Konfirmation m.m

Tack för era tips ang flugorna 🙏 Jag har nu köpt klara påsar OCH jag kom ihåg att jag hade ju köpt nät med magneter 😅 I lördags när vi åkte hemifrån så sprayade jag huset för att få död på så många flugor som möjligt, så fort som möjligt. När vi ett antal timmar senare kom hem och jag hade städat bort de döda odjuren som låg lite överallt så satt jag upp nätet framför altandörren som ofta står öppen i värmen.

Den var lite stor men fyller sin funktion rätt bra 👍 Några nya flugor har sedan dess hittat in men en bråkdel mot innan 😀

I lördags var jag och tonåringarna iväg och käkade mat ute för att sedan gå på bio.

Älskar min nya kjol som jag hittade på rea här om veckan

Vi såg nya Men in black i 4DX. Filmen var helt ok men inte kanske inte värt att se just i 4DX med dess effekter 😉

I söndags var det tidig morgon då det var dags för Selinas konfirmation och hon skulle vara i kyrkan redan kl.9 vilket innebar att åka hemifrån runt 8.30 😅 Sedan åkte jag till kyrkan igen till kl.10.30.

1,5 timmar i kyrkan gick rätt fort och det hela var fint. Efteråt trängdes alla ute och det fotades en massa så det tog tid innan alla var klara.

Selina med några vänner 😍

Vi åkte hem och fikade och öppnade lite presenter sen pustade hon ut, äntligen slut på tidiga morgon som hon haft de senaste två veckorna 😂

Igår hade jag bokat in mig på ett cirkelfys-pass som jag nästan glömde bort. Jag hade ingen större lust för det men masade mig iväg ändå vilket kändes bra efteråt. När jag kom till Friskis och Svettis så regnade det rätt mycket men när jag skulle åka hem så hade det klarnat upp en hel del så trots att jag var rejält mör i kroppen så valde jag att ta en lite kortare pw. Halvvägs dvs där jag brukar vända tillbaka så började det regna igen 🙄

Men det var rätt skönt att gå de sista 3 km i regnet 😀

Idag lider jag av träningsvärk och valde att hoppa över en joggingrunda. Har hämtat hem Oliver från Björklinge och Alice från Torstuna vilket innebär att nu är alla barnen hemma igen ❤️ Alice har varit hos gamla vänner/grannar sedan dagen före midsommar och med de åkte hon till Varberg efter midsommarhelgen så hon har haft det toppen 😃

Jag försöker hitta energi till att rensa hemma lite grann. Har en massa kläder och prylar som skulle behövas ses igenom och kasta bort 🙄 Nu har det ju lovats en hel del regn så det blir nog tillfällen till att ta tag i det tråkiga. Fast jag hade hellre kunnat åka till stranden 😉

Nu ska jag försöka få mina små i säng vilket är en kamp i sig. De skulle helst vilja vara uppe bra mycket längre 😅

Kram ❤️

 1. Millie skriver:

  Vad det så att barnen var ”din” grej Mirka och att han inte var riktigt med på tåget? Tänkte om han mest jobbade, du var hemma med barnen, ni levde parallella liv liksom? Och när ni gick isär fortsatte barnen att vara ”din” grej? Och innan alla anfaller, ja, han vet säkert hur barn blir till och ja, det är hans ansvar men försökte hitta någon förklaring till att han inte engagerar sig nu…

 2. Ann skriver:

  Jag tycker det låter konstigt att du Mirka inte såg några som helst tecken från pappan innan ni skaffade alla barnen. Pappan hade ju faktiskt varit gift två gånger innan, varför tog dessa slut?

  Är familjen annorlunda programmen fejkade? För i dom programmen så verkar det vara pappan som är den engagerade och mkt med barnen.

