Fick ringa ambulansen inatt

Sitter i köket med en kopp kaffe just nu. Jag har pärlat med Lilja och nu sitter hon och David och försöker fånga en fluga 😅 Det är jakt på dessa små eländiga kryp. Och faktum är att det bästa sättet att få bort flugor ( bortsett raid ) är att betala kidsen 1kr/död fluga! Igår tjänade Jennifer 23kr och Alice hela 27kr 👏

Det blev en sen kväll för mig igår. Jag nattade småbarnen och sedan fastnade jag för den nya säsongen av Stranger Things.

Närmare kl.2 gick jag upp och la mig för att somna till ljudet av bordsfläkten som ser till att vi har del lite svalare i rummet. Innan jag hann somna hör jag något konstigt ljud. Försöker lyssna och tror att kanske Selina har mobilen på eller nåt. Men tänker sen att hon sov ju gott när jag gick förbi hennes rum på väg till mitt rum. Stänger av fläkten för att kunna höra om jag verkligen hört nåt konstigt 🤔 Hör nu ljudet bättre och rusar upp ur sängen så David vaknar. Rusar in till Selina som ligger i sängen och har ett stort epilepsi-anfall 😰 Vänder henne i sidoläge och väcker sedan Jennifer i rummet bredvid så jag kan få hjälp med att hämta papper och Selinas akut-medicin. Hon krampar inte längre så mycket utan låter illa och det väller ut saliv ur munnen på henne. Sprutar in hennes medicin i hennes mun som man ska göra och sitter där och håller koll på henne. Minutrarna går och hon vaknar inte till utan är fortfarande helt okontaktbar. I det här läget har Jennifer ropat upp Kevin och flera andra av de stora tar hand om David som också klivit upp. Jag beslutar mig för att ringa 112 och kolla vad jag ska göra då Selina inte kvicknar till ens det minsta. I stressen så ringer jag 911 🙈 ( för mycket amerikanska serier för mig 🙄 ) men jag kom fram till larmcentralen även med det numret så nu vet vi det 😉 De beslutade att skicka en ambulans som kom efter ca 17 minuter. Då började Selina öppna ögonen lite lätt men fortfarande så var hon rätt borta liksom. Ambulanspersonalen gjorde sina koll på henne och var eftersom vaknade Selina till lite mera. Hon var helt utmattad och ville bara sova. Vi behövde inte åka in då det görs inte så mycket åt saken och nu behövde hon mest få sova.

Strax efter kl. 3 kom jag i säng igen och resten av natten blev lugn 🙏 I morse hade Selina inte några minnen alls från nattens bravader men hon kunde känna i munnen att hon nog haft ett anfall då hon har bitit sig i sidan av tungan.

Selina har varit skonad sedan hon fick epilepsi och har inte haft såna här rejäla anfall sedan hon fick medicin. Så det var läskigt att återigen uppleva det hela.

Söndagen startades sent, alla sov riktigt länge i morse.

Bästa starten idag 👍

Älskar verkligen våra helgrutiner och det är inga av barnen som vill missa vår lyxfrukost 😉

Kram ❤️

 1. ao skriver:

  Mirka måste fråga dig en sak. Din dotter Selina får hon läsa hela inlägget innan du lägger ut det?

 2. Min yngsta dotter har fyra fantastiska, väldigt intelligenta, roliga, påhittiga, snälla barn , skulle kunna strö hur mycket superlativer som helst. Det kräver mycket av en själv när man har många barn. Tycker atr ni med ändå fler barn gör det otroligt bra. Hade själv velat ha fler än 2 barn, men tyvärr hade jag fel man från början o när jag träffade rätt var det för sent. Fin du är i den hårfärgen. Kämpigt för dej också med dottern som har epilepsi, eftersom du är ensam vuxen o alltid måste vara alert ifall/om/när anfall händer. Hoppas du har tillfällen att få vila, att få vara du emellanåt. Egentid var inte uppfunnet när jag fick barn för 38 o 35 år sedan. Var inget jag med mina 2 ville ha eller ens dök upp i tanken. Var så nöjd o lycklig över att ha fått barn trots att jag hade aggressiv Crohns, det var min högsta önskan i livet. Du är en sån härlig mamma o människa önskar dej allt lycka o hoppas du finner en partner så du också får ”vuxen”lycka.
  Ha det så gott o kramar till er alla.

 3. Gen skriver:

  Hoppas allt blir bra med Selina Du har det tufft men verkar vara världens bästa mamma o dina fina barn ställer upp o hjälper dig i lust o nöd Kram

 4. Sara skriver:

  Hej. Jag räknar med att ni fått biccolam som akut medicin. Om kag får rekommendera något så be om att få byta till något som heter Midazolam det ges i näsan i stället och vi har haft bättre effekt av den.
  Samt att ni kontaktar PAL för översikt av grundmeficinering, dom växer ju dom små stora trollen.
  Min tjej har en hjärnskada och svårbehandlad EP, så hon har 5 grundmedicinering och då så klart akut. Hpn har testat det mesta min lilla hjältinna, även gjort stor op i hjärnan för å försöka ta bort ärrvävnaden där EP startar men hjälpte inte mycket tyvärr.
  Hoppas hon slipper på ett tag nu.

 5. Maja S skriver:

  Massor m kramar till er alla.
  Vet hur chockad man blir 🙁
  En av mina döttrar fick EP kvällen innan sin student. 3 grandmal på en o samma dag.
  Medicin o sen byte av medicin då hon fick nässelutslag av dem. Medicin nr 2 blev hon fruktansvärt illamående av. Nr 3 funkar o har gjort sen dess.

  Hoppas ni får ordning på medicinering osv

  ❤️❤️❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..