Ute på hal is

Lovdagarna flyter på och det är full rulle hela tiden utan att man egentligen gör något speciellt. Jag har väntat på en solig dag för en utflykt ute men det har inte kommit en sådan perfekt dag. Idag drog vi ändå, trots mindre bra väder, iväg till vårt badstrand. Isen på vattnet var tjockt och trots att jag inte gillar att gå på isen ute på sjön ( eller Mälaren som det faktiskt är ) så kändes det säkert. Området är en naturreservat och det finns en naturskola där. Folk från naturskolan var på plats och det fanns flytvästar, ishackor osv man kunde få låna.

Ingen sol – grått och rått men trevligt ändå

Man kunde bla få göra isskulpturer ute på isen vilket några av barnen ville testa

Det var inte så lätt och de gav upp efter en stund 😉

Andra har varit mera tålamodiga 👍

Var man sugen så kunde man bada i isvak. Vi avstod 😅

Skolklasser runt om från Uppsala har sina friluftsdagar just här och då har eleverna möjlighet att bla bada i isvak vilket också många väljer att göra.

Alice och Jennifer drog på sig skridskor och medans de åkte runt tränade de mindre barnen på hur man tar sig upp ur vattnet om man skulle gå genom isen ( träning utan att ha på riktigt varit i vattnet ).

Det blev en riktigt härlig dag ute vid badet och nästa gång ska vi nog ta med oss korv också 😃

I onsdags fick jag lite vårfeeling och köpte tulpaner och det blev även en snabbvända till Ikea där jag hittade en jättefin vas

Nu ska bara mina julgardiner ner så är jag redo för våren 😁

Lilja och David somnade efter vår utflykt och var omöjliga att väcka. Det resulterade då i att de har inte velat sova och deras kväll blev seeeen. Min kväll blev ännu senare 😅 Förhoppningen nu är att vi alla sover lite längre på morgonen.

Kram ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..