ANNONS

Min stora bukoperation

/

I samarbete med Akademikliniken.se

Att få 13 barn och gå igenom 11 graviditeter varav dessutom 2 graviditeter var tvillinggraviditeter är så fantastiskt att jag kan knappt själv förstå det. För mig är det en enorm rikedom trots att det i perioder är otroligt tufft. Men det goda väger lätt över det jobbiga ❤️

Jag får ofta frågan om hur min kropp har orkat med alla dessa graviditeter och den har orkat det bra tycker jag. Graviditeterna har inte varit superjobbiga och förlossningarna har gått bara bra. Jag har varit uppe snabbt efter en förlossning osv.

Men faktum är ändå att min kropp tog stryk, det tog bara tid för mig att förstå det. Jag är en person som inte gnäller i första taget när det handlar om mig själv och mina ”besvär”. Jag gillar liksom bara läget. Att min kropp tog stryk blev mer och mer kännbart för mig efter de 4 sista graviditeterna och jag började kämpa med träning, jag pratade med folk som var kunniga i detta med sk mammamagar osv. Det var helt klart att mina magmuskler var separerade ( rektusdiastas ) och ingen träning skulle få ordning på det. Med tiden har detta blivit värre och värre och ryggen började ta stryk för att bukmuskulaturen inte klarade av att hålla ihop allting. Sista året hade jag mer eller mindre ont i ryggen hela tiden och magbesvär. Jag kände bara att jag måste ta tag i detta om kroppen ska orka tills jag blir gammal.

Jag kom i kontakt med Akademikliniken.se i Stockholm och fick tid för en konsultation hos deras kirurg Gabriella Sellman som är otroligt kunnig och erfaren inom bukplastik. Jag var sjukt nervös inför konsultationen. Och samtidigt så förväntansfull. Att träffa Gabriella var fantastiskt. Vi pratade jättemycket och hon förklarade exakt allting kring en bukplastik. Jag fick ett stort förtroende för henne och hennes kunskap kring detta. Jag valde att åka hem och fundera på saken och bokade sedan en nu tid för en extra samtal för att verkligen känna mig 200% säker på att jag ville göra operationen. Efter mitt andra besök var jag helt säker och vi bokade då tid för op till 9 januari.

Äntligen skulle jag få hjälp med mina problem 🙏

Dagen för operationen kom och jag blev installerad i mitt rum på kliniken. Så småningom kom Gabriella för att prata med mig och även för att rita på min mage och rygg. Jag skulle nämligen även fettsugas lite på ryggen för att helheten ska bli så bra som möjligt.

Fick prata med narkosläkaren och sedan efter en stund var det då dags.

Operationen gick jättebra

Jag vaknade ett antal timmar senare, groggy och trött men lycklig över att allting var nu klart. Jag vågade knappt röra på mig för jag var rädd för att det skulle göra ont men jag kände ingenting 😅 sov mestadels hela kvällen och natten. Dag 1 efter op togs kisskatetern bort och jag tvingades upp ur sängen. Jag var livrädd och det var kämpigt att själv komma upp men med råd och peppning från sköterskan gick det ändå bra till slut. Det gjorde ont men upp kom jag 😅 Varje gång därefter som jag tog mig upp gick det bättre och bättre och jag lärde mig hur jag skulle göra för att belasta magen så lite som möjligt. Jag var inpackad i en gördel som jag skulle ha på mig dygnet runt de kommande 3 veckorna. Very sexy 😂

Det var lite läskigt att se magen första gången efter operationen och jag blev tårögd så fin som den var.

Sköterskorna var helt fantastiska och tog så väl hand om mig oavsett om det gällde att kolla på såret, dräneringen eller bara kolla läget med mig så att jag hade det bra. Fantastisk god mat fick man också 👍

Dag 2 var det dags för mig att åka hem och min vän Mona kom och hämtade mig.

