Cement i huvudet

Jag är så förkyld just nu 🤧 Det känns som att hela huvudet är fylld med cement och näsan värker och lyser som värsta rödljuset. Jag försöker snyta ut snor och ibland kommer det mängder medans andra gånger får man inte ut nåt alls trots att det finns gott om snor. Rätt som det är så känner man hur det rinner utan att man kan stoppa det så jag har fickorna fulla med papper för dessa akutsituationer 😅

Men vardagen rullar på ändå och man gör det som göras skall 😉 Ingen annan är sjuk som mig, Nellie är lite snorig men långtifrån som mig.

I fredags blev Lilja hämtad av hennes bästis Poppys mamma. Lilja skulle sova hos kompisen, hennes allra första kompis-övernattning 😀

Tjejerna är ju bara så fina 😍

Allt hade gott bra och igår hämtade jag hem en glad Lilja 😀 Älva skulle på kalas och sedan skulle hon och Nellie till stödfamiljen för en natt. Efter att ha lämnat tjejerna passade jag och Lilja på att besöka skogen en snabbis 😁

På 40 min hittade vi en hel del svamp som jag nu ska orka rensa 😅 Hämtade Oliver från en kompis och handlade lördagsgodis så kvällen var räddad 👍

Nu till någonting helt annat!

Detta är någonting som jag har lite svårt att begripa. Begripa hur någon orkar gå igenom besvär som att:

* Skriva en lång text i datan och sedan skriva ut texten på papper…

* Leta reda på min adress…

* Skriva ner adressen prydligt på ett kuvert med hjälp av en linjal el dyl under så raderna på namn och adress är helt raka…

* Gå/åka iväg och posta detta brev….

Allt detta gör man, lägger en del tid alltså för att få en text till mig OCH har då inte någon som helst koll på ren fakta utan tar saker helt ur luften 🙈😂

Jag väljer att lägga ut brevet här för att det är enbart här jag kan förklara för brevskrivaren som är anonym, hur fel hen har. Det förtjänar hen med tanke på all tid hen har lagt på att få ut sin åsikt/frustration/missnöje/bitterhet/omtanke/what ever hen nu ville få ut 🙏

P.S. Jag är definitivt inte ute efter sympatier eller att någon ska tycka att hen är dum….vill bara att rätt ska vara rätt. Kasta vad som helst på mig men bara och enbart när du har rätt fakta bakom dig! Egna antaganden räknas inte dit 😉

Hej Anonyma brevskrivare

Vad trevligt att du läser inne här hos mig 🙂 Ett tips så här i början… fortsätt gärna att läsa här men läs då bokstavligen det som står i mina texter så kanske du inte behöver hitta på egna saker mellan raderna 😉

Vi hade en jätteskön resa till värmen, helt och hållet betald av mig och ingen annan. Att ha ett samarbete med företag innebär en hel del åtaganden och krav. tex finns det någonting som heter marknadsföringslagen som ställer stora krav på oss influencers och jag följer dessa lagar till 100%. Googla och läs gärna om de lagarna 😉

Att jag nämner vart vi har varit på vår resa då det efterfrågas betyder inte automatiskt att jag har ett samarbete. Jag har inte heller ett samarbete med tex Ica Maxi som jag ofta nämner i mina texter 😉 Ett samarbete innebär så mycket mera än att nämnas 1-2 gånger utan länkar osv.

NÄR jag har ett samarbete så framstår det klart och tydligt! Det ska inte gå att missa.

Jag väljer nu att jämföra mig med en del influencers som är ungefär lika ”stora” som mig eller i många fall faktiskt mycket mindre.

Jag vet inte hur ofta du tycker är ofta? Du skriver att jag gladeligen tackar ja till det mesta, helst då resor/upplevelser…..

Hur ofta har du läst att jag är på sådana saker som klart och tydligt också har markerats som samarbeten? För har de inte markerats så har de inte heller varit samarbeten utan betalats av mig själv.

Verkligheten är att i jämförelse med många kollegor till mig så ligger jag rejält i lä mot de och vad de gör för resor/upplevelser osv. Jag får en del inbjudningar till bio osv men det är otroligt sällan jag tackar ja till någonting alls. Varför…? Helt enkelt för att det är för krångligt för mig att genomföra de sakerna. Oftast gäller inte inbjudningarna hela familjen och det skulle innebära att jag behöver barnpassning. sådant fixar jag enbart när någonting är riktigt viktigt. Ibland är alla inbjudna men oftast kostar sådant mera än det smakar så att säga. Att tex ta 14 pers till bio i Stockholm kostar en hel del i resor och äta behövs då man är borta ett antal timmar osv. Då blir det faktiskt billigare för mig att ta oss till vår bio i Uppsala och betala för det själv ( + att vår biograf har de skönaste stolarna 😀 ).

