Klar med klapparna

Äntligen är jag helt klar med julklapparna! Det är nästan en hallelujah-feeling på det 😅 Idag har jag handlat de sista 4 klapparna och även Älvas present. Bara stallet som ska komma med posten.

En hel skoldag kvar för på fredag är det vara knappt två timmars avslutning sen slutar skolan för denna termin. Inga läxor på några veckor 🙏

I måndags gjordes de sista läxorna, här satt jag med Nellies matte. Att hinna hjälpa med läxorna är ibland nästan övermäktigt. Det går men fasiken vad det suger att göra de 😏

David har fått ta hem all julpyssel han gjort på förskolan

Älskar tavlan gjort på gamla tidningar. Fantastiskt arbete som var tydligen tidskrävande men vilket fint resultat 😍

Julgran av målade pastaskruvar m.m 👍

I morse blev vi strömlösa precis efter att skolbarnen gått ner till busshållplatsen. Det blev kolsvart då det var fortfarande mörkt ute och David blev jätterädd. Aldrig har killen haft så bråttom iväg till förskolan 😂

Vad roligt att läsa om era julgranar och hur ni gör med de 😀 Alla gör vi på våra egna sätt och alla sätt är rätt. Ju mer jag tittar på vår gran så är jag glad att jag kompromissade med tjejerna för den blev jättefin och nu är alla nöjda. I förra huset hade vi en till gran i allrummet som var barnens och de fick klä den hur de ville. Här finns det inte utrymme för en till fullsize-gran så inför vår första jul i detta hus köpte jag flera smågranar i olika färger så barnen kunde ha en i varje rum. I år har bara 2 barn velat ta fram sina granar.

Imorgon blir det lite förberedande jobb och sen ska jag skriva imköpslista för julmaten m.m

Men först börjar dagen med en utvecklingssamtal med Thor.

Kram ❤️

 1. Karin skriver:

  På min yngsta sons skola (klass 6) förekommer inga läxor. Har de däremot halkat efter eller behöver öva lite extra av olika anledningar finns ”läxhjälp” mån-tors efter skoldagens slut. Det är olika lärare på skolan som då är tillgängliga. Men skolan ligger i stan och ingen elev åker skolbuss, stadsbussarna går var 20:e minut, och det går att både cykla eller och gå hem.

  1. Skitbra av skolan.
   Dels för att alla barn inte har samma möjlighet till läxhjälp hemma. Och dels för att vem vill ta jobbet med hem (typ)

 2. Ekot skriver:

  Finns det någon läxhjälp inne i Uppsala eller på deras fritids de kan vara med på? Jätteviktigt de får både ro att göra läxor och stöd med dem. Kan stora syskon hjälpa yngre? Eller finns det något man kan köpa mindre av och hyra in en student i stället? Tufft att hjälpa så många som du gör!

  1. De som behöver läxhjälp är mest/oftast Nellie och Älva. Det är matte, glosor och läsläxa. Det brukar gå bra men ibland blir det stojigt eller svårt med koncentration 😅 Har inte hört ett ord om läxhjälp i skolan och tror inte det finns. Mycket för att barnens skolbuss går direkt efter sista lektionen och det finns ingen annan buss.

 3. Rille skriver:

  Med anledning av en annan kommentar här i kommentarsfältet: jag tycker INTE att du ska skriva om dina barns skolgång, om de har lätt eller svårt för sig och vilka ämnen de har jobbigt med. Det är mycket personligt och inget som vi bloggläsare har med att göra.

   1. Malin skriver:

    Förmodar att det var min kommentar som det syftades på. Jag menar inte att varje barn skulle analyseras. Utan mer i generella ordalag. Vad tycker barnen om skolan generellt? Finns det någon röd tråd i favoritämnen? Någon som älskar matte? Någon som tycker det motsatta? Skolmat? Favoriträtter? Hur är skolorna? Klasstorlekarna?

    Tror att många läsare skulle tycka det var roligt att läsa om skolan.

    1. Marie skriver:

     Det är du nog ensam och tycka ..

     1. Malinq skriver:

      Skrämmande isåfall. Inte konstigt att skolresultaten fallit när så många vuxna verkar ointresserade av skolan som helhet.

 4. Malin skriver:

  Jag älskar stunden med läxor tillsammans med min dotter. Hon går i femman och har mycket läxor. Vi pluggar mycket tillsammans och det ÄR väldigt tidskrävande. Jag lär mig massa själv =) riktigt allmänbildande, i synnerhet med historia! Vi lägger ner mycket tid, som sagt, och hon ”spetsar” prov och läxförhör och har extremt bra omdömen.
  Men det är möjligt för att jag har en i skolålder… det hade aldrig gått ihop om jag haft många barn.

  På de flesta skolor brukar läxhjälp finnas. Är det inget dina barn skulle kunna deltaga på? Finns det möjlighet att köpa hem ”läxhjälp”? Organiserat eller någon student?
  Jag skulle hellre lägga pengar på läxhjälp än städhjälp om min tid hade varit knapp.
  Får de små barnen läxa med kort varsel? Jag tycker att man ska ha fått den innan helgen så att det finns möjlighet att göra den då. Kanske kan avlastninhsfamiljen hjälpa till?

  Hur är dina barn i skolan? Har de lätt för sig? Svårigheter? Favoritämnen? Glänsarämnen?
  Skulle vara roligt att läsa mer om dina barn och deras skolgång.

  Tycker avslutningsvis att du är grym som hjälper barnen med läxorna. Många föräldrar låter barnen fixa allt själv.

 5. Akta dig för att visa med minsta min eller kommentar vad du tycker om barnens läxor. Det är livsviktigt för barnens studiemotivation att föräldrarna är odelat positiva till allt skolarbete. (Jag förstår att det blir tråkigt för dig som har så många att hjälpa men passa dig verkligen för att signalera det, för barnens skull.) Lång promenad och egentid efteråt som belöning eller nåt 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..