ANNONS

Vit jul

/

Oj oj oj, idag har det varit en hektisk dag 😅 Igår hade vi närmare -10 ute och i morse när vi åkte iväg kl.8.15 visade termometern 3 plus. Vägen till förskolan är ca 4 km vanlig landsväg och det var lugnt att köra på dvs inte halt. Sen kör jag sista biten på en grusväg ca 5km och den var snorhal. Halva vägen gick bra men sakta…körde max 40km/h och tog det väldigt lugnt. Halvvägs blev det plötsligt isbana utan dess like och bilen började slira lite lätt. Jag vågade inte bromsa hårt för jag kände att det var svårt att hitta fäste och baken på min buss svajade mer och mer. Där och då trodde jag att vi skulle sluta vår resa i diket. Men lyckades hålla oss på vägen och körde i 10km/h resten av vägen med hjärtat konstant i halsgropen. Fy fan så läskigt det var! Lämnade David och åkte vidare på bup-möte med ett barn. Därifrån hem och hämta ett annat stort barn för att uträtta viktiga saker. Dagen gick fort och nu äntligen försöker jag sitta en stund och varva ner 😅

Nisse hade gjort hyss inatt igen 😁

Och han hade lämnat ett brev där han skrev skamset att han hade råkat slarva bort en sked och hoppades på att barnen kunde hitta den åt honom 😉

Efter mycket letande hittade Älva skeden i lyktan som står vid vardagsrumsfönstret 👍

Små barnen ska till sina familjer till helgen och Nellie och Älva ska åka skridskor under helgen. Nellie har haft en riktig växtperiod senaste året och vuxit snabbt ur sina klädet och skor. Kom då på att hon har nog inga skridskor som passar, de hon fick förra året har strl. 35 och nu när vi var och handlade så fick vi köpa ett par i strl.38 😂

Men nu kan hon åka skridskor 👍

Julen närmar sig och det är väldigt ångestfyllt för alldeles för många barn 😔

Tyvärr så dricks det alkohol hos många familjer och inte helt ovanligt att det blir för mycket fylla. Jag är en av de som aldrig någonsin behövt uppleva sådant. Hos oss dracks det aldrig överhuvudtaget då mina föräldrar är troende. Jag har aldrig själv druckit under julen och skulle aldrig ens tänka tanken, speciellt med barn i hemmet.

Sen tror jag absolut att man kan dricka med måtta, dvs ta ett glas vin eller en öl till maten. Och stannar det bara där så tror jag inte att det är skadligt för barnen. Men jag tror att många som själva tycker att de dricker med måtta och inte blir fulla ändå ändras i barnens ögon. Och den förändringen kan vara riktigt läskigt för barn. Att se en trygg förälder bli annorlunda i sitt beteende. En full ( även om så bara lite full ) människa märker oftast inte själv den personlighetsförändringen! Jag har sett många olika människor dricka under mina 47år och alla, oavsett mängden alkohol, blir mer eller mindre förändrade! ALLA. Det kan vara så ”obetydligt” som att de pratar mera eller högre men de ändras. Och som sagt var så ser inte de alltid själva det 😉 Men barnen ser och känner av det.

Jag dömmer inga som håller sig till ett glas till maten, men jag förstår verkligen inte de som lägger en så stor vikt på att dricka under som nu julen. För många är det nästan lika viktigt med alkohol som att ha julskinka på julbordet. Jag förstår verkligen inte det 🤔 För mig är julen 100% barnens högtid. Vore jag ensam så skulle jag inte knappt bry mig om julen. Förutom mina tomtar 😁

Låt barnen ha sin jul, låt de njuta till fullo och sup till en annan gång när du har barnvakt. Bli berusad av att se barnens tindrande ögon och glädjen de känner. 👈världens bästa ”fylla”! Njut av nära och kära och maten och gemenskapen 🙏 ha en vit jul 🤶

Det var allt från mig idag ❤️

18
323

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00