Firande

Denna vecka har vi höstlov och vi tog en skön sovmorgon i morse. Tittade ut när jag vaknat och det låg frost på åkrarna *brrr* Tur att jag har däckbyte för ena bilen på onsdag 😅

I fredags var det hektiskt. Jag skulle baka och förbereda inför lite födelsedagsfirande utöver massa annat som måste göras.

Alice och Oliver fyllde 13år ❤️💙

Titta så små de var här

Nu är de tonåringar 😅 Älskade barn ❤️

Jag hade lovat baka munkar utöver kakorna jag bakade och Linnéa ville göra veganska tårtor så jag fick till uppgift att baka tårtbottnarna också.

Munkarna är absolut godaste samma dag och därför ville jag inte baka de tidigare 😉 Använde receptet här 😀 Kommer sällan ihåg vilket recept jag använt gången innan men tror inte det var det här. Munkarna blev jättegoda!

Linnéas tårtor 😍 Jättegoda med chokladmousse i och hallongrädde på med vitchoklad. Recept på bottnarna:

Fick denna bild av henne inför baket 😂

Vi hade inget större firande. Alice hade 3 kompisar som kom, Oliver var till Turbo med en kompis igår. Linnéa hade firat med sin bästis redan. Men alla var nöjda 😀

I lördags körde jag Oliver till en gammal kompis och sedan åkte vi till Gränby för att handla presenter till Nellies kompisar som hade kalas igår. Det var helt galet hur mycket folk som var i stan och Gränby! Hade jag inte vetat bättre så hade jag trott att det var dagarna före julafton! Långa köer på vägarna, nästan omöjligt att hitta p-plats (vilket det sällan är) och folk precis överallt. Vi handlade presenterna snabbt och drog sedan till Maxi där det var betydligt lugnare 😅 Lördagsgodis hade jag redan köpt, denna vecka fick ungarna inte välja utan jag köpte massa lösgodis åt alla.

Och för att förhindra bråk så delade jag upp godiset sedan så alla fick exakt lika mycket. Sen fick de byta med varandra om de hade nåt de inte tyckte om 😁 Ibland är det skönt att göra det enkelt för sig själv.

Skålen med lakrits är så klart min 😉

Igår var Nellie iväg på kalas som 2 kompisar hade på Busfabriken. När jag hämtade hem henne så stannade vi till på Ikea.

Jag skulle bara titta men kom hem med ett nytt soffbord, en matta och några nya kuddar 😂

Jag köpte en ”ny” soffa här om veckan som är lite större än den vi hade. Kunde inte låta bli när jag såg den på en sälj-grupp på fb. Riktigt nöjd med soffan med vårt gamla soffbord passade inte alls till soffan, bordet var för stort. Nu hade jag tänkt mig ett annat bord än det jag köpte men det var slut i lagret så klart. Men det blev bra ändå. Ska fota sen när jag har fixat allt på plats 😉

Igår var vi bjudna på Robin Hood-musikal i Stockholm men tyvärr så kunde vi inte åka dit. Dels för Nellies kalas som hon inte ville missa och även för logistiken då inbjudan var för 4 pers och alla barnen var hemma. Lite tråkigt att missa det men men. Såg senare på Instagram att flera varit dit som var fler än 4 pers 🙈 Jag kanske borde kolla upp möjligheterna att ha fler med mig innan jag tackar nej 😅

De yngre barnen vill se denna film på bio nån dag

Någon som har sett filmen? Var den bra?

Nu ska jag ta tag i dagen…

Kram ❤️

 1. Karin skriver:

  Ja vrf inte kräva samma av en man.

 2. U45+ skriver:

  Smart och bästa sättet med godis så gjorde vi också när våra var små👍

 3. U45+ skriver:

  Förstår att man kanske hellre firar bara familjen då man är så många och dyrt med presenter till alla. Viktigare än stora kalas att barnet känner att det är deras dag. Sedan Inte lätt för släkt heller att köpa presenter till alla 13 barn. Både kostnad och svårt veta vad som passar till var och en. Säkert roligare bara träffas vid tillfälle och kanske fika gott. Skillnad om man bara är två tre syskon med några få syskonbarn då finns tid, pengar och möjligheten att delta på allas kalas, studenter mm. Tur man får välja vad som passar bäst för just vår familj.

 4. Hej Mirka. Vad jag beundrar dig. Du verkar vara en supermamma.Har följt dig i många.Provat dinna recept har jag gjort många gånger alltid lika gott. Jag önskar dig och barnen all lycka och framgång i livet.Kram

 5. JLB skriver:

  är det gott med vegansk tårta eller är de nåt man vänjer sig med att äta för att man ”måste”? 🙈 har ju så otroligt svårt att tycka att nåt av ingredienserna låter goda haha.. men de kanske är en vanesak 😀

  1. Tänker du på kikärtsspadet?
   Om det görs till marängsmeten så.. märker du inte nån skillnad alls.
   Cooolt som fan 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..