Läkare och annat

Ligger i sängen med Lilja och David som båda har somnat så gott. Det är svårt att slita sig upp ur sängen efter nattningen ibland men snart måste jag göra det oavsett. Har tränat ikväll och är jättehungrig och måste äta nåt 😅

5 minuter efter bilden sov hon för fullt 😁

I morse var jag och Selina till sjukhuset igen för ett par timmar.

Två trötta tjejer i väntrummet 😉

Jag kom iväg till gymmet efter middagen och hämtade sedan Thor från en kompis. Vi kom hem och Selina skickade sms

Tog en stund innan jag fattade att hon var ju inte hemma utan hos en kompis 😬🙈

Så det var bara att åka igen 😅

Jag är lite disträ i huvudet just nu. Har en del ”huvudbry” av olika slag för tillfället. Ett barn som mår dåligt och det är tungt 😒 Försöker komma fram till hur man ska bäst hjälpa till och lösa saker vilket inte är så enkelt som man önskar att det kunde ha varit.

Sen är jag pissed of på Linneas läkare på unga vuxna som fortsätter att ignorera henne 😡 Linnéa hade problem med att få kontakt med läkaren i vintras, bla så ringde läkaren inte upp trots att Linnéa fått flera telefontider mm. Till slut lackade jag ur och ringde stället och var lätt arg om man säger så. Dagen efter ringde läkaren Linnéa. Nu är det samma visa igen. Två avbokade möten och den första mötet skulle ha varit för 4 månader sedan. Efter andra avbokade mötet på raken fixade Linneas skolsköterska en telefontid och förra veckan stannade Linnéa kvar i skolan för att sköterskan skulle vara med på telefonmötet. De väntade i över en timme och läkaren ringde aldrig 😡 Sköterskan ringde stället (reception ) men de kunde inte hjälpa och sa dessutom att även om de skulle få en ny telefontid så kan de inte garantera att läkaren ringer då. WTF är det för nåt?!?! Här snackar vi om unga vuxna med olika diagnoser och psykiskt ohälsa. Jag kan bara utgå från min egen dotter som mår skitdåligt varje gång läkaren bara ignorerar henne. En läkare som dessutom är väl insatt i Linneas historik med mående och diagnoser. Hur fasiken är det möjligt att det får gå till så här? Jag är rejält arg nu men att komma i kontakt med läkaren är smått omöjligt. Linnéa vill byta läkare men för att kunna göra det måste det gås via hennes nuvarande läkare….som inte hör av sig. Linnéa behöver förnya sina recept inom kort vilket hon också behöver sin läkare till….som inte hör av sig. Jävla skitsjukvård rent ut sagt! Om vi vill anmäla läkaren – vem kontaktar man då? Chefen eller nåt annat ställe? Jag måste få slut på denna eviga kamp till Linneas rätt att få träffa sin läkare inom en rimlig tid speciellt efter redan 2 avbokade tider.

Psykisk ohälsa har vuxit lavinartat bland ungdomar de senaste åren och jag blir fan mörkrädd för de ungas skull om deras hjälp inte är bättre än så här 😰

Nu ska jag ta 20 djupa andetag…..

Linnéa skickade sms till mig igår 😉

Hon skickar sms varje dag….ofta typ 20 gånger men vissa sms är bättre än andra 😉

Det är kärlek det ❤️

Nu ska jag äta en väldigt sen middag 😅

Kram ❤️

 1. Sandra skriver:

  Man blir fan både arg och mörkrädd när man tänker på hur vården ser ut i Sverige. Det är ett skämt. Sen ännu värre är att det inte är bättre ordning på det när det kommer till unga människor. Usch alltså, man blir så ledsen…

 2. Bettan skriver:

  Vänd dig i till patientnämnden annars till landstingets/regionens tillsynsmyndighet, inspektionen för vård och omsorg IVO

 3. Anna skriver:

  Kommentar till några av kommentarerna: Hur man än vänder och vrider på prioriteringar så råder det enorm brist på psykologer och psykiatriker etc. Det finns helt enkelt inte att få tag på! Jag har jobbat i landsting och vet att det är så. Det är inte en pengafråga, det f i n n s inte läkare att anställa. Svenska landsting åker utomlands och försöker ragga läkare att komma hit och jobba. Man anställer sådana som fortfarande är under utbildning/ännu icke legitimerade (s.k ptp-psykolog). Det är dock varken förklaring eller försvar till att enskilda läkare inte sköter sitt jobb (dvs missar bokade besök). Det är bara urdåligt och såklart ska man ryta ifrån.

  Sjukvården prioriterar utifrån vårdbehov och inget annat. Tack och lov. Men som vissa resonerar ska kanske fina damen av rätt börd som vrickat en tå gå före barnet av annan härkomst som fått blindtarmsinflammation? Inser ni inte hur jäkla snett ert resonemang är?

 4. Eva skriver:

  Ring patientnämnden är mitt råd. Bedrövligt att vården inte fungerar o just vid psykisk ohälsa. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..