Julkalendern

Ok, jag måste bara ta upp det här med årets julkalender efter att ha läst om hur en del föräldrar har reagerat på julkalendern.

Ni som kanske missat årets kritiska åsikter så handlar det om att en del föräldrar är nu rädda att barnen upptäcker att tomten som kommer hem till de på julafton är inte den riktiga tomten.

”I premiäravsnittet uttrycker Per Andersson, som spelar en av de riktiga tomtarna på Nordpolen, oro eftersom många har slutat tro på tomten.

– Nästan alla föräldrar klär ut sig till mig på julafton och dåligt dessutom med någon kudde som mage. De där fåntrattarna urholkar mitt varumärke, men det finns inget som går upp mot den äkta varan, säger han.”

Jag personligen tycker att årets julkalender är superbra 👍 I för sig så har vi aldrig någon tomte som besöker oss men även om vi hade det så hade det inte oroat mig alls. Mina barn vet till 100% att det är jag som fixar julklapparna och ändå så finns den där tomte-magin i bilden. De tror stenhårt på Nisse som förövrigt flyttade hem till oss igår 😉 De tror på att det är tomten som har varit här natten till julafton och ätit upp pepparkakorna mm som lämnas till honom. Det tror de oavsett liksom ( nu menar jag självklart de yngre barnen, tonåringarna förstår bättre 😅).

Vad tycker ni?

Gillar ni årets julkalender eller är ni lite rädda nu ifall era barn ska börja slita skägget av den utklädda tomten som kommer hem till er ?

 1. Tommy skriver:

  Ja dessa kritiker som skriker ut sitt missnöje innan de sett det färdiga resultatet. Jag är helt övertygad om att senast den 24/12 så har julkalendern vänt på hela steken så att barnen som tittar och tror blir mer övertygade i sin tro. Känns lite fel att reagera i första avsnittet.

 2. malin skriver:

  Jag blir så trött på alla som gnäller… Har de nån gång funderat över varför alla tomtar ser olika ut? Hur förklarar man det för barnen om de nu bara finns en riktig tomte…. Dessutom skriver många vem paketen är ifrån, hur sjutton tänker de då??

 3. Therese skriver:

  Mina barn vet att riktiga tomten inte alltid hinner åka till alla, ibland måste vuxna hjälpa till och klä ut sig istället.

 4. Sofie skriver:

  Min dotter på 7 år tror på tomten. Jag själv ville alltid att tomten skulle komma även långt efter att man räknat ut vem det var. Men det blir ju inte alls samma sak om nån i familjen klär ut sig.

 5. L skriver:

  Vi har alltid haft tomte men alla har dom trots det genomskådat att det inte är den riktiga. Antingen ser dom vems glasögon det är, eller vems röst eller skor eller, eller, eller. VI har alltid sagt att det man tror på det finns.

  Varför ska det alltid finnas gnällspikar, jämt. Är det inte det ena så är det tamejfan det andra. Håller med ovan som skrev att har man inte mer att bekymra sig över, då kan man skatta sig lycklig.

  Man behöver inte tycka om allt, man behöver inte tycka om vem som helst, man kan tycka olika MEN man kan för tusan bete sig och acceptera saker för det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..