  1. Klart att jag såg vissa saker men trodde och hoppades på förbättring. Sen är inte allting så svart och vitt när man lever mitt i det. P har inte varit gift före mig 😉 och det fanns andra orsaker på varför de förhållanden tog slut. Fam A är inte fejkade men hur en enskild människa väljer att vara framför kameran är upp till den människan. Inte alla genom åren som visat helt sin rätta jag 😉 Men faktum är att i det stora hela så var P en engagerad och bra pappa då! Och den biten som skedde efter skilsmässan kunde jag inte se komma.

   1. Ann skriver:

    Konstigt att det kom efter 13 barn eller rättare sagt efter 16 barn. Det är ju det han visar i tv vi kan bedöma och inget annat. En man som haft fler fruntimmer tycker jag talar sitt eget språk🙂

    1. Anette skriver:

     Fast 99% av svenska män har nog haft fler fruntimmer och är alldeles utmärkta pappor.

  1. Maja S skriver:

   Inte såg några tecken??
   Nä det gjorde inte jag heller. Med mina 3 barn. Exet fick nått djävla spunk o började bete sig som ett arsel. Misshandlade mig psykiskt o fysiskt. Såg jag några tecken .., NÄÄÄ

   Du kan inte ha levt mycket du inte

 3. Anette skriver:

  Ååååå vad jag beundrar dig 😍begriper inte var du får kraft/energi ifrån ☺️Jag har två barn och går i taket ibland när man får tjata,tjata och åter tjata på dom ibland.😳tålamodet är ju lixom inte på topp ibland ☺️

 4. Maria skriver:

  Ska man anta att Peters intresse för barnen var spel för
  galleriet under inspelningen….

 5. M skriver:

  Folk frågar om pappan och jag hoppas han ( och fler från släkten kanske) var med vid tjejens konfirmation. Hoppas att han på nåt sätt var delaktig även om han kanske inte var där. Vi har väl egentligen inte med det att göra.
  Det ÄR en stor händelse i ungdomarnas liv och hos hos var i stort sett hela släkten med vid min och mina kusiners konfirmationer.

  1. Så här är det… Han har inte visat något som helst intresse eller tagit kontakt med de barnen som inte själva kontaktar honom och därav blev han inte heller bjuden till konfirmationen. Vet att han följer de barnen på sociala medier och därvid också har en inblick i deras liv men inte ett försök till kontakt ändå. Tragiskt då jag har flera gånger sagt att det är en förälders ansvar att försöka hålla en kontakt, inte barnens. Det som sker är att barnens besvikelse växer och till slut blir skadan för svår att laga om nu viljan skulle plötsligt infinna sig.

   1. Lotta skriver:

    Uscha! Kämpa på Mirka. Du gör det jättebra !!!

   1. Sandra skriver:

    Men vrf ville han ha barn? Han verkar va ett stort barn själv!

   1. Jag tror att det finns hopp om kontakt mellan pappan och barnen.
    Min fd man brydde sig inte så mycket om barnen de första 15 åren efter skilsmässan, hade fullt upp med jobb och nya flickvänner. När barnen kommit upp i 30-årsåldern blev det mycket bättre. Han hör av sig till dem flera gånger i veckan och bjuder ut dem på mat. Det kan bero på att han inte har någon sambo för tillfället, men jag hoppas att det är för barnens skull och inte ensamheten.

    1. p skriver:

     Så efter 15 år utan intresse från pappa, så ska man tacka och ta emot om han behagar dyka upp?
     Skulle inte hända om det gällde mig, det lovar jag.

     1. Petra skriver:

      Fast jag kan förstå det.
      Jag är skilsmässobarn, sedan jag var några år bara. Jag hade ingen vidare kontakt med min far när jag var liten, någon helg då och då bara.
      Mina föräldrar har aldrig talat illa om varandra, men subtilt påverkade min mor mig att inte åka till min far. Jag är dessutom högkänslig och kan läsa mellan rader och känna av mer än som sägs.
      När jag var i tonåren trodde jag att min far inte brydde sig om mig, bara om sin nya familj. Jag kunde inte ha mer fel!
      Idag har jag lika god kontakt med mina båda föräldrar, för JAG bestämmer, jag lyssnar inte på subtila hintar (som inte förekommer längre).
      Min far är glad att jag är tillbaka. Men talar fortfarande inte illa om min mor, som han en gång var gift med och som han säkert vet hur hon indirekt påverkade mig. Och jag vågade inget annat än när jag var liten.

