Läkaren m.m

Så drog ännu en nu vecka igång, sista skolveckan innan sportlovet. Dagen till ära drog jag på mig mina jeans. Har levt i mjukisbrallor i en månad så det kändes konstigt minst sagt 😅

Idag var Lilja hemma, hon har inte varit helt på topp och jag kände att hon inte var redo för en dag i förskolan ännu. Fick avboka ett möte men så fick det bli.

Senare på dagen hade Benny återigen ett läkarbesök med sitt öra. Linnéa hann komma hem så jag behövde inte ta med Lilja 😀

Bennys öra är inte bättre alls sedan sist vi var där i fredags. Nu har vi sprungit hos läkaren med örat sedan slutet på november *suck* Det börjar kännas lite tröstlöst. Allt började med en kraftig inflammation och sedan fick han svamp i örat. Och det är det stora problemet just nu. Att få bort svampen. Det finns ingen medicin att ge hemma utan vi behöver åka in ofta för att suga rent i örat och pensla med medicin där på plats. När de upptäckte svampen fick vi komma dit ett par gånger och sedan vad det bra enligt den läkaren. Efter 2 veckor fick Benny mer och mer besvär och då hade det hunnit bildas massa svamp som vi nu försöker få bort. I fredags såg de att det även gått hål i trumhinnan. Nu blir det ännu tätare besök och vi ska tillbaka redan på onsdag. Tydligen lär det här ta tid innan allt är bra så vi har många besök kvar.

Benny är skitduktig som står ut med all behandling. För det är inte skönt någonstans men han säger inte ett pip även om man ser att det ibland rinner ner en och annan tår.

Imorgon har jag 2 utvecklingssamtal att avverka och ett läkarbesök med Selina. På onsdag läkarbesök och på fredag ett samtal 😅 Vissa veckor känner man verkligen att man lever. Insta-live med Carola flyttas till torsdag denna vecka. Klockan 12 som vanligt 😉

Helgen var lugn. Söndagen startades som vanligt med en härlig frukost.

Jag älskar våra lugna frukoststunder på helgerna 😍

En vanlig syn efter middagen

Alltid några som hänger i köket och pysslar/spelar/kollar på dator m.m

David blev stylad av Älva igår.

😍

Nu lite soffhäng med några stora barn. Kram ❤️

P.S. Imorgon släpper jag och Carola någonting spännande vi har jobbat på 😉

 1. Men så jobbigt. Varför får ni inte behandla hemma? Min kompis fick samma problem och skulle behandla med salva som droppades i örat 3/dag i typ 14 dagar.

 2. Jag beundrar verkligen dig, som du kämpar, helt otrolig!
  Hoppas Bennys öra blir bra, så tapper han är.
  Tack för en bra blogg!😊👍

 3. Du verkar ha så tålmodiga och ödmjuka barn. De verkar så fina alla😊. En stor kram till dig som verkar vara en så fin mamma och som fostrar dina barn själv så bra. En stor eloge till dig!❤

 4. Min dotter har haft svamp i örat ca 4 ggr. Hon får det oftast på sommaren när det är varmt o fuktigt o hon badar mkt. De rekomenderade oss att sätta in fetvadd i öronen på henne varje gång hon duschade o badade under en ganska lång tid så kunde det bli bättre. O så har vi droppar hemma som vi använder när hon väl får det. Första gången hon fick det va vi i Thailand. Hon va 5 år o badade såklart massor! Då fick de oxå suga ut en massa o rengöra ordentligt. Då hade hon så ont så hon grät!! Vi fick med oss droppar o så fick hon inte ha huvudet under vattnet på 4 dagar. Inte så kul när man är där men hon klarade det så bra❤️ Hon fick även penicillin då för hon fick även lite feber. Men dom dropparna gjorde susen!! Så det är sånna vi får även här hemma när hon får svamp igen. Tydligen är det ju så att har du en gång fått det så har du sen väldigt lätt o få det igen….

 5. Har mycket erfarenheter av det själv som sk öronbarn, även om jag är vuxen nu.
  Fick din sons problem för något år sedan och det gick så långt att det blev benröta med efterföljande operation där de tog ben från låret till örat.
  En upplevelse jag inte önskar min värsta fiende.

  Ni verkar ha koll på läget med mycket sjukvårdsbesök. Jag utgår från att det är hos en öronspecialist ni går och inte bara till allmänläkare (dock inget ont om dem, de är duktiga på mycket). Ni är nära ett universitetssjukhus så jag hoppas det är där ni får hjälp.

  Önskar sonen allt gott. Vet hur han har det!

 6. Det finns ju tabletter mot svamp i olika styrka som man kan få vid tex svamp i underlivet eller på huden som man sväljer. Kanske något att kolla upp. Krya!

 7. Stackarn 🙁 Hoppas de snart ger med sig. Använder han hörlurar mycket? Så fall be han sluta använda de tills svampen försvunnit helt. Hörlurarna gör ju så de blir varmt och gott och stänger inne svampen vilket är perfekt miljö för svampen. Å absolut inget topspetande i öronen överhuvudtaget

 8. Hoppas att din Benny är remitterad till öronspecialist och inte bara behandlas på VC.
  Mycket märkligt att han inte fått droppar att använda hemma.
  Jag har själv haft mycket besvär med öronen och är ”förbjuden ”att använda hörlurar och typ öronsnäckor som går in i örongången.
  Jag vet hur ont det gör med infektioner och sugbehandling, så han är mycket mycket duktig som måste gå igenom detta.
  Infektioner i öronen är inte att leka med sa min läkare och mycket viktigt kan det vara att få penicillin.
  Lycka till Benny!

  1. Vi går bara hos öron näsa hals nu vilket är bra 😀 De säger att dessa droppar har inte gått att få tag i nu ett par månader men ska komma tillbaka till apotek under denna månad

 9. Men så många amatör råd! Låt läkaren stå för råden, är säker på att han vet vad som är bäst för Benny. Bra att du följer hans råd Mirka , alla öronsjukdomar är ju olika och ska behandlas olika.

 10. Stackars Benny, hoppas på att det snart blir bra!

  Sluta ge olika tips om det här, låt öronläkaren sköta hans behandling. Man ska inte börja experimentera med olika droppar utan rådfrågning hos läkare. Mirka har det under kontroll.

 11. Håller med er som säger att man inte ska ge råd. Det finns tusentals svamparter, det finns många olika mediciner. Det kan vara fatalt att ge råd att ge det om det är nått annat. Man ska inte bara för att man själv haft en sorts svamp tro att det är detsamma som då alla andra har.

  Nu är ju tyvärr sjukvården som den är. Jag är ganska förvånad att vissa inte vet vilka mediciner som är slut för tillfället i Sverige eller att det gått sönder maskiner som inte kan tillverka ditten eller datten. Tyvärr har vi blivit ganska dåliga vad vi än jobbar inom på att vara duktiga på det vi gör för vi har inte längre tid. Tidsbristen är den största faran i vårt land och en sak till trots att jag kan trampa kollegor på tårna nu, byt om ni märker att det inte fungerar, vad det än är för yrke, så slipper jag outa om vad jag jobbar som.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..