Down-period

Med snön och kylan kom jag i en liten down-period vilket inte händer så ofta längre. Man tar hand om alla måsten i hemmet och allt som har med barnen att göra men sen är orken slut. Jag mår dåligt när krafterna sinar även om jag vet att de här perioderna går ändå över rätt fort. Idag var det skönt att ha insta-live med Carola, att komma hemifrån en stund och umgås med henne även om det kändes motigt att komma iväg. Jag tar lätt avstånd från alla när jag är lite nere även om jag vet att det är just sällskap av nära och kära som jag behöver som mest just då. Men jag börjar i alla fall bli bättre på den biten. Och som idag så var det skönt att få en stund med Carola ❤️ Och som ett litet bonus så fick jag äntligen även träffa hennes barnbarn Jack som var minst lika fin irl som på bilder. En liten stund saknade jag bebistiden och ser framemot den tiden jag får egna barnbarn.

Det har varit rejält kallt och blåsigt sen vädret vände. Ungarna blev så besvikna då de hade trott att det var vår nu även fast jag varnat de om att det mest troligt skulle bli vinter-väder igen innan våren är här på riktigt 😅 stora barnens skolbuss körde ner i diket i måndags innan den kom till vår hållplats vilket skapade förseningar för både de och andra bussar som inte kunde ta sig förbi bussen i diket.

Alice blev sjuk i helgen och har legat i hög feber och halsont sedan dess. Idag har det äntligen börjat vända och hon har varit piggare men väldigt matt och har fortfarande halsont. Jag hoppas verkligen att det inte sprider sig till oss andra.

Semmeldag igår vilket jag hade tänkt att ignorera. Men det gick inte utan några ville ha semla så semla blev det för de som ville ha det och morotskaka för de som inte gillar semla 😉

Nellie har lärt sig att fingervirka. Det var ett antal år sedan sist något barn här gjorde det och jag hade helt glömt bort hur kul det är för barnen att få lära sig det. Nellie är helt ”besatt” av detta nu och även Älva har testat men hon har ännu inte haft riktigt tålamod med det.

Köpte lite olika sorters garn till henne så det finns att välja mellan 😀

Tjejerna gillar att handarbeta, finns det annat roligt de kan testa? Jag stickade en massa i Nellies ålder, kanske dags att köpa hem stickor och lära henne sticka en halsduk eller nåt 😉 Jag själv var hejare på att sticka strumpor och gjorde de även i miniatyr, runt 7-10 cm långa, och hade de hängandes i ryggsäcken. Gjorde massa olika färger så jag kunde byta ut då och då. Idag har jag glömt bort hur man stickar strumpor men borde kanske lära mig det igen 🤔

Nu ska jag försöka få lite sömn….

Kram ❤️

 1. Så kul att de tycker om att handarbeta Handdarbetar själv en hel del med båda stickning och virkning. Kan tipsa om att det finns jättefin broderier år barn där det är förtryckt färgerna på varpen.

 2. Virka mormorsrutor i en massa olika färger och sätta ihop till en familjefilt ? Garnbollar kan de säkert redan till påskriset kanske? Man kan vva av garn, i små bandgrindar, virka pannlappar. Eller sticka sjalar, bara räta maskor och ösa på. Vill du så kan du få en toppebeskrivning på raggsockor av mej! Jag som är en handarbetare de lux blir stormförtjust över att du vill förmedla handarbete till dina ungar. Jag har gjort likadant med mina fast det är färre i den skocken. Det du gör med händerna är så avstressande !

 3. Hej, ja jag har också haft en downperiod nu. Vet inte varför, men även för mig kommer de ibland. Tack och lov inte så ofta! Jag är likadan som du Mirka, när jag får de här perioderna orkar jag inte träffa så mycket folk, även om just det skulle vara det bästa för en! För då börjar man genast må bättre när man träffar nån som ger en positiv energi
  Annars blir det ju lätt så att man börjar älta saker i onödan och att träffa härliga mänskor bryter av det där lite grann..
  Kram 🙂

 4. Hej! Jag har haft såna här perioder under hela denna vinter. Sen började jag äta D-vitamin och då mådde jag mycket bättre 🙂 Tycker det är jättebra och roligt att du lär barnen handarbeten, sånt är viktigt tror jag. Jag minns själv hur roligt man tyckte det var som barn. Önskar att jag kom ihåg hur man gör bara så jag kunde lära mina kottar hehe. Kanske man ska försöka lära sig igen. Hoppas du mår lite bättre snart! Kram från Cattis

