Att starta en dag i tysthet

Det händer inte så ofta. Jag är inte heller så van vid att inte ha någon som väcker mig, att inte höra ordet mamma 10 gånger innan man hunnit få igång hjärncellerna. Att gå runt i ett tyst hus, äta frukost i sin ensamhet och ta en dusch utan att det bankas på dörren. Jag försöker vänja mig vid de här stunderna men det är ovant och saknaden efter de små kryper på.

Idag har jag bara Linnéa, Benny, Victor, Selina och Alice hemma. De små är hos sina stödfamiljer, Oliver och Thor har pappahelg, Jennifer är hos sin kille och Kevin i Spanien.

Alla sover ännu förutom Selina som precis klivit upp. Jag har hunnit en massa redan då jag vaknade redan kl. 8.30 😅

Veckan har varit hektisk. Alla har varit trötta ju närmare helgen vi har kommit. Det har varit jobbigt att komma tillbaka till rutinerna 😅 Jag har haft (har) en del jobb att ta itu med likaså möten som ska bokas in. Tandläkarbesök, andra viktiga möten osv. Hej hösten, välkommen liksom 😉

Lilja och David har kommit in i sina rutiner jättebra. Lilja är så stor nu, man märker hur hon har vuxit liksom. Jätteskönt att övergången har gått så bra 😀 David saknar fortfarande Lilja en del men samtidigt tycker han att det är hur roligt som helst att åka ensam med mamma till och från förskolan.

Jag har tagit mig till gym ett par gånger denna vecka. Det är över en månad sen jag sist körde rena gympass och kan lova att träningsvärken jag har just nu är inte nådig 😅 Men jag älskar att börja dagen med ett pass, känner att jag blir mera effektiv resten av dagen. Men en löprunda tar jag helst framåt kvällen.

Att bara ha större barn hemma är annorlunda. Vi sitter på kvällarna och pratar mycket och allt och inget och det märks att de stora uppskattar de stunderna ❤️ Igår kväll ville de titta på Titanic så det gjorde vi även om jag kanske aldrig varit så såld på den filmen 🙈

Igår bokade jag och min mamma en sista minuten-resa för oss och barnen ( nästan alla, gymnasiebarn valde att stanna hemma med Kevin ) 🌞

Stod länge i valet och kvalet om vi skulle resa nu eller till våren men nu vann 😉 Någon som varit där? Tips?

Nu ska jag iväg och träna en timme eller två 💪

Kram ❤️

 1. Maria skriver:

  Varför skaffar man 13 barn överhuvudet taget . Det är inte friskt någonstans och totalt oansvarigt!
  Inte en chans att man hinner ta hand om så många barn i dagens samhälle ens om man ör 2 föräldrar. Och Peter har väl dessutom ännu fler barn!
  Ja jisses hur tänker man då! Eller är det lustens behag som styr och oj nu blev jag gravid igen?! Eller är det att det ör så kul med bebisar? Finns ju en annan blogg tjej som skaffar barn på löpande band med, fattar inte hur hon tänker heller? Är det rekord försök på flest antal ungar kanske på kortast tid?
  Fattar faktiskt inte detta??

  1. Då kanske du ska sluta att läsa våra bloggar och lägga tiden på saker som du har mera intresse av 😉

 2. B skriver:

  Härligt med en semesterresa så här inpå hösten. O grymt av dig att spara ihop till en sådan härlig grej! Du kämpar på med dina barn o ger dem allt de dem förtjänar! Imponerad 👍👍👍👍👍

 3. Ammi skriver:

  Det är väl säkert bra att spara till resor och inköp. Jag som ensamstående till 6 barn, vuxna numer. Såg till att spara undan en slant till varje barn varje månad, detta för att ge dem en bättre start på vuxenlivet
  Självklart en prioritering man gör, men jag såg det som en investering i framtiden.
  Detta gav mina barn möjlighet att skaffa boende i eller omkring sthlm i samband att de fick egna jobb

 4. Tina skriver:

  Åh vad underbart att du har möjlighet och tar med dig barnen på resa. Är det någon som behöver det så är det ni. Du som kämpar och sliter med allt själv är väl värd en härlig resa. Minne för livet.

