Missa inte detta – World Sight Day

Idag är det World Sight Day, det vill säga: Internationella världssyndagen som grundats av WHO och som alltid infaller andra veckan i oktober. Syftet är att uppmärksamma blindhet och synnedsättningar och att det är en global angelägenhet. Synoptik har därför ett erbjudande som endast gäller idag. Om du lämnar in hela gamla glasögon erhåller du en gåvocheck avseende en gratis synundersökning till ett värde om 598 kr.

 

En gång om året under de senaste 9 åren har Synoptik, med den egna organisationen Optiker utan gränser , besökt olika fattiga länder i Sydamerika för att genomföra synundersökningar och dela ut glasögon till behövande.Hittills har organisationen hjälpt drygt 25.000 människor till ett nytt liv då många aldrig någonsin ägt ett par glasögon vilket för flera betytt att de kan börja arbeta och försörja sina familjer. 

 

Några av de som fått hjälp av Optiker utan gränser ❤️

 

 Nästa resa i vår är det 10-års jubileum och Synoptik har som mål att få in 100.000 par glasögon. Hjälp en medmänniska till ett bättre liv och skänk dina gamla glasögon, de gör verkligen en oerhörd nytta! Lämna in i valfri Synoptik-butik. Det kan man göra året om men just precis idag får man alltså en gåvocheck för en synundersökning!

 

 

 1. Lisa skriver:

  Haha jag läste också synd-dagen.

  Verkligen ett bra initiativ att lyfta detta på bloggen!

 2. Oj viste om att de samlade in men inte att det fanns en speciell dag för detta. Kanon bra tycker jag. Glasögon är något vi tar allt för givet här borta. ”Tappat bort dem? lung vi köper nya!” jätte bra att du uppmärksammade detta.

  Ha en fin söndags em!!!

 3. M skriver:

  Härligt att du ”reklamar” för detta. Det gör det mer trovärdigt än en annan blogg där de först reklamar för egna glasögon i dyraste klassen för att sen tigga glasögon till fattiga.
  Men tack vare dig Mirka, så kommer jag att bidra

 4. JLB skriver:

  haha! jag läste synd-dagen och tänkte att jaha nu ska vi bekänna våra synder.. 😂

 5. Maria skriver:

  Vilken fantastisk gåva att få ge till de som verkligen behöver det.
  Följde Mona, Monas Universum på hennes resa nu i våras till Bolivia? 🤔, fantastiskt!! 🥰

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..