 5. Hej! Jag hittade en ny hobby i slutet av förra året och det heter Diamond Painting. Jag trodde inte att det skulle vara så beroendeframkallande som det är, men jag är fast 🙂 Det går ut på att man lägger små pärlor på en förklistrad duk med olika symboler på, det bildar sen ett motiv. Man kan köpa färdiga motiv eller välja det motiv man själv vill ha, tex ett foto på barnen.
  Det roliga är att både vuxna och barn klarar av det, finns mycket små tavlor eller stickers barnen kan göra. Jag brukar beställa av Pernilla på https://www.beadsandfun.se. Jag är säker på att dina barn kommer gilla det 🙂
  Mvh Lena

 6. Jag har också en downperiod nu, vår 12,5 åriga dotter kämpar med psykisk ohälsa och jag har blivit mer påverkad nu senaste veckorna att jag bara vill skita i allt och vara hemma bara. Hon är också i en väldig downperiod. Kanske det är årstiden? Vill att du ska veta att du inte är ensam om en svår tid för tillfället❤️

 7. Åh, du får en värmande kram och några vårblommor!🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸🍀🌸🍀

 8. Jag skickar styrkekramar till dig och hopp om soliga dagar. Försök att hitta på något vettigt och roligt att göra typ putsa fönster eller nåt 😂😂😂

 9. Jag har oxå en down period🙁
  Vill ha vår nu men tappade gnistan när det vart -24 minus .

  Jag älskar handvirkning,gjorde massa sånt som barn.
  Virkade även mycket som yngre,gardiner,dukar m.m.
  Man kanske skulle börja igen😅🙊
  Ha en jättebra kväll.
  Kram💖

 10. Loom-bands kanske? Eller sådana där stora plastringar med piggar man snurrar garn runt och gör tubhalsdukar, mössor mm. Att göra pärldjur av minipärlor. Eller Diamond painting kanske? Virka små amiguramis?

  1. paracord är ju häftigt också, är iofs kanske inte ”mycket” handarbete men är väl ändå lite pilligt tror jag?

 11. Vänskapsarmband tyckte jag var kul i den åldern! Finns massa varianter att göra – googla 🙂

 12. Hej. Jag har bara undrar varför er resa kostar så mycket mer i pris än om man fibromyalgiförbundet? Det är welltours, samma bilder, program, kontaktperson mm. Det som skiljer är : att ni inte är på deras resa o priset!! Men i deras resa ingår frukost. Priset hos er: 11 295kr 14-21 sept. Pris med fibromyaliförbundet: 1vecka 8125 kr 9-16 sept , inkl frukost. 2 v 12 200kr 9-23 sept, inkl frukost. Annonsen är i FibromyalgiNytt nr 1/2019.

   1. Det förstår jag också att det inte är Mirka o Carola som sätter priset. Men jag ville att M & C skulle veta och kanske ta upp det med Welltours, tänkte även på de som följer med på resan.

    1. Jag skulle gissa att dels så går föreningen in å betalar lite så resan blir billigare..

     Å i Mirka å Carolas fall så slås deras biljett ut på alla som följer med å därmed blir de dyrare .. Nu gissar jag ..

 13. Hälsningar på internationella KVINNODAGEN!

  Och snart blir det VÅR!

  ☀️💃☀️♥️☀️🎈☀️

 14. Hej Mirka har precis börjat läsa din blogg ) kan du inte skriva mer om din operation , samt o visa för o efter bilder kram o hoppas du mår lite bättre!

 15. Hej mirka ! Kommer du o visa före o efterbilder på din operation! Hade varit kul o se resultat ! Funderar själv på att operera diastas )

 16. Köp stickor och virknål mm.
  Finns otroligt bra Youtube videos där de visar och förklarar!
  Till och med vi vuxna kan lära oss 😅

 17. Åh pyssel😍😍. Fritt broderi är jättekul. Man köper linnetyg och har som botten. Sen kan barnen rita ngt som de vill brodera och som man för över på tyget. Sen kan de börja sy teckningen på tyget. Det finns massor av roliga färger av brodyrgarn samt paljetter, småpärlor m.m. Man kan börja med att låta barnen sy en ram av langettstygn runt tyget. Eller så låter man dem brodera och sätter sen det hela på en träplatta så att det blir en tavla. Det blir så underbara konstverk.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..