ANNONS

Nisse busar, recept m.m

/

Äntligen fredag och veckans möten avklarade. Det har varit en tuff vecka men ändå bra. Jag har känt mig smått dränerad utan att ha tid att ta igen mig. Trött men jag har ändå försökt ta mig en stund på kvällarna för att varva ner. Jag är dessutom i en stor baknings-flow med massa recept som jag vill testa baka. Tiden räcker bara inte riktigt till allting 😅 Just nu är bakning ett sätt för mig att rensa huvudet och det är nog därför jag för en gångs skull tyckte att det var riktigt roligt med att göra pepparkakshusen.

Igår hade jag ett utvecklingssamtal och ett annat viktigt möte. Nellie och Lilja hade varsin kompis med sig hem efter skolan så jag beslutade mig för att bjuda på pannkakor till middag. Så där stod jag vid spisen i all evighet och gräddade massor med pankisar.

Hade en del jobb att göra innan jag kom isäng strax före kl. 01.

Nisse har varit busig nu två nätter i rad!

Och i morse såg vi detta…

Dessutom hade Nisse lämnat ett brev till barnen där han tyckte att de behöver städa sitt rum 😇

Jag gillar Nisse 😁

Idag har jag inga större måsten så efter att jag förberett inför ett samarbete nästa vecka så har jag … ta daaa…bakat 😂

Saffransrutor

De blev så himla goda 😍

Smeten: ( jag gjorde 1,5 sats )

3 ägg 
3 dl strösocker 
3 dl vetemjöl 
3 1/2 tsk bakpulver 
1 msk vaniljsocker 
1 paket saffran (0,5g) 
1 1/2 dl vatten 

Frosting: 
100g smält smör 
100g naturell färskost (philadelphiaost) 
3 dl florsocker 

1-2 tsk citronsaft

Topping:
Kokos

Gör så här: 
Vispa ihop ägg och strösocker vitt och fluffigt. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och blanda ihop. Sikta ner i mjölblandningen i äggsmeten och blanda. Rör ut saffran i vattnet och rör försiktigt ner i smeten. Häll i citron. Häll ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna som är ca 20x30cm.

In i mitten av ugnen ca 30-35 minuter på 175 grader.

Låt kakan kallna och under tiden gör du frostingen. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Vispa ihop smör, philadelphiaost och florsocker till en krämig frosting. Strö till sist över kokos 😀

3
147

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00