Det var en utmaning att sätta sig i bilen och senare kliva ur bilen men jag överlevde trots smärta och skratt vartannat 😅

Jag bosatte mig i soffan med massor med kuddar och blev väl omhändertagen av min mamma och barnen ❤️ Första veckan var tuff men inte som jag hade förväntat mig. Det var bökigt med dräneringspåsarna och ryggen värkte av att inte kunna vara rak.

Så här gick man en vecka 😅

Jag rörde på mig en del varje dag vilket är viktigt att göra efter operationen. Jag kunde minska på värktabletterna tidigare än väntat då jag hade inte så ont, det var mest ryggvärken som var jobbig men då räckte det med att lägga sig i soffan och vila.

Jag såg framemot dagen för återbesöket och att få ta bort slangarna. Och jag var livrädd för att det skulle göra ont 😬

Sköterskan var lugnande och allting gick jättebra. Att dra bort dräneringsslangarna gjorde inte alls ont men det var en konstig och obehaglig känsla. Såren såg jättefina ut och läkte som de skulle.

Kolla naveln 😍 Den blev så mycket finare än jag hade väntat mig 😃

Min fina gördel med hål mellan benen för toabesökens skull 😅 Men jag kan säga att när det väl var dags att börja sova utan gördel så var det skrämmande att inte ha den på sig.

Ca 2 veckor efter op hade jag mitt andra återbesök och stygnen togs bort. Vid tredje återbesöket hittades några stygn som störde läkningen på ett ställe men när de väl var borta så läkte såret fint även där 😃

Bilden är tagen ca 3 veckor efter op

Två veckor efter op började jag känna mig som en människa igen. Sakta men säkert kunde jag börja stå rakt och då försvann ryggvärken. Jag kunde inte göra precis allt hemma ännu men jag blev mycket mera rörlig. Magen är mer eller mindre svullen upp till ett år efter operationen och jag känner mest av det framåt kvällarna och om jag har rört på mig mycket.

Magen 1,5 månad efter operationen

Magen 3 månader efter op 👍

Allting har läkt superbra och jag har mått toppen! Det har gått så mycket bättre än vad jag hade förväntat mig!

För nästan 2 månader sedan började jag träna på Friskis och Svettis och jag tränar 3-5 gånger i veckan. Jag kör mestadels på gymmet varvat med cirkelfys. Jag gör ännu inte rena magövningar utan koncentrerar mig på över och underkroppen. Jag är försiktig och noga med att känna efter i magen. För man ska ta det lugnt med magövningar de första 6 månaderna.

Idag är det 4,5 månad sedan operationen och jag mår verkligen toppen. Jag känner att jag blir sakta men säkert starkare och besvären från tidigare är helt borta. Jag är så oerhört glad och framförallt tacksam för att ha fått möjligheten till denna operation som har förändrat min livskvalitet till så mycket bättre 🙏

Magen idag

Mitt stora problem var ju de delade magmusklerna och det var det som var viktigt att åtgärda. Resten, det kosmetiska kom liksom med på köpet och även om den biten inte var viktig för mig så nu efteråt så bara älskar jag hur min nya mage blev även i sina fortfarande lite svullna stunder ❤️

Jag har varit i kontakt med såå många kvinnor angående en bukplastik m.m och fått mängder med frågor, pepp och råd ❤️ Jag ångar inte min bukplastik för en sekund och tycker att om man har besvär osv så är det värt alla dagar i veckan. Det är en stor operation och därför också oerhört viktigt att välja klinik med omsorg! Jag valde Akademikliniken.se efter att ha sökt och läst information och recensioner och efter att ha pratat med folk som har opererat sig där. Och så efter att ha träffat kirurgen Gabriella var jag säker på att ha hittat rätt klinik. Det är viktigt att vara säker på sin sak 😀

Ibland kan jag inte fatta att jag har gjort denna resa, att jag är fri från de besvären jag hade innan. Så fantastiskt 🙏

Tack Akademikliniken och framförallt Gabriella Sellman ❤️ Och att icke glömma alla fantastiska sköterskor som skötte om mig så bra ❤️

13
178

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00