Min stora bukoperation

I samarbete med Akademikliniken.se

Att få 13 barn och gå igenom 11 graviditeter varav dessutom 2 graviditeter var tvillinggraviditeter är så fantastiskt att jag kan knappt själv förstå det. För mig är det en enorm rikedom trots att det i perioder är otroligt tufft. Men det goda väger lätt över det jobbiga ❤️

Jag får ofta frågan om hur min kropp har orkat med alla dessa graviditeter och den har orkat det bra tycker jag. Graviditeterna har inte varit superjobbiga och förlossningarna har gått bara bra. Jag har varit uppe snabbt efter en förlossning osv.

Men faktum är ändå att min kropp tog stryk, det tog bara tid för mig att förstå det. Jag är en person som inte gnäller i första taget när det handlar om mig själv och mina ”besvär”. Jag gillar liksom bara läget. Att min kropp tog stryk blev mer och mer kännbart för mig efter de 4 sista graviditeterna och jag började kämpa med träning, jag pratade med folk som var kunniga i detta med sk mammamagar osv. Det var helt klart att mina magmuskler var separerade ( rektusdiastas ) och ingen träning skulle få ordning på det. Med tiden har detta blivit värre och värre och ryggen började ta stryk för att bukmuskulaturen inte klarade av att hålla ihop allting. Sista året hade jag mer eller mindre ont i ryggen hela tiden och magbesvär. Jag kände bara att jag måste ta tag i detta om kroppen ska orka tills jag blir gammal.

Jag kom i kontakt med Akademikliniken.se i Stockholm och fick tid för en konsultation hos deras kirurg Gabriella Sellman som är otroligt kunnig och erfaren inom bukplastik. Jag var sjukt nervös inför konsultationen. Och samtidigt så förväntansfull. Att träffa Gabriella var fantastiskt. Vi pratade jättemycket och hon förklarade exakt allting kring en bukplastik. Jag fick ett stort förtroende för henne och hennes kunskap kring detta. Jag valde att åka hem och fundera på saken och bokade sedan en nu tid för en extra samtal för att verkligen känna mig 200% säker på att jag ville göra operationen. Efter mitt andra besök var jag helt säker och vi bokade då tid för op till 9 januari.

Äntligen skulle jag få hjälp med mina problem 🙏

Dagen för operationen kom och jag blev installerad i mitt rum på kliniken. Så småningom kom Gabriella för att prata med mig och även för att rita på min mage och rygg. Jag skulle nämligen även fettsugas lite på ryggen för att helheten ska bli så bra som möjligt.

Fick prata med narkosläkaren och sedan efter en stund var det då dags.

Operationen gick jättebra

Jag vaknade ett antal timmar senare, groggy och trött men lycklig över att allting var nu klart. Jag vågade knappt röra på mig för jag var rädd för att det skulle göra ont men jag kände ingenting 😅 sov mestadels hela kvällen och natten. Dag 1 efter op togs kisskatetern bort och jag tvingades upp ur sängen. Jag var livrädd och det var kämpigt att själv komma upp men med råd och peppning från sköterskan gick det ändå bra till slut. Det gjorde ont men upp kom jag 😅 Varje gång därefter som jag tog mig upp gick det bättre och bättre och jag lärde mig hur jag skulle göra för att belasta magen så lite som möjligt. Jag var inpackad i en gördel som jag skulle ha på mig dygnet runt de kommande 3 veckorna. Very sexy 😂

Det var lite läskigt att se magen första gången efter operationen och jag blev tårögd så fin som den var.

Sköterskorna var helt fantastiska och tog så väl hand om mig oavsett om det gällde att kolla på såret, dräneringen eller bara kolla läget med mig så att jag hade det bra. Fantastisk god mat fick man också 👍

Dag 2 var det dags för mig att åka hem och min vän Mona kom och hämtade mig.

