Leaving Neverland

Har ni hunnit se dokumentären Leaving Neverland?? Om inte så tycker jag att ni ska se den.

Jag såg de båda avsnitten förra veckan och blev verkligen berörd och jag tror 200% på att det männen berättar om deras relation med Michael Jackson när de var barn är sant! Många fans tvivlar vilket jag har svårt att förstå. Många tror att de är ute efter pengar osv. Det är också det kortet MJ:s familj använder så klart. De har inget annat att komma med. De var aldrig med i rummen där pojkarna var ensamma med MJ. Att tvivla på barn ( trots att de är vuxna idag ) som talar om såna här saker är fruktansvärt tycker jag. MJ var mästare på grooming vilket många pedofiler är. Tvivlar man så se då även programmet med Oprah Winfrey där hon pratar med James och Wade. Där får man ännu större förståelse för vad grooming är för någonting och hur det kom sig att dessa två män höll tyst om sina upplevelser så länge.

Foto: Bennett Raglin

After Neverland med Oprah finns att se på youtube!

Han är död men för den skull ska man inte se mellan fingrarna. Han ska inte ” få vila ifred”. Alla behöver få mera förståelse för grooming och jag tycker att dessa killar är otroligt modiga som vågade gå ut med sina storys.

 1. Man ska inte se mellan fingrarna. Självklart inte.
  Men varför komma med anklagelser mot nån som är död och ine på nåt sätt kan försvara sig ( om det skulle behövas)
  Det är tydligen två? killar som varit utsatta, och självklart är det galet om det är så, jag säger inte annat.
  Men var de inte barn? Andra säger precis tvärtemot detta.
  Vad är de ute efter? pengar från MJ´s dödsbo, eller vad gäller det?
  Det var ju ingen vuxen med i rummet, och då är det ju faktiskt lite ord mot ord som gäller. Eller BORDE gälla-
  Jag gillade inte MJ speciellt och är ganska övertygad han hade alla möjliga ”konstigheter” för sig. Men jag tycker ändå det är fel att anklaga nån som inte kan försvara sig.

  1. Jag tycker precis tvärtom. Det är jättebra att de här männen vågar träda fram och berätta. Jacksons resurser att försvara sig var medans han levde så gigantiska att offren inte hade något att sätta emot. Jag förstår inte varför man ska låta bli att prata om vilka hemskheter en död person gjort, hans brott försvinner inte för att han är död. En skitstövel är en skitstövel även efter sin död och jag förstår inte varför man ska sopa det under mattan. Oavsett och det gäller Michael Jackson eller någon annan.

    1. Jättebra att de tar upp det. Det gör att fler utsatta vågar berätta vad som hänt. Förhoppningsvis medan deras förövare lever och kan bli åtalad

   1. Skitstövel! Du tror inte de som utför brotten själva upplevt fruktansvärda saker i sin barndom! Där mpbga när på en mycket tung ryggsäck i vuxen livet och för sverige inte direkt skriker ut vård hjälp… Män har det svårare än kvinnor när det gäller hjälp…dess barn har mammor pappor familjer släkt.
    . Det är ingen som vet om de drabbas.. Det står inte skrivet i födelse beviset.. Många familjer som mår riktigt dåligt men ocks å älskar sitt barn…En dag kan det vara någon av era barn… Kram

    1. Obs tillägg : Jag menar de som kan utföra brottet… Det är vanliga familjer med känslor kärlek en vardag… som drabbas av dessa smärtor.. Det får vi aldrig glömma….sov gott…

  2. Hej.. Håller med dig…. Varför komma nu och pengar från dödsbo kan väl ingen få för en berättelse… Jag tycker nog att alla har sin rätt att försvara sig… Dessutom väldigt många år sen han avled… Jo! Jag har i yngre år dansat mycke till hans musik även om jag inte var ett stort fan 🙂 en sak jag starkt reagera på är en av killarna med sitt skrin han fått smycken…. Han nämnde själv! Jag skakar och mår inte bra när jag håller i smyckerna!! Jag undra varför han har dessa kvar efter alla år då det bara är att sälja.. Vet inte vad jag ska säga… Men vill inte heller säga killarna ljuger..
   Super svårt.. Men vidhåller att tiden är dålig!!! Tänk er själv bli anklagad gör vidriga brottt efter ni avlidit.. Tänk på era barn och nära kära… 🤶

