Down-period

Med snön och kylan kom jag i en liten down-period vilket inte händer så ofta längre. Man tar hand om alla måsten i hemmet och allt som har med barnen att göra men sen är orken slut. Jag mår dåligt när krafterna sinar även om jag vet att de här perioderna går ändå över rätt fort. Idag var det skönt att ha insta-live med Carola, att komma hemifrån en stund och umgås med henne även om det kändes motigt att komma iväg. Jag tar lätt avstånd från alla när jag är lite nere även om jag vet att det är just sällskap av nära och kära som jag behöver som mest just då. Men jag börjar i alla fall bli bättre på den biten. Och som idag så var det skönt att få en stund med Carola ❤️ Och som ett litet bonus så fick jag äntligen även träffa hennes barnbarn Jack som var minst lika fin irl som på bilder. En liten stund saknade jag bebistiden och ser framemot den tiden jag får egna barnbarn.

Det har varit rejält kallt och blåsigt sen vädret vände. Ungarna blev så besvikna då de hade trott att det var vår nu även fast jag varnat de om att det mest troligt skulle bli vinter-väder igen innan våren är här på riktigt 😅 stora barnens skolbuss körde ner i diket i måndags innan den kom till vår hållplats vilket skapade förseningar för både de och andra bussar som inte kunde ta sig förbi bussen i diket.

Alice blev sjuk i helgen och har legat i hög feber och halsont sedan dess. Idag har det äntligen börjat vända och hon har varit piggare men väldigt matt och har fortfarande halsont. Jag hoppas verkligen att det inte sprider sig till oss andra.

Semmeldag igår vilket jag hade tänkt att ignorera. Men det gick inte utan några ville ha semla så semla blev det för de som ville ha det och morotskaka för de som inte gillar semla 😉

Nellie har lärt sig att fingervirka. Det var ett antal år sedan sist något barn här gjorde det och jag hade helt glömt bort hur kul det är för barnen att få lära sig det. Nellie är helt ”besatt” av detta nu och även Älva har testat men hon har ännu inte haft riktigt tålamod med det.

Köpte lite olika sorters garn till henne så det finns att välja mellan 😀

Tjejerna gillar att handarbeta, finns det annat roligt de kan testa? Jag stickade en massa i Nellies ålder, kanske dags att köpa hem stickor och lära henne sticka en halsduk eller nåt 😉 Jag själv var hejare på att sticka strumpor och gjorde de även i miniatyr, runt 7-10 cm långa, och hade de hängandes i ryggsäcken. Gjorde massa olika färger så jag kunde byta ut då och då. Idag har jag glömt bort hur man stickar strumpor men borde kanske lära mig det igen 🤔

Nu ska jag försöka få lite sömn….

Kram ❤️

 1. Helena skriver:

  Åh pyssel😍😍. Fritt broderi är jättekul. Man köper linnetyg och har som botten. Sen kan barnen rita ngt som de vill brodera och som man för över på tyget. Sen kan de börja sy teckningen på tyget. Det finns massor av roliga färger av brodyrgarn samt paljetter, småpärlor m.m. Man kan börja med att låta barnen sy en ram av langettstygn runt tyget. Eller så låter man dem brodera och sätter sen det hela på en träplatta så att det blir en tavla. Det blir så underbara konstverk.

 2. Köp stickor och virknål mm.
  Finns otroligt bra Youtube videos där de visar och förklarar!
  Till och med vi vuxna kan lära oss 😅

 3. Sarah skriver:

  Hej mirka ! Kommer du o visa före o efterbilder på din operation! Hade varit kul o se resultat ! Funderar själv på att operera diastas )

 4. Sarah skriver:

  Hej Mirka har precis börjat läsa din blogg ) kan du inte skriva mer om din operation , samt o visa för o efter bilder kram o hoppas du mår lite bättre!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..