Tårögd ❤️

Jag är alldeles tårögd av alla fina kommentarer jag har fått från er ang stödfamilj ❤️

Det har inte varit lätt att skriva om det, vilket jag har velat göra ett tag nu. Men jag har varit så otroligt rädd för massa dömande kommentarer, trots att jag känner att detta har varit otroligt behövligt för oss och har också bara varit positivt för barnen. Men nånstans så är allt som har med att söka hjälp och soc skamligt i mångas ögon trots att det bör …. nej det ska inte vara det! Som mina handläggare sa så ska soc finnas där för att hjälpa när man verkligen behöver det. Visst brister de ofta och varje fall är olika men de finns trots allt för en anledning. Det är inte ok att för andra att försöka skuldbelägga andra, och minst att okända människor gör det. Tyvärr så är den rädslan stor ändå hos många som därav inte söker hjälp. Vilket är otroligt sorgligt men jag vet själv exakt hur rädd man är och hur lätt man tar åt sig av andras dömande ord. Men faktum är ändå att det finns folk som jobbar heltid med det här och det görs ordentliga utredningar. Jag förlitar mig på att de kan sitt jobb och gör sin bedömning efter det. Att då vissa människor väljer att vara negativa och gnälla om tex det vanliga ”skattebetalarna som får betala för hjälpen” osv är inget jag orkar lägga energi på. För de människorna är faktiskt inte viktiga i mitt liv, rättare sagt så är de helt obetydliga nobodys i sammanhanget. Däremot så är mina barn de viktiga och jag gör det som behövs för de ❤️

Jag vill också ge er all kärlek för responsen ni gett mig ❤️ Jag hade aldrig vågat vänta mig det utan räknade med det värsta. Vad glad jag är att ni visade mig ännu en gång att de absolut flesta av er har hjärtat på rätt ställe ❤️ Jag hoppas att vi tillsammans kan ha gett andra styrka till att våga be om hjälp.

Kram ❤️

 1. Ylva skriver:

  Det är fullt förståeligt att du behöver avlastning! Det är inget fel med det överhuvudtaget. Du är helt otrolig som får allt att gå ihop med familjelivet. Jag har alltid varit så imponerad över hur lugn du är, och kan ha sådan bra koll på så många samtidigt. Heja dig!

 2. Jenny skriver:

  Vad härligt att det fungerar då bra för er med stöd familjerna Mirka ❤️

  Vår familj har ett kontaktbarn som är hos oss regelbundet och så har vi även ett familjehemsplacerat barn som bor på heltid hos oss. Jag vill verkligen uppmuntra andra att ta steget och bli kontaktfamilj/stödperson/familjehem etc. Det är det bästa vi har gjort ❤️

  Kram

 3. Lena skriver:

  Det är inte svaghet att be om hjälp, det är styrka <3
  Det är inte skämsigt att be om hjälp, det är ytterst förnuftigt & klokt <3

  Önskar en fin helg 🌷 Du fina kloka mamma

 4. Du är en beundransvärd mamma Mirka och har en fantastisk blogg. Är i samma situation gällande ensamförälder och en svikande pappa. Fem barn som blev svikna och fyra har nu flyttat hemifrån och är trygga , starka vuxna. En tonåring hemma. Om jag hade kunnat göra något åt situationen så hade jag gjort det för jag vet vad det krossat ungarna att pappan är en stor svikare. Han bor på samma ort men hör aldrig eller väldigt sällan av sig. Ger inte sina barn en krona i middag, present till jul osv men har skällt ut mig att jag”förstör hans liv som tar ut underhållsstöd från FK som ger honom en livslång miljonskuld”. Han straffar MIG för det är min tolkning medan det i själva verket är ett fruktansvärt straff för de älskade barn vi en gång i tiden längtat efter och valt att få. Jag tänker ofta hur det är möjligt att mannen i mitt dåvarande liv jag älskade och ville bygga upp världens starkaste, bästa, tryggaste familj med förvandlades till detta monster?! Vi har genom åren kämpat oss igenom allt från psykisk ohälsa och självskadebeteende, en av mina barn har tom gjort ett suicidförsök. Men samtidigt har jag dragit vinstlotten som får äran vara en del av vår vingklippta familj och se den kärlek, trygghet och kvalitet vi har och alltid haft till varandra. Det finns bara två bestående gåvor vi kan ge våra barn, det ena är rötter och det andra vingar. 😍😍😍

 5. Anita skriver:

  Ju fler bra vuxna barnen har i sitt liv desto bättre tycker jag. Du skall inte känna skuld för det. Du är en makalöst bra mamma som försöker dela dig i hundra bitar för att räcka till för alla.

  Anita

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..