 2. Vet inte om jag klarar att se den men har hört om den.
  Eftersom jag har varit i sitsen själv o berättat en sån jobbig grej o det är svårt att berätta tro mig,dom som verkligen skulle lyssna trodde inte på mig😔nu gör dom, tog ca 15 år innan sanningen kom fram då jag inte var ensam.
  Så ja jag tror på när folk berättar💖

 3. Jag har setr dokumentären och jag tror på det som de berättar. Men dokumentären väckte en del funderingar hos mig. Varför har de stämt MJ:s dödsbo? Varför träda fram nu? Vad hade hänt om MJ levt nu, hade de trätt fram då och hade MJ blivit åtalad? Vad hade straffet blivit? Och varför låter man som mamma sitt barn dela rum med en vilt främmande människa?!

  1. Ragdoll
   Det är bara Wade som har stämt MJ på skadestånd. Han gjorde det under 2013-2014 i samband med hans första intervju om MJ och övergreppen https://www.youtube.com/watch?v=ayMOt6zypT4

   Wade trädde alltså fram 4 år efter MJs bortgång. James blev Wades vittne i efterhand, men James har inte stämt MJ. Dokumentären är gjort från 2017, och inte idag. Det bestämmer alltså inte att de träder fram nu i år, 10 år efter MJs bortgång. https://www.youtube.com/watch?v=w7TpMVNO-5E&t=836s

   Jag vet tyvärr inte hur rättsväsen fungerar i USA, men du kan söka brottsskadeersättning via Brottsoffermyndigheten om du inte kan få ersättning av gärningsmannen. Det är inte konstigt eller ovanligt i USA att offer stämmer gärningspersonen på skadestånd för att de har inte samma skyddssystem som vi eller erbjuder någon form av ekonomisk kompensation till offer, om offren förlorar målet.

   Varför man låter sina barn dela rum med en främmande människa?! Det undrar jag med. Det finns tyvärr gott om dåliga människor i världen som inte borde få barn. Men allt är inte svart och vit.
   Jackson var en målmedveten pedofil, han har valt ut sina offer med omsorg. Han gillat en viss typ av barn – söta och snygga småpojkar mellan 7-11 år. Hans offer var ofta fattiga och lättlurade familjer. Han visste precis hur han skulle manipulera dessa föräldrar för att komma åt barnen. Detta har klart påverkat föräldrarnas syn om övernattningen.

   Bra att du ställa frågor =). Jag hoppas barn och ungdomar vågar ställa sådana frågor som du.

 4. Har svårt att tro på deras berättelse båda är ute efter pengar nu när deras karriärer är avdankade som MJ bekostat då kommer denna dokumentär så nej dom ljuger båda .Hade dom inte begärt pengar sen en sak som jag reagerade på var när den ena visade upp smycken han fått från MJ dom var simpla smycken med tanke på hur rik och generös MJ var borde han fått diamanter och dylikt inte nåt som liknade ur o Penn rea så tyvärr detta är inte trovärdigt

  1. Då antar jag att du inte tror på de pojkar som redan tidigare anklagat MJ? Hur många behöver komma ut för att det ska bli trovärdigt 🤔 Vad pojken hade fått för smycken är rätt oväsentligt i mina ögon, ingen i hans då ringa ålder har en tanke på värdet på smycken utan själva smycket representerade någonting stort som MJ använde för att grooma pojken ännu djupare.
   Många barn som varit groomade förstår inte det olagliga i det de råkat ut för och det kommer de ikapp med i vuxen ålder. Hade du trott mera på dessa berättelser om det hade handlat om en ”vem som helst” icke-rik man som blivit gång på gång anklagad? MJ är bara en av många rika som sluppit undan just pga att han varit så megastor.

   1. Heja dig Mirka! Sånt här måste det pratas om,och inte sopas under mattan.Fram med allt i ljuset bara.Har själv varit ett offer för övergrepp i barndomen.

 5. Har inte sett dokumentären ännu 😔 Men det står på agendan. Men av det som jag har hört om den och de klipp jag har sett och hört från den så tror jag definitivt på att något som inte borde ha hänt faktiskt har det. Sen kan även historierna också skarvas lite? Men det är viktigt att det kommer fram i ljuset och att de tas på allvar. Har för mej att MJ gjorde upp i godo med någon annan pojke som fick rätt bra betalt för att inte gå vidare med sitt ärende också? Märkligt att betala en massa pengar för något man inte är skyldig till i så fall. Fast å andra sidan ännu märkligare att man som förälder nöjer sej med pengar när ens barn blivit utsatt. (Om jag minns det hela rätt?)

