Läkare, lek och bad

Sitter här i tystnaden och ska hitta ork till en dusch innan jag lägger mig. Älskar värmen vi haft de senaste dagarna men den tar även på krafterna 😅 Igår åkte jag runt och jagade efter fläktar och hade tur att hitta några på Jula. Nu har alla en varsin i sina rum och det är lite lättare att vistas i sovrummet men jag behöver hitta en till köket och vardagsrummet också 😅

Det började regna lite nu ikväll men då är betoningen verkligen på lite. Jag hade välkomnat ett rejält skur gärna med åska men icke det.

I fredags drog vi till stranden, årets första gång. Frågar du mig om vattnet och hur varmt det var så var det svinkallt 😬 Jag doppade fötterna vilket räckte bra för min del. David är ju en badkruka och lekte vid strandkanten medans alla andra plaskade på 😃 De större barnen försvann snabbt långt ut i vattnet medans de mindre lekte där vattnet nådde midjan.

Men det var skönt och vi var inte ensamma om att tycka det 😉

Jag har inte kommit iväg till gymmet så jag har tagit tag i mina löpturer för att få upp flåset lite. Då är jag också relativt nära hemmet om det skulle krisa sig. Jag sticker ut framåt kvällen när småbarnen är som lugnast och det har funkat toppen 👍

Har lyckats köra intervaller – pw och löpning mellan 8-9km vilket känns skitbra!

Hittade ett ställe där det växer liljekonvaljer och plockade härom kvällen med mig en bunt hem.

Älskar liljekonvaljer 😍

Linnéa fotade Lilja och David igår 😍

Jennifer har haft problem med sitt ena öga sedan i tisdags och hon har försökt bli av med det onda med att skölja ögat ofta men det har inte hjälp så idag åkte jag, David och Lilja in med henne till närakuten. Vi kom dit strax före 12 och då sa de att vi får vänta minst 2 timmar då de skulle på lunch nu. Då passade vi på att ta en liten promenad i vår vackra Uppsala 😀

Vi lekte en stund i stadsparken innan det var dags att gå tillbaka till läkaren

Efter ca en timmes väntan i väntrummet var det äntligen Jennifers tur. Först träffa en sköterska som bedömde att vi skulle få komma vidare till läkaren. Vänta lite till innan läkaren kom och hämtade Jennifer. Resultatet blev att vi skickades direkt vidare till ögonavdelningen på Akademiska. Åkte dit och barnen fick lite leksaker att leka med 😅

Efter en kort stunds väntan kom läkaren och undersökte ögat. Hon har regnbågshinneinflamation ( irit ) och fick 2 olika ögondroppar utskrivet plus återbesök på torsdag. Skönt att då medicin. Kan tydligen ta tid, upp till 8 veckor, innan ögat är bra igen 🙈

Äntligen kunde vi åka hem och hämta några fler ungar för att sedan åka och handla lördagsgodis. Sedan hem och grilla kött och fixa klart potatisgratäng. Medans barnen åt gick jag ut och plockade rabarber för Linnéa ville göra paj 😃 Lugnt i huset så jag stack iväg på power walk. Orkade inte springa så mycket idag men däremot så stannade jag till då och då och gjorde olika sorters squats 😅

Helt ok resultat trots att jag var ganska sliten idag 👏

Sedan bjöd Linnéa på paj, vegansk och riktigt gott

Nu är det bara duschen kvar och lite sömn på det 😉

Kram ❤️

 1. Va kul med första doppet. Barn är då tåligare än en själv;)

  Ohhh rabarber! Det var länge sen jag åt rabarberpaj. Tycker att Linnéa är grymt bra på vegan kost. Hon tycks komma på recept för allt. Dela gärna med fler utav hennes recept.

  Irit är jobbigt men kanon att ni va till läkaren. Ett tips där är att undvika starka och flashande ljus då hornhinnan inte tar upp ljuset som vanligt just nu och kan ge illamående och yrsel. Hoppas att det läker fort och att hon kan njuta utav det kommande lovet!!!

 2. JLB skriver:

  oj är de redan dags för bad, känns ju.. iskallt?! haha men barnen kanske är nöjda iofs de tål ju rätt mycket 😉

 3. M skriver:

  Att de lämnar ut barnen är väl inget konstigt. Det är ju pga eller tack vare, kanske man ska säga, barnen dessa mammor med många barn börjat blogga efter att ha gjort sig kända i Familjen Annorlunda.
  VAD skulle de blogga om ifall de inte tar med barnen? Vad i själva mammans liv skulle vara så intressant att läsa om ifall inte barnen var med?
  Om Peter skulle VILJA säga ifrån så har han faktiskt den rätten, men varför skulle han det. Han var ju också med i programmet med allt vad det innebär. Att han valt ett annat liv och en annan väg, sen hon tröttnade behöver väl inte betyda att han skulle säga nej. Men han kan göra det.
  Jag har för övrigt också undrat ibland över vad dessa bloggerskor skulle livnära sig på om de inte bloggade? För snart tröttnar väl folk på att klicka in sig på Cellbes, Ellos, Jotex och Cubus. Men man får inte undra för då dyker ja-sägarna och försvararna omedelbart upp och mer eller mindre halshugger en.
  Många av de här bloggarna, Mirka, Carola, Ilmrud hade inte varit där de är idag utan tv-programmet och då kan man även undra vad de skulle levt av då? Man kan ju inte ha föräldrapenning hur länge som helst.
  I sammanhanget undrar jag också hur mycket Mirka och Carola får i underhållsbidrag varje månad från staten, för pappornas inkomster kan inte täcka alla dessa barn.
  Nja, det blir många funderingar ibland och tyvärr undviker man skriva om det, för det är inte trevligt när försvararsvansen drar igång, även om jag är övertygad om att även de undrar ibland.

