gjorde det och vi gick ut därifrån med 3 kassar 😅

Kvällen kom och vi kollade på mello. Som var vad det brukar vara 😇

Och det kom en sk snöstorm igår som lämnade efter sig en massa snö och drivor pga vinden.

I morse hade man ingen större lust att gå ut överhuvudtaget 😅 Ungarna var ute länge och lekte och Benny skottade undan massa snö vilket behövdes. Gjorde tårtor med Linnéa. En marängtårta och en vegansk tårta

Vegan-tårtan med hallon och blåbär 👍 Och Blixten

Och allt avslutades med presenter

Nu borde hans bilar räcka ett tag 😅

Äntligen kväll och lite tid för att varva ner 😉

Det har varit lite funderingar åt alla håll och kanter ang mitt förra inlägg. Jag har med jämna mellanrum försökt förklara detta med samarbeten osv osv men en del är inte lika mottagliga för fakta som andra.

Jag blir helt ärligt ledsen över att det alltid ska antas saker av vissa bara för att…..!

Jag är så sjuuukt noga med att göra allt exakt enligt lagen och de regler som finns för oss influensers. Till och med så pass att jag reklammarkerar när jag inte behöver det för jag vill inte på något viss riskera att göra fel. Jag är ärlig på gott och ont mot er i allt jag väljer att låta er vara delaktiga i. Jag har inte någonsin lurat er ang ett samarbete eller annat. Och därför tar jag illa vid mig när vissa gång på gång vill få till att jag skulle på något vis ha nåt lurt på gång. Jag blir ledsen och jag blir sur. Ja, jag vet att det finns bloggare som inte alltid är så ärliga och som fuskar en del men alla är inte såna…långt ifrån och vi ska inte behöva lida för andras felande.

Samarbete:

Man kommer överrens med ett företag exakt om hur samarbetet ska se ut, vilket kan förövrigt skilja sig en hel del mellan olika företag 😉 Man kommer även överens om ett arvode för jobbet. Ett samarbete kräver en motprestation av mig enl det man har kommit överrens om. Alltså får man betalt antingen i pengar och/eller deras varor/tjänster och oavsett vilket så är det också någonting man skattar för.

Ett samarbete ska alltid markeras tidigt i ett inlägg!

Reklamlänk:

Ibland lägger jag ut länkar till olika företag som ingår i ett affiliate-program. Jag har inte någon som helst kontakt med själva företagen utan väljer själv mellan mängder av olika företag från programmet. Jag lägger ut länkar som sedan ger en liiiten slant per klick och/eller köp som gjorts via min länk. Inga avtal eller krav på en prestation från mig och ska inte jämföras med ett samarbete. Detta gäller alltså enbart företag som är kopplade till det affiliate-program jag väljer att använda.

Ska alltid reklammarkeras tidigt i ett inlägg!

Egna länkar:

Det händer ibland att jag vill skriva gott om en affär eller dyl utan att det ger mig någonting alls! Jag kanske vill tipsa er om nåt bra eller så har jag bara varit supernöjd. Eller rejält missnöjd. Som här i början tex valde jag att länka till Toys r us utan att jag tjänar ett skit på det. Gjorde det nu för att ni ska förstå ( de är i konkurs så ingen risk att jag har dold agenda med de 😉 ) skillnaden. För faktum är att vi bloggare kan faktiskt lämna länkar bara för att, utan att tjäna någonting på det 😉

I såna här fall behöver jag inte skriva att inlägget innehåller reklamlänk men jag har börjat markera de för att gardera mig själv och även för att inte konstant bli ifrågasatt.

Jag skiter fullständigt i hur andra influencers väljer att sköta sina sociala medier. Det är inte mitt ansvar hur andra vuxna sköter sina jobb. Det är en värld med alla dess sorters människor, bra och mindre bra. Ärliga och mindre ärliga. 🙈 Jag är inte alltid världsbäst på att skriva säljande text och tar definitivt inte de bästa bilderna men jag är alltid ärlig och håller mig inom de regler som finns!

