Energi = 0

Sorry mina fina följare, jag är i en svacka för tillfället. Har många tankar som tar min energi, som gör mig sömnlös. Jobbiga saker 😔 Att hitta rätt hjälp för den som behöver det är inte lätt, många samtal har gjorts och det är först svårt att komma fram och när man gör det så är det kötider hit och dit. Det kommer att lösa sig men just nu känns allt bara oöverkomligt.

Men vardagen rullar på vare sig man vill eller inte och mina krafter går till det just nu. Jag försöker envist att ta mig tid för träning i alla fall ett par gånger i veckan då det får mig att tänka på annat och ger mig lite mera energi.

Hösten är här med besked just nu, här om kvällen kom det till och med några små snöflingor ner. Thors klass håller Halloween-disco på fredag så jag och tjejerna var igår iväg och köpte smink och lite annat inför det. Vi var in på Dollarstore och wow så mycket julsaker de har framme redan 🤩 Det kommer att bli farligt att besöka den butiken när julpytten ska fram 😅

Jag var och plockade svamp i helgen och hittade en hel del.

Trattkantareller får jag gå och plocka mer av senare för det var otroligt mycket på gång.

Varje morgon fixar jag de mindre tjejernas hår och just nu är de i flät-period. Helst då inbakade flätor. Och jag måste alltid ta foto på hur det ser ut så de kan se resultatet bakifrån ….

Lilja har fått riktigt långt hår

Jag är glad över att de vill ja uppsatt hår och lägger gärna lite tid på det varje morgon. Jag tror att det är en anledning till att ingen hos oss haft löss på jättelänge nu ( peppar peppar… ).

Idag har barnen skoljoggen och Lilja var såå peppad i morse. Det är så roligt att se hur hon uppskattar alla nya saker hon får vara med om nu när hon går i skolan 😀

Alla mina skolbarn älskar och pratar ofta om en maträtt de får i skolan – nån sorts kyckling(höns)gryta . Jag har googlat för att försöka hitta recept och testat några olika varianter som i för sig har blivit riktigt goda men inte som i skolan. Har någon av er en aning om vad det kan vara för recept??

På tal om mat – vad ska ni äta idag 😉 Jag behöver idéer. Igår åt vi kycklinggryta, så inget med kyckling.

Kram ❤️

 1. eva skriver:

  vi har en hel del populära recept i skolan…..som nämnt tikka masala……mycket god….men en annan favorit är kyckling ajvar…..man fräser lök i olja,har i ajvar relish o tomatpure,krossad tomat,oregano,hönsbuljong,salt svartpeppar,creme fraiche…servera med ris eller pasta

 2. p skriver:

  Jag var på Dollar Store för en månad sedan, i mitten på september, då hade dom julsaker framme…Varför liksom? Så tråkigt tycker jag.

 3. Cecilia skriver:

  Jag fick hem ett recept på gulaschsoppa av min pöjk. Recept anpassat för skola då det gav 400 portioner 😂

 4. Ica skriver:

  Jag rekommenderar att steka lök poch vitlök i lite smör/ olja, tillsätta tomatsås (jag använder passerad), blåmögelost, salt och peppar. Koka pasta och precis före pastan är klar sätter du räkor/musslor i såsen så de hinner bli varma. Det är en sådan maträtt jag skulle kunna leva resten av livet på 🙂 Och snabbt går det!

 5. Åsa skriver:

  Vad heter rätten i skolans matsedel? Fråga även personalen i köket för vi ger gärna ut receptet

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..