Ont i hjärtat, bio och Pong

Nu äntligen känns det som att även den sista sjuklingen Victor är frisk igen efter en vecka med feber och elände. Låt det nu dröja länge innan någon blir sjuk igen 😅

I fredags åkte Thor, Nellie, Lilja och David till sin pappa över helgen. Älva ville verkligen inte så Thor tog hennes plats. Vid överlämningen blev David jätteledsen och bara grät och när jag åkte från platsen hade jag så ont i mammahjärtat 😢 Jag hade inga tvivel om att han inte skulle ha det bra under helgen men det smärtade ändå att lämna honom gråtandes efter mig.

Jag och de hemmavarande barnen hade filmmys med massa godis på kvällen och det var konstigt att somna ensam i min stora säng.

Fick sovmorgon ända till klockan halv tio, då kom Älva och tyckte att det var dags att kliva upp 😁 Jag hade bokat bio för oss till kl. 13.25 och vi åkte iväg i god tid för att hinna köpa nya dojor till Oliver. Det blev även nya skor till Älva och mig 😇 Stadium hade 25% på Adidas, Nike och nåt annat märke och jag behövde nya löparskor så jag passade på.

Alla var eniga om att se Captain Marvel då vi alla älskar Marvel-filmerna 😀

Alltså jag älskar att gå på Nordic film bio och komforten där 👍

Filmen var bra som väntat!

Kvällen avslutades med sällskapsspel och sedan en film. Kvalitetstid med de stora barnen ❤️

På söndagmorgon väcktes jag återigen av Älva som ville att jag skulle komma ner och äta frukost. Klockan var bara 8 men ändå satt nästan alla redan vid bordet men jag förstog snabbt anledningen till det. Alice och Oliver hade gjort klart frukosten för att överraska mig ❤️

Alltså förstår ni vilken rikedom jag har ❤️

Det blev en lång och härlig frulle i lugn och ro.

Vi bestämde oss för att ta en promenad i Hammarskog dvs naturreservatet på andra sidan åkern utanför oss. Solen sken men det blåste kallt men var mysigt ändå 😉

Kollade in badplatsen och isen börjar smälta där

Och det byggs en ny brygga där flotten här ovan ska vara.

Efter att ha strosat runt en timme tog vi en fika innan vi åkte hem.

Jag ville lyxa till dagen lite och överraskade barnen med att åka till Pong i Uppsala för en sen lunch😃

Jag har ätit där 3 gånger tidigare men på vardagar och var då inte jätteimponerad men nu under helgen var maten godare med mycket större urval. Kostade mer också men det var det faktiskt värt tycker jag för maten var väldigt god 👍

Sedan var det dags att hämta hem barnen ❤️ Älskade barn ❤️ Det blev extra mycket kramar och båda små var som klister på mig när vi la oss.

Idag skulle jag lämna de små till förskolan och när jag parkerade utanför blev Lilja jätteledsen och ville inte gå så vi åkte hem igen och hade en lugn dag för oss själva. Oliver hade en kompis med sig hem efter skolan och alla barnen var länge ute och lekte 😃

Nu är det tyst i huset och de flesta har redan somnat. Lek i friska luften gör sitt 😉

Hoppas att ni hade en bra helg !

Kram ❤️

 1. Finns inget värre än att lämna barnen gråtandes till den andra föräldern 😩 Även fast man vet att de har de bra där när de är där.
  Förstår att det blir jobbigt för dina små att åka till pappa som blir mer och mer som en främling för dem.
  Hur tänker han egentligen?! Varför vill han inte ha barnen hos sig oftare?
  Jag har min ena dotter varannan vecka och man håller ju på går sönder och samman under de veckor hon inte är här. Och för P dröjer det SÅ långt mellan gångerna!!! Tycker det är fruktansvärt!
  Och DU Mirka, om du bara förstod vilket fantastisk jobb du gör med barnen! De kunde inte få en bättre mamma! ❤️