Det var en utmaning att sätta sig i bilen och senare kliva ur bilen men jag överlevde trots smärta och skratt vartannat 😅

Jag bosatte mig i soffan med massor med kuddar och blev väl omhändertagen av min mamma och barnen ❤️ Första veckan var tuff men inte som jag hade förväntat mig. Det var bökigt med dräneringspåsarna och ryggen värkte av att inte kunna vara rak.

Så här gick man en vecka 😅

Jag rörde på mig en del varje dag vilket är viktigt att göra efter operationen. Jag kunde minska på värktabletterna tidigare än väntat då jag hade inte så ont, det var mest ryggvärken som var jobbig men då räckte det med att lägga sig i soffan och vila.

Jag såg framemot dagen för återbesöket och att få ta bort slangarna. Och jag var livrädd för att det skulle göra ont 😬

Sköterskan var lugnande och allting gick jättebra. Att dra bort dräneringsslangarna gjorde inte alls ont men det var en konstig och obehaglig känsla. Såren såg jättefina ut och läkte som de skulle.

Kolla naveln 😍 Den blev så mycket finare än jag hade väntat mig 😃

Min fina gördel med hål mellan benen för toabesökens skull 😅 Men jag kan säga att när det väl var dags att börja sova utan gördel så var det skrämmande att inte ha den på sig.

Ca 2 veckor efter op hade jag mitt andra återbesök och stygnen togs bort. Vid tredje återbesöket hittades några stygn som störde läkningen på ett ställe men när de väl var borta så läkte såret fint även där 😃

Bilden är tagen ca 3 veckor efter op

Två veckor efter op började jag känna mig som en människa igen. Sakta men säkert kunde jag börja stå rakt och då försvann ryggvärken. Jag kunde inte göra precis allt hemma ännu men jag blev mycket mera rörlig. Magen är mer eller mindre svullen upp till ett år efter operationen och jag känner mest av det framåt kvällarna och om jag har rört på mig mycket.

Magen 1,5 månad efter operationen

Magen 3 månader efter op 👍

Allting har läkt superbra och jag har mått toppen! Det har gått så mycket bättre än vad jag hade förväntat mig!

För nästan 2 månader sedan började jag träna på Friskis och Svettis och jag tränar 3-5 gånger i veckan. Jag kör mestadels på gymmet varvat med cirkelfys. Jag gör ännu inte rena magövningar utan koncentrerar mig på över och underkroppen. Jag är försiktig och noga med att känna efter i magen. För man ska ta det lugnt med magövningar de första 6 månaderna.

Idag är det 4,5 månad sedan operationen och jag mår verkligen toppen. Jag känner att jag blir sakta men säkert starkare och besvären från tidigare är helt borta. Jag är så oerhört glad och framförallt tacksam för att ha fått möjligheten till denna operation som har förändrat min livskvalitet till så mycket bättre 🙏

Magen idag

Mitt stora problem var ju de delade magmusklerna och det var det som var viktigt att åtgärda. Resten, det kosmetiska kom liksom med på köpet och även om den biten inte var viktig för mig så nu efteråt så bara älskar jag hur min nya mage blev även i sina fortfarande lite svullna stunder ❤️

Jag har varit i kontakt med såå många kvinnor angående en bukplastik m.m och fått mängder med frågor, pepp och råd ❤️ Jag ångar inte min bukplastik för en sekund och tycker att om man har besvär osv så är det värt alla dagar i veckan. Det är en stor operation och därför också oerhört viktigt att välja klinik med omsorg! Jag valde Akademikliniken.se efter att ha sökt och läst information och recensioner och efter att ha pratat med folk som har opererat sig där. Och så efter att ha träffat kirurgen Gabriella var jag säker på att ha hittat rätt klinik. Det är viktigt att vara säker på sin sak 😀

Ibland kan jag inte fatta att jag har gjort denna resa, att jag är fri från de besvären jag hade innan. Så fantastiskt 🙏

Tack Akademikliniken och framförallt Gabriella Sellman ❤️ Och att icke glömma alla fantastiska sköterskor som skötte om mig så bra ❤️