  1. p skriver:

   Den ”försvararsvans” du svamlar om, är väl dom som inte tycker som du?
   Mirka kan försvara sig själv, det vet du nog om du läser bloggen.
   Så om jag svarar dig som jag gör nu, så är det inte för att försvara M utan för att jag tycker att du har fel, eller för att jag tycker du är otrevlig.

   1. Maria skriver:

    Fast man måste väl få tycka som man tycker utan att för den sakens skull bli kallad för otrevlig. Och försvarsvans man pratar om här det är just sånna som du som lever genom en bloggare och som inte har ett eget lyckligt liv. Och den som faktist är otrevlig här det är faktist du och ingen annan.
    Get a life aight!

    1. M skriver:

     Till p vill jag bara säga att det är såna som du som är försvarssvans och jag VET att Mirka kan svara för sig, och därför behöver hon inte er.
     Till Maria vill jag bara ge en stor tumme upp !

 4. Jag måste få säga en sak och det är att jag tycker det är jättekonstigt att det ens är tillåtet att lämna ut sina minderåriga barn i en blogg. Vad säger att tex David när han blir större tycket det är okej att hela hans barndom ligger till allmän beskådande i bild och text, föräldrarnas skiljsmässa, massa spekulationer i kommentarsfältet om hur mycket Peter bryr sig om barnen osv. Det är mycket privata saker samt det är inte alltid snälla kommentarer.
  Jag hade aldrig utsatt mina barn för det. Blogga om dig själv om du vill men lämna barnen utanför. Förstår inte hur Peter kan godkänna att du lämnar ut barnen så🤔

  1. Du gör som du väljer med ditt liv och alla andra lika så 😉 Peter var glatt med i Familjen annorlunda så vad tycker du att han ska säga 🤔

  1. Annika skriver:

   Fast det är väl ändå upp till föräldrarna om de vill ha med sina barn i bloggen eller ej? Inget som säger att de kommer ta någon som helst skada av det (annars skulle nog inte föräldrarna göra det), så varför skulle det inte vara tillåtet? Sedan är det en helt annat sak om barnen på något vis kränkts i text/bild eller är med på bilder mot sin vilja, men det har jag aldrig sett minsta tecken på i Mirkas blogg faktiskt..

   1. Ja om det är vuxna barn som förstår och kan välja. Men små minderåriga barn har ju ingen aning nu vad det innebär att dagligen exponeras i en blogg. Kan ju inte vara kul som tonåring att alla kan läsa i detalj om ens familj och uppväxt.
    Menar inget illa och har inte tänkt på det förrut men har mer och mer börjat tänka från barnens synvinkel.

    1. Jag har tonåringar som var rätt små när jag började med blogg och tv och de har inga problem med det så jag är ganska så trygg i det jag gör 😉 som jag tror att de flesta bloggare med barn är. För jag är långt ifrån ensam om detta 😃

     1. Jo visst Mirka men alla barn är inte samma och det borde ju du veta med så många barn.
      Nu vet ju jag oxå att många andra bloggare lämnar sina barn helt utanför blogg och media tills det själva kan välja.
      Jag tror inte det ligger långt bort i framtiden då ”yrken” som bloggare försvinner helt och ersätts av annat.
      Vad skall du syssla med då Mirka? Några planer på försörjning?

      1. Louise skriver:

       Herregud alla är barn någongång och tror knappast någon tar skada av att synas. Pinsamt när man blir äldre kanske men det tycker man ju även om skolfoto osv. Du överreagerar..
       Och med tanke på att du går från att prata om barnen till att fråga hur Mirka ska försörja sig i framtiden, det är bara bevis på att du har för tråkigt liv själv att hålla reda på? Eller rent av sagt avensjuka?

      1. Jag gör mina val om mitt bloggande och förväntar mig inte att alla är av samma åsikt, därmed punkt för den delen.
       Jag har framtidsplaner men exakt vilka de är, är jag inte beredd att delge dig 😉

 5. Annica skriver:

  Åh! Det har jag haft för många år sen i båda ögonen. Gjorde så ont…kunde inte titta. Har idag sviter efter den inflammationen. Jag är känslig för dagsljus…så det är ofta solbrillor på 😎
  Hoppas det går över snabbt och att hon slipper bekymmer efter.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..