      Jag hoppas att Peter kommer tillbaka till sina barn, eller barnen kommer tillbaka till honom när de också mognat.

      I den här bloggen får vi veta ena sidan. Jag säger inte att Peter är felfri, men så länge vi inte hört båda parters version av situationen kan vi faktiskt inte sitta här och döma.

    1. Oj, så förstående du verkar vara. ”När barnen kommit upp i 30-årsåldern då blev det bättre”. Fast när man är 30 år då är man inget barn längre. Då är barndomen över. Sedan länge. När barnen kommit upp i 30-årsåldern (!) blev det bättre…… ”Han brydde sig inte så mycket de första 15 åren”. Dom första FEMTON (!) åren brydde han sig inte alltså…… ”Han hör av sig flera gånger i veckan nu och bjuder ut dem på mat”. Fast det är en självklarhet att man hör av sig flera gånger i veckan till sina barn och bjuder ut dom på mat. Varför skall det poängteras att en pappa hör av sig till sina barn. Är inte det en självklarhet tänker jag. Det lät som om karln ska få en kunglig medalj för att han hör av sig till sina barn. Efter 15 års frånvaro då kan en karl dyka upp liksom, som gubben i lådan alltså, och sen skall det dessutom poängteras hur duktig han är som hör av sig till sina barn. SOM det daltas med dessa karlar. Som om dom vore små bebisar. Vilket en hel del i och för sig också verkar vara. Jag gillar Carola så, hon har aldrig daltat med sin ex-man. Den karln träffade sina barn sammanlagt 24 timmar på 1,5 år, om jag inte minns fel. Nu för ett tag sen hade han ju av en slump sprungit in i den dottern som fått ett eget barn i en shoppinggalleria tror jag att det var och då hade han ju inte ens sagt hej väl till sitt barn och barnbarn. Tänk den tanken ändå. Man möter sitt eget kött och blod i affären och även barnbarnet och man säger inte ens hej. Tänk den tanken. Oavsett omständigheter, oavsett om man avskyr varandra, oavsett allt, så gör man vad som KRÄVS för att hålla kontakten med sina barn. OAVSETT vad. Det finns INGA ursäkter. Jag fattar inte hur dom som skiter i sina barn kan hitta nya partners. Jag skulle inte ta med tång i en karl som skiter i sina barn. Jag ska komma på en 3:e plats. Först så kommer hans barn. Sen så kommer barnens mamma och att samarbetet med barnens mamma fungerar, och sen på en 3:e plats kommer jag. Jag skulle aldrig acceptera någonting annat från en man.

     1. Min egen pappa ”gav upp” om mig och min bror när han gifte sig med sin nuvarande fru när jag var i tidig tonår. Kontakten försvann så gott som helt när jag flyttade till Sverige och de samtalen jag fått från honom sedan dess (1986) får plats på en hand. Skulle han få för sig nu att börja höra av sig så skulle det bli kalla handen från mig! Han är inte längre min pappa och det finns ingen plats för honom i mitt liv.

     1. Jenny skriver:

      Word! Så himla klokt skrivet, tänk om fler kunde tänka så.

     1. Maja S skriver:

      Exakt så Johanna!

      Min egen pappa var otrogen o försvann mär jag var 10. Träffades kanske en helg varannan månad. Trots vi bodde städerna intill varann. Hans nya var viktigare. Åren gick… Måååånga år
      Nu när vi ses är det på begravningar, dop osv.
      Han säger typ hej ooo va trevligt att du är här. Thats it! Nooooooll intresse om mig, barn o barnbarn.
      Vet en begravning jag inte kommer att gå på 🙄

      O exet sket fullkomligt i sina barn. När han för några år sen försökte kontakta dem (barnen är vuxna) så babblade han bara om hur dum i huvudet jag var o allt som hände var mitt fel osv osv osv.
      Så han har bränt sina broar.

