ANNONS

Vår tripp till Skåne

/

I samarbete med Skånes djurpark

Det har tagit tid att få tid till att gå igenom foton från vår resa och att få tid över till ett inlägg 🙈 De mindre barnen har verkligen varit energiska till max, nästan som att de har tagit igen tiden som vi var ifrån varandra 😅

Jag är så otroligt glad över att vi äntligen kom iväg ner till min vän Fnulan. Hon har länge tjatat om att vi ska komma men det har liksom inte blivit av. Det var helt klart enklare nu när en del barn var borta en vecka då jag fick plats med de som var med mig i bilen 😉

Vi kom fram rätt sent på måndagen hem till Malin & co och hade en mysig kväll med massa skratt. Tisdagen startades med en mysig bärbuffe till brunch på Eriksgården. Så jättegott 👌

Därifrån drog vi på en tur runt några ställen i Skåne, först till Knäbäckshusen.

Det lilla kapellet där man kan bli vigd

Stranden är som ett paradis från Västindien, jag förstår att det är Malins favoritstrand 😍

Jag och Cornelia ( Malins äldsta dotter ) njuter av utsikten

Långgrunt och vissa av barnen vågade ta ett dopp trots att det car svinkallt i vattnet

❤️❤️❤️

Därifrån körde vi vidare till Ales stenar och började med att äta lunch innan jag och kidsen gick upp för att se stenarna

Väldigt vackert där

Dagen avslutades med massa bad för barnen i poolen hemma hos Malin och en god middag 😃

På onsdagen åkte vi ju till Köpenhamn 😉

Till torsdag hade vi planerat att inte göra någonting annat än att mysa hemma hos Malin. Inga måsten och inga tider att passa.

Vi badade en massa och solade däremellan 🌞

Glasspaus 👍

Mira och Cornelias lilla dotter Elise 😍

Senare på eftermiddagen promenerade jag och alla barnen till Cornelia och hennes sambo Rasmus för att se hur de bor. Vi bestämde oss för att köpa pizza och äta där hos de. Sedan gick alla tillbaka och vi satt till sen kväll på Malins altan och hade det trevligt. Alla i hennes familj är så härliga att umgås med och tiden går fort när man har roligt 😀

Vi grillade marshmallows och gjorde smores ( mariekex, en chokladbit och grillad marshmallow )

Det var inte alls tokigt 😁

På fredagen var det dags för oss att packa ihop våra saker och säga hejdå till alla andra förutom Malin och Mira. Det var dags för oss att åka till Skånes djurpark för ett dygns vistelse.

Malin hade ordnat ett fint samarbete där för oss med spännande övernattning. Jag är inte jätteintresserad av djurpark med massa exotiska djur i och därav tyckte jag om Skånes djurpark för djuren är i sin naturliga miljö och såg verkligen ut att ha det jättebra 👍 Hela parken var bara så mysig att gå runt i.

Lunchen var helt outstanding, riktigt god 😃

Vi fick vara med och se när uttrarna matades 😍

Och Selina och Mira fick mata sälar 😀 Vilken upplevelse för de och även för oss som tittade på.

Vi åt pannkaksbuffe som var rena drömmen

Och kikade in i den lilla godisbutiken som var urgulligt 😍

Vattenflaskan och kaffemuggen som var guld värda att ha under vistelsen 👌

Till sist samlades vi och alla människor som skulle sova i Camp Oak. Vi blev tilldelade våra tält och sedan grillade vi alla hamburgare till middag

Vi den här tiden hade parken stängt för dagen och det var bara vi övernattare + personal kvar där. Efter maten fick vi följa med och se kvällsmatningen för vissa djur

Sedan fick vi gå runt i parken hur vi ville ända tills klockan var 22.30. Verkligen en oförglömlig och speciel kväll 😃

Mina tjejer var rejält tveksamma till att sova i tält men det gick bra ändå 😅

Jag hade gärna stannat kvar där över lördagen men nu var det dags för oss att ha kramkalas med Malin för att åka vidare till Ullared.

Tusen tack Malin & familjen för att ni gav oss otroligt fina minnen och trevligt sällskap ❤️

Vi tuffade på och var framme på Ullared efter ca. 2 timmars bilresa.

Det var mycket folk där men vi kämpade på. Efter dryga 5 timmar inkl. Lunch och fikapaus var vi alla redo att gå till kassan 😅

Det blev en del kläder, lite leksaker, pyssel, lite smått till hemmet och annat som handlades

Jag blev väldigt svettig en kort stund vid kassan dock. När nästan alla saker hade lastats på bandet, bad jag Alice titta hur mycket vi var uppe i. Hon kollar och ser skräckslagen ut. Med gråt i halsen ber hon mig titta själv och jag kan inte förstå varför hon beter sig så konstigt. Jag går och tittar ( packade varor i kassar ) och tappar nog hakan rätt rejält 😬 Tänker snabbt att shit, jag som trott att jag är bra på huvudräkning 🤔 Kassaapparaten visade att vi var uppe i över 46.900kr !! Och då hade vi en del kvar på bandet 😅

Jag frågade kassörskan om detta kunde stämma och hon kunde hitta felet snabbt så beloppet sjönk med 40.000kr * pjuh * Det var några svettiga sekunder där 😂

Vi packade iväg oss med siktet ställd mot Gränna. Jag hade aldrig orkat köra hela vägen hem och därav bokade jag rum till oss strax utanför Gränna. Ett bra beslut av mig för nu var vi halvvägs hemma och behövde inte känna någon stress 😀

Kvällsbild utanför vår övernattningsställe

På den sista biten hem passade vi på att stanna till i Örebro för att säga hej till Therese ❤️

Vi hann snacka ikapp oss en del innan vi åkte in till Örebro för att säga hej till Thereses mamma och testa glass i hennes glassbar 😄

Wow vilka glassar, den ena smarrigare än den andra 😍

Älskade fina vännen min ❤️

Till slut sa vi hejdå och körde de sista timmarna hem.

Hem ljuva hem ❤️

Vi hade en fantastisk vecka och det var skönt att komma hemifrån. Men också så skönt att vara hemma igen och framförallt att vara samlad med alla barn ❤️

Jag har haft tvätt till förbannelse att ta itu med och en del annat 😅 Jag har längtat efter att komma iväg till svampskogarna och i tisdags fick jag med mig de 5 yngsta. Lilja och David tröttnade efter en timme i skogen men vid det laget hade vi hittat svamp så det räckte 😀

Kram ❤️

9
186

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00