 2. Ååå…så ledsen jag blir. Känner 110% igen mig som barn, man blev lämnad till en förälder som man inte kände ( men naturligtvis älskade)… allt för att göra det man var tvungen.
  I den bästa av världar hade man bara behövt hälsa på tillsammans med den förälder man bodde med…men den insikten hade inte den förälder som lämnat😢tänk att det alltid är barnen som får betala priset. OCH innan det blir elaka kommentarer….det är inte Mirka som är den som gör fel här❤️

  1. Ruttet av vem?

   Varför berätta att barnet var ledsen vid överlämnandet? Bara för att trycka till pappan ännu mer?
   Jag kommer aldrig förstå varför man inte kan hålla god ton mot sina barns pappa i en allmän blogg.
   Mina föräldrar är skilda och det var banne mig inte den snyggaste skilsmässan med otrohet och ny kvinna, men ALDRIG att min mamma (som var den som blev lämnad) yppade ett ont ord om min pappa inför oss barn. Det tog hon utom vårt hörhåll.

   1. Nu sa ju inte Mirka ett ont ord om pappan, eller hur! Hon sa att david blev ledsen och det är ju inte speciellt konstigt då han är liten och är med Mirka mest hela tiden. Det är väl inte alls konstigt han blir ledsen att lämna Mirka då?
    Så läs inte in mer än du behöver!

   2. Instämmer med Mia.
    Högre svansföring/värdighet ger stilpoäng som på sikt gynnar barnen. Så vansinnigt dåligt omdöme att hänga ut en privat situation, bara sådär btw.

    1. Herre Gud hur läser ni?
     Lilja blev ju jätteledsen och grät även när hos skulle till förskolan?
     Har Mirka pratat illa om förskolan då också?

 3. Passa på o kasta P till vargarna också i dessa meetoo tider! Ni kärringar vet ju precis allt o varför det blev som det blev mellan dom.
  Att han inte tar sitt ansvar med barnen bla bla bla..
  KAN ju vara så att han försökt men blir motarbetad osv, bara TVÅ personer som vet hela sanningen, glöm inte det ni hyenor!!

  1. 1) vad har metoo med det här att göra? 2) varför anse du dig stå ovanför andra, kalla folk för kärringar och hyenor? 3) Det är Mirkas blogg, hon skriver precis vad hon vill. Hennes ex kan starta en egen blogg om han vill och skriva vad han vill där. Du med för den delen, även om jag betvivlar att någon har lust att läsa den, så frän i mun som du är ”Inga-Märta” 🙂

   1. Jobbigt att höra sanningen märker man..
    En blogg, hum, kanske det.
    Skriva om alla skvallertokiga fruntimmer vi har i det här landet!
    Tack för tipset! /I-M

  2. De enda spekulationer och rena gissningar som finns att läsa i det här inläggets kommentarsfält kommer ju från dej Inga Märta. Inte ens du vet väl vad som har orsakat någonting mellan dem? metoo har väl ingenting med hantering av barn att göra oavsett? Jag börjar smått inse varför det finns skor med kardborreband för vuxna 😉😃

 4. Ja där fick du in ytterligare en snyting på ditt ex. Kom ihåg att hur det än är så är det barnen som är förlorare.

  1. Jag förstår ärligt inte hur du/ni får till det som ”en snyting ”…? Jag har inte på något vis lagt någonting på honom utan skrev enbart om barnens reaktioner. Däremot skrev jag att jag var säker på att de skulle få en bra helg 😉
   Och helt sant …. barnen är de som får ta konsekvenserna av föräldrarnas prioriteringar – på gott och ont

   1. Det räcker väl att du skriver om barnens reaktioner för att att fader ska framstå i dålig dager.

     1. Är väl samma sak som på förskolan. ibland är barn ledsna vid lämning. Inte fan är det en dålig förskola för det… eller förälder

 5. Det är inte lätt att vara mamma. Jag minns när mormor hade min son hos sig några dagar och han ville stanna hos mormor. Han hade till och med sett ut ett nytt dagis som han ville börja på.