Så….nu kanske vi kan släppa det ämnet tills nästa gång 😅

Kram och godnatt ❤️

 1. Hej Mirka! Akademikliniken tatuerade jag mina ögonbryn som blev lite längre än den andra:( vande mig och var väl inget som jag dog av.. Men för 5500 kronor borde det bli perfekt:( hade den jobbigaste tiden i mitt liv och orka inte tjafsa…. Bra sätt mista kunder!!
  Jag vill inte trampa dig på tårna men saknat Barnes stora syster Emelie vi fick se och läsa om. Blev glad att hon trots skilsmässa fanns kvar! Ser fram emot bilder längre fram på fina magen! Behöver gå ner 10 kg efter att slutat röka men lust operera bort! Går liksom fortare:( kram och krya

 2. Nu har jag läst igenom
  dina inlägg och kommentarer och fattar ärligt talat inte vad folk stör sig på.
  Jag som privatperson utan blogg osv nämner ibland i mina inlägg på Facebook om nåt företag gjort nåt
  bra, även om jag får betala fullt för allt överallt,
  Ska vi alla reklammarkera kanske?

 3. Hipp hipp hurra för David!! 🎈
  Jag har inget emot samarbeten när det sköts som det ska. Däremot tar jag rekommendationer med en nypa salt då jag vet att ni fått betalt för att hylla produkten. Tycker också att trovärdigheten sänks en aning när bloggare ena veckan gör reklam för storytel och nästa månad bookbeat tex. Vill minnas att du samarbetat med båda.
  Tack för en bra blogg ❤

  1. Grattis till David❤️Tycker tvärtom att det stärks om det görs reklam för flera olika då kan man ju verkligen välja själv.

   1. Ja fast om bloggaren ena månaden hyllar storytel för att det är det bästa och nästa månad ett annat så är det lite märkligt tycker jag. Du byter ju inte om du är nöjd och man har ju knappast två såna abonnemang samtidigt

 4. Jag var en av dem som undrade. Jag tyckte det kändes som ett lustigt sammanträffande att din pappa överraskade dig med en rekond på bilen och sedan lades en massa bilder ut på företaget, din bil uppställd vid företaget och med företagets skyddsmattor i din bil väl synliga.
  Tog din ”pappa” de bilderna och gav till dig efteråt? Tog företaget dem? Varför isf?

  Många bloggare säger uttryckligen att de aldrig skulle göra reklam för något de inte får pengar för eftersom bloggen är deras inkomst.
  Det gör att man undrar och ställer en fråga, som alls inte behöver vara kritiskt menad.

  Är man skitnöjd med ett företag ska man absolut kunna nämna det. Nämna. Med en rad, företagsnamn javisst – men att skriva en massa lovord och bifoga flera bilder känns överdrivet.

  1. Min pappa skickade mig bilderna vilket var hans sätt att visa mig vad han hade gjort och göra mig glad när jag vad nyopererad 😉 Jag tänker faktiskt inte i såna långa banor som du gör men börjar förstå att många verkar göra det.

  2. Fast det är väl inget konstigt med att man hyllar ett företag som gör ett strålande och fantastiskt jobb? Vad skulle han ha gjort? Åkt iväg någon mil eller så från företaget, Hittat en vacker miljö som återspeglade bilens nya lyster. Man tittar väl hur resultatet blev och passar på att fotografera medans det är ljust och nytt. En rad i en blogg känns något futtigt när man är imponerad och nöjd. Jag förstår inte heller vad det skulle vara för konstigt med att ”Pappan” fotograferar ur alla möjliga vinklar och vrår för att visa skillnaden och resultatet. jag bombar alla mina vänner och släktingar med både bilder och ord i överflöd. De gånger ett företag har gjort ett bra jobb eller har bra priser etc. Lika snabba som vi konsumenter är på att klaga när det gäller dålig service, undermåligt arbete mm så ska vi även hylla dem när de är duktiga och vi är mer än nöjda.
   Dessutom om vi ska granska allt som skrivs och görs med lupp? Så är skyddsmattorna inte reklam för företaget som gjorde rekonden. Utan för ett företag som tillverkar bilvårdsprodukter. Hur mycket kan du mjölka ämnet? Du har fått svar så du kan släppa det och gå vidare.

   1. Jag bara undrade. Jag förklarade min undring.

    Du kanske ska se över ditt sätt att bemöta andra människor? I det skrivna ordet kan man tolka in känslor, du verkar utgå från att det var aggressivt skrivet. Säger kanske mer om dig?

    1. Jag har inga problem med att bemöta andra människor. Men hur orkar du lägga dig i och så mycket funderingar om vad som skrivs på en blogg.

  3. Du glömmer en sak Jessika. Det här är Mirkas blogg. Hon får lägga in 115 bilder som handlar om samma sak. Det är ingenting som du bestämmer.
   Sen om du tycker det är överdrivet, spelar inte så stor roll.

