Veckan gick alldeles för fort

Vi kom hem sent igår kväll, trötta efter den långa flygresan. Många av oss har dessutom börjat bli förkylda, själv har jag lidit av huvudvärk hela dagen idag.

Men hur härligt vi än har haft det i solen så är det också skönt att komma hem ❤️ Jag har saknat min säng 😂

Lite smått och gott från våra sista dagar på Gran Canaria ( jag har fotat ovanligt lite men hade oftast inte telefonen i närheten )

Omgivningarna runt hotellet är så fina 😍 De mindre barnen har älskat att gå till barnklubbarna men det gjorde de helst på eftermiddagspassen så att de hann bada före och efter 😂 Sedan var de på vissa grejer som anordnades på kvällarna som Chokladparty, Födelsedagsparty och Piratparty. David vågade bara gå med den sista dagen, mest troligt för att han var rädd för att göra illa sin arm.

Mest har vi då badat 💦 Eller barnen i alla fall. Jag har inte legat i vattnet konstant hela tiden utan försökt sitta i solstolen bredvid poolen. Det har dock inte blivit alltför långa stunder i stolen åt gången då jag har följt med barn på toa, hämtat dricka och hjälpt med annat 😅 Inte en chans att kidsen ( de mindre ) har kunnat sammanstråla liksom 🙈 Men så är det när man reser med mindre barn och det har varit precis som jag tänkt mig. Resan var för barnen ❤️

Havet hade vi inte vågat bada i först i måndags. Jag, Benny och Thor tog oss ut bland vågorna och det var rätt kallt. Men jag hade lovat Benny en dopp i havet så jag vadade i och doppade mig först av de andra 🙌

Och jäklar så skönt det var sedan i havet! Jag föredrar havet alla dagar 👍

I tisdags tog vi en dopp till trots att det hade ännu inte blivit lågvatten och vågorna var enorma. Det var inte lika lätt alls att ta sig ut och en megavåg slog mig omkull helt och hållet 💦 Men så jag skrattade, såå roligt 😂 Benny tyckte det var lite läskigt så vi gav upp och återvände till havet ett par timmar senare när förutsättningarna var bättre 😉 Ångrar att jag inte testade havet tidigare.

Så fint 😍

David i solnedgång

En dag åt vi trerätters på en restaurang.

Lilja var impad över de stora glasen 😂

Tapas till förrät

Såå himla gott!!

De flesta valde kött till huvudrätt, några tog kyckling och jag tog fish and seafood

Jag var supernöjd, köttet hade varit gott medans kycklingen var viss si och så 😅

Efterrätten glömde jag fota 🙈

Alice gick till stranden och tog en kvällsbild

Vi har haft all inclusive och maten har varit riktigt bra tycker vi 👍 Jag har ätit fisk till varje måltid förutom frukost då. Älskar fisk och passar på att äta det när det bjuds på 😉 Oftast åt jag det med sallad men sista dagen festade jag till med pommes

Typ så här har mina tallrikar sett ut 😉

Efterrätt måste man alltid testa men det absolut mesta har varit för sött för min smak

Chokladkakan har varit Davids favorit men inget för mig

Torra kakor, modell sockerkaka har funkat för mig men mest har jag ätit vattenmelon i stora mängder 😀

Till frukost fanns det alltid små choklad-dounats som ungarna har älskat 😁 Så har de ätit glass i mängder 😁

Jag är verkligen supernöjd med vår resa med TUI till Family Life Tres Vidas! Bra rum, bra mat, bra barnpool, bra barnklubbar och fantastisk personal 👍 Det var mer folk där än jag trodde skulle vara, hörde flera som också hade trott att det kanske skulle vara lugnare när skolorna har börjat 😂 Men så fel vi alla hade! Definitivt inte bara jag som tagit ledig från skolorna 😎

Träffade några nya härliga människor där och det var trevligt att ha några att prata med om allt och inget 😀

☀️ Tack Bahia Feliz för en fin semester ☀️

Idag har jag som sagt var dragits med huvudvärk. Jag har även haft återbesök med David och hans arm. Först drop in på röntgen men lååång väntetid och sedan lite kortare väntetid till läkaren 😅 Davids arm läker men är inte klar ännu. Han får inte ramla igen så det inte blir mera långdraget. Hur lätt det nu är att hålla sån koll på honom i ett par veckor till 🙈 Han är väldigt försiktig men samtidigt så är han en energisk kille på 4,5 år så ni fattar nog 😅 Han skulle kunna gå till förskolan nästa vecka om han kan ta det lugnt där men jag väljer att vänta och låta honom vara hemma nästa vecka också.

