Mat och mera mat

Jag får ganska ofta frågor om vad vi äter och om jag kan fota våra middagar oftare osv så jag har försökt att bli bättre på att komma ihåg att göra det. Oftast är det full rulle när maten ska serveras så jag hinner glömma bort att ta kort på maten 😅

Nu har vi precis ätit dagens middag – spenatsoppa. Nellie hade det som önskemål och alla vi tycker att det är otroligt gott med spenatsoppa 👍

Det har varit rätt köriga dagar med måsten hit och dit. I torsdags skulle min stora bil besiktas 😬 Jag hatar sånt och förväntar mig alltid det värsta. Bilar är fan mig ett dyrt nöje 😅 Allt var bra med bilen förutom att spindelled behövs bytas på båda sidor. Suck. Så efter en hel del googling kontaktade jag några verkstäder för offert. Och när de sedan kom på Mail så kan jag bara konstatera att det är ju helt sjukt vad priserna kan skilja sig från varandra! Billigaste priset jag fick var dryga 2800kr och dyraste var på över 5600kr. Sen många runt 3500kr. Ja ja…. nu har jag i alla fall bokat en tid till nästa vecka.

Jag var helt slut i fredags efter träningen. Men också jäkligt peppad på mera pass. Tid är min värsta fiende när det kommer till träningen men det ska gå har jag bestämt mig. Mina stora barn har sagt att de ställer upp om jag ibland vill göra det på eftermiddagen/kvällen vilket underlättar en massa för mig. Då kan jag även ta vissa pass tillsammans med Carola 😉

Lördagen startades på bästa vis. Lite för tidigt då jag hade hoppats på att få sova längre men kl. 7 ville de små kliva upp 😁

En lång och lugn frukost 😍

Mitt på dagen åkte jag, Lilja och David en tur till Björklinge för en fika hos nya bekanta. Därifrån hem och byta bil som fylldes på med nästan alla barn. In till stan och hämta Jennifer från tåget och vidare till affären och köpa lördagsgodis.

Nellie lämnades till en kompis där hon skulle sova över och Alice hade en kompis till oss för övernattning. Tjejerna ville gärna göra sushi och jag sa visst, bara de var beredda att fixa det själva 😉 Inga problem för de inte.

Tjejernas vegetariska rullar

Mina mindre snygga bitar 😂 Men gott var det.

Resten av barnen ville ha någonting så lyxigt som makaroner och köttbullar 😂

David fick tag i citron-flaskan och lyckan var total.

Han skulle kunna ha citronsaft på allt 😂

Jag och Linnéa hade tänkt hinna träna igår men tiden rann iväg. Idag skulle Älva köras till en kompis för lek så jag och Linnéa passade på att åka och träna en timme efter lämningen 👍 Vi har även bokat in oss på vår första cirkelfys-pass på tisdag vilket är lite skrämmande då jag vet att det resulterar i grym träningsvärk 😅

Jag hämtade hem tjejerna strax innan middagen och nu blir det förhoppningsvis en lugn kväll. Med Robinson på tv 😉

Just ja…. i fredags roade Älva och Lilja sig med smink. Det kan alltid sluta hur som helst men nu blev det inga krigsmålningar iaf 😁

Sötnosar 🥰

Har ni haft en skön helg?

Kram ❤️

 1. sara skriver:

  Åh vad smarrigt med spenatsoppa och ägg! Det var länge sedan. Vi brukar göra en variant med linser och spenat som älskas av 4/5 i alla fall 😉

  Även här älskas citron av minstingen. Hon kan dricka direkt ur flaskan…på mig rycker det i mungipan bara jag skriver om citron, haha! Men det är en fantastisk smaksättare ( i måttliga mängder då om jag får bestämma)!

  Kul när barnen själva fixar maten!

 2. JLB skriver:

  Så mycket saker ni hinner med hela tiden! Vi gör en sak hemma med fem barn och de känns som värsta projektet haha, och då är du själv med.. You go!

 3. Mie skriver:

  Citron är hur gott som helst. Men använd riktiga citroner istället!
  Citron på flaska är gjord av citronsyra. Citronsyra framställs industriellt i Kina av majsmelass och med det farliga svarta möglet Aspergillus niger. När sedan citronsyran är klar så finns en del av svartmöglet kvar.
  Det ger allergier, astma osv.

  Det är otroligt att det är godkänt av livsmedelsverket.

  1. Oj, det visste jag inte 😱🙈 Det blir inga med flaskor hemma hos oss i fortsättningen 👍

   1. Mie skriver:

    Citronsyra är ett gissel!
    Börja googla på det så får du se hur många livsmedel som innehåller det.

    Jag håller med David annars, citron på mat är supergott! 🍋

  1. Elin skriver:

   Men är det så med ekologisk citron på glasflaska också? 😲

   1. Mie skriver:

    Det vet jag inte på rak arm. Vissa innehåller citronsyra, andra innehåller citron 🍋
    Kolla innehållsförteckningen ifall det finns tillsatta surhetsmedel.

   1. Jag köper märket Garant (glasflaska) och den innehåller 100% citronjuice

   1. Ida skriver:

    ICA I love Eco citronjuice på flaska innehåller endast pressade ekologiska citroner

 4. Sandry skriver:

  Det är inte citron i det man tror.

 5. U-70 skriver:

  Blir trött bara av att höra allt som hinner hända i er familj under en helg men även varm i hjärtat. Saknar lite tiden då barnen var yngre även om de fortfarande vill hänga med mig ibland. Städa eller laga mat tillsammans är mysigt. Du måste vara en logistikmästare…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..