  1. Tommy, den pojken fick 23 miljoner DOLLAR för att ta tillbaka sina anklagelser.

   Jag hade 100% tagit emot pengarna istället för att låta MJ bli dömd till fängelse några år, något som inte skulle komma mitt barn till gagn alls mer än att rättvisa skipats. $23M är sjukt mycket pengar, det går att köpa många timmars terapi för den summan…

   1. Om hans föräldrar INTE hade tänkt som du, så kanske ett antal andra pojkars liv inte hade blivit förstörda 😞

    1. Svar till Anna: Ja, så är det ju. Svårt läge. Äcklig gubbe hursomhelst, om det är som killarna säger 🙁

   2. Helen. Intressant vinkel, Tror du inte att de hade kunnat klämma ut några miljoner till om det hade gått via domstol? Då är ju det hela ännu märkligare att betala någon så sjuk summa för att inte gå vidare. Om jag inte minns fel åter igen 🤪 så hände detta samtidigt som hans ekonomi börjat svaja?

   3. Jag tror till 100% på männen i dokumentären. Men jag tänker helt motsatt ang den enorma summa som MJ köpte sig fri med vid de tidigare anklagelserna.Hade det varit mitt barn hade inga pengar i världen kunnat köpa min tystnad, det viktigaste av allt är väl att skipa rättvisa åt sitt eget barn?! Och hur tänker man som förälder ang framtida offer, när man vet vad han håller på med och låter honom fortsätta med framtida offer (för det är ju ganska givet att han gör). Dessutom hindrar inte ett fängelsestraff ett fett skadestånd, tvärtom. Så just den historien blir jag inte klok på. Och det var också därför, skäms jag för att säga, som jag tvivlade på hans skuld. Fram tills nu.

 6. Hans syster LaToya gjorde en intervju 1993 där hon berättar att hennes bror är en pedofil. Familjen tog därefter avstånd från henne och i tervjun mörkades. Den går nu att läsa om man googlar.

 7. Hej! Såg första delen och till mig öppnas den en bild av typ kärleksrelation?!? som fick möjligheten att utvecklas; MJ var inte våldsam; men utnyttjade både familjer och killar; och tror att han faktiskt hade känslor till killarna; nu senare förstår både pojkarna och vi alla att detta va helt fel; ingen man ska titta porrfilmer med en 7 åring?! MJ måste varit väldigt stört/sjuk och skulle ha behövt massor av terapi som också alla dessa småpojkar som han hade runt sig. Han kände sig nog inte som man,ist.killarnas ”kompis”,”speciell fried”Väldigt sorligt och mörk dokument som jag definitivt tror är sant -tyvärr.

 8. Har inte sett dokumentären men undrar om hans egna barn? Har dom också varit utsatta? Tror inte dom skulle berätta det i första taget för att skydda på nåt sätt men varför skulle dom ha sluppit blivit utsatta??
  Usch fruktansvärt!

   1. Kan de verkligen vara så? Att pedofiler inte ger sig på sina egna barn? Tror driften är så stor och att manr så sjuk så de inte går att låta bli när ens barnr i närheten. Men, de kan ju ha varit så iom att han omgav sig med andra barn nästan hela tiden och barnen hans var hos sin mor de mesta har jag fattat de som.

 9. Känner att jag måste skrivs igen.
  Har sett dokumentären och jag tycker faktiskt killarna pratar lite väl ”manusaktigt” samt att jag undrar hur i h-e de kan minnas så EXAKT vad de gjorde vid t ex 6 års ålder. Jag ( som är ganska ”gammal”) minns bara korta korta fragment från den tiden.
  Det är nästan som om nån lagt orden i deras mun.
  Ingen vuxen var med. Jo, de njöt av allt de fick, hotellrum, resor mat, lyx mm mm. Men.. eftersom ingen var med så tycker jag att det inte borde vara möjligt att mjölka Jacksons på pengar nu även OM det hänt. Han kan ju inte säga sitt.
  Sen skriver nån pedofiler, att de inte ger sig på sina egna barn, men det gör de, men MJ hade nog inte hand om sina ungar så mycket utan hade nog personal som tog hand om dem.
  Jag försvarar INTE MJ, det kan man inte eftersom man INTE vet, men man kan just därför inte heller döma.
  Vi svenskar vill gärna både rädda och hjälpa och döma ( samtidigt) resten av världen.
  Som sagt, tycker det var en ganska tillrättalagd dokumentär.
  Men ärligt, om
  MJ var som en nioåring så var det väl inte så konstigt om de här killarna älskade honom, för det verkade de göra.
  OM det de säger stämmer så undrar jag i alla fall VAD de tror sig ha att vinna på detta.
  De kan ju aldrig få upprättelse genom att få MJ dömd.
  Det enda de kan få, är ev pengar.
  Ger det dem deras liv tillbaka ? Nej, det gör det inte? Men det kan ju ge deras mammor ett fortsatt liv med lite guldkant i tillvaron.
  End of story från mig.
  Eftersom man inte vet, ska man inte döma OCH man är oskyldig tills motsatsen BEVISATS.

