Ont i hjärtat, bio och Pong

Nu äntligen känns det som att även den sista sjuklingen Victor är frisk igen efter en vecka med feber och elände. Låt det nu dröja länge innan någon blir sjuk igen 😅

I fredags åkte Thor, Nellie, Lilja och David till sin pappa över helgen. Älva ville verkligen inte så Thor tog hennes plats. Vid överlämningen blev David jätteledsen och bara grät och när jag åkte från platsen hade jag så ont i mammahjärtat 😢 Jag hade inga tvivel om att han inte skulle ha det bra under helgen men det smärtade ändå att lämna honom gråtandes efter mig.

Jag och de hemmavarande barnen hade filmmys med massa godis på kvällen och det var konstigt att somna ensam i min stora säng.

Fick sovmorgon ända till klockan halv tio, då kom Älva och tyckte att det var dags att kliva upp 😁 Jag hade bokat bio för oss till kl. 13.25 och vi åkte iväg i god tid för att hinna köpa nya dojor till Oliver. Det blev även nya skor till Älva och mig 😇 Stadium hade 25% på Adidas, Nike och nåt annat märke och jag behövde nya löparskor så jag passade på.

Alla var eniga om att se Captain Marvel då vi alla älskar Marvel-filmerna 😀

Alltså jag älskar att gå på Nordic film bio och komforten där 👍

Filmen var bra som väntat!

Kvällen avslutades med sällskapsspel och sedan en film. Kvalitetstid med de stora barnen ❤️

På söndagmorgon väcktes jag återigen av Älva som ville att jag skulle komma ner och äta frukost. Klockan var bara 8 men ändå satt nästan alla redan vid bordet men jag förstog snabbt anledningen till det. Alice och Oliver hade gjort klart frukosten för att överraska mig ❤️

Alltså förstår ni vilken rikedom jag har ❤️

Det blev en lång och härlig frulle i lugn och ro.

Vi bestämde oss för att ta en promenad i Hammarskog dvs naturreservatet på andra sidan åkern utanför oss. Solen sken men det blåste kallt men var mysigt ändå 😉

Kollade in badplatsen och isen börjar smälta där

Och det byggs en ny brygga där flotten här ovan ska vara.

Efter att ha strosat runt en timme tog vi en fika innan vi åkte hem.

Jag ville lyxa till dagen lite och överraskade barnen med att åka till Pong i Uppsala för en sen lunch😃

Jag har ätit där 3 gånger tidigare men på vardagar och var då inte jätteimponerad men nu under helgen var maten godare med mycket större urval. Kostade mer också men det var det faktiskt värt tycker jag för maten var väldigt god 👍

Sedan var det dags att hämta hem barnen ❤️ Älskade barn ❤️ Det blev extra mycket kramar och båda små var som klister på mig när vi la oss.

Idag skulle jag lämna de små till förskolan och när jag parkerade utanför blev Lilja jätteledsen och ville inte gå så vi åkte hem igen och hade en lugn dag för oss själva. Oliver hade en kompis med sig hem efter skolan och alla barnen var länge ute och lekte 😃

Nu är det tyst i huset och de flesta har redan somnat. Lek i friska luften gör sitt 😉

Hoppas att ni hade en bra helg !

Kram ❤️

 1. Gun skriver:

  Anna säger bara AMEN och TUMMEN UPP på det du skrev . Det är konstigt att alla har tid att kommentera men ingen läser ordentligt. Hon nämner sitt barns känslor sen är det alla andra som drar egna slutsatser. Så Mirka skriv då aldrig att David vart ledsen innan han skulle in till tandläkaren för då har du pratat skit om den stackaren

 2. Anna skriver:

  Det är väl inte konstigt att David som är så liten blir ledsen av att åka med sin pappa som han knappt verkar känna. En vecka är lång tid för en sån liten och här verkar det gå både veckor o månader mellan möten med pappa.
  Helt jävla tragiskt!

  1. Rutan skriver:

   Och du tänkte att barnen blir gladare av att du snackar skit om.deras pappa då?

 3. Hanna skriver:

  Att ett barn gråter vid överlämnandet är inte kostigt alls. Även ett barn som trivs hos båda föräldrarna kan göra det eftersom själva separationen är jobbig. Det behöver inte ha något alls att göra med att den de lämnar hos är dålig.

  Jag vet själv att jag grät som en stucken gris varje gång jag blev lämnad hos mamma efter att ha varit hos pappa. samma i omvänd ordning. Jag grät även när jag blev lämnad på förskolan eller hos farmor och farfar.

  Det förstnämnda och det sistnämnda ända upp i 10-12 års åldern och det fast jag trivdes där. Det ar liksom själva lämnandet som var jobbigt.

  Att detta skulle vara en pik till pappan är ju bara dumt. Okej att alla gör egna tolkningar, men ibland läser folk in lite för mycket än vad som faktiskt står.

 4. sara skriver:

  Åh så varm i hjärtat jag blev. Fina, fina barn som överraskar sin mamma så ❤️ Vilket bra jobb du gör och har gjort!!!

  Ja så ont i mammahjärtat att lämna gråtande barn! Nu visste du ju att de skulle vara med någon som tar hand om dem och tröstar så klart, men förstår ändå!! (Ser nu en massa kommentarer här ovan ang pappan och säger direkt att jag ej har följt er de senaste åren och har inte koll på separationen och hoppas inte jag trampar på nåt)

  När mina äldsta gick på förskolan och jag var osäker och rädd för att göra fel (i samhällets ögon!) trotsade jag oftast mitt inre och lät personalen ta det hysteriska barnet ur min famn och så skildes vi åt gråtandes båda två 🙁 Visst har man ett jobb man måste komma i tid till vad gör man!?
  Men ALLT i mig sa att det var fel FEL! När jag sedan hade möjlighet att låta mina barn gå om de ville eller följa med hem med mig igen var det underbart att kunna göra så. Att personalen tyckte jag var mesig och kocko gav jag då blanka tusan i 😉
  Nu var detta nåt helt annat än din situation men det där mammahjärtat är så starkt i många lägen!

  Kram till dig❤️

 5. Så jobbigt när barnen blir ledsna vid lämning, oavsett var. Så länge en vet att de har det bra går det an. Jag tycker att du verkar vara en riktigt fin mamma.
  Underbart att bli överraskad med smarrig frukost uppdukat i köket. Det värmer hjärtat när barnen har samarbetat för att göra er andra glada.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..