 5. Sabina skriver:

  Alla ni som klagar på barnbidraget! Borde vi inte inkomstbasera det så att alla de som tjänar mest och summor såsom 50, 60, 70, eller 150 tusen i månaden inte behöver ta del av skattepengarna! Jag betalar gärna pengar till de med låg inkomst! Men att folk som tjänar miljoner ska få barnbidrag känns väldigt onödigt, då de bara lägger dem på hög och sparar, vilket i sin tur skapar större klyftor då dessa redan välbärgade barn har ett fetare sparkonto som betalas av oss skattebetalare! Så vad säger ni där ute, inkomstbaserade barnbidrag?

  1. Karin skriver:

   Fast det finns ju fakta som visar att administrationen av deg gör att det blir mer pengar ut från staten än att betala till alla. Sedan kan jag tycka att det redan finns så många tak på ersättning från det allmänna och detta är pengar till barnen. Då skulle man lika gärna kunna säga att de som har råd att röka inte får barnbidrag.

   1. Sabina skriver:

    Pengar till barnen som skapar mer klyftor? De barnen som behöver ett sparande kommer inte få det för de föräldrarna måste använda pengarna till det som det är tänkt barnen. Och de som tjänar miljoner får pengar rakt ner på sparkontot. Så svårt kan det väl inte vara att bestämma ett belopp! Exempel alla som betalar maxtaxa på dagis/fritids får inte, eller alla som berättigade till något annat bidrag går. Jag betalar hellre summan i administration och jobbtillfällen än skapar mer klyftor också för den delen!

    1. Karin skriver:

     Att inkomstpröva medför också ett incitament för att inte arbeta. Jag tycker det är fel väg att gå. Det är barnens pengar och inte föräldrarnas.

     1. Sabina skriver:

      Varför skulle det vara ett incitament att inte arbeta om de som är mest utsatta i samhället får barnbidrag och de som tjänar miljoner inte får? Tycker du vi ska slopa alla bidrag då? Och vad menar du med barnens pengar? Om man inte har pengar till mat måste vissa familjer använda pengarna till mat och kläder! Medans andra som redan har massor kan lägga på hög! Det är väl ändå familjens inkomst som påverkar vad man har råd och inte råd med! Känns ju fånigt att spara pengar till barnen som jag fått som bidrag, medan andra inte har råd med stövlar, mat eller kläder?

      Vad tycker du är rätt väg att gå?

      Att staten skapa större klyftor mellan rika och fattiga genom att skänka pengar som läggs på hög på sparkonton?

      1. Millie skriver:

       Och alla nolltaxerare och skattesmitare skulle få max barnbidrag? Att skriva sig på olika adresser för att få mer…nej det är bra som det är! Det är fan enda bidraget som det inte går att fuska med!

       1. Sabina skriver:

        Det är ju helt andra frågor! Att se till att folk inte fuskar är ju självklarheter!

        Tycker inte alls det är bra som det är! Stort skämt att folk sparar bidrag som de får från samhället! Bidrag ska gå till de som behöver det inte till de som redan har massa!

        Det är ju för att folk fuskar som vi har ett falljerande välfärdssystem! Det är ingen som tänker på någon annan än sig själv! Vi skulle tex bli av med barnbidraget i vår familj. Men vi klarar oss utan, skulle hellre se att staten la pengarna på bättre sjukvård, skolor, mer poliser än ger mig familj ca 30000 per år! Finns rätt många/ blir mycket pengar som delas ut helt i onödan!

        Man måste tänka lite längre än på sig själv. Självklart ska man sätta dit fuskare!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..