Linnéa bjöd mig på den godaste middagen på länge 👍 Veganska biffar med Hasselbackspotatis *Mums*

Kram ❤️

 1. Iréne skriver:

  Ni verkar ha haft det underbart 😃 Var på Gran Canaria för snart två år sedan och längtar tillbaka. Maten, människorna, miljön ja allt ❤️

 2. Marie skriver:

  Så är de alltid när man är borta tiden går för fort och helt plötsligt ska man hem 🙂
  Linneas mat såg riktigt god ut :);

 3. Catrin skriver:

  Så fina foton. Härligt att resan var bra ☀️🌴.

 4. Linnea skriver:

  Det här börjar bli lite skrattretande, att ni bara orkar hålla på med era analyser och kommentarer om denna resa. Är ni så himla präktiga själva med era barn….det klagas på resor, fel badkläder, fel sort mat, fel med fika och godis…ja listan kan bli hur lång som helst.
  Ett litet råd är att byta blogg till någon som motsvarar era förväntningar och ställda krav på hur en förälder skall vara, ja visst ja, det finns nog ingen sådan blogg.
  Mirka, jag tycker du är en otroligt fin förälder och förstår att bloggen är ett arbetsverktyg för dig…så fortsätt som du brukar och strunta i alla som vet bäst!
  Jag är 67 år med barn och barnbarn så jag vet vad jag talar om.

  1. Johanna skriver:

   Kläder, mat, läggtider etc struntar jag fullkomligt i. Men att folk drar i väg på sina resor innebär merjobb för alla lärare , vilket givetvis påverkar de barn som är kvar i skolan i långa loppet. Att varje lärare lägger ner ca en timme på varje semesterlediga barn innebär färre timmar på klassen. I vår skola läggs det i snitt 60 timmar per lärare och termin att planera för frånvarande barn. Lärarna borde skita i att skicka med uppgifter o läxor eller ge dem extra när de kommer hem.
   Borta på semester lika med skyll er själva.

   1. Anette skriver:

    Snacka om att fortsätta att tugga…….. släpp detta och fira helg! 😀

    1. M skriver:

     Hon har rätt. Lärarna idag får lägga mycket tid på alla ska åka på semester på skoltid.
     Gnäll inte sen att lärarna inte har tid att lägga extra på endel elever. Det här att åka på semester på ”skoltid” är ett ganska nytt fenomen. Vi har överlevt ”dåliga somrar” förr (även Mirka). Detta ger extra mycket extraarbete för lärarna! Men idag är det så mycket ”vi har rätt till det och det och det ”

     1. Johanna skriver:

      Tack M! Det glädjer mig att det Finns en till person som har samma åsikt 😃

      1. M skriver:

       Tack själv 😀 Blir så förbannad när folk gnäller på att det inte finns resurser bl a i skolan när folk sen utnyttjat lärarens tid för att man ska på semester.

     1. Ska bara rika ha rätt att åka? Pris till våran resa 30000,men under skollov 60000!! Barnen lär sig också under semester. Dom ta själv reda på vad dom missar, ingen problem nånsin ha det varit. Tycker man kan kritisera resebyrån angående priser!!

     1. p skriver:

      Inte är det ett ”nytt fenomen” det hände redan på 80 talet kan jag upplysa om. Och inte handlar det om dåliga somrar, det handlar om att man inte har råd att åka när det är sommarlov för då är priserna på resor så mycket högre.

      1. M skriver:

       Inte alls i samma utsträckning som nu.

       1. Line skriver:

        Vi reser VARJE år (under skoltid) och det mitt barn har fått och får lära sig under alla dessa resor är bra mycket mer än vad dagens skola klarar av att ge!

        1. Malena skriver:

         Nämen så bra då! Du kanske tillhör den lilla exklusiva grupp vårdnadshavare som håller sina barn borta från skolan för att dom själva kan undervisa dom mycket bättre!

