Minnen, bullkakor m.m

Helgerna går alldeles för fort och imorgon är det ännu en ny vecka. Jag har en kaffepaus efter all middagsstök och Lilja passar då på att frisera mig medans jag skriver här 😉

😁

Ibland får man tillbakablickar på Facebook på sånt som man har publicerat där nångång tidigare. Jag fick idag en bild på min resa till USA för 8 år sedan.

Jag var gravid med Älva då i vecka 30 och fick en möjlighet att tillsammans med 2 andra bloggare ( Sarah och Linda ❤️ )och några journalister att åka till Buffalo, USA och besöka Fisher Prices play lab där deras testfamiljer och barnen framförallt då får leka och testa deras nya leksaker mm. En fantastisk och lärorik resa på många vis.

En dag åkte vi till Niagarafallen och det var en upplevelse för livet 🙏

Härliga minnen. Någon gång ska jag åka dit igen!

Igår var vi ( jag ) lite sugna på någonting gott efter middagen men jag orkade egentligen inte baka. Kom då på att jag hade sparat ett recept som min vän Nina la ut för ett tag sedan. Recept på bullkakor som skulle vara snabba och enkla att baka och goda.

Och goda var de banne mig 😅 Så där farligt goda så man äter för många 🙈

Recept hittar ni HÄR – tar ca 20 min att baka från start till klart 👍

Morgonen började så klart med veckans lyxfrulle

Har handlat nya skor till Thor, hämtat hem Oliver från Björklinge och nu ska jag ”curla” en tonåring och fixa en lunchlåda åt henne 😉 Hon skulle lätt kunna göra det själv men jag är ändå i köket och kan fixa det så varför inte. Ang att curla sina barn… 🤔 När kan man anse att man gör det…? Gör jag det när jag dukar fram frukosten på morgonen..? Jag ställer ju fram allt eftersom de mindre kanske behöver lite hjälp och då får de stora sitt på köpet liksom. Den som vill ha annat tar det själv. Curlar jag eller inte ? Äsch….skit samma….för mig fungerar det bra oavsett 😂 Om jag anses curla så kan jag lova att det finns alltid de som är värre big time 😇

Hur har ni haft det i helgen ❤️

 1. L skriver:

  Att curla (serva praktiskt) är nog inte så farligt. Det värsta som kan hända är väl att de kommer att leva i stökiga hem för de inte kan/orkar städa och lever på färdigmat. Värre är nog helikopterföräldrar som hovrar över sin barn, dyker ner och tar hand om alla känslomässigt jobbiga saker, förekommer konflikter, löneförhandlar och söker jobb åt barnen, reder ut situationer etc Dessa barn kan bli mycket begränsade för att det känslomässigt blir övermäktigt på arbete, med vänner, i relationer. De kan bli konflikträdda och oförmögna att hantera en kris.
  Städa och laga mat kan du googla dig till, känslomässiga låsningar kräver insikt och kanske terapi som hårt jobb och mod att våga. Så ifrågasätt ungarna, lär dem hantera en konflikt och bjud dem på en lunchlåda så kommer du långt!

 2. När jag var liten kallade vi såna bullar för ögonaböjbullar😀 farligt goda.

 3. L skriver:

  I dagens samhälle är det då inte fel att curla sina barn. Dessutom har forskning visat att curlade barn med visst eget ansvar mår allra bäst. Jag skjutsar och hämtar varenda 20 åring som varit ute på krogen. Jag låter inte min minsta gå själv i mörkret (går i mellanstadiet) Skulle aldrig hända. Var och varannan dag blir ett barn slaget och får sina saker stulna. Skulle aldrig tillåta mina barn drabbas av det.

 4. Anna skriver:

  Min man tycker att jag skämmer bort vår minsta (16år)
  Han tränar hårt och har målet att bli proffs så jag försöker ställa upp så han hinner med skolan också då han går idrottsprofil. Det är lite små grejer för att underlätta för honom. När jag pratade med en proffsig välutbildad sjg om detta så frågade han hur vår minsta var som person. Jag svarade anvarstagende ärlig omtyckt hjälpsam osv . Ja vad är då problemet med att du skämmer bort honom 😊 🤔 fick mig en tankeställare och tänker fortsätta skämma bort honom ett tag till. 😎 så fortsätt att vara den du är mot dina barn du gör helt rätt Ha en Fin dag 😊

 5. Millie skriver:

  Curla är väl när man hindrar barnet att utvecklas, att göra saker själv och hela tiden underlättar överdrivet för dem? Om man dukar fram frukost någon gång är det inte att curla, men om du brer mackorna åt dem (de stora), skär upp maten, plockar undan efter dem och andra onödiga saker de borde göra själva, bär deras grejer när ni är ute o s v, det är curlande!

  1. p skriver:

   Håller med dig där Millie.
   Att duka fram mysig frukost på helgen, är ju bara att göra det trevligt tycker jag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..