Och så kom vardagen tillbaka

Slut på lov och en tidig morgon igen. Det var surt att kliva upp när alla sov så gott. Men efter 15 minuter var de flesta barnen uppe och gjorde sig redo för skolan. Jag behövde inte tjata på en enda unge 😅

Själv var jag så trött så trött. Linnéa var uppe hela natten och såg på Oscarsgalan och jag fastade också på det sent på kvällen lagom när de visade alla stjärnor i sina vackra galakläder. Kl. 01 tvingade jag mig isäng.

Jag lämnade barnen och tog sedan en timmes powerwalk. Kom hem och satt sedan näsan i datan och tog igen lite jobb som jag ”sparat” under lovet. Timmarna gick fort och jag hann bli klar lagom när Linnéa skulle skjutsas till sin läkare och barnen skulle hämtas. Duscha hann jag inte så det får bli en snabbdusch ikväll 😅

Nellie bakade lite chokladbollar till barnen efter skolan

Hon gillar dock inte att rulla de i nåt men ingen gnäller om det som tur är 😁

Igår fick jag ett städryck och höll på hela dagen. Och se här

Tadaaa 👏 Julgardinerna är äntligen borta 👍 Jag vill dock byta ut de vita gardinerna, bara jag hittar nåt passande att ersätta de med 🤔

Nya tulpaner blev det igår också

Lite vårkänsla skadar aldrig 😉

I lördags åkte vi ner till stranden igen. Det var plusgrader och isen var blöt men en del av ungarna åkte skridskor ändå. Isen var fortfarande lätt tjock nog för det men det var blött och de små ramlade ett antal gånger och blev bra blöta.

Fika måste man ha när man är ute 😉

Vi var ute närmare 3 timmar och det gav mig väldigt trötta små barn som somnade på en minut på kvällen 👍

Nu ska jag hänga tvätt och sen blir det sängen för de mindre barnen. Jag lär nog vara bland de första att somna så trött som jag är idag 😅

Kram ❤️

 1. Stina skriver:

  Underbart med ungar, men skulle aldrig orkat med alla graviditeter och att sen se till att alla barnen får den uppmärksmahet de behöver.
  Du är stark du !

 2. samps skriver:

  galonisar över overallen är ett tips! är ju bara att dra av sen när man ska hem istället för att hela overallen blir dyngsur 😀 nu visste du ju kanske inte att isen skulle vara blöt men funkar ju även i ”slaskväder” 🙂

 3. Åsa skriver:

  Jag tycker det är viktigt att de stora barnen får egen tid med mamman. De behöver det. Jag tycker fortfarande om att resa och gå på konserter med mina vuxna barn.

 4. Ann skriver:

  Hej Mirka, du säger att du inte får någon egen tid. När de fyra minsta är hos pappan så har du den möjligheten. För de andra barnen är ju så stora att de klarar sig själva. De stora skulle ju mkt väl kunde passa de tre minsta som behöver passning när du gör något på egen hand.

  1. Fast de få gångerna de 4 minsta är hos pappan vill jag faktiskt hellre ge min fulla tid till de större barnen och hitta på saker med de, sånt som är svårt att göra med små barnen hemma 😉

   1. Sanna skriver:

    Jag tycker du resonerar helt rätt. Även om man är ”stor” behöver man ändå få tid med mamma och hitta på kul saker att göra eller bara kunna prata i lugn och ro

 5. Helen skriver:

  Du med många barn. Jag skulle vilja ha ditt råd.
  Jag har två barn. En på sex, en på tre.

  Den äldsta har alltid varit mer krävande. Mer trots, mer humör, stark vilja. Man måste alltid förbereda barnet. Annars blir det kaos, explosion. Varje morgon ”jag vill inte x!!!” Bråk 🙁
  Lilla däremot är alltid glad, lätt, medgörlig.

  Hur hantera detta? Är livrädd för att jag ska favorisera ett barn. Det blir ju så nu att jag kanske hellre åker och handlar med yngsta. Och på morgonen blir jag gladare när jag möts av lillas glada sång än storas ilska över att smörgåsen har fel form. Jag orkar inte bli utmanad hela tiden…

  Hur ska jag hantera detta? Eller är det en risk som alltid finns inom föräldraskap, att man har en enklare relation till vissa barn och andra kräver mer ansträngning? Hur känner du? Någon eller några av dina barn måste väl behöva mer än andra, är du orolig för att du utvecklar en mer positiv relation till vissa?

  1. Eva skriver:

   Jag har fyra barn och en av dem är precis som du beskriver. Jag kan rekommendera boken Barn som bråkar : Att hantera känslostarka barn i vardagen. Fick massa tips och ökad förståelse från den. Kan också rekommenderar boken fem gånger mer kärlek. Alla barn är olika och måste bemötas olika. Lycka till.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..