   1. I stället för att framföra klagomål på den här bloggen så bör ju klagomålen framföras till de rektorer som beviljar ledigheter och varför inte till våra styrande politiker? Om problemet nu är så stort så är det ju konstigt att rektorer beviljar någon elev ledigt och de borde väl värna mer om sina lärare istället? Just därför så undrar jag om det verkligen kan vara ett så utbrett problem och sådant enormt merarbete för lärarna? Men om så är fallet så besitter ju inte en enstaka bloggerska i besittning att skapa ändring, utan då är det rektor och politiker som har ansvaret och de som beviljats ledighet har ju gjort precis som de skulle- de har ansökt om och beviljats, förmodligen utan ett ord om vilken enorm belastning på hela skolan det var.

   1. Mia skriver:

    Nu får vi väl verkligen hoppas att alla elever blir sedda under en skolvecka även när de är i skolan? Så Mirkas barn (och alla andra som tar ledigt) får det de skulle fått men på ett annat sätt. /lärare som ser vinsten i lärande oaktat om det sker i klassrummet eller på resa.

 5. Johanna skriver:

  På allas kommentarer låter det som att det i princip är en mänsklig rättighet att åka i väg på resor utöver de 187 dagar de ändå är lediga.

  1. Lena skriver:

   Å varför bryr du dig .. Resan är över släpp de . Å inte du å dina barn de handlar om hon gör som de passar dom BÄST

   1. Johanna skriver:

    Jag bryr mig eftersom detta beteende drabbar mina (och andras barn) som är kvar i skolorna på skoltid. Resurser läggs på lediga barn. Många gnäller om att det ej finns resurser i skolorna på elever som kanske behöver extra. Lägg hellre dessa resurser på dom barnen än semesterlediga.
    Själv respekterar jag mina fem veckors semester samt barnens tilldelade 187 dagars ledighet.

    1. Har aldrig hört om detta. I våran skola rektor ge ledighet och barnen ta reda på själv vad dom ska göra;inga problem aldrig,kanske nåt att ändra på eran skola.Barnen lär sig också genom att resa:kultur,språk etc. Tycker du att vi som inte ha råd att åka när priserna är dubbelt så dyra skulle bara strunta i att bjuda detta upplevelse till våra barn?

   1. M skriver:

    Varför ser samhället ut som det gör idag. Jo bla för ”att alla gör det som passar dom bäst”.

  1. Kanske sommarsemester är för lång? Jag få också ta ut/planera mina veckor under året, föräldrarna kan inte vara lediga över hela sommaren.FLEXIBILITET BEHÖVS;läsåret är för lång utan längre pauser.spec.mörka tider. Många barn orkar bättre efter en vecka i solen. Som sagt inga problem med skolan med detta. Kräver ingen specialundervisning till barnen pga.semester. HÄR HAR JAG OCH BARNEN ANSVAR att se till att dom bluggar det dom missat.

   1. Maggan skriver:

    Barnen är ofta INTE särskilt pigga efter en solsemester utomlands. Trötta och inte sällan blir de sjuka efter att ha vistats i ett varmt och fuktigt klimat för att sen komma hem till kyla och blåst.
    Vilket medför ännu mera frånvaro!
    Känner lärare som jobbar i Danmark och England och där skulle ingen förälder ens komma på tanken att resa bort med sina barn på skoltid. I dessa länder är läsåret indelat i tre terminer, något jag anser vi borde ta efter. Då slipper man det långa sommarlovet som ställer till problem med barntillsyn mm, vilket många föräldrar upplever.
    Denna fråga har väckts politiskt , får se vad som händer.
    Själv är jag glad att jag jobbar på en skola där direktiv från politiken o rektor är att aldrig bevilja lov för resor

    1. Över hälften av familjerna på resemålet var…tadaa…från England 😉 med skolbarn. Och pratade med en del av de och alla trodde att det skulle vara lugnt på semestern då skolorna hade börjat i England men tydligen tänkte många engelska familjer likadant 😅 Så nog reser engelsmän under skoltid de med 😇

    1. vilken svår situation,flexibilitet saknar jag, det finns situationer när man måste ta ut ledigt..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..