Så….Du får gärna vara mera specifik på vad jag har gjort och fått betalt för som stört dig så mycket för jag fattar ärligt inte ?

Jag är ensamstående med 100% ansvar för mina barn som alla bor hos mig. Jag har en inkomst och jag sparar hårt varenda månad för att jag ska kunna unna oss saker då och då. Hur andra gör ( oavsett civilstånd ) med sina liv och sin ekonomi kan inte jag säga någonting om för det är deras business. Vissa har det tuffare än andra och det är ingenting som jag kan påverka på något vis. Jag är inte rik men inte heller fattig. Jag kämpar för att få ihop pusselbitarna varje månad men jag har också en strategi med min ekonomi som jag håller hårt i. Om jag nu lyckas spara ihop till en resa som dessutom var till väldigt bra pris så är det väl jättebra…? Hade jag inte haft tillräckligt med pengar så hade vi inte heller åkt 😉

Och ärligt…. OM jag skulle ha fått resan gratis ( vilket jag INTE fick ) så vad hade varit det stora problemet egentligen? Hade jag fått en resa som den vi var på så hade jag absolut tackat ja till det samarbetet. Varför inte liksom 😉 Det hade garanterat de allra flesta gjort. Men jag får inga såna erbjudanden och betalar gladeligen med mina surt sparade egna pengar!

End of story

 1. Lisa skriver:

  Jag har missat men varför har du stödfamilj?

  Var är Peter?

  Där jag bor och i Stockholms finare kvarter/skolor är Ralph Lauren väldigt åtråvärt och populärt. Är det så där ni bor också? Här har bara de rika barnen sådana kläder. Just de med Nallen är populära just nu.

  Jag tycker det känns som dubbelmoral att köpa Ralph Lauren jackor eller tröjor gör 900 kr till så små barn och 13 st!!! När man är ensamstående.

  Vi har två barn och bra inkomster men tycker ändå det är för dyrt.

  Jag känner mig frågvis och ifrågasättande men ibland ger du så bra svar så det hade varit trevligt att få svar gör ökad förståelse.

  Har följt dig i tv-programmet länge.

 2. JLB skriver:

  haha! min första reaktion är ju att va fan hur mycket kan de klia i fingrarna på en egentligen.. tänk att man tar sig tiden att skriva ett brev, så mycket ilska man lär bära på. min andra spontana reaktion är att det känns så obehagligt med sociala medier för vissa hanterar de ju uppenbarligen inte, alla plattformar är ju i grund och botten till för att roa och engagera oss läsare, och så blir det sådär.. så himla fel och obehagligt.

 3. Annika skriver:

  Men alltså!! Vem hade tackat nej till att få en resa gratis??!!! Så om du kära brevskrivare hade fått/vunnit en resa då hade du sagt: -Nej tack jag kan inte ta emot denna resa eftersom alla andra vanliga personer måste betala för sina resor!!! Ursäkta, men hahaha nej det tror jag dock inte!!!! Nu får väl folk ta o ge sig, svenska avundsjukan när den e som fulast!! Mirka du e bäst!! Glöm aldrig det!!! Hade du fått en resa så hade du o dina fina barn varit så värda det! Jag har sju barn själv o jag beundrar dig så hur stark, klok o jordnära du är o hur du klarar ruljansen själv! Vet ju att många barn är tufft men också att det ger sååå mycket glädje o lycka <3 Och ni verka vara en underbar familj med mycket glädje <3 Stor kram <3

 4. Ia skriver:

  Ja,, Mirka , vad säger man ,, ? Jo detta är ytterligare ett bevis på svenska avundsjukan ,, ! Så detta är ju bara att låta rinna förbi ,🌧🌧🌧☔️😂🥰

 5. Helena skriver:

  Hahahahahhahahahahahahahqhahahahaha!!!!!!! Jag bara dör🤣🤣🤣.
  Själv är jag glad för att ni har möjlighet att resa Mirka. Oavsett om du betalar själv eller gör det i samarbete med något resebolag.
  Varför ska inte dina barn ha rätt att resa om ni har möjlighet?
  Så rakt av prilligt att skriva ett sånt där brev, riktigt prilligt.
  Till dig som skrev brevet: du är tragisk och lever ett tragiskt liv. Förmodligen är det synd om dig men jag har lite svårt att tycka det just nu. Kram Mirka❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..