Karusell till jul

Jahapp, idag var det Lucia och jag har inte varit på ett enda firande 🙄 Det är första gången på väldigt många år. Skolbarnen gick inte Lucia själva utan det var andra klasser som lussade för de alla. Davids var den enda som jag skulle gå på men han ville verkligen inte och var jätteledsen i morse så jag valde att låta honom stanna hemma. De tidigare åren har han aldrig velat gå i Lucia-tåget utan stått med mig. Det här året ville jag helt enkelt då inte tvinga honom dit till kyrkan. Bättre lycka nästa år

Bild från igår när han ville testa Liljas gamla pepparkakadräkt 😍

Idag har de mindre barnen åkt till sina stödfamiljer och vi åkte innan och handlade en varsin julklapp att ge bort till familjerna. David hade lite separationsångest men det gick bra ändå till slut. Victor och Oliver har pappahelg och Thor valde att stanna hemma.

Vi har ätit tacos och alla hjälptes åt med maten 😀 Sedan har jag suttit i ca. 3 timmar och gjort klart mitt projekt 😅 Det var pilligt och bitvis knepigt med tack och lov för limpistol som underlättar en hel del! Så vad blev det då….?

Jo, en karusell 😁

Jag är trött men väldigt nöjd 😃

Nu är jag dock trött på pepparkakor i all dess form …

Sov gott ❤️

 1. JLB skriver:

  hur får du kristyren så bra och tunn? mitt blir tjockt och kladdigt jämnt.. fin karusell!

  1. Jag vette fan 😅😅 Är på allvar rädd för kristyr och att spritsa! Nu tog jag en spritspåse, sån där engångs som följer med när man köper sprits-set på Ica och klippte av toppen, bara lite så att hålet blev jättelitet 😀

 2. Tommy skriver:

  Jag hade ju inte tänkt att kommentera andras inlägg här något mer eftersom jag inte vill vara den där gnälliga typen. Men när man läser inlägg som gör att det liksom krampar lite i hjärtat och klumpas lite i halsen trots att man som man ska vara macho så kliar det lite i fingrarna.
  Att ifrågasätta varför en starkt kämpande intelligent kvinna som gör allt för sina barn tar hjälp av stödfamilj när orken tryter på hennes egen blogg är för mej obegripligt. Att helt sakna respekt,sympati och empati för andra människor i tron om att ens eget liv blir bättre om alla bara kunde göra som de själva. Människor som om de fött barn har gjort det på en privat inrättning där de har betalat för allting själva, tackat nej till barnbidrag och föräldrapenning för att inte belasta andra skattebetalare med sina förehavanden. Jag är ganska säker på att skatten inte skulle sänkas en krona om Mirka eller andra föräldrar som har behov av stödfamiljer inte tar möjligheten till avlastning när den erbjuds. En öppen fråga till er som ifrågasätter användandet av stödfamiljer. Om någon förälder hellre kämpar på tills psyket inte längre håller eller nerverna och allt hamnar i en misär av vanvård och missbruk. Skulle ni då hylla den föräldern med en klapp på axeln och hurra rop eftersom det i alla fall inte belastar dej som skattebetalare? Trots att det oftast slutar med att barnen omhändertas och föräldern antagligen åker in och ut på olika institutioner. Nämen! Oj så mycket mer det belastar skattemedlen helt plötsligt i det scenariot.
  Om man som människa har problem med ekonomin efter de futtiga kronorna per person som går till stödfamiljer och dylikt så kanske man ska byta jobb eller ha ett allvarligt lönesamtal med sin chef.
  Det finns betydligt ”värre” och kostsammare saker som betalas med skattemedel. Alla människor är inte lika men är man ”stark” så ska man vara snäll 😊 Att säga till när man behöver hjälp kräver mod.💖

 3. Annika skriver:

  Har också haft limpistol till vårat pepparkakshus, men det säckade ihop efter ett tag. Precis som det inte tålde limmet degen blev mjuk. Platt fall så att säga

 4. Alltså.. vad är för fel på en del folk härinne?
  Letar ni efter saker ni kan gnälla på??
  Bläddra förbi och/eller sluta läs härinne då om ni nu bara ska gnälla o gnälla

  Mirka: Kanonfin karusell 🙂

 5. Lotta skriver:

  Gåta för mig att producera så många barn på löpande band. Sedan inte ha förmågan/orken att ta hand om alla barn så samhället får träda in. För lär bero på antalet barn i det här fallet. Faktiskt rätt egoistiskt att skaffa så många barn. Inte se konsekvenserna. Barn är ett livslångt åtagande. Och jag som förälder är ansvarig för mina val att skaffa 13 barn.

  1. Jenny skriver:

   Nu var de ju faktiskt TVÅ föräldrar som skaffade 13 barn ihop, varav den ena inte tar sitt ansvar. Då är det inte så konstigt att Mirka behöver lite avlastning. Dessa bedömningar görs ju dessutom utifrån barnens bästa. Tycker det är superbra att stödfamiljer finns!!

   1. Lotta skriver:

    Exakt. 2 föräldrar. Varav 1 av dem har 16 barn. Kanske också en anledning att inte välja att skaffa 13 barn med en man som redan hade 3 små barn som han separetat ifrån och inte hade nån större delaktighet i. Bodde väl främst hos sina mammor dom oxå då. Så det är väl en repris av det nu då som utspelar sig.

  1. Lotta:

   Vi kan ju hoppas att ditt liv aldrig kommer att innebära att du behöver hjälp utifrån.
   För varför ska vi skattebetalare…….?? 🙄

  1. TESS skriver:

   Lotta kom igen ! Gud vad du är otrevlig! Hur mår du egentligen?

   1. Lotta skriver:

    Så fort någon inte är med i hyllningskören. Då är dom otrevliga, mår dåligt, avundsjuk eller något annat. Behöver faktiskt inte vara så😉😉

    1. Haha vi använde oss också av limpistol ett år.
     Funkade finfint 🙂 Höll ihop som den skulle

    1. Lotta:

     Inte?! Du tycker bara om att gnälla helt enkelt?

   1. Vi väljer olika, själv ville jag adoptera efter mina två, men det verkade både dyrt och komplicerat. Valde att bli flickfadder, och kände mig nöjd med det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..