 6. Tråkigt när vissa bara letar fel och saker att bråka om… Mirka skriver inget negativt om barnens pappa i inlägget!

 7. Vilka barn som helst kan ha det jobbigt vid en övergång tex att lämna en viktig person för ett tag. Det borde väl alla vuxna veta. Detta kan hända vid dagislämningen eller lämning till mor- och farföräldrar också. Fastän barnet gillar personer som skall ta hand om det!

 8. Det är väl inte så konstigt att han är ledsen då ditt ex har funnits med så lite i hans liv. Bra ändå att han fick åka då han ju behöver ha en relation med sin pappa, det visar all forskning på. Hoppas de haft det så bra att han är glad nästa gång han åker dit och att det inte tar för lång tid innan de ses. Att ses två dagar nu och då är alldeles för sällan för att kunna bygga upp en god kontakt.

 9. Så jobbigt när barnen blir ledsna vid lämning, oavsett var. Så länge en vet att de har det bra går det an. Jag tycker att du verkar vara en riktigt fin mamma.
  Underbart att bli överraskad med smarrig frukost uppdukat i köket. Det värmer hjärtat när barnen har samarbetat för att göra er andra glada.

 10. Åh så varm i hjärtat jag blev. Fina, fina barn som överraskar sin mamma så ❤️ Vilket bra jobb du gör och har gjort!!!

  Ja så ont i mammahjärtat att lämna gråtande barn! Nu visste du ju att de skulle vara med någon som tar hand om dem och tröstar så klart, men förstår ändå!! (Ser nu en massa kommentarer här ovan ang pappan och säger direkt att jag ej har följt er de senaste åren och har inte koll på separationen och hoppas inte jag trampar på nåt)

  När mina äldsta gick på förskolan och jag var osäker och rädd för att göra fel (i samhällets ögon!) trotsade jag oftast mitt inre och lät personalen ta det hysteriska barnet ur min famn och så skildes vi åt gråtandes båda två 🙁 Visst har man ett jobb man måste komma i tid till vad gör man!?
  Men ALLT i mig sa att det var fel FEL! När jag sedan hade möjlighet att låta mina barn gå om de ville eller följa med hem med mig igen var det underbart att kunna göra så. Att personalen tyckte jag var mesig och kocko gav jag då blanka tusan i 😉
  Nu var detta nåt helt annat än din situation men det där mammahjärtat är så starkt i många lägen!

  Kram till dig❤️

 11. Att ett barn gråter vid överlämnandet är inte kostigt alls. Även ett barn som trivs hos båda föräldrarna kan göra det eftersom själva separationen är jobbig. Det behöver inte ha något alls att göra med att den de lämnar hos är dålig.

  Jag vet själv att jag grät som en stucken gris varje gång jag blev lämnad hos mamma efter att ha varit hos pappa. samma i omvänd ordning. Jag grät även när jag blev lämnad på förskolan eller hos farmor och farfar.

  Det förstnämnda och det sistnämnda ända upp i 10-12 års åldern och det fast jag trivdes där. Det ar liksom själva lämnandet som var jobbigt.

  Att detta skulle vara en pik till pappan är ju bara dumt. Okej att alla gör egna tolkningar, men ibland läser folk in lite för mycket än vad som faktiskt står.

 12. Det är väl inte konstigt att David som är så liten blir ledsen av att åka med sin pappa som han knappt verkar känna. En vecka är lång tid för en sån liten och här verkar det gå både veckor o månader mellan möten med pappa.
  Helt jävla tragiskt!

 13. Anna säger bara AMEN och TUMMEN UPP på det du skrev . Det är konstigt att alla har tid att kommentera men ingen läser ordentligt. Hon nämner sitt barns känslor sen är det alla andra som drar egna slutsatser. Så Mirka skriv då aldrig att David vart ledsen innan han skulle in till tandläkaren för då har du pratat skit om den stackaren

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..