  1. Det finns två alternativ om du är med om något traumatiskt som barn. Det ena är att allt etsar sig fast i minnet. Bilder, ljud, dofter. Det andra är att du förtränger totalt. Har du däremot haft en smärtfri uppväxt, flyter dina minnen ihop…

 10. Jag kan tänka mej att de har mycket som helst på att vinna genom att få en upprättelse. Framförallt när tusentals människor anklagar dem för att ljuga och bara göra detta för pengar. Jag har ingen erfarenhet av pedofiler men kan tänka mej att det finns väl alla möjliga sorter där med som överallt annars. Vissa ger sej säkert på sina egna barn medan andra inte gör det. Sen tror jag inte heller att hur sjuk en pedofil än må vara så tänder hen inte på alla barn bara för att de är barn. Du skriver även att ingen var där så ingen kan döma? medan du sitter och dömer dem för att hitta på och ha fått manus på de dom säger. Även om de tacksamt tog emot gåvor och njöt av det ljuva lyxlivet så rättfärdigar inte det ett övergrepp. jag kommer ihåg väldigt mycket från min tid som 6 åring och även yngre år än så jag kan inte ens tänka mej hur detaljerat jag skulle minnas den om jag blivit utsatt för något traumatiskt. Så att berätta vad som hände kanske ger dessa idag män kanske ett uns människovärde,förtroende och livsgnista till tillbaks. Du har rätt man kan inte döma och ingen är skyldig tills motsatsen bevisats det gäller även och framförallt offren.

  1. Jag skriver ingenstans att jag dömer dem för att hitta på. Jag skriver en massa OM här och där.
   De har ändrat sin historia innan förresten.
   Jag anser att en sån här sak ska bedömas i domstol, inte av folket !
   Men samtidigt är min mening att i ett mål ska det finnas två parter.
   Här kan ju inte motparten säga sitt.
   Jag dömer ingen! För ärligt, vi kan inte veta.
   Att MJ i mångt och mycket var en ”kuf” det är jag ganska övertygad om. Men att inte få båda parters redogörelser i just de här fallen känns ändå lite fel.
   De här killarna har väl fått sin upprättelse egentligen redan genom denna dokumentär där de kunnat berätta om sina upplevelser och folket redan dömt MJ efter vad alla tycker.
   Hursomhelst så är det ju MJ som skulle stått till svars. Inte hans anhöriga, inte hans barn som tydligt redan lever med svåra trauman.
   Allt är inte guld som glimmar och allt är inte BLACK OR WHITE.
   Sista från mig om detta. Har uttryckt min åsikt ( tydligen tvärtemot alla andra)
   Men .. man är ff inte skyldig förrän motsatsen bevisats

   1. Till M 14 mars, 2019 kl. 09:04

    Slutar försvara en pedofil! Jävla dubbelmoral!

    MJ har gjort hur JÄVLA många intervjuer som helst innan han dog – googla på youtube tack! Han har fått stått till svars.
    Det är inte mer än rätt att vi lyssna på offer för en gångs skull.

    Ditt och andras problem är att ni har inte förstått den här dokumentären handlar OM OFFER och deras syn om övergreppen. Dokumentären handlar inte om hur de driver rättegång, därför dokumentären är ensidigt.
    Dessa offer är inte skyldigt dig ett skit. De har ingen skyldighet att redogöra för dig om fallet i dokumentären.

    DITT PROBLEM ÄR ATT DU försvara en pedofil. Du ser inte dessa offer som offer.
    Du har förmodligen ett gäng ungar fan gömt i källaren!!!

