Linnéas veganbiffar

Förra veckan lagade Linnéa middag för henne och mig och det blev supergott 👌

Jag är oftast lite tveksam till att testa veganbiffar och dyl då jag en gång smakade nåt som var långt ifrån gott 😬 Jag blev riktigt överraskad över hur goda Linneas biffar var!

Flera har hört av sig och önskat få recept på veganbiffarna 😀 Det lilla problemet är att Linnéa använde inget recept utan bara experimenterade vilket hon oftast gör 😉

Så ni får receptet på detta vis

Linnéa är aldrig feg med kryddorna utan allt hon lagar är smakrikt 😉

 1. Ida skriver:

  Hade inte heller hört talas om denna anamma produkt så måste googla innehållet. Lite komiskt att de skyltar med ”tillvarkat i Sverige” som att det skulle vara en svensk produkt, när huvudingrediensen är soja. Och vi vet alla att sojan huvudsakligen produceras i bland annat Brasilien och att det är orsaken till att massa regnskog förstörs. Så jag gillar inte att de försöker kamouflera detta med att produkten skulle vara svensk pga ”tillverkad i Sverige”. Ja säkert har de mixat ingredienserna i Sverige men gör det produkten om den görs på importerad soja?

  Obs det här är ingen kritik mot er som använder produkten utan mot företaget då jag anser de försöker lura sina kunder.

  1. Jenny skriver:

   Sojaproteinet som Anamma använder kommer från bönor odlade i europa och usa, ej regnskogsområden. Så du kan vara lugn för regnskogens skull. 👍

   1. Ida skriver:

    Hittar själv ingen info om varifrån sojan är men om det är som du säger är det förstås lite bättre. Dock finns det fortfarande problem angående sojaproduktion. Bor själv i Finland och här har det kommit förslag från regeringen att stoppa sojaimport helt, främst för djurproduktion i första hand men i fortsättningen eventuellt även för människor. Korna i Finland äter redan idag i princip ingen soja men sojan används fortfarande i fodret för grisar och kycklingar i viss mån. Men det ska alltså försvinna inom några år om regeringen får som de vill och det tycker jag är jättebra, hoppas fler länder tar efter. Tycker det är bra att det de senaste åren kommit fler alternativ gjorda på bland annat bönor och havre som också går att odla fram här uppe i norr.

 2. Maria skriver:

  Har aldrig testat vegansk färs men undrar hur är smaken? Är det likt ”vanlig” färs typ nöt? Eller är det heeeelt annorlunda? Blir nyfiken och skall nog testa.

  1. Sanna skriver:

   Min man tycker att själva konsistensen är lite annorlunda, mjukare på nåt sätt. Svår o förklara 😂 men han gillar att det är lite mer ”motstånd” i köttfärs. Sen smaken beror lite på vad man gör. Tacos tex tycker hela familjen att smaken blir densamma. Köttfärssås sisådär. Tror man måste krydda lite mer för o få fram smaken ordentligt. Men jag skulle testa om jag vore du! Mannen ääälskar kött men tycker ändå vegofärs är helt ok!👌🏻 Barnen tycker om den lika mkt som köttfärs!🙂

 3. Emma skriver:

  Kul med inspiration för vegansk mat. Tyvärr är jag allergisk mot soja och de flesta färser/biffar/korvar osv är sojabaserade. Har Linnea några tips på mat (gärna som passar i matlåda) som inte innehåller soja eller nötter?

  1. Josefin skriver:

   Äter veganskt och har några tips 🙂 Jag gör biffar på kikärtor (kör med stavmixern) plus någon matsked mjöl och ex majs, eller broccoli eller vadsom funkar. Steker i ugn så slipper man meck med att de faller isär.. 🙂

 4. En fråga till,kanske dum,men jag har aldrig hört talas om färs Anamma!
  Var hittar jag den?
  Jättetack om jag får veta ,då min dotter också är veg.

  1. Helene skriver:

   Finns i frysdisken

  1. Malin skriver:

   Anamma formbara färs är ju jättevanlig. Finns nog t o m på Liedl.

 5. Formbar färs ,är det quarn eller vad är det? Vill gärna fixa dom,ser så
  gott ut!
  Tycker inte att quarn är så formbart,så förmodligen är det något annat
  ni menar!?
  Snälla svara ! Jättetack!

  1. Karin skriver:

   Den enda formbara färsen är Anamma.

    1. Linnea skriver:

     Måste pröva.. Slutat röka och 10 kg ska bort.. Värst är att allt nästan lagt sig på magen😡 tänkte operera bort men blev avrodd…nu blir det gym 3 dar i veckan.. Tufft..

     1. Helene skriver:

      Tufft men bättre för hälsan än operation.

  1. Anamma finns som formbar färs o lös färs.
   Den formbara toppen till biffar mm.
   Den lösa färden till tex köttfärssås

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..