      Djävla idioter till karlar ( ja det finns fruntimmer med) som liksom bara kan glömma alla sina barn. Helt djävla sjukt är det! Plus att många inte kan vara singlat heller utan ska ha en ny kvinna/tjej så fort det bara går. Patetiska djävlar!

      Mirka ❤️

   1. Det står i ett inlägg att det finns hopp en pappa som fattade att han hade barn när de var i trettioårsåldern. Och tyvärr tror jag att det är av rent själviska skäl man gör så. Man börja bli äldre ensamheten kryper på och man har inte lika mycket att göra som när barnen var mindre. Jaga flickvänner tydligen istället för att ta hand om och umgås med sina sina barn. EGOISTISKT och SKITDÅLIGT och såren de skapat hos sina barn läker sällan hur många år som än går.

   1. Anette skriver:

    Men har det inte funnits tecken tidigare? Känns konstigt att gå från superpappa som ägnar 100% åt sina barn till 0%. Lite läskigt att du inte efter över 20 år kunde läsa av det? Lite DR Jekyll och MR Hyde.

    1. Sandra skriver:

     Precis det här väl knappt skett över en natt. Kanske hemmablind eller inte öppnat ögonen.

     1. Eller beter han sig bara som en skitstövel och ge inte Mirka någon skuld för det!! Hon är min hjältinna som klarar av och finns för alla sina barn ❤️P har en jävla tur som har en så fantastisk mamma till sina barn.

      1. Lisa skriver:

       Hjältinna som tar hand om barnen? Hon har ju själv valt att skaffa denna mängd barn varför skulle hon inte ta hand om dem??

       1. Självklart tar jag hand om barnen som är de viktigaste i mitt liv utan att vara en hjältinna men jag hade aldrig tänkt mig att stå ensam med allt ansvar 😉 Men det funkar för att det måste funka.

       1. Lisa är du dum på riktigt? Orkar inte ens kommentera

      1. Sandra skriver:

       Så söt du är e. Jag ger inte skit till din HJÄLTINNA. Trevlig helg💕

     1. Lilly skriver:

      Det var väl efter skilsmässan som han slutade intressera sig för barnen.
      Tar ut sin frustration att bli lämnad på dem.
      Plus ren slöhet för det är klart att situationen kunde sett helt annorlunda ut om viljan funnits hos honom.
      Hur skulle Mirka veta hur P skulle reagera efter skilsmässan?

      Mirka du är en klippa!!!

   1. M skriver:

    Ja, det är ju hans sak att hålla kontakten, det har du helt rätt i.
    Jag förstår mig ärligt talat inte på vad som hände med honom vid skilsmässan. Kanske är det ändå så att han på nåt sätt ”straffar” dig men att han inte fattar det går ut över barnen.
    Får man fråga en sak, finns det barn i hans nya förhållande ? Hur sköter han det?
    Man ska inte diskutera honom här men ibland är det nästan ifrånkomligt. Han läser väl kanske och på ett eller annat sätt kanske han kan ta till sig det som skrivs. Eller ( istället för att ha privata konton) så kan han ju öppna upp och skriva hur han tänker.

   1. Maria skriver:

    Trist Mirka! en konfermation / student/ födelsedagar är något man planerar och fixar ihop som förälder oavsett. Är man skiljd så biter man ihop iallafall den dagen kan jag tycka. Dåligt av Peter.
    Tyckte det var lite för bra för att vara sant när han satt i Familjen Annorlunda och vräkte ur sig hur fantastiskt allt var i alla avsnitt.
    Men det är hans förlust för det är just detta barnen kommer minnas av honom som pappa.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..