 11. Tror att folk har svårt att förena popikonen MJ med bilden av en pedofil, det är svårt att förena, man vill gärna se pedofiler som monster men den skrämmande sanningen är att de är människor som begår monstruösa handlingar, (så hur känner vi igen dem?) en tidigare kollega fick jag reda på efter flera år hade begått sådana handlingar, tog mig otroligt lång tid att förena att denna människa som jag känt som en omyänksam man (innan jag fick reda på detta) var pedofil, även om jag trodde på tjejerna från första stund! Det är vanliga människor som begår dessa övergrepp vilket gör att det är svårt att se vem som är pedofil, MJ gjorde bra musik och hade säkert bra sidor för att han var just en människa, MEN, det utesluter inte att han var pedofil, tror def. MJ är skyldig, hans sätt att ‘grooma’ är typiskt för pedofiler, vila i frid säger många men är det inte bra att det kommer fram om inte annat just för att ge de utsatta upprättelse samt för att omvärlden ska få en insyn om grooming, tack för att du tog upp detta ämne Mirka,

 12. Har inte sett dokumentären och vet inte om jag ska göra det heller för jag känner att det inte är mitt jobb att döma om de har rätt eller inte. Kan mycket väl vara sant, jag vet inte. Men om det är så att männen nu stämmer dödsboet på massa pengar tycker jag det är fel, eftersom det inte straffar MJ på något sätt utan det straffar hans barn som är oskyldiga. Och samma angående att många nu säger de ska bojkotta hans musik – det hjälper ingenting eftersom han redan är död. Tycker man om hans musik, fortsätt lyssna på den om det gör dig glad. Trots allt var han en väldigt duktig artist oberoende om han gjort det han påståtts göra.

  1. Så utan att ha sett filmen så bedömer du detta? Varför inte se filmen och uttala sig sen? Blir så provocerad utav sådana stendumma spekulationer som dina. Se ens filmen och kommentera sedan?! Guuuud. Dina ”tankar” här är skit värda i kontexten då vi diskuterar en dokumentär (som du inte sett). Pucko🤦‍♀️

   1. Inte speciellt snäll ton i din kommentar. Modigt av dig att skylta med din Åbo akademi-epost i och med att den lätt blir hackad. Men du kanske trodde du kommenterade anonymt?

    Och nej jag har inte sett just denna dokumentär men det betyder inte att jag inte vet vad den handlar om. Det är liksom lite svårt att missa. Och nej jag tycker inte det är mitt jobb eller nån annan utomståendes heller att bestämma om någon är skyldig eller inte eftersom ingen förutom de som var där någonsin med säkerhet kan veta. I stället väljer jag att helt enkelt inte ta ställning och det betyder verkligen inte att jag anklagar någon för att ljuga. Det som jag däremot tycker är intressant i det här fallet är att den påstådda gärningsmannen är död sedan länge och hans tillgångar inte längre är hans eftersom han är död. I så fall faller ju stämningen ifall de stämmer dödsboet på någon annan och det tycker jag rent juridiskt att är fel. För det är inte dödsboägarna som förgripit sig på dessa män och då tycker jag inte de ska behöva ta straffet heller.

 13. Levande eller död kvittar när det gäller en förövare.MJ utnyttjade barn med sin särställning som världskändis och förmögenhet och kom undan med det mesta.
  Två fall i domstolen och så dessa två stackare som nu ska behöva försvara sig mot fans som aldrig var där.
  Äckelgubbe

 14. Sett det och som dom säger. Ingen rök utan eld. Klart det har hänt och det är fruktansvärt att han kommit undan med det i så många år😡😡

 15. Tror inte ett skit på d där och ni som gör det är rätt dumma i huvudet. Kolla andra dokumentärer och intervjuer så lär ni andra er uppfattning

  1. Linda har ägnat en stor del av helgen till att streama,Googla och på andra sätt kollat & lyssnat på olika dokumentärer om MJ. och är mer än någonsin säker på att har begått allt vidrigt han anklagas för. Och jag kan garantera dej att dum i huvudet är det sista jag är

  2. En vuxen man som ständigt omgav sig med barn och alltid påpekade om att han varit barnstjärna och aldrig hann vara barn,fortsätter sin bana som lekgubbe åt andras barn.Är det ok?
   Dessutom var det lek och sova över hos farbror Michael.
   Är man dum i huvudet om man lustar ut att något är fel eller är man mer dum i huvudet om man tycker det är ok?
   En otäck gubbe som byggde ett Peter Pan ställe där han lockade barnen med fantasi och lek,när avsikten var något helt annat.
   Fy fan för äckelgubbar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..