 1. Lotta skriver:

  Bara reklam på krystade sammarbeten. Trist

  1. Fast ärligt …. om du jämför mitt antal samarbeten med många andra bloggar så har jag väldigt lite av den varan och tyvärr så verkar jag ändå få mest skit för det 🤔

 2. Lena skriver:

  Såå underbart att inte behövs ha ont längre! Och resultatet är ju supersnyggt! 👍💕

 3. Mirka har inte betalat en krona för ingreppet, hon får i gengäld för att hon gör reklam för kliniken här på bloggen.
  Hela Mirkas blogg har blivit ett enda stort samarbete, falsk marknadsföring tycker många. Men det är klart om blogga är det enda jobb en 13 barns mamma kan försörja sig på så måste man nog ställa upp på allt.

  1. Ursäkta frågan, men vad vet du om den saken? Om Mirja har betalat något för operationen eller inte har hon väl inte skrivit ut hör på bloggen😡

   1. Emelie skriver:

    Jag tror faktiskt Mirka har svarat förut att det var ett samarbete. 😊

    Men jag förstår inte varför det ska vara sån hets på alla bloggare och deras samarbeten?
    Vi får se hur jäkla fint resultat det vart på Mirkas operation, vad spelar det då för roll om det var samarbete och hon betalar genom att göra reklam för dom eller om hon betalat i cash?
    Förstår inte folk att dom ändå liksom ”betalar”?
    Dom får det ju inte gratis..
    Vet inte hur låg nivå man måste förklara på.
    Dom köper en tjänst av Mirka (reklam) och betalar antingen med cash eller med egna tjänster eller varor.

    Förlåt Susanne att jag skrev såhär långt på ditt svar. Var bara det översta som var menat åt dig 😂

    1. Fast om nu Mirka lidit och haft så stora problem i så många är är det lite konstigt att hon inte gjort detta för länge sen och bekostat från egen ficka. För det är ju just det hon uppmanar oss bloggläsare att göra. Varför vänta och ha ont i så många år men vänta på en sponsor? Då lovar jag att hon inte kan ha haft sååååå ont.
     Men en intressant fråga är nu i ställer hur stort respons och nya patienter hon drog in till kliniken? Hur många ” mammor” som mitt i småbarnsåren kan slänga upp 100 000 för att platta till magen, samt lite extr kosmetiskt fettsugning på det?
     Skulle vara mycket intressant att få veta faktist.

 4. Ann skriver:

  Mirka, vad kostade din operation? Fick du betala operationen helt själv eller fick du hjälp.

 5. M skriver:

  Man bör påpeka att man KAN få denna operation genom sitt landsting om man har de besvär du beskriver ( ja, kanske inte fettsugning och annat kosmetiskt) men magen kan de fixa.
  Inte alla som har de pengarna att lägga och har de besvär med mage och rygg så kan ni tala med er läkare
  Bortsett från detta så blev det snyggt Mirka,fast jag tycker dina former var snygga även innan fettsugningen

  1. Sanna skriver:

   Det är dock nästan omöjligt… Hade en kollega som landstinget erbjöd operara (hon hade jättestora besvär) och då var det minsann allt annat än kosmetiskt.. Hon erbjöds ett stort ärr över hela magen… Det är synd att inte kvinnors magar efter graviditeter tas på allvar… Det är väl MÅNGA som inte har råd.. Kostar väl över 100.000 om man vill göra som Mirka. Sorgligt när kroppen påverkas så mycket. Och med take på skatten man betalar…

   1. M skriver:

    Man KAN få hjälp av landstinget skriver jag, men inte med det kosmetiska. Men har man ont och stora besvär så är det ett alternativ. Mirka har också ett stort ärr över hela magen.
    Jag har två stora ärr över magen p g a andra livsviktiga operationer. Inte bryr vare sig jag eller andra om ärren. Fett och valkar kan man banta och eller träna bort.
    Har man inte hundra tusentals kronor till operation som även innebär kosmetiska insatser så KAN man vända sig till sitt landsting om smärtorna ställer till besvär för en. Det var det jag ville ha sagt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..