 5. Grattis lille David! Wow, dessa fina tårtor ni gör. Vem är tårtkreatören? De är alltid så fantastiska. Fint att Benny hjälpte med skottning. Jag kämpade själv i lördags och 2,5 h igår, dessutom sjuk och alla barnen också. Snälla vår, kom tillbaka. Kram

 6. Pust…… läste överskriften på din blogg och trodde för en sekund att du också skulle ha en baby till ! Haha, men vilken tur det var jag som fattade fel Hade just läst M.Ilmruds inlägg om att få en baby nu igen..Vill inte vara i hennes ställe även om jag älskar barn.
  Grattis till fina David som blivit så stor.

 7. Det enklaste hade väl varit om du markerar bara det du faktiskt är skyldig att markera som reklam/samarbeten enligt lag.
  Lagen är ju till för att det ska vara tydligt för läsaren vad som är uppmaning till köp, och det fallerar ju om du ska skriva reklam på varenda inlägg du gör där du nämner ett företag av en eller annan anledning.

  1. Om Mirka INTE hade skrivit ”reklam”, vilket yl om spons och samarbete hade det inte blivit då? Att folk jagar upp sej så vansinnigt när de misstänker samarbete, eller när det är reklam på bloggarna,är för mej obegripligt. Låt var och en samarbeta bäst den vill, hur drabbas jag av det? Samma med reklam. Jag behöver ju för farao inte köpa grejer för att någon gör reklam för det? Jag kan väl tänka själv. Om någon bloggare får spons, väl bekomme! De inbjuder oss till sina liv, det ska de väl
   ha något för. Så skärp er folk i stugorna.

 8. Tack för förklaringen! Du kanske inte har de mest perfekta stylade bilderna men uppskattar mer de ärliga bilderna från vardagen med smulor på bordet, disk på bänken o s v. Det är ju så det ser ut. Man måste inte plocka undan allt, arrangera, placera ut barnen och rätta till deras frisyrer för det är inte DET som gör en bra bild tycker jag!

 9. Mirka, hur mycket brukar du få gratis eller få till en bra peng från de företag du länkar till? Jag tänker då på din operation, tvätt och torktumlaren det är väldigt dyra saker.

     1. Vad gör du för att få dessa då, det är det jag inte förstår, förklara gärna. Inget illa menat från min sida.

     2. De är en del av ett samarbete och därmed också en del av en överenskommen ersättning. Och eftersom de är en del av lönen så skattar jag för de och kan därmed aldrig ses som en gåva! Vissa samarbeten tar man enbart betalt i pengar och för vissa är det inklusive varan eller tjänsten det handlar om.

  1. Ann ! Hur kan det vara intressant för dej att veta en sån sak ? det är väldigt dyra saker tycker du , så brukar du fråga människor du inte känner och som äger (enligt dej) väldigt dyra saker om de fått dessa gratis ?

 10. Förstår att du vill gardera dig men jag tror att du inte egentligen får markera med ”innehåller reklamlänk” när du inte får betalt. Meningen med markeringen är ju att vi som läser ska förstå när det är ett genuint tips eller samarbete/reklam där du får betalt när någon trycker på länken är inblandat. Reklammärker du alltid vet vi ju inte vad du också får betalt för.

  Herregud, inte lätt att göra rätt när alla har en åsikt hehe, och jag kommer med ännu fler åsikter. Men är ganska säker på att det är därför regeln om att reklammärka inlägg som innehåller adlinks, finns. Så vi som läser ska veta innan vi börjar läsa vad syftet med eventuella länkar är.

  Stort grattis till David och en stor eloge till att du fixar ensamstående mamma-livet med bravur ❤️

  1. Tänker också samma, för folk som är emot reklam, samarbete mm blir konstigt nog irriterade på allt. Även om jag inte kan förstår varför det ska vara så provocerande. men i alla fall så blir det kanske förvillande för dé. För som va inte Akademikliniken ett samarbete, vilket krävde att Mirka fortsätter skriva om de nu eftrråt, men förstod det som reklamlänk när Mirka skrev om återbesöket 4/2. Och reklamlänk va väl mer obetalt typ tips eller ev att om vi klickar på de så får Mirka en liten slant eller nån bonus för det. MEN jag kanske missförstått förklaringen om skillnad mellan samarbete vs reklamlänk.Men till sist klart Mirka ska ha betalt för sitt jobb som hon gör kanon. ///

 11. Jag undrar också var barnens äldre systrar tog vägen? Du kanske inte bara nämner dom längre. Men ett tag var de mycket på bild och omnämda i ert liv. Ha en skön kväll🤗

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..